Hyviä proteiinin lähteitä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Zamp
  • Aloitettu Aloitettu
Ari sanoi:
Jakob sanoi:
Vaikea saada tavallisesta ruuasta?? Mitä helvettiä. Ei se nyt kauhean vaikeaa ole. Pussista otan maksimissaan yhden drinkin + palautusjuoman päivässä.QUOTE]

V***u mä en kans ymmärrä. Oma ongelmani on ennemminkin kun sitä protskua tulee väkisinkin vähän liikaa ( lisäravinteista pelkkä palautusjuoma).
Joka aterialle 30-50g protskua, helppoa. :thumbs:

Meikäläisellä on kanssa ihan mahdoton saada tarpeeksi protskua.

Ruokavalio on jotain...

Puuro, maitoa

400g makaroonilaatikkoa, ruisleipä (margariiniä, kinkkuleikettä, juustoa), mehua, ketsuppia

200g jauhelihaa, 200g makaronia, ketsuppia, mehua (ehkä 2 kananmunaa)

Protsku drinkki, jossa 50g protsku jauhetta eli noin 42g protskua.

hamppari, kurkkua, ketsuppia, maitoa.

Tonnikala, raejuusto ja rahka ei tipu ainakaan pelkästään...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Yks hyvä safka tuli täs mieleen makaroonia,kanamunia ja tonnikalaa sekasin.
Litra jugurttia päivässä n.35 prot. Sitten on tietysi ravintolisät hera... saa helposti täydennystä päivittäiseen tarpeeseen. Itsellä tulee tosi helposti tuo 2g/kg proteiinia päivässä. Vaikkapas jos miettii 80kg painoisen ihmisen tarpeen se olis n.160g per päivä ja sen kun jakaa 6 osaan niin tulee n.26g per ateria ei se sen vaikeempaa ole.
 
Tonnikala on niiku ihan bostis proteiinilähde. About 35g prodee per purkki! Suurin osa meikän, niin kuin varmaan hemmetin monen muunkin, protskuista tulee maitotuotteista.
 
Mullakin tulee aika helposti tarvittavat kasaan. Tosin syön päivässä pari rahka- tai raejuusto-välipalaa. Aamulla täysjyväleipää ja 100g kalkkunaa, illalla kolme paistettua munaa plus purkki tonnikalaa.

Rahka maistuu tällä hetkellä ihan hyvin. Joku 200g savustettua kalaa plus vaikka tomaatti voisi sekin olla ihan ok välipala.
 
Se on kyllä huomattu, että aloittelijoilla menee helposti ruokavalio lisäravinnehuoraamisen puolelle. Kun on tottunut syömään pienempiä määriä ruokaa niin tuntuu shokilta alkaa vetää yli 3000 kcal päiväannoksia, joista saisi ne valkuaisaineet. Itsellänikin tulee täyteen tuo omakohtainen reilut 150g proteiinia. Suurilta osin se tosin selittyy sillä, että aamu- ja iltapalat sisältävät yhteensä 2-4 purnua Ehrmannia. Vielä kun tulee töissä yleensä otettua pari purkkia jugurttia, niin ei erikseen muilla aterioilla tarvitse proteiineja miettiä. Ainoa vika tässä on, että kaseiinilla ei ole kovinkaan täydellinen aminohappokoostumus. Onneksi viljatuotteita menee myös riittävästi, että saa täydennystä.

Pakkikselle kiitos siitä, että löysin maitorahkan ruokavaliooni!
 
Ei kai proteiinin saannissa oikeasti voi olla vaikeuksia. Omat proteiinit tulee välipäivänä seuraavasti(jos jaksan noudattaa orjallisesti suunnitelmaa):

Aamiainen purkki lidlin rahkaa=50 g
Välipala 200 g raejuustoa(lidl)=32 g
Pääateria 300 g paistijauhelihaa/lohta/kanaa= +50 g
Välipala 200 g rj=32
Iltapala tonnaria, kananmunia, leikkeleitä tms. sen verran että tulee 30-40 proteiinia

Päälle sitte hiilarit ja rasvat. Proteiiniahan tuosta tulee yli 200 g, eikä tuon noudattaminen ole vaikeaa, kevyempi pärjää vähemmällä ja voi poistaa vaikka tuon toisen välipalan tai pienentää annoksia. Bonuksena edullinen hinta proteiinit menussa maksavat noin vitosen. Hiilareihin ja rasvoihinhan ei paljon rahaa uppoa.
 
Itse käytän ko. tuotetta jokapäivä n. 100g. Valmistan sitä kuin jauhelihaa, kunhan sen on ensin keittänyt mausteliemessä niin kauan, kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Kannattaa lisätä myös mysleihin, puuroihin, yoghurttiin. Raakana tuota rouhetta ei kyllä syö ruokalusikallista enempää virnistelemättä.
 
Ilmeisesti tuon soijaproteiinirouheen makuun alkaa tottumaan. Tosin jos tuota paljaaltaan vetelee, niin alkaa hieman kurkkua kuivaamaan :kuola: . Rusinoiden kanssa tuo menee ihan hyvin ja sitten kylmiltään (lusikalla suuhun ja vettä päälle, maku huuhtoutuu samalla pois).

Mitä tuohon tonnikalaan tulee, niin ainakin se on helpommin syötävässä muodossa kuin tuo soijaproteiinirouhe.

Mahtaako muuten tuolla olla suuremmin merkitystä missä välissä tuota soijaproteiinia syön, eli pitäisikö pohjalle syödä jotain tavallista ruokaa, jotta proteiinit saataisiin kunnolla käyttöön?
 
Tuossa muutama päivä sitten ostin soijaproteiinirouhetta, jonka arvot vaikuttavat varsin hyviltä (ainakin luulen niin). Sata grammaa kyseistä tuotetta sisältää 50,0 grammaa proteiinia (tai näin ainakin luvataan), ja rasvaa vain 1,0 grammaa. Tuotteen tarkemmat selosteet löydät täältä. Tuotteessa on huonona puolena vain sen maku. Alkuun maku ei ole kovinkaan paha, mutta jos tuota enemmän syö, niin alkaa pikkaisen puistattamaan :urjo:. Eli mitä mieltä olette tästä tuotteesta? Olisi myös kiva, jos joku osaisi kertoa miten tuon tuotteen maun saa peitettyä tehokkaasti (suuri määrä rusinoita sekaan, niin maku ei enää ollut niin paha).[/QUOTE]

Meiltähän tollanen pussukka löytyy kans kaapista omasta takaa ,tosin mutsin käytössä (vege). Olenkin tullut miettineeksi että voisko siitä tosiaan olla punttiravinnoksi? Vastaako se samaa kuin joku muu tavallinen jauheproteiini??
Asiantuntijat mielipiteitä! :confused:
 
tomppa82 sanoi:
Ruokavalio on jotain...
Puuro, maitoa
400g makaroonilaatikkoa, ruisleipä (margariiniä, kinkkuleikettä, juustoa), mehua, ketsuppia
200g jauhelihaa, 200g makaronia, ketsuppia, mehua (ehkä 2 kananmunaa)
Protsku drinkki, jossa 50g protsku jauhetta eli noin 42g protskua.
hamppari, kurkkua, ketsuppia, maitoa.
Tonnikala, raejuusto ja rahka ei tipu ainakaan pelkästään...


1) Missä aamupalasta proteiini? Lisää muutama siivu kalkkunaleikettä.
2) Miksi vain 200g jauhelihaa? Ja ehdottomasti ne kananmunat siihen! :D
3) Raejuuston voi lisätä mihin vaan. Sekoita jugurttiin, vaikka. Tai laita leivän päälle, kinkun alle (muuten ei pysy leivällä, kele). Syö yksi kpl 400g purkki raejuustoa per päevä.

Noe. Eiköhän se sillä lähe. :thumbs:
 
:offtopic: , mutta huomasiko kukaan muu että noita Snellmanin kalkkunaleikkeitä ei saanut mistään vuoden pari ekaa viikkoa? Tuntui vähän siltä kun koko maailma olis luvannut syödä pelkkää proteiinia 2004.

Noh, tilanne näköjään parantunut vähän. Joko tuotantoa on lisätty tai sitten monelta jäi rasvaton/hiilariton tammikuu kesken.
 
Hmmh...ite syön tummaa soijarouhetta ehrmanniin sekoitettuna....Luin kuitenkin et sitä ei pitäis raakana syödä kun kuulemma turvottaa...onko näin?:O ..ja onko siitä raakna syömisstä nyt niin haittaa?Joo,mut ei kai tuota kukaan lusikallaan suoraan suuhun lappais :D Hyvää toi kyl ehrmannin kans on :P
 
Saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta pakko kai se on kysyä. Eli yleinen mielipide tuntuisi olevan sitä mieltä, että kasvipohjaiset proteiinit ovat huonompia hyöty-suhteeltaan kuin eläinpohjaiset. Jos vaikka soijarouheen BV on 30% huonompi kuin lihalla, niin tulisiko sitä sitten syödä se reilut 30% enemmän, jotta sama "hyöty" saataisiin irti. Monet tuntuvat jättävän kokonaan laskuista pois esim. viljatuotteiden prodet.

Itsellä on ollut kans tuo soijarouhe käytössä jonkin aikaa, jo ihan sen hinnan takia. Taitaa olla halvinta protskua jos 100g maksaa 88c. Samoin kaikki nuo kuivatut herneet ja linssit ovat kilohinnaltaan melko edullisia.
 
alkaa tuo tonnikala vähä tökkii vaikka kiskon aika laadukasta tonnikalaa, tota abban... mitä muita semmosia hyviä on joissa ei ole hiilareita eli voi kiskoo huoletta illalla ennen nukkumaan menoa?
 
Force sanoi:
Tonnikala on niiku ihan bostis proteiinilähde. About 35g prodee per purkki! Suurin osa meikän, niin kuin varmaan hemmetin monen muunkin, protskuista tulee maitotuotteista.
niin riippuu hieman purkin koosta, ite vedän calvo-merkkistä tunaa, ja siinä on 52g tonnikalaa yhdessä purkissa. ~24g proteiinia per 100g, eli 12g purkissa.
 
kaenkky sanoi:
katkaravut

Näitä tulee syötyä paljon. helppo kokata ja makuki ok jos osaa siis kokata. maitotuotteita ja Kananmunia tulee kans syötyä ja välipalojen yhteydes riisiproteiinia.
 
Itse en syö ollenkaan lihaa, joten soijarouhe kuuluu olennaisesti ruokavaliooni.

Kun sen maustaa oikein se maistuu aivan samalta kuin jauhelihakin. Sitä käytetään samalla tavoin kuin jauhelihaa, eli siitä voi tehdä niin kastikkeita, patoja, laatikoita kuin pihvejäkin. Se kannattaa muistaa, että se turpoaa nesteeseen laitettaessa tosi paljon, joten jos sitä käyttää liikaa, ruoka voi kieltämättä maistua hieman puiselta :D .
 

Suositut

Back
Ylös Bottom