Hydrolysoitu proteiini hyödyllistä?

Originally posted by gotto
Täytyy muistaa, että insuliini on voimakas anabolinen hormoni. Nopeammin imeytyvä proteiini (tässä tapauksessa hydrolysaatti) saa aikaan insuliinin nopeamman erityksen erityisesti hiilarin kanssa ja on muutenkin nopeammin solujen käytettävänä.

Tämän perusteella optimaalisin tapa kasvattaa lihasta on syödä pelkkiä aminohappoja (proteiinin sijasta), onkohan moisesta tehty luotettavaa vertailevaa tutkimusta?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by Jokkeri
Suomeksihan tämä tarkoittaa että harjoituksen jälkeen elimistö on katabolisessa tilassa eli lihaksia kuluttavassa/purkavassa tilassa. Hydrolysaattia nauttimalla saadaan tuo ikävä tila tapettua nopeammin ja anabolinen (kasvu)tila päälle.

Itseasiassa hiilarit on paljon parempi tapa nostaa insuliinitasoja kuin minkään sortin proteiini.

Pasteenpas lyhyen pätkän yhdesta tutkielmasta.

"He havaitsivat myös, että hiilihydraattien nauttiminen aiheutti vähentyneen proteiinien hajoamisen lihasten myofibrilleissä, vähentyneen virtsan urean määrän sekä lisääntyneen fraktionaalisen proteiinisynteesin."

Tossa oli siis juotu hiilareita 1g/kg heti treenin jälkeen ja tunti treenin jälkeen ja vertailuna oli placabo ryhmä.

Ja tuo lainaus oli otettu Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksella tehdystä tutkielmasta. Linkki tohon on annettu täällä pakkotoistossa, tosin en ala sitä threadia ettimään. Mulla on toi tulostettuna täällä kotona.
 
Re: Re: Re: Hydrolysoitu proteiini hyödyllistä?

Originally posted by indigof73
Eli mielestäsi tavallista proteiinipitoista ruokaa (esim. rahka, liha, kala...) syömällä kasvaa paljon huonommin?

Kysymys oli palautusjuomasta, jossa hydrolysointiasteella on suuri merkitys, vapaat aminohapot tai kiinteä ruoka eivät imeydy "kertalaakina" ja juuri tästä pitäisi palautusjuoman nauttimisessa pitäisi olla kyse.
 
Re: Re: Re: Re: Hydrolysoitu proteiini hyödyllistä?

Originally posted by pahvieikka
Kysymys oli palautusjuomasta, jossa hydrolysointiasteella on suuri merkitys, vapaat aminohapot tai kiinteä ruoka eivät imeydy "kertalaakina" ja juuri tästä pitäisi palautusjuoman nauttimisessa pitäisi olla kyse.

Jeps, mun moka. Unohdin keskustelun tuoksinassa, että kysyjä oli nimenomaan kiinnostunut palautusjuomasta.
En kuitenkaan käsitä, miten 'hydrosylaatti' imeytyisi nopeammin kuin vapaat aminohapot. Täydellinen hydrolysointihan kemiallisesti tarkoittaa, että proteiini on pilkkoutunut aminohapoikseen :confused:
 
Asiaa on tutkittu ja tällaiseen tulokseen on tultu. Toki aminohapoilla on paikkansa (esim. glutamiini) ennen treeniä ja jälkeen. Mukana ei saa olla hiilaria, koska silloin se jää mahaan seisomaan ja hydrolysointi menee hukkaan. Tuotteen laadulla on siis merkitystä eli pelkkä hydrolysointi ei siis takaa vielä mitään.
 
Ainakin Fastin Reco2 suklaa ja mansikka sekä Evolutionin Ultra Whey suklaa aiheuttaa mulle pahat allergiset reaktiot. Kurkku turpoaa ja limaa erittyy ihan järjettömiä määriä noiden kanssa. Tämän takia hommasin Fast Whey hydrolysoitua heraproteiinia joka maistuu elefantin valkovuodolle, mutta ei aiheuta mitään oireita.
 
Originally posted by pahvieikka
Asiaa on tutkittu ja tällaiseen tulokseen on tultu. Toki aminohapoilla on paikkansa (esim. glutamiini) ennen treeniä ja jälkeen. Mukana ei saa olla hiilaria, koska silloin se jää mahaan seisomaan ja hydrolysointi menee hukkaan. Tuotteen laadulla on siis merkitystä eli pelkkä hydrolysointi ei siis takaa vielä mitään.

Haluaisin selvittää ennen kaikkea, mitä tällä 'hydrosylaatti' -ilmauksella tarkoitetaan -siis proteiinin kemiallisen rakenteen kannalta? Hydrolysointi tarkoittaa sitä, että polypeptidiketju on pilkkoutunut yksittäisiksi aminohapoiksi - hydrolysointiaste olisi siis tässä tapauksessa täydellinen. Jos se on _osittainen_, proteiini on pilkkoutunut lyhyemmiksi peptideiksi? Mitä lyhyemmistä peptideistä on kysymys, niin periaatteessa sitä nopeammin ne imeytyvät. En tiedä, imeytyvätkö muutaman aminohapon pituiset peptidit nopeammin kuin vapaat aminohapot -onko sinulla heittää jotain referenssiä? Joka tapauksessa proteiinisynteesissä käytetään kuitenkin vapaita aminohappoja.
 
Originally posted by indigof73
En tiedä, imeytyvätkö muutaman aminohapon pituiset peptidit nopeammin kuin vapaat aminohapot -onko sinulla heittää jotain referenssiä? Joka tapauksessa proteiinisynteesissä käytetään kuitenkin vapaita aminohappoja.

Jhulmin et kavereiden urheilujuomajutussa mainittiin, että di- ja tripeptideille on suolistossa oma kuljetusmekanismi, jota vapaat aminohapot eivät voi käyttää, ja näin ollen niiden imeytyminen olisi nopeampaa. Tiedä sitten miten marginaalinen tuon merkitys on.
 
Originally posted by viltteri
Jhulmin et kavereiden urheilujuomajutussa mainittiin, että di- ja tripeptideille on suolistossa oma kuljetusmekanismi, jota vapaat aminohapot eivät voi käyttää, ja näin ollen niiden imeytyminen olisi nopeampaa. Tiedä sitten miten marginaalinen tuon merkitys on.

Oisko tossa tutkimuksessa jotain viitteitä...
 
Mainittu tutkimus (ja siellä sivu 15):

http://www.cc.jyu.fi/~jjhulmi/Urheiluravitsemus.pdf

Jutussa mainitut viitteet asian tiimoilta:

Crampton, R.F., Gangolli, S.D., Simson, P. & Matthews, D.M. 1971. Rates of absorption by rat intestine of pancreatic hydrolysates of proteins and their corresponding amino acid mixtures. Clinical Science 41, 5, 409-417.

Grimble, G.K., Rees, R.G., Keohane, P.P., Cartwrigth, T., Desreumaux, M. & Silk, D.B. 1987. Effect of peptide chain length on absorption of egg protein hydrolysates in the normal human jejunum. Gastroenterology 92, 1, 136-142.

Zaloga, G.P. 1990. Physiologic effects of peptide-based enteral formulas. Nutrition in Clinical Practise 5, 6, 231-237.


Tutkikoon ken jaksaa.
 
Re: Re: Re: Re: Hydrolysoitu proteiini hyödyllistä?

Originally posted by pahvieikka
Kysymys oli palautusjuomasta, jossa hydrolysointiasteella on suuri merkitys, vapaat aminohapot tai kiinteä ruoka eivät imeydy "kertalaakina" ja juuri tästä pitäisi palautusjuoman nauttimisessa pitäisi olla kyse.
... seikka joka on helppo kiertää vetämällä sitä heraa jo ennen treeniä tai treenin aikana.
 
Re: Re: Re: Re: Re: Hydrolysoitu proteiini hyödyllistä?

Originally posted by Dopey
... seikka joka on helppo kiertää vetämällä sitä heraa jo ennen treeniä tai treenin aikana.

Ei sitä kyllä nyt ihan tolleen kierretä kysymys on kuitenkin fysiologiasta eikä mistään kiertoliikkeistä...
 
Originally posted by JuhazOne
Onko hydrolysoitu proteiini yhtään sen parempaa palautumisjuomassa kuin tavallinenkaan? Nuo hydrolysoidut proteiinit maksavat niin mukavasti enemmän ja makukin on kuulemma sen verran ihana, ettei ensimmäisenä tee mieli ostaa niitä.

Vaikutus tuntuu parhaiten kukkarossa :D
 
Pidetään mielessä myös se, että hydrolisoitu proteiini ei ole välttämättä hydrolisoitua HERAA.

Hydrolisoitu hera on mielestäni kyllä palautumisjuomassa hyvä. Mutta se, kuinka paljon paremmin sitten palautuu hydrolysaatilla kuin herakonsentraatilla on eri asia. Eroa on varmaan jonkin verran, mutta kun hinnallakin on eroa niin jokainen joutuu kohdallaan päättämään minkä valitsee.
 
hiilihydraatti!!! vastatkaa joku viisas :)

Koska hiilihydraattia kuuluisi nauttia kun jos nautti hydrolisoitua heraproteiinia niin ei saisi laittaa sekaan hiilareita hidastamaan imeytymis prosessia , eli missä vaiheessa sitten hiilarit pitää nauttia ??
 
Koska hiilihydraattia kuuluisi nauttia kun jos nautti hydrolYsoitua heraproteiinia niin ei saisi laittaa sekaan hiilareita hidastamaan imeytymis prosessia , eli missä vaiheessa sitten hiilarit pitää nauttia ??

Imeytymisjutuista on pitkät kamppailut täälläkin ollut. Kannattaa keskittyä vaan perusjuttuihin ja jättää imeytymisnopeuksien ajattelut sikseen. Treenin jälkeen maltodekstriiniä=maltoa ihan normaalisti heraproteiinin kanssa samaan aikaan. Normihiilarit sitten pitkin päivää perusruuasta.
 
Nostetaanpa hieman vanhaa aihetta ylöspäin kun uutta tutkimusta on aiheesta pukannut. Hydrolysoidun proteiinin ”paremmuutta” on mainostettu lähinnä sillä, että esipilkottuna proteiinina se imeytyisi ja nostaisi nopeammin veren aminohappopitoisuuksia. Näin ei välttämättä kuitenkaan näyttäisi olevan.

Int J Food Sci Nutr. 2008 May 8:1-11

Plasma amino acid response after ingestion of different whey protein fractions.
Farnfield MM, Trenerry C, Carey KA, Cameron-Smith D.

Background and objectives The digestion rate of proteins and subsequent absorption of amino acids can independently modulate protein metabolism. The objective of the present study was to examine the blood amino acid response to whey protein isolate (WPI), beta-lactoglobulin-enriched WPI, hydrolysed WPI and a flavour-identical control. Methods Eight healthy adults (four female, four male) were recruited (mean+/-standard error of the mean: age, 27.0+/-0.76 years; body mass index, 23.2+/-0.8 kg/cm(2)) and after an overnight fast consumed 500 ml of each drink, each containing 25g protein, in a cross-over design. Blood was taken at rest and then every 15 min for 2 h post ingestion. Results Ingesting the beta-lactoglobulin-enriched WPI drink resulted in significantly greater plasma leucine concentrations at 45-120 min and significantly greater branched-chain amino acid concentrations at 60-105 min post ingestion compared with hydrolysed WPI. No differences were observed between WPI and beta-lactoglobulin-enriched WPI, and all protein drinks resulted in elevated blood amino acids compared with flavour-identical control. Conclusions In conclusion, whole proteins resulted in a more rapid absorption of leucine and branched-chain amino acid into the blood compared with the hydrolysed molecular form of whey protein.
 

Liitteet

  • WPI.jpg
    WPI.jpg
    59,5 KB · Katsottu: 895
"Plasma amino acid concentrations were generally lower after the ingestion of drinks 4 and 5 compared with the control trial, although in the latter, considerable amounts of protein and amino acids were ingested, which would normally increase the plasma amino acid response as shown in trials 2 and 3. This seems to suggest that tissue amino acid uptake and possibly also postexercise net muscle protein balance were increased after the ingestion of this insulinotropic mixture. This would be in line with several studies demonstrating that an increase in plasma insulin concentration, during conditions of hyperaminoacidemia, further increases net muscle protein balance in vivo in humans (Fryburg et al. 1995 , Gelfand and Barrett, 1987 , Hillier et al. 1998 ). Such a stimulating effect on net protein balance may in part also be a consequence of a stimulating effect of leucine on skeletal muscle protein synthesis, independent of an increase in insulin levels (Anthony et al. 1999 and 2000 ). However, the potential of insulinotropic protein hydrolysate and amino acid mixtures to stimulate postexercise net muscle protein anabolism, and the mechanisms involved, remains to be investigated."

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/130/10/2508
 
maistuvat paremmille

Potaskaa.

Mainittaakoon vielä, että Rossin siteeraamassa tutkimuksessa ei tutkittu erilaisia palkkareita harj. jälkeen. Ja hiilareiden samanaikainen otto näyttäisi vaikuttavan absorptiokinetiikkaan niin, että hiilareiden kanssa otettuna hydro imeytyy nopeammin. Anyway, herahydron paremmuudesta normiheraan verrattuna ei ole pätevää näyttöä, eli tutkimusta, jossa olisi tutkittu vaik. kehonkoostumukseen ja suorituskykyyn pitemmällä juoksulla.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom