- Liittynyt
- 10.1.2016
- Viestejä
- 170
Isompi maha ja öljyä pohkeissaMuutama kuva mitä ei täällä vielä ollut. Oli se jäätävä tuhon aikaan jo. Mitähän olis ollu tän päivän metodeilla ja tietotaidolla?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Isompi maha ja öljyä pohkeissaMuutama kuva mitä ei täällä vielä ollut. Oli se jäätävä tuhon aikaan jo. Mitähän olis ollu tän päivän metodeilla ja tietotaidolla?
Isompi maha ja öljyä pohkeissa
Tästähän voidaan tapella aina että olisiko Coleman, Savolainen, Yates yms. oikeesti isot miehet kehittyneet niin hyvin myös volyymitreenillä (tai ylipäänsä "fiksummin" kropan hyvinvointia ajatellen) Makehan ainakin kertoi silloin tulosten tippuneen.Itse olen hieman luottavaisempi. Mutta Leinon olisi pitänyt jäättää voimailuhommat kokonaan pois ohjelmasta ja keskittyä puhtaasti kehonrakennukseen. Ne kun ovat koituneet monen bodarin turmioksi. En ole varma, että "tämän päivän treenisysteemit" - mitä ne sitten ovatkin- toisivat kaikkien kohdalla niin merkitävää hyötyä kehitykseen, että vanha ja toimiva pitäisi vaihtaa "uuteen". Mutta jos kehitys olisi sama ja paikat pysyisivat paremmin ehjinä, niin silloin hyötysuhde olisi kyllä kannatava.
Savolaisen paras lihasryhmä oli kuitenkin kädet johon käytti ns. supersarja treeniä, eli pitkiä 20 toiston sarjoja hauis/ojentaja putkeen...Tätä joka toisella viikolla. Joten siihen peilaten toimi aika hyvin pienemmätkin painot...Tästähän voidaan tapella aina että olisiko Coleman, Savolainen, Yates yms. oikeesti isot miehet kehittyneet niin hyvin myös volyymitreenillä
Savolaisen paras lihasryhmä oli kuitenkin kädet johon käytti ns. supersarja treeniä, eli pitkiä 20 toiston sarjoja hauis/ojentaja putkeen...Tätä joka toisella viikolla. Joten siihen peilaten toimi aika hyvin pienemmätkin painot...
Toki joka toisella viikolla sitten isot painot, pudotus sarjat jne jne...
Parempi että Leinon aika oli tuolloin, nyt liiallisella massan haulla ei varmaan olisi ollut yhtä tyylikäs ja kivinen...Kyllä nuo ukot oli vain tyylikkäämpiä tuohon aikaan.
Hankala sanoo kumpi niistä on tuonut paremman kehityksen.Savolaisen paras lihasryhmä oli kuitenkin kädet johon käytti ns. supersarja treeniä, eli pitkiä 20 toiston sarjoja hauis/ojentaja putkeen...Tätä joka toisella viikolla. Joten siihen peilaten toimi aika hyvin pienemmätkin painot...
Toki joka toisella viikolla sitten isot painot, pudotus sarjat jne jne...
Parempi että Leinon aika oli tuolloin, nyt liiallisella massan haulla ei varmaan olisi ollut yhtä tyylikäs ja kivinen...Kyllä nuo ukot oli vain tyylikkäämpiä tuohon aikaan.
Olin Leinon seminaarissa noihin Finnis Grand prix aikoihin ja kysyin Leinolta vinkkejä pohkeiden kasvatuksiin. Leino vastas jokseenkin näin:- pohkeet on vaikeet, ne on vähän niin kun on... oon treenannu niitä kaikilla tavoilla, normaalisti lihasryhmäjakona, super-settejä, joka päivä, kerta viikkoon, isoilla painoilla, pienillä painoilla ja välillä en ollenkaan kuukausiin... Aina vaan ne on 52cm..Pohkeet parhaimpia Suomessa kautta aikojen ?
Tässä ristiriita.. Jätä raskaat kyykyt puoleksi vuotta niin varmasti reidet pienenee tai ne ei ainakaan kehity yhtään.
... koska pointtina on ylläpitää massaa, ja sehän onnistuu helposti.
Mikä ristiriita?Tässä ristiriita.
Luitko oikein? "Tai ne ei kehity yhtään"No se et jos ei tee raskaita kyykkyä niin lihasmassa katoaa. Ja kohta jatketaan sanomalla et lihasmassan ylläpito on helppoa.
Raskaat kyykyt eivät ole helppoja. Tai sit ne ei ole raskaita ollenkaan.
Jos esim jalkojen massaa ylläpidetään raskailla kyykyillä joita ei vedetä loppuun asti, niin ei se nyt nii raskasta ole jos verrataan raskaita kyykkyjä loppuun asti vedettynä.No se et jos ei tee raskaita kyykkyä niin lihasmassa katoaa. Ja kohta jatketaan sanomalla et lihasmassan ylläpito on helppoa.
Raskaat kyykyt eivät ole helppoja. Tai sit ne ei ole raskaita ollenkaan.
Jaria itseään hänen omien sanojen mukaan kiinnosti lähinnä treenaaminen ja omien rajojen kokeilu nimenomaan voimailun muodossa,Itse olen hieman luottavaisempi. Mutta Leinon olisi pitänyt jäättää voimailuhommat kokonaan pois ohjelmasta ja keskittyä puhtaasti kehonrakennukseen. Ne kun ovat koituneet monen bodarin turmioksi. En ole varma, että "tämän päivän treenisysteemit" - mitä ne sitten ovatkin- toisivat kaikkien kohdalla niin merkitävää hyötyä kehitykseen, että vanha ja toimiva pitäisi vaihtaa "uuteen". Mutta jos kehitys olisi sama ja paikat pysyisivat paremmin ehjinä, niin silloin hyötysuhde olisi kyllä kannatava.
No sit ne on vaan pelkkiä kyykkyä.Jos esim jalkojen massaa ylläpidetään raskailla kyykyillä joita ei vedetä loppuun asti,
Tästähän voidaan tapella aina että olisiko Coleman, Savolainen, Yates yms. oikeesti isot miehet kehittyneet niin hyvin myös volyymitreenillä (tai ylipäänsä "fiksummin" kropan hyvinvointia ajatellen) Makehan ainakin kertoi silloin tulosten tippuneen.
Mut toki vaikka nyt Sihvonen on tehnyt todella hyvin massaa pariin vuoteen vaikkei mitään heavy dutya taida treenit olla.
Isot painot tosin yleensä on suorin tie isompiin lihaksiin. Huomaahan sen vaikka omissa treeneissäkin että raskailla perusliikkeillä lihaa vaan tulee eniten. Jätä raskaat kyykyt puoleksi vuotta niin varmasti reidet pienenee tai ne ei ainakaan kehity yhtään.
Ja eiköhän jenkkien pro ukot ole massat hankkineet isojen romujen kanssa kun osa katsoo heidän nykyisiä treenejään jotka ovat kevyempiä koska pointtina on ylläpitää massaa, ja sehän onnistuu helposti.
Ainakin Make, Yates ja Mentzer sanoivat suoraan, että HD -tyyppinen treeni mahdollisimman isoilla painoilla oli aino tapa kehittyä. Kaikilla näillä tuli seinä vastaan ns. volyymitreenillä. Coleman oli siinä mielessä poikeus, että pystyi yhdistymään volyymin ja isot painot. Eräs Leinon hyvin tuntenut henkilö oli sitä mieltä, että Leino olisi (ehkä) voinut vähän kevyemmillä "pumppaamallakin" päästä samoihin massoihin, kuin isoilla painoilla. Ja pitkässä juoksussa mahdollisesti ylikin, mutta Leinon motivaatio ei oikein riittänyt lelupainoilla leikkimiseen.
Ja mitä volyymitreeni ja Heavy Duty vertailuun tulee, niin noiden ainoa hiuksenhieno ero on siinä, että Heavy dutylla on nousevat sarjat kevyempiä ja pääsarja intensiivisempi. Volyymitreenissä nousut on jo intensiivisempiä ja pääsarja jää taas astetta kevyemmäksi. Molemmissa ulosotetaan silti samalla tavalla se lopputulos eli mahdollisimman isot painot ja mahdollisimman paljon toistoja mahdollisimman eristävällä tekniikalla ja hyvällä kontrollilla. Saman asian ajavat siis, mutta hieman eritapaisella toteutuksella.