Hot, Hot, Hot

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Iceman
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
320
Ikä
47
Tämä on ultimate-miehisyyden-mittaamis thread! miksei myös naisellisuudenkin;)

Kysymys kuuluu, että mikä on TULISIN raaka-aine mitä olette koskaan maistaneet? jollekin se voi olla tietenkin mummon vanha chiliketsuppi ja toiselle meksikolainen jálapeno. Ei siis tulisin mitä löydätte netistä vaan tulisin, joka on vieraillut omassa suussa. Vastaukseksi ei riitä pelkkä chili, koska chilipaprikoita on tuhansia. Ottakaa selvää mitä ootte syöny, vaikka etiketistä tai googlen avulla.

Eilen sain käsiini ruokakaupasta Capsicum annuum- suvun chilipaprikan eli virallisesti Capsicum annuum- Thai. Thaimaalainen, punainen chilipaprika, tulisuusaste 9!, ja jumaleisson, söin yhden paprikan ihan pureskelemalla. tämän jälkeen oli vuorossa verta, hikeä ja kyyneleitä, osa XIV!, puoli tuntia valui vedet silmistä, ja lopuksi juoksin lumihankeen ja työnsin suun sinne... Huh!

Pidän ite tulisista ruoista, mutta esim. vihreät jálapenot ja tabasco-kastike ovat lastenleikkiä tämän rinnalla.:kuola:

Tulisin chilipaprika on ilmeisesti vielä Capsicum chinese- suvun Habanero ja sen minimalli Red Savina. En oo koskaan vielä näitä maistanut, mutta hattua nostan ukolle/akalle, joka vetää jommankumman näistä pureskelemalla.

Tässä pari linkkiä, mistä voi löytää omansa:

chili

chileistä
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Oon kokeillu laittaa lähes kaikki tuliset chilit suuhun (en kokonaan vaan "pieni" puraisu) Purirasta Habaneroon. Töissä tuoretukussa löytyy niitä niin moneen lähtöön vuodenajan mukaan. Ainoo mitä ei tullu kokeiltua oli joku ovela sentin pitunen kuivattu chili hässäkkä papu joka oli.. oisko ollu 50-100 kertaa tulisempaa kuin normaali punanen chili. Ei menny ikinä kenellekkään kaupauks. Kuulemma yks pieni papu riittäisi SUUREN kattilan annin maustamiseksi tuliseksi.
 
Eikös kaasuissa käytetä kapsaisiini nimistä ainetta, joka on tehty jostain tosi väkevästä paprikasta.Näin ainaki intissä muistan kuulleeni...
 
Ei muuta tule mieleen kun jenkkilässä messuilla käydessä yksi hemmo osti tuliaisiksi HolyShit nimistä chilimaustetta (nestemäistä) mainos olis että "tippakin on liikaa" ja kyllä yksi pieni tippa suuhun teki ihan hirveen polton.
 
Kokeilkaas piripiriä ( ei A-vitamiini ), sitä saa monista tex mex ravintoloista jos pyytää.
 
Originally posted by Fatso
Ei muuta tule mieleen kun jenkkilässä messuilla käydessä yksi hemmo osti tuliaisiksi HolyShit nimistä chilimaustetta (nestemäistä) mainos olis että "tippakin on liikaa" ja kyllä yksi pieni tippa suuhun teki ihan hirveen polton.

Eikös Cayennepippuri ole vahvin mauste, mitä kaupoissa
myydään...

Tai ainakin toi peittoaa Chilit...

PS. Joskus pistin popcorneihin Cayennepippuria sekä vaniliinisokeria... ;)
 
Jotain Jenkeistä tuotua World hottest sauce tjsp. Habaneroa siinä ainakin oli ja jotain muutakin. :) Veikkaan, että se purkki kestää isältä pojalle :D
 
Originally posted by Jusander
Eikös kaasuissa käytetä kapsaisiini nimistä ainetta, joka on tehty jostain tosi väkevästä paprikasta.Näin ainaki intissä muistan kuulleeni...

Pippurisumute valmistetaan chilipippurista (=paprikasta), tislatusta vedestä ja alkoholista.. kapsaisiini on ainesosa, joka siljaitsee chilipaprikassa. Joissakin chileissä sitä on enemmän ja joissakin vähemmän. Eli totta turiset.

Lisaäksi kapsaisiini on öljyliukoinen, joten veden juonti vain pahentaa asiaa ja polte leviää. Sekin auttoi eilen paremmin kun joi maitoa lasin.
 
Originally posted by tomppa82
Eikös Cayennepippuri ole vahvin mauste, mitä kaupoissa
myydään...

Tai ainakin toi peittoaa Chilit...


Cayennepippuri on chili (=Capsiculum Annuum-Cayenne, meksikolainen tai from USA.) Tulisuusaste 8. Eli paljon voimakkaampia lajeja löytyy. Ja kuivattuna mausteena se ei ole samanveroinen kuin tuore kantaisänsä.
 
Habanero taitaa olla se vahvin. Siis aivan hirveää tavaraa... mutta kyllä sitä piti maistaa ja sen jälkeen tunkea vielä sormet silmiin ei niin fiksuna poikana. Vahingoista viisastuu ;)
 
Originally posted by Hgu
Kokeilkaas piripiriä ( ei A-vitamiini ), sitä saa monista tex mex ravintoloista jos pyytää.

Toi se vasta on jotakin.. Ostin kerran tommoisen purkin sen hauskan nimen vuoksi ja totesin että ikinä en enää sitä tule suuhuni laittaneeksi.. Siinä purkissa muuten luki Piri Piri.. ja santa marian mauste tais olla.. :D
 
Habanero red savina on tosiaan se lajike josta on mitattu kaikkein tulisin yksilö. Chileissä on saman lajikkeen ja jopa saman kasvin marjojen välillä aivan uskomattomia yksilöeroja ja pääsääntöisesti tulisimmat saa kun kasvattaa itse. Kaupan chilejä miedontaa tehokasvatus.
 
Originally posted by torquemada
Toi se vasta on jotakin.. Ostin kerran tommoisen purkin sen hauskan nimen vuoksi ja totesin että ikinä en enää sitä tule suuhuni laittaneeksi.. Siinä purkissa muuten luki Piri Piri.. ja santa marian mauste tais olla.. :D

Piri Piriäkin saa ilmeisesti eri vahvuuksina. Muistaakseni Portugalissa ollessani kyseistä maustetta käytettiin lähes jokaiseen ruokaan jota ravintolasta sai, erityisesti kanaruokiin. Eikä se useinkaan maistunut tavallista currya kummemmalle.
 
Originally posted by torquemada
tule suuhuni laittaneeksi.. Siinä purkissa muuten luki Piri Piri.. ja santa marian mauste tais olla.. :D
Noi santa marian ja muiden markettibrändien tuotteet ovat kyllä sen verran mietoja että vähänkään pidempään chiliä ja tulisia ruokia harrastanut ei niillä ruokaansa tuliseksi saa, suolaisuus tökkii ennemmin vastaan... Toleranssi on tässä harrastuksessa aika nopeasti kehittyvää.
 
Originally posted by DoomStar
Piri Piriäkin saa ilmeisesti eri vahvuuksina. Muistaakseni Portugalissa ollessani kyseistä maustetta käytettiin lähes jokaiseen ruokaan jota ravintolasta sai, erityisesti kanaruokiin. Eikä se useinkaan maistunut tavallista currya kummemmalle.

En tiiä onko tällä mitään tekemistä ton taa mut duunissa jälleen ku oli rasioissa piripiriä ja siitä ku puras palasen niin olihan se prkl tosi tulista mut ei mitään verrattuna siitä milt maistu ku repäs suoraan ruukku puskasta sitä. Kyyneleet silmissä, yrjö nielussa banaania ängin helpottamaan.
 
Chilipaprikoiden tulisuudet

Tuossa on taulukko josta löytyy aika kattava lista chilipaprikoiden tulisuuksista.

Jalapeño on melko yleisesti tunnettu "tulinen" chilipaprika. Tulisimmankin jalapeñon tulisuus on kuitenkin vain n. 1,3% Red Savina Habaneron tulisuudesta :eek:

Habanero on tulisin mitä itse olen maistanut.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom