Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
raskausarpi sanoi:Ikää 21 maksimisyke 183 leposyke 47
Kuinka normaalia on se, kun olen viimeiset kolme vuotta harrastanut aerobista urheilua säännöllisesti niin maksimisyke on tippunut 201:stä tuohon 183. Samaa aikaan leposyke on tippunut 60:stä 47
Tidus sanoi:Maksimisykkeellä ei ole mitään tekemistä kunnon kanssa. Siihen vaikuttaa ainoastaan perimä ja ikä.
Edit: Ja maksimi itselläni on 206. Kaava antaa: 210-18*0,65=198,3
Pertti 123 sanoi:Et saa enää yhtä paljon irti ittestäs, kuin ennen. Jos olet harjoitellut paljon kestävyys puolta, niin on ehkä mahdollista, että kehosi on tottunut toimimaan tollasella matalalla aerobisella teholla, joten et saa ittestäs puristettua sitä korkeeta huippu sykettä. Jos vetäisit lyhempiä ja kovempia vetoja, saisit ittestäs enemmän irti ja sykkeet kattoon. Tämä oli mutua, ei tietoa.
En muista missään muualla törmänneeni tämmöiseen väitteeseen. Olisiko sinulla jotain lähdettä, jossa näin sanotaan?mannala sanoi:Eli kyllä maksimisyke kertoo sinulle kuntosi.
Voitto Kotiin sanoi:Juu, mutta kyllä tässä voi vieläkin pilkkua viilata. Ymmärtääkseni maksimi on maksimi ja sen nopeammin sydän ei pysty lyömään. Eli puhuisin mielummin siitä, kuinka lähelle omaa maksimia pääsee, enkä siitä, "kuinka korkealle pystyy maksimisykkeen saamaan".
Jep, olen suurin piirtein samaa mieltä.
Harjoittelemattomilla vauhtia ensimmäisenä rajoittaa lihakset. Sydän kyllä pumppaisi enemmänkin verta. Eli siinä mielessä kyseessä ei ole heikko sydän. Harjoittelulla ja vauhdin lisääntyessä asia kääntyy niin päin, että hapen määrä on pullonkaula.
Lihakset rajoittavat vauhtia harjoittelemattomilla? Siis eikös se johdu siitä, että lihas ei saa sydämeltä tarpeeksi hapekasta verta -> alkaa muodostua maitohappoa ja Mister sippis saapuu kylään.
Ja varmasti väsyy, vaikka liikkuisi pelkästään aerobisella alueella. Kokeile vaikka maratonia, niin huomaat.
Väsyy väsyy ja kokeiltu on. Maratonilla ei kuitenkaan väsyminen tule sydämen kyvystä kuljettaa hapekasta verta vaan energia alkaa loppua kehosta ja alkaa väsyä.
Sohvaperunalla tosiaan helposti on niin, että happea ja verta kyllä riittäisi, mutta lihakset eivät pysty kaikkea happea käyttämään => sydämen koko kapasiteetti ei ole käytössä, vaikka kuinka täysillä yrittäisi vetää.mannala sanoi:Lihakset rajoittavat vauhtia harjoittelemattomilla? Siis eikös se johdu siitä, että lihas ei saa sydämeltä tarpeeksi hapekasta verta -> alkaa muodostua maitohappoa ja Mister sippis saapuu kylään.
Sanoit asian ehkä hieman liian yksinkertaistetusti. Lihaksista ensimmäinen joka ei saa mennä anaerobiseksi on sydänlihas ;). Kroppa siis joutuu tarkkailemaan sen saamaa happimäärää ja vertaa sitä työtehoon ja rajoittaa sen pumppaamaa verimäärää. Tämän rajoituksen iskiessä, kun lihakset pyytää vielä lisää happea, lihakset joutuvat toimimaan anaerobisesti, että pystyvät pitäämään yllä tehoaan.mannala sanoi:Väsyminenhän tapahtuu silloin kun sydän ei pysty kuljettamaan riittävästi happea lihaksille ja maitohappoa alkaa muodostua lihaksiin.
Jääleidi sanoi:"Pulssin pitäisi olla lähellä normaalia kahdessa minuutissa rasituksen jälkeen."
Tää menee kyl vähän off topic, mutta kertoisiko joku mitä mun sydämelle tapahtui kun menin viikonloppuna vähän hölmöilemään ja vedin n. 25 minuutin lenkin tosi kovilla sykkeillä. Eli ei laskenu kertaakaan alle 160:n ja kävi vähän väliä jossain 188, tms. jolloin oli pakko vähän kävellä väliin. (Toki tiedän tällaisen harjoituksen tyhmyyden, mutta oli pakko koittaa ) MUTTA ei se mitään. Asia joka vähän jäi huolestuttamaan oli, että mun syke ei ollu laskenu normaalille tasolle vielä tunninkaan kuluessa lenkin jälkeen! Alko olla aika erikoinen fiilis, että mitäs nyt olen mennyt tekemään?
Voitto Kotiin sanoi:Tuo oli varmaan vaan toteamus, koska eihän kukaan yllä toisin väittänytkään.
Lightweight sanoi:Sanoit asian ehkä hieman liian yksinkertaistetusti. Lihaksista ensimmäinen joka ei saa mennä anaerobiseksi on sydänlihas ;). Kroppa siis joutuu tarkkailemaan sen saamaa happimäärää ja vertaa sitä työtehoon ja rajoittaa sen pumppaamaa verimäärää...
Eemeli sanoi:Viime keväänä coopperin testin lopussa syke oli 210.
Kaavan mukaan maksimisyke olisi ~¨194. Eli todellisuudessa on korkeammalla, ikää on nyt 25 vuotta.
Tyttöystävällä heittelee sykemittarin lukema melkein poikkeuksetta alkulenkissä 160-220 välillä ;). Sykelukema laskee kuitenkin 10-15 min juoksun jälkeen 120-130 mitä oma mittarini näyttää. Joskus mittari temppuilee loppulenkilläkin. Kyseessä on puolitoista vuotta vanha S-sarjan polarin mittari. Ollaan kanssa vähän ihmetelty mistä voisi johtua?mannala sanoi:Niin miten muilla onko sykemittareista vastaavia kokemuksia?