jauheliha dieetillä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kippari
  • Aloitettu Aloitettu
voi vittu mitä hifistelyä täällä taas harrastetaan, älkää syökö koko jauhelihaa jos se on nuin vaikeaa, vähärasvaisessa jauhelihassa oo kuin 7% rasvaa niin se on aivan sama vaikka ne vetelee naamaankin IMO. tai sitten syötte kanaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Johtuisko tuo hifistely siitä että rasvainen sika-nauta on yleensä tosi paljon halvempaa kuin vähärasvainen paistijauhis? Ite ainakin ennemmin ostan samaan hintaan kaksi kertaa enemmän rasvajauhista kuin tuota kallista paistijauhista ja sitten kärsin pienen vaivan eli huuhtelen rasvat vaan pois.
 
kooma sanoi:
Johtuisko tuo hifistely siitä että rasvainen sika-nauta on yleensä tosi paljon halvempaa kuin vähärasvainen paistijauhis? .
niin no se, enpä ajatellutkaan tuota pointtia kun ei tuu itellä kateltua hintoja kun käyn ruoka ostoksilla.
 
Iteki kauhon aina lusikalla ne ylimääräset nesteet sieltä pannulta lavuaariin. Sitä nestettä kertyy sinne aika paljon. Ja teen tämän siksi, että jauheliha on paljon paremman makuista näin "kuivana" paistettuna kuin siinä nesteessä lilluvana.

Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan :)
 
Orid sanoi:
Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan :)

Eikä se ole vain tornihuhu, vaan olet kuullut faktaa ;)
 
Siivilällä tosiaan vaikea poistaa suurta osaa rasvasta. Jotenkin huuhtelu varsinkin kuumalla vedellä epäilyttää (ei mitään loogista pohjaa). Tulee mieleen että huuhtoo samalla jotain ravinteita. Yksi syy miksi mietin myös tuota rasvan poistamista on, että voisi ostaa halvempaa jauhista ja saada siitä lähes paistinveroista. Pelkällä siivilöimisellä se ei kuitenkaan näytä onnistuvan. Jos jauhista menee vaikka 500g päivässä niin siivilöidyssä halpisjauhiksessa on silti 75g tyydyttynyttä rasvaa (korkeintaan). Se on aika paljon. Ketogeenisellä sillä ei varmasti ole niin väliä. Anyways, ajattelin ostaa jatkossa tuota 7% ja jättää siivilöimiset pois (merkitys niin vähäinen). Se on vähän kalliimpaa, mutta helpompaa ja rasvat voi ottaa sitten jostain paremmasta lähteestä.
 
Orid sanoi:
Iteki kauhon aina lusikalla ne ylimääräset nesteet sieltä pannulta lavuaariin. Sitä nestettä kertyy sinne aika paljon. Ja teen tämän siksi, että jauheliha on paljon paremman makuista näin "kuivana" paistettuna kuin siinä nesteessä lilluvana.

EI RASVAA VIEMÄRIIN. Tai seuraavaksi voipi olla aika iloinen viemäritukos. Ylipäänsä ruoantähteiden paikka on (biojäte)roskiksessa, ei viemärissä. Ja ei, se rasva ei valu roskapussista ulos kun laittaa pussiin hieman sanomalehteä tms. mihin rasva imeytyy (biojäteastiassa se imeytyy hyvin esim. alla oleviin vanhoihin kahviporoihin tms.)
 
Paistamisen jälkeen voi kaataa suuremmat ylimääräiset pois ja kaataa sitten ne jauhelihat kaksinkertaisen talouspaperin päälle. Sillätavoin saa siitä kuivaa jos nyt välttämättä haluaa haluaa sahajauhoa syödä.
 
Orid sanoi:
Ja tavallista nauta-sikaa en oo voinut kunnolla sen jälkeen syödä, kun minulle on kerrottu näitä tornihuhuja, mitä kaikkea sinne sekaan jauhetaan :)

Taitaa olla aika korkea sidekudospitoisuus. Joissakin paketeissahan on sekin printattu kylkeen. En kyllä muista mitä luokkaa ne pitoisuudet oli, kun en juuri sikanautaa ostele.

Eikös se korkea sidekudospitoisuus tarkoita, että proteiinikin on huonompaa. http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=18785&highlight=kollageeni
 
Harim sanoi:
Taitaa olla aika korkea sidekudospitoisuus. Joissakin paketeissahan on sekin printattu kylkeen. En kyllä muista mitä luokkaa ne pitoisuudet oli, kun en juuri sikanautaa ostele.

Jos nyt oikein muistan, niin tuon sidekudospitoisuuden ilmoittaminen elintarvikkeisiin tulee pakolliseksi (lähiaikoina).
Tämän jälkeen ei minun nauta-sian syönti ainakaan varmasti lisäänny.

ps. ja reinhardt, hyvä pointti. Olen aina kuvitellut, että ne nesteet huuhtoutuisivat sieltä veden mukana eteenpäin. Lupaan parantaa vähän tapojani.
 
Joha menee vaikeeks...

Eikös oo aika helppoo kun paistaas sen paistijauhelihan vedessä ja ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon. Jos tarvetta siihen on lisätä siihen ateriaan rasvoja lisää sitte valmiiseen ruokaan esim. salaatin päälle tarvittavan määrän oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

Niin.... Ja Paistijauhelihaa voit todellaki käyttää ihan hyvin dietillä.
 
kahlaajalintu sanoi:
Eikös oo aika helppoo kun paistaas sen paistijauhelihan vedessä ja ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon. Jos tarvetta siihen on lisätä siihen ateriaan rasvoja lisää sitte valmiiseen ruokaan esim. salaatin päälle tarvittavan määrän oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

:confused: Nyt ei oikein lause auennut. Meinaatko siis keittää sitä jauhelihaa vedessä vai miten?
 
kodari76 sanoi:
:confused: Nyt ei oikein lause auennut. Meinaatko siis keittää sitä jauhelihaa vedessä vai miten?

Kirjotin vähän hassusti. Tätä tää yletön valvominen teettää :D

No nii...

Eli paistinpannulle vettä ja kuumenemaan. Sinä vaiheessa kun vesi kiehuu jauhelihat pannulle ja paistelemaan. Siitä paistijauhelihastakin irtoo ihan tarpeeks rasvaa paistamiseen. On helppo sitte laskea siihen ruokaohjelmaan ne rasvat täsmäälleen oikein kun ei käytä paistamiseen ollenkaan rasvaa. Eli laskee vaan siitä prosenttien mukaan sen osuuden ja jos tarvetta on lisäillä niin mittailee sitten tarvittavan määrän mukaan.
Ite laitan sen lisättävän määrän oliiviöljyä salaatin päälle.

Eli tolleenki voi sen hoitaa
 
kahlaajalintu sanoi:
Kirjotin vähän hassusti. Tätä tää yletön valvominen teettää :D

No nii...

Eli paistinpannulle vettä ja kuumenemaan. Sinä vaiheessa kun vesi kiehuu jauhelihat pannulle ja paistelemaan. Siitä paistijauhelihastakin irtoo ihan tarpeeks rasvaa paistamiseen. On helppo sitte laskea siihen ruokaohjelmaan ne rasvat täsmäälleen oikein kun ei käytä paistamiseen ollenkaan rasvaa. Eli laskee vaan siitä prosenttien mukaan sen osuuden ja jos tarvetta on lisäillä niin mittailee sitten tarvittavan määrän mukaan.
Ite laitan sen lisättävän määrän oliiviöljyä salaatin päälle.

Eli tolleenki voi sen hoitaa
siis miks tuo vesi tossa on, sen takiako että huomaa milloin pannu on kuuma? itse olen aina kuumentanut pannun todella kuumaksi ja sitten laittanut jauheliha köntin pannulle ja lastalla painellu pieniksi nokareiksi, mihinkään jauhelihaan ei todellakaan tarvita sitä rasvaa paistamiseen niinkuin sanoit, nuista max 7% rasvaa jauhelihoistakin lähtee melko rutkasti rasvaa kun paistellaan. jos haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään:)
 
neutraali sanoi:
siis miks tuo vesi tossa on, sen takiako että huomaa milloin pannu on kuuma? itse olen aina kuumentanut pannun todella kuumaksi ja sitten laittanut jauheliha köntin pannulle ja lastalla painellu pieniksi nokareiksi, mihinkään jauhelihaan ei todellakaan tarvita sitä rasvaa paistamiseen niinkuin sanoit, nuista max 7% rasvaa jauhelihoistakin lähtee melko rutkasti rasvaa kun paistellaan. jos haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään:)

sen takia et ilmeisesti mulla on paskempi pannu ku sulla :D Ei pala niin helposti kiinni sitte ku tekee tollee.

En sitä oliiviöljyö ole ihan väkisin tunkemassa suuhuni, ei se niin hyvää ole, mutta lasken rasvat ateriaa kohden ja sen mukaan sitte lisää sitä salaatin päälle. Joskus otan ne suoraan lusikasta suuhun.

Mitään kastikkeita en harrasta
 
kahlaajalintu sanoi:
sen takia et ilmeisesti mulla on paskempi pannu ku sulla :D Ei pala niin helposti kiinni sitte ku tekee tollee.
ok :)
 
neutraali sanoi:
os haluaa tuota oliiviöljyä syödä niin siitä voi tehdä muuten ruskean kastikkeenkin, on ainakin terveellisempää entä margariiniin tehtynä ja kastike maistuu samalle kuin margariiniin tehty kun sen oppii vain tekemään:)

Heeeetkonen. Tuo ruskea kastikehan vaatii aika paljon vehnäjauhoja -> "turhia" hiilareita? Tai no ei niitä jauhoja nyt niin paljoa ole, mutta pari reilua ruokalusikallista kuitenkin....vai?
 
kodari76 sanoi:
Heeeetkonen. Tuo ruskea kastikehan vaatii aika paljon vehnäjauhoja -> "turhia" hiilareita? Tai no ei niitä jauhoja nyt niin paljoa ole, mutta pari reilua ruokalusikallista kuitenkin....vai?
joo pari ruokalusikkaa suurin piirtei eli grammoissa varmaan n30g. unohtakaa menee vielä dietti pilalle:D
 
kahlaajalintu sanoi:
ottaa vaan ruoka-ohjelmassa ne paistijauhelihasta saadut rasvat huomioon.

Mut jos on niin hifi-dieetti että ei saa syödä kuin välttämättömiä rasvoja :D
Jos vaikka syö 500g jauhista päivässä (kukaan ei kuitenkaan jaksa valmistaa alle kilon satseja, eikä se ikuisesti säily :) ), niin jopa 7% paistista tulee jo 315 kaloria rasvasta jotka voisi ottaa vyötäröltä. Pidemmällä "korkea" kalorisella dieetillä (esim. keto) tällä ei ole niin väliä.

Jos hifistely hirvittää niin ei ehkä ole hyvä idea lukea threadiä, joka käsittelee jauhelihan rasvaisuuden vaikutusta dieetillä.
 
astro sanoi:
Mut jos on niin hifi-dieetti että ei saa syödä kuin välttämättömiä rasvoja :D
Jos vaikka syö 500g jauhista päivässä (kukaan ei kuitenkaan jaksa valmistaa alle kilon satseja, eikä se ikuisesti säily :) ), niin jopa 7% paistista tulee jo 315 kaloria rasvasta jotka voisi ottaa vyötäröltä. Pidemmällä "korkea" kalorisella dieetillä (esim. keto) tällä ei ole niin väliä.

Jos hifistely hirvittää niin ei ehkä ole hyvä idea lukea threadiä, joka käsittelee jauhelihan rasvaisuuden vaikutusta dieetillä.

joopa joo... Voi sitä paistijauhelihaa syödä ihan millä tahansa dietillä, ainakin alkuun.
Siirtyy vaikka sitten hetken kuluttua paistijauhelihasta kanaan ja siitä seitiin eli koko ajan rasvattomampaan dietin edetessä.

Mä ainakin jaksan valmistaa alla 1kg satseja paistijauhelihaa joka päivä, ihan helposti jopa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom