Hevosenliha?!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Unique
  • Aloitettu Aloitettu
Jännä että jengi ostaa kaupasta halpaa "teollisuussotkua" ja ihmettelee että siinä on kaikenlaista lihaa mitä on valmistajalle nyt on tarjolla + "mitä sattuu tehtaan lattialta löytymään" niinsanotusti, ja sit kuvitellaa että syödään jotain gourmeta. Vittu mikä keskustelu taas. Ihmisiä kusetetaan blaablaa. Meitä kusetetaan niin paljon täälä muutenkin että onko jollain lihalla väliä ku ei se mitään ihmisenlihaa kuitenkaan ole, tai koiraa tai kissaa tai kalkkarokäärmettä tms muuta mitä ei kaupasta yleensäkään saa. Tai vaikka jotain noista oliskin niin hyväähän se saattaa se eines silti olla :rolleyes: Ihme ituhippejä ja kukkahattuja ja muita ylireagoivia taas liikkeellä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Omasta mielestä koko touhu kuvastaa tätä suomen elintarviketeollisuutta (valmisruuat). Mukamas helkkarin kovat valmistuskustannukset kaikkien säädöksien ja määräyksien takia. Puhutaan laadukkaaasta kotimaisesta ruuasta ja lopulta näyttää paljastuvan, että paskat kaikesta edellisestä kunhan vaan voitto on maksimoitu.

Toivottavasti kovinkaan moni ei oikeasti odota valmisruuilta korkeaa ravitsemuksellista arvoa. Selvähän se, että niitä markkinoidaan "puhtaina, tuoreina, terveellisinä ja äitien tekeminä", mutta koska mainostajaan on enää muutenkaan luottaminen? Eläimen lihan korvaaminen toisen eläimen lihalla kun ei ole läheskään sieltä räikeimmästä päästä mitä näihin teollisesti tuotettuihin "ruokiin" tulee. Yhdysvalloissa tilanne taitaa olla vielä pahempi.

Sitä mieltä kyllä olen, että pakkausselosteessa pitää olla ainesosat jauhettuine elukoineen. Jos taas ei pakkausselosteita lue, en näe syytä nostaa äläkkää tuotteen sisällöstäkään.
 
Yks intialainen täällä duunissa kerran katto mun sapuskoja ja kyseli mitä toi on. Näytin sille sarvia ja sanoin "muu..". Pikkusen lähti rivakasta mun ruokia katsomasta, tais olla sen pyhä elikko.

Ja tuo että valvonta ontuu, on aika vanha juttu. Ei tule toimimaan meidän elinaikana minkäänlainen valvonta, säännöt on tehty rikottaviksi. Ja jos valvonta laitetaan älyttömän tarkaksi ja kireäksi niin hinnat nousee jäätäviksi ja taas joku itkee ja valittaa kun ei saa edes sitä sianlihaa enää halvalla.

Ruikuttajia on maailma täynnä.
 
Jännä että jengi ostaa kaupasta halpaa "teollisuussotkua" ja ihmettelee että siinä on kaikenlaista lihaa mitä on valmistajalle nyt on tarjolla + "mitä sattuu tehtaan lattialta löytymään" niinsanotusti, ja sit kuvitellaa että syödään jotain gourmeta. Vittu mikä keskustelu taas. Ihmisiä kusetetaan blaablaa. Meitä kusetetaan niin paljon täälä muutenkin että onko jollain lihalla väliä ku ei se mitään ihmisenlihaa kuitenkaan ole, tai koiraa tai kissaa tai kalkkarokäärmettä tms muuta mitä ei kaupasta yleensäkään saa. Tai vaikka jotain noista oliskin niin hyväähän se saattaa se eines silti olla :rolleyes: Ihme ituhippejä ja kukkahattuja ja muita ylireagoivia taas liikkeellä.

Eli sinä maksat mieluusti sisäfileen hinnan vaikka tarjolla olisi mitälie-lihaa joka on lihaliimalla saatu näyttämään pihviltä? Pointti on se, että tämä teollisuussotku-ruuan vaatimustason alentaminen on helppo siirtää ns. kunnon ruokaankin mikäli ketään ei kiinnosta.
 
Mulle on sinänsä ihan sama mitä lihaa syön kunhan se maistuu hyvälle ja on vähärasvaista, mutta mieluiten kyllä olen tietoinen siitä mitä oikeasti syön. Toisaalta, en ostele mitään valmisruokia ja eineksiä joissa jo oletusarvoisesti on kaikenlaista jämälihaa jauhettuna.
 
Eli sinä maksat mieluusti sisäfileen hinnan vaikka tarjolla olisi mitälie-lihaa joka on lihaliimalla saatu näyttämään pihviltä? Pointti on se, että tämä teollisuussotku-ruuan vaatimustason alentaminen on helppo siirtää ns. kunnon ruokaankin mikäli ketään ei kiinnosta.

Luuletko että niin tulee käymään. Enpä usko. Kyllä ne tuolla etelen maissa lyö yleislakot ja massiiviset mielenosotukset jos noin olis käymässä niin täälä ei tarvii asiasta huolestua.
 
Eli sinä maksat mieluusti sisäfileen hinnan vaikka tarjolla olisi mitälie-lihaa joka on lihaliimalla saatu näyttämään pihviltä? Pointti on se, että tämä teollisuussotku-ruuan vaatimustason alentaminen on helppo siirtää ns. kunnon ruokaankin mikäli ketään ei kiinnosta.

Mitä tarkoitat tuolla "kunnon ruoalla"? Ruoka-aineita? Siis kokonaisia lihapaloja etc.?
 
Mitä tarkoitat tuolla "kunnon ruoalla"? Ruoka-aineita? Siis kokonaisia lihapaloja etc.?

Tuohon sisäfileeseen tässä viitattiin. Eli lihaa ilman lisä-aineita tai muita erikoisempia käsittelyjä. Toki tuo voin pistää koskemaan muitakin raaka-aineita missä prosessointi on vähäisempiää vs. valmisruuat.
 
Tuohon sisäfileeseen tässä viitattiin. Eli lihaa ilman lisä-aineita tai muita erikoisempia käsittelyjä. Toki tuo voin pistää koskemaan muitakin raaka-aineita missä prosessointi on vähäisempiää vs. valmisruuat.

Eli kaupassa myytäisiin esimerkiksi hevosen sisäfilettä naudan sisäfileen hinnalla ja nimellä? Vai menikö vieläkin mehtään?

Hevoset kuuluu konepellin alle ja leivän päälle ;)

Kyllähän sitä syö. Kenguruakin söisin, jos sitä vain jostain saisi

E. Dementia. Meinasin sanoa, että täältä saa kengurua pakkasesta, mutta se oli kyllä strutsi. No, on ne ehkä vähän saman näköisiä.
 
Hieman tätä tässä haettiin: http://yle.fi/uutiset/lihaliimalla_kootut_valmisteet_tekevat_tuloaan/5520619 "Turvallisuus ei tässä ole mikään varsinainen ongelma, vaan nyt on vaarana, että kuluttaja ei lopputuotetta ostaessaan tiedä, minkä arvoisesta tuotteesta on kysymys"

Aaa, minulta on mennyt kokonaan tuollainen ohi.

"Tätä pyritään estämään Raution mukaan sallimalla lisäaineen käyttö ainoastaan valmiiksi pakatuissa tuotteissa, jotka on tarkoitettu yksittäisille kuluttajille eikä suurtalouksille. Tuotteen pakkauksessa pitäisi olla merkintä siitä, että tuote on valmistettu lihanpalasista ja merkinnän pitäisi olla tuotteen kauppanimen läheisyydessä."

Eli jos pakkauksessa on merkintä, tiedät, että kyseisessä tuotteessa on käytetty lihaliimaa. Ratkaisuhan on ostaa lihat sitten lihatiskiltä. Tai vielä varmempi tapa saada haluamansa on ostaa lihat suoraan lähituottajalta. Hankalampi tosin saada, esimerkiksi täällä toimii käsittääkseni vain yksi teurastamo, jolla on paikan päällä myynti.
 
Aaa, minulta on mennyt kokonaan tuollainen ohi.

"Tätä pyritään estämään Raution mukaan sallimalla lisäaineen käyttö ainoastaan valmiiksi pakatuissa tuotteissa, jotka on tarkoitettu yksittäisille kuluttajille eikä suurtalouksille. Tuotteen pakkauksessa pitäisi olla merkintä siitä, että tuote on valmistettu lihanpalasista ja merkinnän pitäisi olla tuotteen kauppanimen läheisyydessä."

Eli jos pakkauksessa on merkintä, tiedät, että kyseisessä tuotteessa on käytetty lihaliimaa. Ratkaisuhan on ostaa lihat sitten lihatiskiltä. Tai vielä varmempi tapa saada haluamansa on ostaa lihat suoraan lähituottajalta. Hankalampi tosin saada, esimerkiksi täällä toimii käsittääkseni vain yksi teurastamo, jolla on paikan päällä myynti.

En välttämättä edes halua nähdä päivää kun pakkauksissa on jotain lihaliima(tm)-merkkejä :hyper:

Lihatiski vielä ainakin suomessa on liittävän luotettava paikka ja mieluusti sieltä ne lihat hakeekin. Ainahan se vaan ei ole mahdollista ja sitten joutuu turvautuun pakattuun lihaan niin olisihan se kiva, että pakatun lihan ja vastaavan kohdalla voisi luottaa niihin merkintöihin. No noista merkinnöistähän tää koko show lähti käyntiin.
 
Jos noita mössöjä alkaa oikeasti tutkimaan, se tavara on sellasta että viimeisenä huolenaiheena on mistä eläimestä(?) se on peräisin.
 
Pistäkääs läntisen pääkaupunkiseudun hevosenlihakauppavinkkejä tulemaan. Kuola valuu kun lukee näitä konipihvijuttuja.

Ei millään jaksaisi ajaa Wotkinsille asti. Vieläkö se siellä Sörnäisten vieressä pitää majaa?

Edit. Toi kenguru ei oo kovin häävi. Kameli on kanssa aika paskaa evästä. Tosin voi olla että olen vain maistanut jotain ylivuotisista pakasteista tehtyjä ruokia, joten tuore liha voipi olla makoisampaa.
 
Luulis joillekin pakkiksen väestä kelpaavan heppa, joka on saanut kunnon hevoskuurin erinäisiä lääkeaineita :D

Kohta myydään tiskin alta "kebab lastua".
Ihmettelinkin vuosia sitten miten se treeni kulki niin joutusasti. Nyt syykin selvisi. Sehän on ollu horkkakebuu mitä on pitsan päällä vetänyt. :D
 
Mikseivät kansalaiset hermostu siitä, että paistijauhelihassa ei ole paistia? Tai jos ostat härkäpihvin ravintolasta, niin se on lehmää? Työpaikan "kukkoa viinissä" ei ole kukkoa nähnytkään. Eikä kyllä viiniäkään.

Eipä silti. Mustikkakekseissä oli Kuningaskuluttajan testissä keskimäärin yksi mustikka per 500g keksiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom