Insuliini - makeutusaineet - insuliiniresistenssi

Ei kai sokerissa sinänsä mitään vikaa ole. Ongelma on vain jos sitä vetää aivan liikaa. Ravinne köyhää energiaa, jos saa liian suuren roolin. Riippuu tietenkin myös paljonko liikkuu. Jos vaan sängyssä makaa niin ei kannata juuri sokeria syödä. Parin sadan kilometrin fillarilenkillä taas oivaa energiaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ite esim. tykkään juoda joskus energiajuomaa tai limpparia. Noi jos valitsee sokeriversiona niin tulee sellane annos sokeria jo puolesta litrasta (50g) että en halua sellasta nauttia. Ja joskus syödä maustettua rahkaa/protskuvanukasta. Niissäkin sokerillisena 16/100 sokeria.

Sokeri tiedetään 100 varmasti että on huono terveydelle. Keinomakeuttajista niillä määrillä mitä käytännössä käytetään taas ei tiedetä että olisi haittaa. Tossa syy miksi ite käytän sokerittomia.
Ei kai kohtuu määrä sokeria ole haitallista keholle? Ihmisen makuaisti on pilattu lisäämällä ihan joka paikkaan sokeria, jotta saataisiin makuelämystä ja sitä kautta myyntiä edistettyä.

Itse kun tulee paljon leivottua esim. leipää, niin en ymmärrä miksi leipätaikinaan täytyy painaa sokeria. Pullassa sen ymmärrän, kun se on makea syötävä.

Itse en sokeria käytä ruuanlaitossa juurikaan ja energiajuomiakin vähänlaisesti tulee kulutettua. Mutta silloin joskus, kun energiajuomaa otan valitsen sokerillisen. En halua keinotekoista makeutusainetta kehooni, koska pidän luonnontuotteita terveellisempänä.

Olen sitä mieltä, että jos joutuu valitsemaan makeutusaineen sokerin sijaan niin silloin ei ehkä ruokavalio ole ihan kohdallaan. Lähtisin korjaamaan sitä.

Maustamaton rahka maistuu yllättävän hyvälle, kun sitä opettelee syömään. Lisämakua kaivatessa voi sekaan heittää marjoja tai vaikka piltin. Ei tarvitse lisätä sokeria eikä makeutusainetta.

Mikä tahansa suunkautta nautittava tuote on haitallista, jos sitä nauttii liikaa. Vesikin. Kohtuus kaikessa on hyvä ohje ruokailuunkin.
 
Ei kai kohtuu määrä sokeria ole haitallista keholle?

Ei ole. Itseasiassa arvostettu edesmennyt tohtori Ray Peat piti sokeria todella terveellisenä aineenvaihdunnalle, edellyttäen että maksa ja aineenvaihdunta on kunnossa. Metabolisesti sairaalle taas sokeri on myrkkyä kun maksa ei prosessoi vaan pistää triglysereiksi sokerit ja nostaa tulehduksen.
 
Ei kai kohtuu määrä sokeria ole haitallista keholle? Ihmisen makuaisti on pilattu lisäämällä ihan joka paikkaan sokeria, jotta saataisiin makuelämystä ja sitä kautta myyntiä edistettyä.

Itse kun tulee paljon leivottua esim. leipää, niin en ymmärrä miksi leipätaikinaan täytyy painaa sokeria. Pullassa sen ymmärrän, kun se on makea syötävä.

Itse en sokeria käytä ruuanlaitossa juurikaan ja energiajuomiakin vähänlaisesti tulee kulutettua. Mutta silloin joskus, kun energiajuomaa otan valitsen sokerillisen. En halua keinotekoista makeutusainetta kehooni, koska pidän luonnontuotteita terveellisempänä.

Olen sitä mieltä, että jos joutuu valitsemaan makeutusaineen sokerin sijaan niin silloin ei ehkä ruokavalio ole ihan kohdallaan. Lähtisin korjaamaan sitä.

Maustamaton rahka maistuu yllättävän hyvälle, kun sitä opettelee syömään. Lisämakua kaivatessa voi sekaan heittää marjoja tai vaikka piltin. Ei tarvitse lisätä sokeria eikä makeutusainetta.

Mikä tahansa suunkautta nautittava tuote on haitallista, jos sitä nauttii liikaa. Vesikin. Kohtuus kaikessa on hyvä ohje ruokailuunkin.

Tottakai kaikkea voi nauttia pienen määrän ilman haittoja. Esim. Syanidia ja Metanolia jne.

Itse söin +10 vuotta vuosituhannen alussa maustamatonta rahkaa 2-3 purkkia päivässä raakana. Ihan hyvin se upposi sillon. Kilo viikossa maustamatonta heraa. Hyvin upposi sekin. Nykyään ei kuulu ruokavalioon rahkat/vanukkaat ja lähinnä jälkkärinä harvoin. Sillon sen pitää olla hyvää.

Itellä limpparit, energiajuomat, makurahkat ym. tuotteet missä valinta zero vs sokeri, ei kuulu ruokavalioon. Sillon kun käytän niin käytän sokeritonta. Pidän sokeria erittäin huonona ravinteena muulloin kuin fyysisen suoritteen aikana. Tuo tulehduksen nostaminen suurin syy ja tietysti vaikutus verensokeriin. Ruokavalio onki nykyään keto tai matalahiilarinen. Tottakai joskus menee jätskiä ym.
 
Aspartaamista nyt pikkusen lueskellu:

Who on julistanu aspartaamin omalla standardilla ns 2b luokkaan ''mahdollisesti syöpää aiheuttavana'' joka tarkottaa suomeks, että varmuuden vuoks. 2b luokkaan kuuluvat ''syöpää aiheutteuttajat'' ei tarvitse ihmiskokeita, eli eläinkokeista ja in vitro menetelmät riittää osottaakseen, että aiheuttaa syöpää.

Otetaan vertaukseen mitä who on luokitellu ''ykkös ryhmään- eniten näyttöä syöpää aiheuttajat'': auringonvalo ja olut.

Kuten kaikessa, liika on liikaa. Jos juot 5 litraa aspartaamilla makeutettua limua niin vähennnä. Jos juot tölkin-kaks zeroa pari kertaa viikossa ei tarvitse lopettaa.
 
Mistä muuten tietää koska kuluttaa liikaa makeutusaineita? Huonosti noiden määrä kerrotaan tuotteissa.

Jos kuvitteellinen kaveri vetää vaikkapa aamulla makeutetun rahkan, päivällä protskujuoman, päivällä energiajuoman, treenissä intraa, treenin jälkeen palkkaria ja iltapalalla vaikka vielä joku panncake.... onko siinä vähän vai paljon makeutusaineita? Joissain palkkareissa on jopa kolmea eri makeutusainetta.
 
Mistä muuten tietää koska kuluttaa liikaa makeutusaineita? Huonosti noiden määrä kerrotaan tuotteissa.

Jos kuvitteellinen kaveri vetää vaikkapa aamulla makeutetun rahkan, päivällä protskujuoman, päivällä energiajuoman, treenissä intraa, treenin jälkeen palkkaria ja iltapalalla vaikka vielä joku panncake.... onko siinä vähän vai paljon makeutusaineita? Joissain palkkareissa on jopa kolmea eri makeutusainetta.
Veikkaisin, että ei niitä rajoja vahingossa ylitetä, vaan pitää oikeasti kiskoa urakalla.
 
Mistä muuten tietää koska kuluttaa liikaa makeutusaineita? Huonosti noiden määrä kerrotaan tuotteissa.

Jos kuvitteellinen kaveri vetää vaikkapa aamulla makeutetun rahkan, päivällä protskujuoman, päivällä energiajuoman, treenissä intraa, treenin jälkeen palkkaria ja iltapalalla vaikka vielä joku panncake.... onko siinä vähän vai paljon makeutusaineita? Joissain palkkareissa on jopa kolmea eri makeutusainetta.

Lisäravinteet on muuten nykyään itellä suurin makeuttajien lähde. Maustettuja protskuja. Ennen meni maustamatonta. Light juomia tulee nykyää niin vähän juotua.

Tossa esimerkissä ei varmaan mennä yli rajojen läheskään, mutta ite vähentäisin tosta ettei ois ainakaa päivittäistä. Aikoinaan tuli juotua Lidlin light colaa päivittäin. Siinä itseasiassa tuota yhtä makeuttajaa mitä pidän ehkä huonoimpana noista keinomakeuttajista, syklamaattia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom