Hyviä olutmerkkejä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tabe
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Nähtävästi tälläinenkin pienpanimo on ilmaantunut. Väistämättä tulee mieleen onko markkinat pienpanimoitten osalta Suomessa jo saturoituneet ja onko "erikois"olutbuumissa kyse jonkin sortin ohimenevästä trendistä, toivottavasti ei. Nähtävästi harrastajapohjalta lähtenyt into oluen panemiseen tällä toisella Hiisin panimomestareista.

"Tälle vuodelle, eli vuodelle 2013 ei vielä uskalla hirveästi luvata, ehkä päästään jonnekin luokkaan 12–15 000 litraa. Ensi vuodelle tavoite on 50 000 litrassa."
 
Nähtävästi tälläinenkin pienpanimo on ilmaantunut. Väistämättä tulee mieleen onko markkinat pienpanimoitten osalta Suomessa jo saturoituneet ja onko "erikois"olutbuumissa kyse jonkin sortin ohimenevästä trendistä, toivottavasti ei. Nähtävästi harrastajapohjalta lähtenyt into oluen panemiseen tällä toisella Hiisin panimomestareista.

"Tälle vuodelle, eli vuodelle 2013 ei vielä uskalla hirveästi luvata, ehkä päästään jonnekin luokkaan 12–15 000 litraa. Ensi vuodelle tavoite on 50 000 litrassa."

Tuotantomäärät on niin pieniä, että tuskin noista vieläkään suurta ylituotantoa on. Hiiden kaltaiset (plevna, ruosniemi, (rosala), pyynikki ym.) nyrkkipajat myyvät tuotteensa lähinnä paikallisissa marketeissa/pubeissa eikä noita monia juurikaan pääse livahtamaan edes kehien sisälle :jahas:

Hienoa että saivat tuotteensa alkon hyllylle. Mitä olen hiiden fb-sivua seuraillut niin uusia tuotteita on tehty aika tiuhalla tahdilla, joten jatkoa voisi hyvinkin olla luvassa. Tavoitteet ovat ainakin hyvin lupaavia.

Olisihan se kiva, jos tosiaan on menossa jokin suurempi muutos alkoholin kulutustottumuksissa kohti sitä eurooppalaista tissuttelumallia, jossa suosittaisiin laatua määrän sijasta.
 
No tiuhaa tahtia joo, vähän liiankin tiuhaa. Niillä on ollut ongelmaa sen suhteen, että edellinen satsi ei ole välttämättä edes kerennyt kypsymään tarpeeksi kauan, kun on ollut painetta lyödä jo uutta satsia tulemaan. Yhtä tilauskeitosta jouduttiin palauttamaan niille tästä syystä. Myyntikin on ollut aktiivisempaa kuin mitä tuotannon kanssa on pystytty toteuttamaan.

Tänä vuonna tilanne on jollain tasolla korjaantumassa, kun saavat pikku hiljaa lisää kapasiteettia. Mielenkiintoisia oluita on varmasti luvassa, kun ovat itsekin sanoneet, etteivät halua tehdä asiakkaalle kuin myös itselleenkään mitään helppoja tuotteita. Ja vaikka yhteistyö paikallisten pubien ja osuuskaupan kanssa on tiivistä, niin kyllä näitä panimon keitoksia mun käsitykseni mukaan muuallekin jaellaan. Jotkut tilaajien omat oluet jää toki pelkästään tänne juotavaksi.

Kommenttina tuohon harrastuspohjalta lähtemiseen, niin kyllä tää Silajärvikin oluen kanssa duunia on tehnyt takavuosina. Ainakin tossa keskustan vanhimmassa olutravintolassa heilui takavuosina.
 
No tiuhaa tahtia joo, vähän liiankin tiuhaa. Niillä on ollut ongelmaa sen suhteen, että edellinen satsi ei ole välttämättä edes kerennyt kypsymään tarpeeksi kauan, kun on ollut painetta lyödä jo uutta satsia tulemaan. Yhtä tilauskeitosta jouduttiin palauttamaan niille tästä syystä. Myyntikin on ollut aktiivisempaa kuin mitä tuotannon kanssa on pystytty toteuttamaan.

Tänä vuonna tilanne on jollain tasolla korjaantumassa, kun saavat pikku hiljaa lisää kapasiteettia. Mielenkiintoisia oluita on varmasti luvassa, kun ovat itsekin sanoneet, etteivät halua tehdä asiakkaalle kuin myös itselleenkään mitään helppoja tuotteita. Ja vaikka yhteistyö paikallisten pubien ja osuuskaupan kanssa on tiivistä, niin kyllä näitä panimon keitoksia mun käsitykseni mukaan muuallekin jaellaan. Jotkut tilaajien omat oluet jää toki pelkästään tänne juotavaksi.
kurja homma. Vaikuttaa siltä, että olisi vähän turhankin paljon alkuinnostusta ilmassa. Ei muuta kuin palautetta kehiin.
Kai noita pari erää on jonnekkin tullut muttei nyt merkittävästi :D
 
Käteen tarttui alkosta Prykmestarin Wehnäbock, onko hyvää ? Ostin kokeilumielessä enempää pulloa tutkimatta kun vehnäoluista oon maistaessani tykännyt. Aika vahvaa kaiketi kun jälkeenpäin huomasin että 6,2% ?
 
Käteen tarttui alkosta Prykmestarin Wehnäbock, onko hyvää ? Ostin kokeilumielessä enempää pulloa tutkimatta kun vehnäoluista oon maistaessani tykännyt. Aika vahvaa kaiketi kun jälkeenpäin huomasin että 6,2% ?
Jotain vanhempaa keitosta join, olisko ollut toissa kesänä tjsp. Ihan ookoo se kai oli, vaikken mikään vehnien ystävä olekaan. Mutta noin niinku jatkoa ajatellen, niin jos sulla lukee oluessa sana "bock", niin tiedät suoraan, että se on silloin vahvempaa. Usein juuri jotain tuollaista kuuden prosentin päälle.
 
Kommenttina tuohon harrastuspohjalta lähtemiseen, niin kyllä tää Silajärvikin oluen kanssa duunia on tehnyt takavuosina. Ainakin tossa keskustan vanhimmassa olutravintolassa heilui takavuosina.
Juu, kyllä varmasti. En tiedä tajusinko kommenttiasi oikein, lähinnä tarkoitin oluen panemista harrastuksena ennen panimon perustamista.

Nøgne Imperial stout. Nøgne ei ole vielä pettänyt, jos yhden panimon tuotteissa olisi pysyttävä olisi Nøgne varteenotettava vaihtoehto.
 
Keisarin Munchener maistui oikein hyvälle tuossa äskettäin makkaranpaiston yhteydessä. Vähän oli vaan turhan kylmä keli ulkona, kun meinasi olut jäätyä.
 
Juu, kyllä varmasti. En tiedä tajusinko kommenttiasi oikein, lähinnä tarkoitin oluen panemista harrastuksena ennen panimon perustamista.
No siis meinasin vaan sitä, ettei se himassa puuhastelu nyt hirveästi auta siinä vaiheessa, kun hommasta pitäs tehdä vakavastiotettavaa liiketoimintaa. Silajärvelläkin on hyvät kontaktit entisten duunien kautta ravintolamaailmaan, niin se auttaa jo pitkälle tossa panimotoiminnan pyörittämisessä.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Juu, näinhän se on. Maailmassa on paljon esimerkkejä kun on yritetty tehdä harrastuksesta elantoa intohimon saattamana, mutta realiteettejä ei ole otettu huomioon. En tosin sitä väittänytkään, että kotioluen teko (joka sinällään laadultaan on yhtä hyvää kuin panimoiden tuotteet) kertoisi liiketoiminnallisesta osaamisesta. Mutta Panimo Hiiselle menestystä toivottaen - sft! :)
 
Juu, näinhän se on. Maailmassa on paljon esimerkkejä kun on yritetty tehdä harrastuksesta elantoa intohimon saattamana, mutta realiteettejä ei ole otettu huomioon. En tosin sitä väittänytkään, että kotioluen teko (joka sinällään laadultaan on yhtä hyvää kuin panimoiden tuotteet) kertoisi liiketoiminnallisesta osaamisesta. Mutta Panimo Hiiselle menestystä toivottaen - sft! :)
Eläs nyt ole noin pessimisti. Jokainen on aloittanut joskus pienestä..

Jos norjalaiset (Nognen), Tanskalaiset (Mikkeller & co.) ovat onnistuneet kaupallistamisessa niin miksei myös suomessa? eihän norja ole mikään perinteinen olut/juomamaa. Sitä paitsi näkisin, että nyt olutteollisuus elää edelleen jonkinlaista murrosvaihettaa, jossa kulutus siirtyy kohti käsityöoluita ja bulkin kysyntä vähenee. Tilaa siis uusille laadukkaille toimijoille on, ainakin teoriassa :D

Austraalia: http://www.abc.net.au/news/2013-10-30/an-craft-beer-boom/5058324
Usa: http://usatoday30.usatoday.com/money/industries/food/story/2012-05-26/craft-breweries/55203882/1
Iso-britannia: http://www.mintel.com/press-centre/food-and-drink/craft-beer-moving-into-the-uk-mainstream
Suomi: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...tanto-kaksinkertaistui-parissa-vuodessa-1.810

Ei ole mitään syytä himmailla ja synkistellä ;)
Luksustuote myy ja vielä lama-aikana.
 
Vakka-Suomen%2BPrykmestar%2BWehn%C3%A4bock___.JPG


:5:
Jäin melkein sanattomaksi, kun sunnuntaina aukaisin saunan ohessa ja join ekan siemauksen pitkästä lasista paksun vaahdon läpi, parasta maistamaani olutta! Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevan Beerhousen oman panimon vehnäolut jäi kakkoseksi vaikka luulin sen olleen maailman parasta :D Wehnäbockissa nautin jopa viimeisestä, jo lämmenneestä kulauksesta joka oli tuopin pohjalle unohtunut.
Tuosta Beerhousesta itseasiassa vähän enemmän, suosittelen käymään jos Tallinnassa liikkuu, Saksalais-tyylinen ravintola/kapakka + oma panimo, josta saa monia hyviä omia oluita suoraan hanasta (oisko hanassa ollut 8 vaihtoehtoa ja kaapissa pulloja vielä enemmän, kaikki omaa tuotantoa). Saksalainen menu myös ruuissa, ja henkilökunta kulkee lederhoseneissa. Viimekesänä kävin kaverin kanssa seikkailemassa ja tarkoituksena oli käydä läpi useampi pieni kapakka mutta tyssäs maistelu jo toiseen kapakkaan eli beerhouseen, koska aloitettiin isoista heinekeneistä yhdessä toisessa ravintolassa, ja beerhousessa kun baarimikko kysyi että pieni vai iso, valittiin isot (kun luultiin että iso on 0,5l), pöytään pamahti siis molemmille litran tuopit n.6% vehnäolutta, joka oli niin hyvää että juotiin about kolmeen varttiin. Piti lopettaa kaljan litkiminen siihen kun ne litran tuopit nous päähän aika pikaseen eikä tarkoitus ollut vetää lärvejä :D
 
Tuo täällä Saksassa on mukavaa että joka kaupungissa on noita panimoravintoloita, joissa on hanassa useita oman panimon tuotteita. Jos pitäis tuoteperheen mukaan valita niin Paulaner, Riegele ja Schneider Weisse toimii panimoravintoloista itselle parhaiten.
Jottei ihan offtopiciksi menisi niin hinta-laatusuhteeltaan paras olut mitä oon maistanu löytyi viikonloppuna. Heräteostoksena ostin korin FORTUNAn vehnäolutta hinnan ollessa 5,99€/20plo. Ei kyllä jää paljoa jälkeen selvästi kalliimmista, esimerkiksi Franziskanerista tai Erdingeristä. Pystyy suositella.
 
Pistin muutaman belgen ja muita herkkuja tulemaan saveur-biere.comista. 42 pulloa kotiinkannettuna n. 145e. Laaja valikoima, mutta ei ehkä niin halvat hinnat tuolla. Muuten pullojen pakkaus ja lähetysaika ihan OK. Viikossa tuli.

IMG_20140127_155513209_HDR.jpg

IMG_20140127_155356981_HDR.jpg

IMG_20140127_155151636_HDR.jpg
 
Maanantaina Alkon valikoimiin tulee pienpanimo-oluita

Beer Hunter's Mufloni Keripukki

Stout
Vahvuus: 7,0%
Hinta: 3,98€ / 0,33l
Maustettu kookoksella ja valkosuklaalla.
Lisätietoja: JaskanKaljat
”Tummanruskea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, kuivahedelmäinen, valkosuklainen, vaniljainen, kevyen kookoksinen, mausteinen.”

Prykmestar Kahvi Stout

Stout
Vahvuus: 6,0%
Hinta: 5,00€ / 0,5l
”Tummanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, paahtomaltainen, hedelmäinen, kahvinen, hennon lakritsinen, kevyen kaakaoinen, pehmeä.”
Teerenpeli Mokkamatti
Stout
Vahvuus: 7,0%
Hinta: 3,96€ / 0,33l
Maustettu reilun kaupan kahvilla.
”Tummanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, ruisleipäinen, kahvinen, tummasuklainen, hennon pomeranssinen, tasapainoinen.”

Stadin Panimo Double Oat Malt Stout

Kaurastout
Vahvuus: 6,8%
Hinta: 5,91€ / 0,33l
Lisätietoja: JaskanKaljat
Pullokäyvä, sisältää ohra- ja kauramallasta
”Tummanruskea, samea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, kauramaltainen, suklaakeksimäinen, paahteinen, hennon toffeinen, havuinen, tasapainoinen.”

Bryggeri Helsinki Senaattori

Saksalaistyylinen dobbelbock
Vahvuus: 7,5%
Hinta: 5,85€ / 0,33l
”Kahvinruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, makean maltainen, suklainen, ruisleipäinen, kevyen paahteinen, yrttinen, tasapainoinen, lämmin.”

Lammin Sahti Pyy

Perinteinen Ale / Traditional Ale
Vahvuus: 7,0%
Hinta: 5,56€ / 0,33l
”Kinuskinruskea, erittäin täyteläinen, miedosti humaloitu, maltainen, banaaninen, suklaakakkuinen, hedelmähilloinen, hennon yrttinen, pehmeä.”

Pyynikin Käsityöläispanimo Presidenttisahti

Sahti
Vahvuus: 9,5%
Hinta: 5,90€ / 0,33l
Oma versiointi Kataja 1.086-sahdista. “Rakkaudella pantua, vahvasti katajoitua ja humaloitua sahtia.”
”Mahonginruskea, erittäin täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, makean hedelmäinen, marjahilloinen, kevyen tervainen, katajanmarjainen, yrttinen, runsas, lämmin.”

Laitilan Kievari Agricola

Belgian Strong Ale
Vahvuus: 8,5%
Hinta: 5,91 € / 0,33l
Lisätietoja: JaskanKaljat
Tuotettu yhteistyössä Mikael Agricola Seuran kanssa kunnianosoituksena Suomen uskonpuhdistajalle ja suomen kirjakielen isälle. Agricola on kirjoittanut aikalaistensa suomalaisten olutpidoista, joissa ”juotin Ukon vacka, siellä juopui ucko sekä acka”.
”Kastanjanruskea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, hunajamaltainen, kuivahedelmäinen, hennon toffeinen, yrttinen, pehmeä, tasapainoinen.”

Saimaan Marsalkka Double IPA

Double IPA
Vahvuus: 8,0%
Hinta: 4,42€ / 0,33l
Tuhdisti jenkkihumaloitu IPA. Aromihumalat mukana myös kuivahumaloinnissa.
Lisätietoja: JaskanKaljat
”Meripihkankeltainen, täyteläinen, erittäin voimakkaasti humaloitu, sitruksinen, aprikoosinen, kukkainen, greippinen, roseepippurinen, runsas.”

Hiisi Pläkki

Black IPA
Vahvuus: 6,4%
Hinta: 4,54€ / 0,33l
Rapea ja miellyttävän paahteinen Black IPA Jyväskylästä
Lisätietoja: Olutkellari, Reittausblogi, JaskanKaljat
”Ruskeanmusta, runsasvaahtoinen, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, mallasleipäinen, marjainen, paahteinen, hennon greippinen, jalohumala-arominen, raikas.”

Rekolan Amerikan Eno

India Pale Ale
Vahvuus: 5,6%
Hinta: 6,99€ / 0,5l
Lisätietoja: JaskanKaljat
Amerikan Serkun isompi, vahvempi ja rapeampi versio. Humalointi: Cascade, Centennial ja Columbus – myös kuivahumaloinnissa.
”Kinuskinruskea, samea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, sitruksinen, maltainen, kukkainen, havuarominen, greippinen, pitkä.”

Suomenlinnan Thor Bock

Vahva Lager / Bock
Vahvuus: 6,0%
Hinta: 5,38€ / 0,5l
”Kastanjanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, makean maltainen, karamellinen, kevyen hedelmäinen, hennon suklainen, yrttinen, tasapainoinen.”

Malmgård Emmer Tripel

Suodattamaton belgityylinen ale (tripel)
Vahvuus:8,3%
Hinta 5,51€ / 0,5l
Valmistuksessa käytetään Malmgårdin pelloilla viljeltyä emmer-muinaisvehnää
”Kullankeltainen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, trooppisen hedelmäinen, hedelmäkakkuinen, lääkeyrttinen, kevyen aniksinen, vivahteikas, lämmin.”
 
Voi jumpe kun tämä Rochefort 10 on herkullista. Kaikkien ylistyssanojen arvoinen. Pakko suositella kaikkien trappistioluiden ystäville. Menee jopa Chimay Bluen edelle, niukin naukin.

St. Bernardus Abt 12 oli myös todella hyvää, mutta jää Chimayn ja Rochefortin taakse.
 
Pistin muutaman belgen ja muita herkkuja tulemaan saveur-biere.comista. 42 pulloa kotiinkannettuna n. 145e. Laaja valikoima, mutta ei ehkä niin halvat hinnat tuolla. Muuten pullojen pakkaus ja lähetysaika ihan OK. Viikossa tuli.
IMG_20140127_155151636_HDR.jpg

Tuo Aventinus äärimmäisenä oikealla on mun suuhun paras vehnäolut mitä olen koskaan juonut. Voltteja siinä on 8,3 joten maltilla saa maistella.Hiivat joukossa joten muista pyöritellä pullo kunnolla ennen vikan desin kaatoa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom