Insuliiniherkkyys

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja SannaK
  • Aloitettu Aloitettu
Muistetaan nyt perusasiat, kun tässä tuntuu menevän sekaisin käsitteistö - eli yksinkertaistettuna:

insuliiniherkkyys = hyvä (ravintoaineet kulkeutuvat (lihas)soluihin paremmin ja vaativat näin vähemmän insuliinin eritystä haimasta) - pienempi verensokerin heilahtelu - parempi olo - lean body

insuliiniresistenssi = paha (haima joutuu tuottamaan enemmän insuliinia jotta ravintoaineet saadaan soluun) - suurempi verensokerin heilahtelu, suurempi lihomisen riski

lihavilla ihmisillä kehittyy usein insuliiniresistenssi, jolloin karkeasti sanottuna: lihava lihoo entistä helpommin ja hänen on entistä vaikeampaa kasvattaa lihasta (eli suunnata ravintoaineet oikeisiin soluihin)
Tähän soluihin kulkeutumiseen liittyy siis insuliinin ja glukagonin tasapaino, josta löytyy juttua vaikka millä mitalla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Lisäyksenä: suosittelen lukemaan esim. kovan kehoravintojäbän Chris Aceton (esim Jay Cutlerin pitkäaikainen ravintoasiantuntija) kirjan "Everything you need to know about fat loss", jossa on selkeästi ja helppotajuisesti selitetty nämä perusmekanismit mihin mikäkin dieetissä/rasvan kertymisessä perustuu.
Etenkin jos tylsän tutkimus-/tieteellisen materiaalin lukeminen ei innosta, saa tuossa kirjassa valmiissa paketissa ydinasiat selkärankaan.
 
SannaK sanoi:
Huono olo tulee mihin aikaan päivästä vaan, hetki aterian jälkeen. Kuten sanoin, lähinnä niiden aterioiden jälkeen ,joilla olen syönyt leipää tai perunaa. (Näkkileipä pahin, glykeeminen indeksi 95)

Ateriani eivät ole suuren suuria, sillä syön 5 kertaa päivässä noin 3-4 tunnin välein.


Mistä revit tuon Näkkärin Glykeemisen indexin, ei nimittäin näytä kovin selvältä, että kyseessä on nopea hiilihydraatti.


Näiden mukaan näkkäri näyttäisi olevan hidas hiilihydraatti.

Näkkäri - Glukoosi taulukko

Näkkäri - Vaalealeipä taulukko


Tämän mukaan taas keskinopea.

Näkkäri - Glukoosi taulukko


Tämän mukaan taas nopea.

Näkkäri


Tämä tietokanta taas sanoo, että keskinopea, 59-69 Glukoosi taulukko. (Luotettavimman oloinen lähde jonka olen löytänyt)

http://www.glycemicindex.com/
 
Miuku sanoi:
Eikös se jotenkin niin mennyt, että jos A kuksii O:ta, niin penska on aina O?

A ja O vanhempien jälkeläisillä on 50% todennäköisyys olla A tai O.
B ja O -> joko B tai O.
AB ja A tai B -> A, B tai AB.
AB ja O -> A tai B
Molemmat B -> B tai O.
Molemmat A -> A tai O
A ja B -> A, B, O tai AB

Suomessa yleisin veriryhmä on A, sitten O ja B, AB ylivoimaisesti harvinaisin.

Ja kyllä veriryhmät periytyy ihan eri logiikalla kuin insuliiniherkkyys joten en usko minäkään kovinkaan vahvasti että niillä olisi mitään tekemistä keskenään. Voin olla toki väärässä...
 
S225T sanoi:
Muistetaan nyt perusasiat, kun tässä tuntuu menevän sekaisin käsitteistö - eli yksinkertaistettuna:

insuliiniherkkyys = hyvä (ravintoaineet kulkeutuvat (lihas)soluihin paremmin ja vaativat näin vähemmän insuliinin eritystä haimasta) - pienempi verensokerin heilahtelu - parempi olo - lean body

Tein sen taas. :nolo: Siis kirjoitin "insuliiniherkkyys" vaikka tarkoitin "insuliiniresistenssi". Hyvä, että huomatutit. Tämä siis tapahtui tässä:

Omassakakassa sanoi:
Miten on, syötkö kromia ja magnesiumia? Kromin puute aiheuttaa verensokerin heittelyä ja magnesium (muistaakseni) auttaa laskemaan insuliiniherkkyyttä. Muistelen myös, että välttämättömät rasvahapot voisivat laskea insuliiniherkkyyttä.

:nolo:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom