- Liittynyt
- 22.9.2005
- Viestejä
- 91
Omega3-ja -omega6-rasvat ovat rakennerasvoja ja niiden yliannostelu ei ole tarpeellista, pikemminkin haitallista. Monityydyttymättömät rasvat tuppaa hapettumaan elimistössä ja tällä on jo syöpää aiheuttava vaikutus. Tyydyttynyt rasva on elimistölle paras rasva perusenergiaksi. Tämä on mielestäni ihan perusfysiologiaa. Itse en sitä makuelämykseltään dieselöljyä hipovaa rypsäriä käyttäisi edes pakotettuna.
Joo mielellään kyllä tästä jotain faktaa lukisi. Hapettuuhan mm. omega3rasvat(ainakin EPA ja DHA)elimistössä ja niistä muodostuu useilta eri sairauksilta suojaavia biologisesti aktiivisia anti-inflammatoorisia ja antiproliferatiivisia yhdisteitä, muun muassa hyviä 3-sarjan prostaglandiineja, F3-sarjan isoprostaaneja ja resolviineja.
http://www.jbc.org/cgi/reprint/M703108200v1
Lainattu tiede.fi sivuston kesusteluosiosta