Hevosenliha?!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Unique
  • Aloitettu Aloitettu
Ei jaksais ...

No anyway , evira noita pistokokeita Suomeen tuoduille lihoille tekee ja valmistajakin käsittääkseni. Lihaerät pitää olla tarkastettu maassa jossa eläimet teurastettu ja siihen valmistajat luottavat. Pistokokeilla tarkastetaan siis satunnaisia lihaeriä , että ovat juurikin sitä mitä pitää olla ja tautivapaita, kaikkea ei kukaan ehdi tarkastamaan.

Ihmiset ei tunnu tajuavan millaista bisnestä toi on. Se makaronilaatikko tms. tehdään niin halvalla kuin mahdollista ja ostetaan siis raaka-aineet sieltä mistä halvimmalla saadaan ja välillä paljastuu tämänkaltaisia episodeja. Ei ole ensimmäinen , eikä varmasti viimeinen.

Kotimaisen hevosenlihan huono saanti ja se kuinka paljon niitä ruhoja menee täysin hukkaan on aika surullista. Ulkomailta tuodut hevosenlihat ei varmasti ole yhtä pikkutarkan syynin alla kuin kotimaiset. MMM kusee tässä omaan nilkkaan.
Hevosenliha erät Suomessa on pieniä kuten mainitsit , siksi ei ole mikään ihmekään että kaikki hepat tarkistetaan ennen teurastusta.

Kannattaa tsekata suht tuore kotimainen dokkari jossa selvitettiin näiden tölkkiruokien matkaa alusta loppuun. En nyt muista nimeä enkä edes googlata. Siinä näki vähän miten pitkä matka on raaka-aineilla itse valmiiseen tuotteeseen.

Mun puolesta tää asia saa nyt olla tässä , mut sen verran sanottava että älkää nyt ihmiset sokeana luottako kaikkeen. Ruoka on samalla tavalla bisnestä kuin mikä tahansa muu , eli huijauksia tulee. Ostakaa lihat paikalliselta tilalta suoraan niin säästyy moni itku ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä ihmiset tietävät, että halvalla kaikki tehdään. Että ei tässä nyt kenelläkään ole mitään sen mystisempää suurempaa tietoa. Mutta silti on väärin myydä jotain muuta, mitä paketin kylkeen painetaan. Jos olet itsekin sitä mieltä, että se on huijausta, niin miksi pitää vänkätä vastaan?
 
Alyssa, osaatko sanoa miksi tuota Phenylbutazonea (bute) käytetään ilmeisesti aika yleisesti Briteissä? Ymmärsin, ettei sen poistumisesta elimistöstä ole täyttä varmuutta. Aika kivuliaita kopukoita siellä, jos tuo on niin yleinen lääke kuin ymmärsin. :D

Se on tulehduskipulaake, jota kaytetaan suht pienienkin kiputilojen/vammojen hoitoon. En ole 100% varma, mutta ajattelisin etta sita kaytetaan yleisesti koska taalla hevosen omistajalle ei tule mieleen hevosen teurastaminen syotavaksi. Nain ollen teurastuskiellolla ei ole valia. Bute on myos halpaa ja tehokasta. Revahdyksia ja muita vammoja tapahtuu erityisesti kilpahevosilla aika usein, joten niita halutaan laakita tehokkaimmalla mahdollisella laakkeella jotta heppa saadaan terveeksi ja takaisin kisakuntoon.
 
Mun mielestä ihmiset arkailee ihan liian paljon "eksoottisten" suomessakin normaalien elukoiden lihan syöntiä. Paljon mielummin syö luonnossa kasvatettua hirveä, poroa ja normaalia kotihevosta, kuin jauhettua mössöä, jonka sisällöstä ei voi tietää kukaan.

En mä usko, että kyse on arkailusta vaan saatavuudesta. Lihahyllystä ja -tiskiltä löytyy pääasiassa kanaa, kalaa, nautaa ja possua. Hirveä, jänöjussia, hevosta ym täytyy sitten etsiä muualta kuin tavallisesta pienestä päivittäistavarakaupasta. Saatavuuden lisäksi kyse on mielestäni myös siitä, mitä ihmiset ovat tottuneet käyttämään. Se jauhelihapaketti on helppo noukkia tavan vuoksi.

Ja se naudan/sian/broilerin lihako ei sit voi olla ihan mistä/mitä tahansa, jos siinä tuoteselosteessa nyt sattuu lukemaan että sisältää nautaa/sikaa/broileria????????????

Eiköhän tässä ole nyt tullut vähän vähemmänkin asioista perillä oleville selväksi, että valmisruokien raaka-aineet (erityisesti kalliimmat osat eli lihat) saattaa olla ihan mistä tahansa maasta.
Valmistajat ostavat lihat tasan sieltä mistä halvimmalla saavat , tekevät pistokokeita lihaeriin ja luottavat siihen että se Romanialainen tai Brasilialainen lihanpala on nyt juuri sitä mitä sen pitäis olla.

Tää on tätä nyky-yhteiskunnan nitinää aivan säälittävistä asioista. Jengi vetää koiraa , rottaa , torakoita yms yms eri puolilla palloa ja täällä jengi itkee jostain vitun hevonsenlihasta valmis makaronilaatikossaan.

Kuvitteleeko ihminen, joka ostaa valmisruokaa sen sisältävän niitä laadukkaimpia ja parhaita raaka-aineita? Tuskinpa.

Ei kai kukaan kuvittele valmisruoan olevan laadukasta? Mutta pakkauksessa ilmoitettu alkuperämaa pitäisi pitää paikkansa.

Mitä säälittävää on siinä, että jengi itkee, kun heille on myyty jotain muuta kuin mitä on ostettu? Mielestäni siinä ei ole mitään säälittävää.

Näitä tuotteita ei ole vedetty minkään sairastumisriskin takia markkinoilta vaan sen takia, että heppa on monille eettinen ongelma. Sen sijaan ei ole mitään väliä missä oloissa muuten tehotuotettu eläin elää sen pienen elinikänsä.
Lihaeriin edelleenkin tehdään pistokokeita , kaikkia lihaeriä ei testata vaan luotetaan siihen että ostettu liha on sitä mitä sen pitääkin olla.

Ja nyt se punainen lanka tähän , ei näiden ruokien valmistaja ole ketään huijannut vaan heitä on huijattu. Valmistajat vaan vetää tuotteet markkinoilta , koska paine on sen verran kova. Comprende?

Ei, niitä hevosenliha tuotteita ei vedetty pois sen takia, että se on eettinen ongelma. Tuotteet vedettiin markkinoilta, koska tuoteselosteessa oli maininta väärästä lihasta. Eli tuote oli virheellinen.

Millä tavalla valmistajia on huijattu? Esimerkiksi Pouttu myönsi, että oli heidän oma mokansa, että möivät niitä heppakabeb lastuja.

Onko siinä joku ongelma, että tuotteet vedetään pois, koska "paine on niin kova" ? Totta helvetissä paine on yrityksille kova esimerkiksi kilpailun kannalta. Varmaan aika moni alkaa välttelemään kyseisen firman tuotteita näiden mokien takia, koska ei enää luota (ainakin niin kauan, kunnes koko kohu unohtuu). Olisiko tuotteet pitänyt jättää myyntiin ja valmistajan haistattaa ostajille paskat? Kuluttaja valitsee firman, ei firma kuluttajaa.
 
Ei hevosenliha Suomessa kenellekkään mikään eettinen ongelma ole, koira voisi jollekin ollakin. Hevosta on kaikki syöneet vähintään meetvurstissa.
Lihatiskeillä myydään täälläkin kaikenlaisia aivoista tehtyjä hyytelöitä ja kieliä, makkaraan jauhetaan nahat ja luista kaavitut jämät.
Pahin ongelma tässä on se kun aina kehuskellaan suomalaisen ruuan puhtaudella ja laadulla, mutta kuitenkin on niin perustavan laatuinen virhe että paketissa on eri eläinlajia kuin päällä lukee.
 
Näitä tuotteita ei ole vedetty minkään sairastumisriskin takia markkinoilta vaan sen takia, että heppa on monille eettinen ongelma.

Ei hevosenliha Suomessa kenellekkään mikään eettinen ongelma ole, koira voisi jollekin ollakin. Hevosta on kaikki syöneet vähintään meetvurstissa.

No ei Suomessa, mutta Englannissa kyllä. Minun mielestäni tuo eettinen on ehkä vähän huono sana, mutta toki sitä varmaan käytetään siinäkin yhteydessä, kun jonkun mielestä jotain tuotetta on väärin syödä uskonnon/tottumuksen/jonkun muun takia.

Sitäpaitsi, hevosenliha ei Suomessa ole välttämättä eettistä (=elinolot, ruokinta).
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194798205226/artikkeli/tietokirjailija+hevonen+harvoin+eettista+lihaa.html

Ja tässä mielenkiintoinen juttu eettisestä kuluttamisesta.
http://hybrislehti.net/hybris-12012/kuluttajan-eettisen-valinnan-vaikeus

Lihatiskeillä myydään täälläkin kaikenlaisia aivoista tehtyjä hyytelöitä ja kieliä, makkaraan jauhetaan nahat ja luista kaavitut jämät.
Pahin ongelma tässä on se kun aina kehuskellaan suomalaisen ruuan puhtaudella ja laadulla, mutta kuitenkin on niin perustavan laatuinen virhe että paketissa on eri eläinlajia kuin päällä lukee.

Hyytelöllä tarkoitat varmaan lihahyytelöä eli aladobia eli sylttyä? Mihin perustat väitteesi, että niihin tungetaan aivoja? Ne tehdään mm. naudan/sianlihasta ja liivatteesta.

Kieli on lihas, ja lihatiskeillä tai pakkauksissa myytävät kielet ovat 100% kieltä. Niihin on mahdotonta lisätä aivorämmäleitä, tai mitään muutakaan kakkaa.

Makkarassa ja nakeissa on nahkaa, kyllä (paitsi esim. Atrian A-luokan nakissa), mutta se mainitaan tuoteselosteessa.

Onhan Suomalainen ruoka pääasiassa puhdasta ja laadukasta. Siis lihat, vihannekset, maitotuotteet jne. Mutta einesruoat ovat asia erikseen. Jos vähänkin tutkii niitä tuoteselosteita, niin saattaa yllättyä, että mitä niihin tungetaan.

Onko Suomessa vedetty pois muiden Suomalaisten tuottajien kuin Poutun tuotteita pois? Ymmärtääkseni tämä ongelma on suurimmaksi osaksi tuolla ulkomailla.
 
Hyytelöllä tarkoitat varmaan lihahyytelöä eli aladobia eli sylttyä? Mihin perustat väitteesi, että niihin tungetaan aivoja? Ne tehdään mm. naudan/sianlihasta ja liivatteesta.

Kieli on lihas, ja lihatiskeillä tai pakkauksissa myytävät kielet ovat 100% kieltä. Niihin on mahdotonta lisätä aivorämmäleitä, tai mitään muutakaan kakkaa.

Eikö liivatteessa käytetä aivoja? Ainakin joskus on käytetty, muistelisin hullunlehmän kohun ajoilta. Samaa aivoliivatetta on karkeissa ja muissa herkuissa.
Tiedän että kieli on hyvää lihaa, mutta monille ällöttävaa. Ei mitkään terveen eläimenlihat mitenkään vaarallisia syödä ole, onhan luuytimetkin ennen käytetty sopanliemeen makua antamaan.
 
Eikö liivatteessa käytetä aivoja? Ainakin joskus on käytetty, muistelisin hullunlehmän kohun ajoilta. Samaa aivoliivatetta on karkeissa ja muissa herkuissa.
Tiedän että kieli on hyvää lihaa, mutta monille ällöttävaa. Ei mitkään terveen eläimenlihat mitenkään vaarallisia syödä ole, onhan luuytimetkin ennen käytetty sopanliemeen makua antamaan.

En ole kyllä ikinä kuullut aivoliivatteesta. Mulla on liivatetta kaapissa, ja siinä lukee ainoastaan sian nahka. Eikös hullunlehmän tauti lähtenyt siitä, että eläimet söivät teurasjätettä, jossa oli sairaiden eläinten aivoja tms?

Joo en mä nyt puhunutkaan onko kieli hyvää vai pahaa. Sä sanoit tuossa aikaisemmin, että kieliin käytetään aivoja. :D Tai sitten ymmärsin lauseen väärin. Ja luuytimiä käytetään edelleenkin soppaan. Huomaa, että esim. Osso Bucco=naudanpotka (eli luut ja ytimet mukana).

Nyt ollaan kyllä jo aika kaukana aiheesta.
 
En ole kyllä ikinä kuullut aivoliivatteesta. Mulla on liivatetta kaapissa, ja siinä lukee ainoastaan sian nahka. Eikös hullunlehmän tauti lähtenyt siitä, että eläimet söivät teurasjätettä, jossa oli sairaiden eläinten aivoja tms?

Kyllä se ennen tehtiin lehmän aivonesteestä, mutta tämä hullunlehmäntauti on sittemmin muuttanut valmistusta eli nykyisin sitä ei ainakaan pääsääntöisesti tehdä aivonesteistä. Taitaa olla siis niin, että oikeasti edelleen noista aivoista sen saa tehtyä helpommalla ja edullisemmin, mutta myynti (ellei sitten ole ihan virallisesti rajoitettu) tökkii tuon tautiepidemian jälkeen sen verran, että se kuitenkin kannattaa tehdä jostain muusta kuin aivoista.
 
Mistä noita monen mainitsemia halpoja hevosen lihoja saa? 19,90e/kg ei oikein houkuttanut ostamaan.

Cittarista olen ostanut. Mutta tuurilla. Ei sitä ainakaan täällä ole läheskään aina, silloin tällöin vain. Varmaan joku paikallinen talli on tehnyt konien inventaarion ja tällöin tulee erä myyntiin.
 
Olisikos se Jaajon kaakki saanut lähteä makkaratehtaalle, kun eilen paikallinen S-marketin lihatiski oli "laajentanut" väliaikaisesti ja tarjosi hevosen sisäfilettä. Tänään saikin vuoden parhaan pihvin, vaikka keskimäärin nämä itse paistamani sisäfileet ovat sen tasoisia, että pyrin keskittämään pihvit ravintoloihin. Tällä kertaa onnistui kyllä vallan mainiosti, mutta sehän voi olla tuuria.

Lähinnä siis vinkkinä: pitäkää ne silmät auki, kun kävelette lihatiskin ohi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom