Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
niin no se, enpä ajatellutkaan tuota pointtia kun ei tuu itellä kateltua hintoja kun käyn ruoka ostoksilla.kooma sanoi:Johtuisko tuo hifistely siitä että rasvainen sika-nauta on yleensä tosi paljon halvempaa kuin vähärasvainen paistijauhis? .
Orid sanoi:Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan
Orid sanoi:Iteki kauhon aina lusikalla ne ylimääräset nesteet sieltä pannulta lavuaariin. Sitä nestettä kertyy sinne aika paljon. Ja teen tämän siksi, että jauheliha on paljon paremman makuista näin "kuivana" paistettuna kuin siinä nesteessä lilluvana.
Orid sanoi:Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan
Harim sanoi:Taitaa olla aika korkea sidekudospitoisuus. Joissakin paketeissahan on sekin printattu kylkeen. En kyllä muista mitä luokkaa ne pitoisuudet oli, kun en juuri sikanautaa ostele.
kahlaajalintu sanoi:Eikös oo aika helppoo kun paistaas sen paistijauhelihan vedessä ja ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon. Jos tarvetta siihen on lisätä siihen ateriaan rasvoja lisää sitte valmiiseen ruokaan esim. salaatin päälle tarvittavan määrän oliiviöljyä tai rypsiöljyä.
kodari76 sanoi:Nyt ei oikein lause auennut. Meinaatko siis keittää sitä jauhelihaa vedessä vai miten?
siis miks tuo vesi tossa on, sen takiako että huomaa milloin pannu on kuuma? itse olen aina kuumentanut pannun todella kuumaksi ja sitten laittanut jauheliha köntin pannulle ja lastalla painellu pieniksi nokareiksi, mihinkään jauhelihaan ei todellakaan tarvita sitä rasvaa paistamiseen niinkuin sanoit, nuista max 7% rasvaa jauhelihoistakin lähtee melko rutkasti rasvaa kun paistellaan. jos haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemäänkahlaajalintu sanoi:Kirjotin vähän hassusti. Tätä tää yletön valvominen teettää :D
No nii...
Eli paistinpannulle vettä ja kuumenemaan. Sinä vaiheessa kun vesi kiehuu jauhelihat pannulle ja paistelemaan. Siitä paistijauhelihastakin irtoo ihan tarpeeks rasvaa paistamiseen. On helppo sitte laskea siihen ruokaohjelmaan ne rasvat täsmäälleen oikein kun ei käytä paistamiseen ollenkaan rasvaa. Eli laskee vaan siitä prosenttien mukaan sen osuuden ja jos tarvetta on lisäillä niin mittailee sitten tarvittavan määrän mukaan.
Ite laitan sen lisättävän määrän oliiviöljyä salaatin päälle.
Eli tolleenki voi sen hoitaa
neutraali sanoi:siis miks tuo vesi tossa on, sen takiako että huomaa milloin pannu on kuuma? itse olen aina kuumentanut pannun todella kuumaksi ja sitten laittanut jauheliha köntin pannulle ja lastalla painellu pieniksi nokareiksi, mihinkään jauhelihaan ei todellakaan tarvita sitä rasvaa paistamiseen niinkuin sanoit, nuista max 7% rasvaa jauhelihoistakin lähtee melko rutkasti rasvaa kun paistellaan. jos haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään
okkahlaajalintu sanoi:sen takia et ilmeisesti mulla on paskempi pannu ku sulla :D Ei pala niin helposti kiinni sitte ku tekee tollee.
neutraali sanoi:os haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään
joo pari ruokalusikkaa suurin piirtei eli grammoissa varmaan n30g. unohtakaa menee vielä dietti pilalle:Dkodari76 sanoi:Heeeetkonen. Tuo ruskea kastikehan vaatii aika paljon vehnäjauhoja -> "turhia" hiilareita? Tai no ei niitä jauhoja nyt niin paljoa ole, mutta pari reilua ruokalusikallista kuitenkin....vai?
kahlaajalintu sanoi:ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon.
astro sanoi:Mut jos on niin hifi-dieetti että ei saa syödä kuin välttämättömiä rasvoja :D
Jos vaikka syö 500g jauhista päivässä (kukaan ei kuitenkaan jaksa valmistaa alle kilon satseja, eikä se ikuisesti säily ), niin jopa 7% paistista tulee jo 315 kaloria rasvasta jotka voisi ottaa vyötäröltä. Pidemmällä "korkea" kalorisella dieetillä (esim. keto) tällä ei ole niin väliä.
Jos hifistely hirvittää niin ei ehkä ole hyvä idea lukea threadiä, joka käsittelee jauhelihan rasvaisuuden vaikutusta dieetillä.