Helpoin ei oksettava tapa saada hyvälaatuista rasvaa on...

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Terpan
  • Aloitettu Aloitettu
Omega3-ja -omega6-rasvat ovat rakennerasvoja ja niiden yliannostelu ei ole tarpeellista, pikemminkin haitallista. Monityydyttymättömät rasvat tuppaa hapettumaan elimistössä ja tällä on jo syöpää aiheuttava vaikutus. Tyydyttynyt rasva on elimistölle paras rasva perusenergiaksi. Tämä on mielestäni ihan perusfysiologiaa. Itse en sitä makuelämykseltään dieselöljyä hipovaa rypsäriä käyttäisi edes pakotettuna.

Joo mielellään kyllä tästä jotain faktaa lukisi. Hapettuuhan mm. omega3rasvat(ainakin EPA ja DHA)elimistössä ja niistä muodostuu useilta eri sairauksilta suojaavia biologisesti aktiivisia anti-inflammatoorisia ja antiproliferatiivisia yhdisteitä, muun muassa hyviä 3-sarjan prostaglandiineja, F3-sarjan isoprostaaneja ja resolviineja.

http://www.jbc.org/cgi/reprint/M703108200v1

Lainattu tiede.fi sivuston kesusteluosiosta
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onko esim oliiviöljyn käyttäminen ruuanlaitossa, esim lihan tai kanan paistamisessa hyvä keino saada noita hyvälaatuisia rasvoja? Itse ainakin käytän oliiviöljyä lähes aina, kun paistan jotain.
 
Magnesiumia, rautaa, sinkkiä, pirusti proteiinia ja paljon rasvaa samassa paketissa ->

Kurpitsansiemeniä ruoan sekaan. Kun rupeaa kokkaamaan, niin eka kuivalle pannulle hetkeksi kurpitsansiemet paahtumaan ja sen jälkeen mitä nyt syökään sekaan. Todella hyvän makuisia ja halpoja (muutama euro/kg).

- Rasvaa n. 35 %
- Proteiinia n. 30 %
- Hiilareita n. 10 %

Kurpitsansiemenien rasva on terveellistä ja proteiinin aminohappokoostumus hyvä.
 
Illalla goodnightin sekaan 15ml pellavansiemenöljyä ja kyytipojaksi parit kalaöljykapselit.
Pirtelö maistuu ihan kinuskikastikkeelta. Ei se vääri oo.
 
Onko esim oliiviöljyn käyttäminen ruuanlaitossa, esim lihan tai kanan paistamisessa hyvä keino saada noita hyvälaatuisia rasvoja? Itse ainakin käytän oliiviöljyä lähes aina, kun paistan jotain.

mikä näil ihmisil oikee on kun pitää vetää jotain rypsärii suoraan pullonsuusta, ku voi tehä näinkin. Sitten pähkinät on ihan hyvä juttu myös.
 
mikä näil ihmisil oikee on kun pitää vetää jotain rypsärii suoraan pullonsuusta, ku voi tehä näinkin. Sitten pähkinät on ihan hyvä juttu myös.
Eikös rypsäri muutu paistettaessa transrasvaksi? (Ei taida olla ihan oikeat termit käytössä :D) Ainakin korkeassa lämpötilassa. Eli kannattais lisätä se öljy vasta paistamisen jälkeen.

Palstan ravintogurut vois tulla kertomaan tarkemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom