Hyviä olutmerkkejä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tabe
  • Aloitettu Aloitettu
...Pitäiskö se limeviipale tunkee sinne pullon sisää?...

Mä en ole ikinä tajunnut tota limen tunkemista soliin... :rolleyes:

TODELLA kylmänä sol on mitä mainioin juoma tulisten ruokien kyytipoikana, mutta aika usein joudun sanomaan ravintolassa kahteen (tyhmemmän tarjoilijan kohdalla jopa kolmeen) kertaan, etten todellakaan halua hedelmiä lähellekään oluttani :kippis1:
 
Sain varmistuksen Olvilta: Eivät ole tehneet CXX:ää sitten joulukuun -05. Kehottivat siirtymään Sandelsin pariin... Hyväähän se on, mutta kun juodaan yli sixpäkin, haluaisin vaaleampaa tavaraa. Laskee paremmin.

On siis löydettävä uusi "juopotteluolut" (niihin kaikkiin noin kahteen kertaan vuodessa kun juon yli kuusi pulloa yhdellä kertaa) -- tai siirryttävä kokonaan neloseen.
 
Perhana. Aluksi Koffin Amber, nyt Olvin CXX.Tässä on nyt surullinen pikku claymohre. Mutta positiivisena asiana -> nyt voi ruveta etsimään, kokeilemaan ja ihmettelemään uusia jännittäviä makuja. Syksyllähän on grillikausi parhaillaan.

Hyvä olut mm. Koff Velvet, jollei ole jo sanottu. Sen serkkumerkistä Olvi Tumma:sta kannattaa pysyä kauempana. Myös nimeä-en-muista-kotkavaakuinainen puna-valkea-etikettinen olut on hiukan liian makeaa mielestäin. Kelvollisena pidettäköön Samuel Adams Cream Stout -olutta.
 
Tossa kerran baarissa join jotain belgialaista lageria. Oli kyllä taivaallisen hyvää. En tietenkään muista sitä nimeä. Sain ainakin hyvän tekosyyn mennä sinne baariin uudestaan :)
 
Ostin kokeilumielessä vähän erikoisempia oluita tänään Alkosta. Esimerkiksi pullo St. Benoît Blondea tarttui mukaan.
gm

Ihan mielenkiinnosta ajattelin kysyä, että millaisesta lasista tämä kyseinen olut "oikeasti" pitäisi nauttia?
 
Ostin kokeilumielessä vähän erikoisempia oluita tänään Alkosta. Esimerkiksi pullo St. Benoît Blondea tarttui mukaan.
Ihan mielenkiinnosta ajattelin kysyä, että millaisesta lasista tämä kyseinen olut "oikeasti" pitäisi nauttia?

Perusvarma valinta vehnäoluille on korkea, ylöspäin voimakkaasti levenevä lasi. Kai näitä belgialaisia tarjotaan myös jalallisista leveistä laseista. Aromeja ainakin irtoaa, mikäli meinaa oikein huolellisesti maistella (ja haistella).. ;)
 
Tossa kerran baarissa join jotain belgialaista lageria. Oli kyllä taivaallisen hyvää. En tietenkään muista sitä nimeä. Sain ainakin hyvän tekosyyn mennä sinne baariin uudestaan :)

Stella Artois taitaa olla yleisin belgialainen. Ainakin minun ehdottomasti lempibisseni. Alkosta saa myös. Kysyin siitä parilta random belgialaiselta ja sanoivat sen olevan maassa halppisbisseä ja niinollen opiskelijoiden suosiossa.
 
Tsekkejähän pidetään ilmeisesti suht yleisesti maailman parhaana olutmaana.
Vaikka kesäinen Prahan matka onkin aika pieni otos kyseisin maan olutkulttuurista ja tarjonnasta, niin oluet olivat kuitenkin pieni pettymys.
Olut ei itsessään ollut huonoa, mutta liian monta kertaa tarjottiin lämmintä, väljehtynyttä tai muuten ei niin maittavaa olutta.
Tuntui että Tsekeiltä (tai Prahalaisilta) puuttui se ylpeys ja tarkkuus olueen ja sen laatuun, mikä esim. Saksalaisilta löytyy. Tämän takia Saksa pysyy itselle edelleen ykkösenä olutmaana.
Tähän saattaa tietenkin vaikuttaa Prahan turismi, jolloin kiinnostus laatuun on olematon koska sitä olutta menee kuitenkin.

Suomalaista oluista ehdottomasti parasta on Koffin Porter.
 
Alkosta lähtee tätä nykyä Primatorin tuplaa (24-volttisesta laimennettu ~10-volttiseksi) suhteellisen halvalla. Helvetin hyvää, mutta ei parane ottaa kuin yksi pullo: on sen verran imelää, että toinen olis jo pahaa.
 
Juuri nyt juon corona extraa (kaupasta hain yhden pullon maistiaisiksi, en siis ryyppää keskellä viikkoa), mutta maku ei ole niin hyvä mitä kehuttu. Voisin sanoa että perus suomalainen keskiketterä vie voiton. Vaikuttaako tuo lime/sitruuna palasen laittaminen lasiin makuun paljon? Jos ensikerralla tarvitsisi ostaa lime samalla.

Ps. Nyt kun tuli ikä täyteen niin on mukava maistella muitakin oluita, eikä pelkästään juoda niitä tarjous mäyräkoiria.
 
Joulun kunniaksi tullut hankittua muutamia erikoisoluita ja aikaisemminkin mainittu Sierra nevada Pale Ale on erinomainen olut. Mutta nyt vei kilen mennessään norjalainen Nogne O (O-kirjaimet niitä poikki Ö:itä) -panimon Imperial Stout. Paahtunein ja maukkain stout, jota olen koskaan juonut. Maku pitkä ja vahva. Täydet tähdet.
 
Pari hyvää mainitakseni:
Miller Genuine & Corona Extra :kippis1:
Vastapainoks lisättävä vielä Kronenbourg Blanc, joka on hirveetä. Maistuu jollekkin vitun viinille :urjo: No se onkin Ranskalaista kuraa...
 
Suosittelen tsekkiläisiä: Budejovicky Budvar on raikkaan hedelmäinen ja sopivasti humaloitu. Voi ottaa vaikka useampia illassa jos on varaa. Hinta/laatusuhde melko hyvä (alle 2,5 euroa 0,5 l).

Urquell myös maistuu, mutta sen verran voimakkaampi pilssi, että juo mielellään vain yhden kerrallaan.

Tällä hetkellä mennään vaalealla linjalla...

Kotimaisista edullisemmista valitsisin Karhun.
 
Alkosta lähtee tätä nykyä Primatorin tuplaa (24-volttisesta laimennettu ~10-volttiseksi) suhteellisen halvalla. Helvetin hyvää, mutta ei parane ottaa kuin yksi pullo: on sen verran imelää, että toinen olis jo pahaa.

Olutta ei itseasiassa ole laimennettu vaan etiketissä komeileva lukema "24%" tarkoittaa oluen kantavierrepitoisuutta. Hyvä olut, mutta niin kuin totesitkin, todella imelää eikä todellakaan mikään törpöttelyolut.

Oluista omia suosikkeja nautiskeluun ovat trappistit, kuten Chimayn sininen ja erityisesti Rochefortin 10. Muutoin suosin katkeria oluita kuten Pilsner Urquell ja Fuller's ESB, joita on kohtalaisen hyvin saatavilla ravintoloissa. Myös useiden eri valmistajien IPAt, barley winet, bockit, doppel bockit ja imperial stoutit.

Kotimaisista suurten panimoiden oluista parhaimmat ovat Olvin tuplapukki ja Koffin porter. Pienempien panimoiden tuotteista voisi mainita Laitilan Kukko pilsin ja Plevnan Siperian.
 
Vitsit, kun hyviä on niin paljon :kuola:. Jatketaan tuolla trappistilinjalla, eli omat suosikkini ovat Chimayn punainen ja Westmalle Dubbel. Huonona puolena vain se, että eivät maistu ollenkaan niin vahvalle kuin ovatkaan ;). Muita suosikkeja ovat Hoegaarden ja Fuller's Honey Dew. Lähisupermarketista koriin nappaan useimmiten tummaa Mallaskoskea. Koffin Porter on myös hyvää.
 
Olen aiemmin tykännyt tummista tsekkilagereista, kuten Velkosta, mutta pikkuhiljaa olen vähän kyllästynyt niiden makeuteen. Nyt hiljakkoin huomasin niistä jotakin saatanallista: niihin on lisätty sokeria!

Suosikkioluita on aika paljon, joitain mitä olen viime aikoina ryypiskellyt:

- Spitfire: Perusbrittiale. Toimii kuin junan vessa, ei mitään kovin yllättävää.
- Cooper's: Suodattamaton aussiale. Vaaleana sekä tummana.
- "Ruisolut": Tuolla nimellä myydään siis, mutta etiketin tutkiskelu paljastaa että olut on tehty Belgiassa (ei hirveästi haittaa :) ). Aika makea, mutta huvaa.
- Hoegaarden. Tää onkin tässä jo mainittu. Yksi kestosuosikeistani.
- Virolaiset portterit on aika hyviä, esim. Le Coq.
 
Back
Ylös Bottom