hyvät ja huonot proteiinit?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
22.10.2005
Viestejä
2 701
Ikä
33
nii siis mä en hausta löytäny yhtää mitää tästä aiheesta joten teen oman threasin.. elikkä miten voi erottaa huonot ja hyvät proteiinit? ja mitä eroa niillä on? ja missä ruoka aineissa on näit huonoja:nolo:
 
Eipä huonoa proteiinia ole, ellei sitten jotain kollageenpaskaa lasketa. Proteiineissa ei ole sama asetelma kuin rasvoissa. Eli sama se mitä proteiinia kiskot, niin hyvä tulee. Soija taitaa olla ainoa jossa ei ole täydellistä aminohappoprofiilia, kuitenkin jos päivän aikana syöt muuta proteiinia kuin soijasta saatavaa, niin se täydentää ja soijakin toimii hyvin.
 
Esim. viljatuotteissa on sitä ns. huonompaa proteiinia, mutta siitäkään ei kannata välittää sen enempää kunhan vain niistä hyvistä lähteistä saat sen 2 g per painokilo. Ja näitä hyviähän on maitotuotteista, lihasta, kanasta, kalasta, kananmunasta ja erilaisista proteiinilisäravinteista saatavat proteiinit.
 
Mike sanoi:
Eipä huonoa proteiinia ole, ellei sitten jotain kollageenpaskaa lasketa. Proteiineissa ei ole sama asetelma kuin rasvoissa. Eli sama se mitä proteiinia kiskot, niin hyvä tulee. Soija taitaa olla ainoa jossa ei ole täydellistä aminohappoprofiilia, kuitenkin jos päivän aikana syöt muuta proteiinia kuin soijasta saatavaa, niin se täydentää ja soijakin toimii hyvin.

Eikö soijassa juuri ole kasvikunnan parasta proteiinia? Eli eikös siinä ollut hyvä aminohappoprofiili (ellei täydellinen)?
 
Mike sanoi:
Eipä huonoa proteiinia ole, ellei sitten jotain kollageenpaskaa lasketa. Proteiineissa ei ole sama asetelma kuin rasvoissa. Eli sama se mitä proteiinia kiskot, niin hyvä tulee. Soija taitaa olla ainoa jossa ei ole täydellistä aminohappoprofiilia, kuitenkin jos päivän aikana syöt muuta proteiinia kuin soijasta saatavaa, niin se täydentää ja soijakin toimii hyvin.

Mun mielestä kyllä on myös paskoja proteiineja. Noiden laaduissa on eroa aika vitusti(tosin ite olen herkkävatsainen ja laktoosivammainen). On se vaan selkeesti niin, että huonolaatuinen pierettää melkeen kaikkia, joka taas tarkoittaa sitä, että imeytyvyys on paska. Aminohappoprofiilit voi olla samoja, mutta meneekö ne eri proteiineissa samalla lailla hyötykäyttöön??? Ei varmasti jos puolet tulee imeytymättömänä läpi. Tosin määrällä voi ehkä korvata laatua jos pakki kestää.
Soija protskuhan nyt on asia erikseen......:D
 
Tiedz sanoi:
Mun mielestä kyllä on myös paskoja proteiineja. Noiden laaduissa on eroa aika vitusti(tosin ite olen herkkävatsainen ja laktoosivammainen). On se vaan selkeesti niin, että huonolaatuinen pierettää melkeen kaikkia, joka taas tarkoittaa sitä, että imeytyvyys on paska. Aminohappoprofiilit voi olla samoja, mutta meneekö ne eri proteiineissa samalla lailla hyötykäyttöön??? Ei varmasti jos puolet tulee imeytymättömänä läpi. Tosin määrällä voi ehkä korvata laatua jos pakki kestää.
Soija protskuhan nyt on asia erikseen......:D
Hiilarit eli laktoosi se siellä pierettää ja laktoosihan ei ole proteiinia vaan se on maitosokeria. Eli jos nyt puhutaan proteiinista, niin huonoa sellaista ei oikein ole. Eli kun normaalia ruokaa syö, niin ei siellä mitään ns. huonoja proteiineja ole.
 
Mikeltä tuli kyllä hyvät neuvot. Ei paskaa proteiinia ole olemassakaan. Ja jos jauhoista puhutaan, niin itse en käytä ollenkaan hienoja hifistelyprotskuja, vaan ihan perus halpiskamaa. Pakki kestää mulla hyvin, enkä katso niistä olevan niin paljoa enempää hyötyä hirvittävään hinnan nousuun nähden, että se kannattaisi. Plasebokaan muhun ei toimi, niin mitä turhaan mennä maksamaan 30e kilosta proteiinia.

Edit: Onhan kalliimmat lähes poikkeuksetta paremman makuisia, mutta mulle se on ihan sivuseikka. Käytän maustamatonta. Maustettuihin kyllästyn liian helposti, on sitten minkä makuista vaan. Tuppaa olemaan liian makeita kaikki.
 
Powerhousu sanoi:
Mikeltä tuli kyllä hyvät neuvot. Ei paskaa proteiinia ole olemassakaan. Ja jos jauhoista puhutaan, niin itse en käytä ollenkaan hienoja hifistelyprotskuja, vaan ihan perus halpiskamaa. Pakki kestää mulla hyvin, enkä katso niistä olevan niin paljoa enempää hyötyä hirvittävään hinnan nousuun nähden, että se kannattaisi. Plasebokaan muhun ei toimi, niin mitä turhaan mennä maksamaan 30e kilosta proteiinia.

Edit: Onhan kalliimmat lähes poikkeuksetta paremman makuisia, mutta mulle se on ihan sivuseikka. Käytän maustamatonta. Maustettuihin kyllästyn liian helposti, on sitten minkä makuista vaan. Tuppaa olemaan liian makeita kaikki.
Jep en minäkään proteiinista mitään 30e per kilo. Maxsimissaan sen 25e kilo, mutta yleensä se pyörii mulla siinä 10-20. Minä ostan välillä mitä sattuu, maustamatonta tai maustettua, riippuu alenuksista ja sen semmoisista jutuista. Niin ei ole olemassa hyvää ja huonoa proteiinia, mutta proteiinin laadulla on eroa..:D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Powerhousu sanoi:
Ja missä sen laadun huomaa? Rahapussissa?

Tarkoitettiinkohan tässä nyt aminohappoprofiilia?
 
Powerhousu sanoi:
Ja missä sen laadun huomaa? Rahapussissa?

Tähän on pakko vastata.
Kyllä, se voi tuntua lompakossa.
Faktahan nyt on, että esim isolaatti on vitusti parempi laatusta proteiinia kuin konsentraatti tai jotkut perkeleen vehnäprotskut :lol2:
Yleensä se jauho on paremmin sekoittuvaa ja ihan tomunomaista. Ja ei tee oloakaan sellaseksi "täydeksi"
Imeytyminen on tiedostetusti huomattavasti parempi.


Edit: Ja ei siitä tarvitse itseään kipeäksi maksaa jos ostaa isolaattia purkin...saa helposti alle 30e kilo.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom