• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Hyviä olutmerkkejä?

risumies

VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
6 963
Juu, harmittavaa tuo kun ihan vain harrastus mielessä maisteloi olusia, niin tahtovat joskus nousta vinttiin :) Eilen tuli itsekkin huomattua tuo harmittava sivuvaikutus hetikohta Malgårdin Belgen nauttimisen jälkeen.

Sattu eilisten maistelujen sekaan myös yksi heikkokin esitys, Sambrooksin Pumphouse Pale Ale. En tiedä mikä tuossa oikein tökki, mutta omaan makuun huonoin Pale Ale mitä muistan maistaneenikaan. Joku merkillinen makeus siinä laittoi pahiten hanttiin, muttei oikeen suu huomannut mikä se maku varsinaisesti oli. Miltei jätin jo juomatta, mutta urheasti join silti loppuun tuonkin. Jossei muuten, niin kaipa tuokin myötävaikutti sen harmittavan sivuvaikutuksen metsästyksessä...
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 199
Sierra Nevadan Ruthless Rye IPA oli paremmasta päästä noista kyseisen kategorian tuotteista. Samalla tuli maistettua Malmgårdin Proto #3. Olivat saaneet tuohon vähän samaa tatsia kuin Bishops Fingerissä, mutta ei ihan mun juttuni, vaikka speksien perusteella ei pitäisi olla mitään vikaa.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 849
Onko tuolla paljon oluita joita saa ilmaseks maistella?
No tää ei nyt taida enää paljon auttaa :) mutta oli satoja oluita ja 150 viskiä. Ehkä kaikkia oluita sai maistaa ilmaiseksi näytteen verran, mutta sitten 1,5 - 3,0 desin annoksista piti muutama euro maksaa. Edullisimmat viskit olivat euron/sentti, vaikka pullohinta pitkäripaisessa saattoi olla 300.

Ensi vuonna sitten uudestaan!
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 199
Onko Brooklynin East India Pale Ale jo myynnissä siellä etelämpänä? Ja onko joku jo maistanut? Tänne ei näytä saavan vielä.
Vastaan itse itselleni, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. Ensimmäinen jakelupäivä on 1.11, josta eteenpäin tuota pitäisi olla saatavilla ravintoloista. Kovasti ainakin edustaja kehui.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 849
Onko Brooklynin East India Pale Ale jo myynnissä siellä etelämpänä? Ja onko joku jo maistanut?
Tuli messuilla maistettua. Ei hullumpi, muttei kuitenkaan mikään hillittömän rapsakka humalointi.
Kai se jonkun 8+ voisi arvosanaksi saada.

Beer Hunter'sin CCCCC IPAssa puolestaan verrattain pitkästi katkeroa.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 199
Beer Hunter'sin CCCCC IPAssa puolestaan verrattain pitkästi katkeroa.
Hetkinen, onkos tää nyt joku uusi tulokas taas? Jotain Beer Hunter'sin saman nimistä oli kesällä kaupan.

Mä en ole mikään överihumaloinnin ystävä. Joillekin mahdollisimman tiukka humalointi tuntuu olevan itseisarvo, mutta mä pidän näistä iisimmistä enemmän. Ridgewayn IPAa hörppäsin hanasta, niin vaikuttaisi olevan pliisumpi kuin pullosta. Tuoksu kerrassaan mainio, mutta maku jättää pienen pettymyksen pulloon verrattuna.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 849
Hetkinen, onkos tää nyt joku uusi tulokas taas? Jotain Beer Hunter'sin saman nimistä oli kesällä kaupan.
En kysynyt, onko kyse uudesta tuotteesta. Voisi kuvitella, että noin erikoisesta nimestä ei kannattaisi tehdä toista versiota. Jos oli päivitys, niin sitten varmaan lisätty C-kirjainta perään.

Mä en ole mikään överihumaloinnin ystävä. Joillekin mahdollisimman tiukka humalointi tuntuu olevan itseisarvo, mutta mä pidän näistä iisimmistä enemmän.
Samoilla linjoilla. Viittasin enemmän IPAan yleisesti, sillä mun suussa niissä yleensä on kohtalaisen reipas kireys.

H.O.D.A = reippaasti överiksi menee.

Ridgewayn IPAa hörppäsin hanasta, niin vaikuttaisi olevan pliisumpi kuin pullosta. Tuoksu kerrassaan mainio, mutta maku jättää pienen pettymyksen pulloon verrattuna.
Johtuukos toi sitten hiilihaposta tms. teknisestä kommervenkistä, jos pullossa on ns. "valmista" kamaa?
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 849
Koska säikeen otsikossa on kysymysmerkki, niin kaipa nämä voi tänne lisätä:
Brewdog Tokyo 18,2 %
Snake Dog IPA 7,1 %

Ensimmäinen oli todella heviä shittiä. Uskokaa tai älkää, kun
lisäsi kyytiin maitoa, niin maku parani :) Ei tätäkään voisi
bissestä uskoa.

Käärmebissekin oli aika överiä tavaraa, ei kahta pulloa
olisi ehkä pystynyt kumoamaan.
 
Liittynyt
30.4.2004
Viestejä
829
Koska säikeen otsikossa on kysymysmerkki, niin kaipa nämä voi tänne lisätä:
Brewdog Tokyo 18,2 %
Snake Dog IPA 7,1 %

Ensimmäinen oli todella heviä shittiä. Uskokaa tai älkää, kun
lisäsi kyytiin maitoa, niin maku parani :) Ei tätäkään voisi
bissestä uskoa.

Käärmebissekin oli aika överiä tavaraa, ei kahta pulloa
olisi ehkä pystynyt kumoamaan.
Siis käsitinkö oikein, että tuossa aiemmin mainostit olutseminaaria? Älä nyt ota henkilökohtaisesti, mutta... mitä vittua? Jätkä on harrastavinaan olutta ja sitten perus-ipa (snake dog) on överiä tavaraa, jota voi kutsua leikkimielisesti "käärmebisseksi". Lisäksi laitat jalon imperial stoutin sekaan MAITOA. Ymmärrän, että koffin portterin kanssa tehdään kaikenlaisia kokeiluja, mutta että tällä rahallisestikin arvokkaalla oluella. Voi voi.

Ootko se jätkä pakkiksen ravintopuolelta (toisella nimimerkillä), joka vetää verta palkkariks? Lopuksi osuva kuva kyseisestä ketjusta:Edit: toivon, että olet pro, jota en vain ymmärrä.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 849
Siis käsitinkö oikein, että tuossa aiemmin mainostit olutseminaaria?
Luultavasti.

Älä nyt ota henkilökohtaisesti, mutta... mitä vittua?
Emmä kyllä ota.

Jätkä on harrastavinaan olutta
Tässä heilahti sivuraiteelle. En harrasta ollenkaan olutta. Jonkin verran tulee sitä
hörpättyä, mutta enemmänkin humaltumistarkoituksessa kuin maun takia. Sori jos
ymmärsit väärin.

ja sitten perus-ipa (snake dog) on överiä tavaraa,
Ei kai se mitenkään voi niin olla, että jokaisen harrastajankin pitäisi pitää tietystä biwasta.
Voihan aivan jokaisessa alalajissa olla johonkin suuhun pahaa makua. Tai ainakin mun mielestä
voi. Tuolla ylhäällä oli ehkä "kirjoitusvirhe": Olisin varmasti pystynyt useammankin pullon kumoamaan, mutta enemmänkin oli kyse siitä, etten halunnut, koska maku ei miellyttänyt.

Lisäksi laitat jalon imperial stoutin sekaan MAITOA.
Se oli todella pahaa, jopa niin pahaa, että maito sen makua paransi. Uskotko jo, että se vain oli niin julmetun pahaa.

Ymmärrän, että koffin portterin kanssa tehdään kaikenlaisia kokeiluja, mutta että tällä rahallisestikin arvokkaalla oluella. Voi voi.
Ei kai kenenkään elämä voi kaatua parin kympin bisseen? Tuon tyyppisen huonon sijoituksen voin juoda, kaataa vessaan, jättää juomatta tai sitten kokeilla kokiksen kanssa. Tai antaa Anterolle. En ihan hirveää vääryyttä koe tekeväni minkään vaihtoehdon yhteydessä.

Ootko se jätkä pakkiksen ravintopuolelta (toisella nimimerkillä), joka vetää verta palkkariks? Lopuksi osuva kuva kyseisestä ketjusta:
Emmä kyllä taida olla. En olen ravintoimmeisiä, enkä näe mitään syytä käyttä toisia nimimerkkejä.

Tossa on verrattain paljon samaa näköä. Ei huono.

Edit: toivon, että olet pro, jota en vain ymmärrä.
Ikävä tuottaa tässäkin pettymys, siis tässä ensimmäisessä.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 199
Siidereitä vaihteeksi. Tää oli ihan vekkuli:

Thistly Cross Whisky Cask Cider (6.9%)

Tommoinen ilmeisesti viskitynnyrissä 5kk kypsytetty omenasiideri Skotlannista. Join janooni eilen, niin ei tullut tutustuttua sen paremmin. Sieltä (maun) seasta tuli siis sellainen ihan selkeä viskitynnyrin maku.

Magic Rock Brewingin tuotteita on pyörinyt täällä päin vähän enemmän ja nyt tuli maistettua niiden Blueberry IPA. Ihan toista luokkaa ainakin Stallhagenin Blueberry Aleen verrattuna. Nyt mustikka maistui ihan oikeasti ja tuo tiukempi humalointi tasapainotti mukavasti mustikan makeutta. Maistoin pari muutakin jonkun uudehkon brittipanimon tuotetta, mutta en saa kuollaksenikaan päähäni panimon nimeä... Niistä ehkä ensi kerralla enemmän, kun selviää, että mitä olen juonut :)
 

risumies

VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
6 963
Oli näköjään ilmaantunut maitokauppaan Brewdogin Punk IPAn pikkuveli, Punk Pale Ale. Pitihän sitä pullo toki siepata mukaan ja varsin maistuva olunenhan tuo onpi, hyvin pitkälti IPAn makuinen, mutta varsinkin jälkimaussaan paljon valjumpi.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 199
Nyt on tulossa savuoluiden ystäville uusi tuttavuus Alkon valikoimiin täksi jouluksi. Schlenkerlan Urbock jää tänä vuonna ymmärtääkseni pois valikoimasta ja tilalle tulee Aecht Schlenkerla Eiche. 8% vahva dobbelbock, joka käsittääkseni eroaa edellisistä (itsestäänselvyyksien lisäksi) siinä, että savun aromin aikaansaamiseksi oluessa on käytetty tammisavua pyökkisavun sijaan. Savuisuuden pitäisi olla pikkuisen pehmeämpi. En kerennyt vielä maistamaan, vaikka tuo varastoon jo saapui meillekin (en tiedä, millon Alkosta saatavilla).

Ravintoloihin Urbockia pitäisi olla saatavilla, jos en pahasti ole väärässä, että halukkaat pääsevät sitäkin juomaan joulun alla.

Linkkiä vielä. Muutaman vuoden vanha, mutta etiketti ainakin ennallaan.

http://beeradvocate.com/beer/profile/263/54731
 
Ylös