- Liittynyt
- 21.8.2003
- Viestejä
- 340
Olen tässä yrittänyt muodostaa kokonaiskuvaa, Pakkikselta ja muualta etsityillä tiedoilla, siitä miten hiilarien imeytyminen tapahtuu, miten se vaikuttaa insuliiniin ja miten se vaikuttaa lihomiseen. Korjatkaa harhaiset käsitykseni.
Näin olen käsittänyt:
Ensin elimistö muuttaa kaikki syödyt hiilarit glukoosiksi? Missä se tapahtuu? Ohutsuolessa? Maksassa? Missä? Ja mitä kautta hiilarit sinne kulkeutuvat?
Sen jälkeen glukoosi kulkeutuu jotain kautta verenkiertoon ja aiheuttaa sen, että haima alkaa erittää insuliinia joka taas kuljettaa glukoosin energiaa tarvitseviin soluihin. Meneekö tämä näin?
Jos hiilarit muutetaan glukoosiksi muualla kuin ohutsuolessa, niin silloinhan ne on ensin kuljetettava verenkierron avulla sinne missä ne muutetaan glukoosiksi? Jos näin on, niin tarkoittaako se sitä, että verensokerin nousu ja insuliinin eritys riippuu vain siitä kuinka paljon glukoosia on veressä?
Kun veressä on paljon glukoosia on siellä silloin myös paljon insuliinia. Insuliini vaikeuttaa jotenkin rasvan käyttöä energiaksi? Miten?
Ja sitten taisi olla vielä niin, että pelkkä insuliinin määrä yksin ei vielä ratkaise vaan oli jokin toinenkin tekijä? Mikä, ja miten niiden yhteisvaikutus edistää lihomista?
Jos elimistö käyttää energiakseen glukoosia niin miten on mahdollista että sen GI on vain 70 kun se on sakkaroosilla 100?
Näin olen käsittänyt:
Ensin elimistö muuttaa kaikki syödyt hiilarit glukoosiksi? Missä se tapahtuu? Ohutsuolessa? Maksassa? Missä? Ja mitä kautta hiilarit sinne kulkeutuvat?
Sen jälkeen glukoosi kulkeutuu jotain kautta verenkiertoon ja aiheuttaa sen, että haima alkaa erittää insuliinia joka taas kuljettaa glukoosin energiaa tarvitseviin soluihin. Meneekö tämä näin?
Jos hiilarit muutetaan glukoosiksi muualla kuin ohutsuolessa, niin silloinhan ne on ensin kuljetettava verenkierron avulla sinne missä ne muutetaan glukoosiksi? Jos näin on, niin tarkoittaako se sitä, että verensokerin nousu ja insuliinin eritys riippuu vain siitä kuinka paljon glukoosia on veressä?
Kun veressä on paljon glukoosia on siellä silloin myös paljon insuliinia. Insuliini vaikeuttaa jotenkin rasvan käyttöä energiaksi? Miten?
Ja sitten taisi olla vielä niin, että pelkkä insuliinin määrä yksin ei vielä ratkaise vaan oli jokin toinenkin tekijä? Mikä, ja miten niiden yhteisvaikutus edistää lihomista?
Jos elimistö käyttää energiakseen glukoosia niin miten on mahdollista että sen GI on vain 70 kun se on sakkaroosilla 100?