Herkulliset salaatit!

Liittynyt
25.6.2007
Viestejä
127
Noniin, tällästä settiä. Eli, tiedän, että salaattia pitäisi syödä lautasmallin mukaan safkasta puoli lautasellista. Mutta en saa yleensä sitä salaattia alas, kun on niin mautonta. Salaattikastike auttaa aika paljon, mutta ei tarpeeksi.

Kertokaas, miten teette hyvin uppoavan, hyvän salaatin, jonka ei tarvitse välttämättä olla aivan rasvatonta tyyppiä. Vinkkejä! Mitä vain tiedätte! Kertokaa myös normi salaattinne, jos jaksatte:rock:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Rosolli(porkkana, punajuuri, omppu, suolakurkku, sipuli(etikkaa ja suolaa jos ei kurkusta tule tarpeeksi)) jonka seassa raejuustoa. :kuola:
Ainoa haittapuoli on, että rosollin valmistus kestää aika kauan
 
Meikän salaatti:

- Yks salaatti(sellanen lehtisalaattiruukku tai mikä vaan)
- Jonkun verran kurkkua, ehkä puolikas
- Yks loota kirsikkatomaatteja
- Yks purkki Arlan Apetina 3% fetaa
- 5dl torinon tummaa makaronia
- 2 purkkia vaaleeta tonnikalaa öljyssä
 
Meikäläiselle tippuu kyl melkein mikä vaan salaatti kunhan

a) Siinä EI ole jäävuorisalaattia. Se on taatusti saatanan keksintö ja kaikki tunkee sitä joka paikkaan.

b) Siinä on hieman jonkinsortin kastiketta. Yleisimmin riittää hyvä oliviöljy ja joku happo + suola ja pippuri. (Öljyn ja hapon suhde on se klassinen 3/1)h Happona voi sit käyttää mitä lystää. Sitruunaa tai jotain viinietikkaa yms

Noilla ohjeilla jo pääsee pitkälle.

Jos sillä rasvalla ei oo niin väliä niin juustoja kannattaa kyllä kokeilla ehdottomasti myös salaatteihin. Muutkin kun feta ovat kokeilemisen arvoisia.

Ja tosta vielä muutamia repetsejä kaupan päälle

http://www.finfood.fi/finfood/ff2.n...cat1=Ruokaohjeet&cat2=Alkuruuat&cat3=Salaatit
 
Eihän sen nyt varsinaista salaattia tartte olla. Vihanneksia, juureksia, yleensä "vihreetä".

Eli ite lappaan työpaikan ruokalassa useimmiten kurkkua ja tomaattia lautaselle. Sit esim porkkanaraastetta ja ananasta myös. Noi on sellasia jokapäiväisiä mitkä kyllä menee alas isompinakin annoksina.

Kastikkeita en suosittelisi käyttämään säännöllisesti vaan opettelemaan syömään salaatin pelkiltään. Silloin tällöin toki kastikettakin voi laittaa.
 
esimerkiksi sellainen:

rucolaa ja babypinaatia- niille salaattikastikkeeksi 1/3 sitruunamehua 2/3 öljyä, suolaa ja pippuria+ hunajaa
päällisvaihtoehtoja:
1)grillattua punajuurta öljyllä ja yrteilla ja grillattua vuohenjuustoa hunajalla
2) saksanpähkinöitä, viinirypäleitä, pekonia, valkohomejuustoa
3) pinjansiemenia, paahtopaistiviipaleita, melonia
4) grillattua kanaa, parmesania, kapriksia
5) kylmäsavulohta, verigreippia, paahdettuja cashewpähkinöitä
6) kylmäsavukinkkua, grillattuja luumuja, vuohenjuustoa, herneenversoja


etcetc
 
Oon tehny parina päivänä tämmösiä salaatteja ja kyllä nälkä lähtee!

- Pohjana mistä nyt tykkää (kaali, porkkana, kurkku jne..)
- Kalaa/kanaa
- Itsetehtyä tsatsikia (tämä todellakin kruunaa salaatin :kuola: ohje)
- Maustettua fetaa (olen käyttänyt Lidlin chilimaustettua ja Arlan valkosipulimaustettua). Paketista sitten öljyä mukaan sen verran kun on nälkä. Jos on tonnikalaa mukana, voi öljyt sekottaa siihen.

Superhyvää, täyttävää ja terveellistä :)
 
Sekoitetaan seuraavat yhteen:
  • 1 ruukkusalaatti (tammenlehvä, lollo rosso tms.)
  • Purkki tonnikalaa
  • 1/2 purkkia aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • Purkki salaattijuustoa kuutioina
  • Loraus kasviöljyä
Tämän jälkeen ei jää nälkä! Johtuu varmaan siitä että ei tässä nyt kovin paljoa sitä vihreätäkään enää ole...:D
 
Mitä en voi sietää salaatissa:
- fetajuustoa
- punajuuri- omenasekoituksia
- salaatinkastiketta
- tonnikalaa

Mun ihannesalaatti on kanasalaatti, jossa jäävuorisalaattia, vähän kuorittua kurkkua, tomaattia, purjoa, jotain sitrusmehua makuna vähän seassa. Maistoin kerran jotain tällaista ja oli aivan ykköstä! saattoi siinä olla muutakin, mutta ihanaa oli.
 
Tässä oma suosikkini (sisältää varioimismahikset):

  • Ruukkusalaattia tai jäävuorisalaattia
  • Purkki tonnikalaa tai grillattua kanafilettä vastaava annos
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja muutama pilkottuna
  • Valkosipulilla maustettua oliiviöljyä jos tarpeen
  • Ruisleivästä paahdetut (pannulla tai uunissa) krutongit
  • Cashew-pähkinöitä tai pinjansiemeniä, mielellään pannulla kuumennettuna
  • Porkkanapaloja (poikittain paloitellut viipaleet)
  • Mozzarellajuustoa
  • Punasipulirenkaita
  • Edit: Pannulla paahdettuja paprikan paloja

Tosta listasta valkkaan aina sen mukaan mitä kaapista löytyy tai kuinka paljon haluaa herkutella tai kuinka kova nälkä on.
 
No itse vetäsin juuri tuulen suojaan tälläisen kombon:
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Kurkkua
Kana fileitä
Raejuustoa
Ja oli hyvää! :kuola:
 
Jäävuorisalaattia tai vihersalaattia, kananfilettä, auraa/fetaa, tomaattia, kurkkua, cashew-/parapähkinöitä, öljyä tai valkosipulikastiketta ja mustapippuria - voi nam.
 
Sekoitetaan seuraavat yhteen:
Tämän jälkeen ei jää nälkä! Johtuu varmaan siitä että ei tässä nyt kovin paljoa sitä vihreätäkään enää ole...:D

Tästä tulee mieleen kun tyttöystäväni sanoo että syö tänään terveellisesti ja tekee "salaattia". Eli kanaa, makaronia, hernemaissipaprikaa, salaattia, salaatinkastiketta, juustoa...

Oon pari kertaa erehtynyt kritisoimaan pöperöä sanomalla ettei se eroa mitenkään omista ruuista esim makaronia ja jauhelihaa tai makaronia ja kanaa. Siihen on vaan lisätty sitä salaatia, vihanneksia, kastiketta ja juustoa. Että itse syön noin joka päivä mutta syön vaan lihat sun muut erikseen ja tungen sit vihreät napaan siitä sivusta. Eli toi salaattikäsite on hiukan häilyvä eikä automaattisesti terveellistä ja että toi on itseasiassa paljon epäterveellisempää kastikkeineen ja juustoineen.

Mut kuuroille korville menee, saa kyl mennäkin. Mä mikään ravintoterapeutti oo, tykkään vaan ite syödä terveellisesti.
 
Ylivoimaisesti paras salaatti:

Tampereen stokkan cesar-salaatti kanalla. Katkaravulla ei niin hyvää. Menkää manselaiset hakeen. Herkussa siinä tiskillä, mistä muutkin valmiiksi tehdyt ruuat saa. UUH! AAH! Taiampa polkasta tästä stokkalle.

Hesan stokkaltakin varmaan löytyy, mutta en takaa makunautintoa.
 
Eli toi salaattikäsite on hiukan häilyvä eikä automaattisesti terveellistä ja että toi on itseasiassa paljon epäterveellisempää kastikkeineen ja juustoineen.
Niin, siinä on enemmän kaloreita, mutta tekeekö se siitä automaattisesti epäterveellisemmän?

Tiedän kyllä mitä tarkoitit, mutta silti.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom