Jasoni sanoi:Nämä pari poimintaa löytyi netistä korvalääkäri Hannu Tapiovaaran korvatulehdus - artikkelista. Tämän tiedon nojalla tuntuukin turhauttavalta ajatella niitä lukuisia jo olleita ja mahdollisesti tulevia lääkekuureja ja mahdollista kitarisaleikkausta.
Ei se höpöjä puhu. Tarkoitin vain tuossa, että kyllä ne antibiootit ne taudinaiheuttajat tappaa, mutta sen merkitys kokonaistaudinhoidossa on vähän niin ja näin. Kumminkin suurin osa paranee ilman ab-kuuria. Toisaalta myös, ab-kuurihan ei ole korvakivun hoitoa. Kipua hoidetaan kipulääkkeillä.
Risaleikkauksesta tahtovat olla vähän eri mieltä, korvalääkärit niitä tekee (vaikkakaan ilmeisesti ainakaan tämä Hannu) ja lastenlääkärit vähän kysenalaistaa niitä. Tuubithan voi korviin laittaa, ei sitä risaa pakko ole pois repiä.
Jakob sanoi:Mä oon kuitenkin sitä mieltä, että länsimainen lääketiede keskittyy liikaa seurausten korjailuun. Syy olisi ainakin tällaisissa tapauksissa hyvä selvitellä, eikä vaan antibioottia toisen perään.
Älä helvetissä? Olisko noin.. Pitäsköhän ehdottaa proffille.. Pienen pieni ongelma: Syytä ei kukaan tiedä (esim. miksi lapsi A sairastuu 6kk aikana 10 kertaa flunssaan ja korvatulehdukseen, kun lapsi B ei kertaakaan). Toinen pienen pieni ongelma on se syyn korjaus, jos se tiedetään. Ei välttämättä mitenkään helppoa/mahdollista.
Vasta keskusteltiin koulussa lasten infektiotautien proffan kanssa korvatulehdusten hoidoista, infektiokierteestä ja semmosista. Äijä tutkinut ihmisen immuunipuolustusta ja infektiotauteja. Sanoi suoraan, että ei hänellä ole valmiita vastauksia infektiokierteeseen, eikä siihen pitäisikö se korvatulehdus hoitaa antibiootilla vai ei.
Sellainen mukava tutkimus tuli vielä mieleen, että Oulussa totesivat hyväksi tavaksi vähentää lasten sairasteluja päiväkodeissa ihan yleisen hygienian parantamisen. Käsien pesut, käsien huuhtelu desifiontiaineella, erilliset vaippojen vaihtotilat ja sellaiset.