- Liittynyt
- 5.6.2002
- Viestejä
- 848
Hola,
kesäisin nuo syömistottumukseni heittävät näköjään härän pyllyä..
Olen tässä parin viikon aikana seonnut täysin hapankaaliin..uh
Oon aina digannut siitä esim. pienenä annoksena bratwurstin kyljessä, mutta nykyään sitä menee iso tonkka parissa päivässä.
Taitaa helle tehdä kepposiaan?
Mutta-mutta hapankaali on siis p*rkeleen hyvää ja mitä oon lueskellut niin myöskin pirun terveellistä.
Esim:
"Maitohappokäyminen
Liian suolan käytön haitat ovat yleisesti tiedossa.
Maitohappokäyminen on vaihtoehtoinen tapa säilöä vihannekset, sienet, kalat, liha yms. elävällä tavalla ja raaka-aineita aidosti jalostamalla vitamiinien sekä hivenaineiden suhteen.
Hapattamisen vitamiinit säilyttävä vaikutus on tunnettu jo 1700-luvulta lähtien, vaikkei tuolloin vitamiineja ollut edes osattu nimetä. Etenkin viime aikoina on tutkittu maitohappokäymistä laajasti uusin menetelmin, mm. mikrobiologian avulla.
Maitohappokäyminen tarjoaa monia etuja
Ruoasta tulee ihmisen elimistölle helpommin sulavaa, vatsaa vaalivaa, tervettä bakteerikantaa lisäävää. Suoliston oma bakteerikanta vahvistuu, hapot tasaantuvat ja ruoansulatus paranee rauhoittaen ärtynyttäkin vatsaa.
C-vitamiini pitoisuus on hapankaalin tunnetuimpia ominaisuuksia entsyymeiden, B 12 vitamiinin, koliinin & asetyylikoliinin rinnalla
puhumattakaan A- ja E-vitamiineista
Hapankaali, vatsan ystävä ja säilöntäaineeton herkku
Antibioottikuurit saattavat horjuttaa kullekin ihmiselle ominaista bakteerien tasapainoa vatsassa. Vatsan voidessa huonosti, suolistossa on usein vähemmän maitohappobakteereja kuin normaalisti.
Maitohappobakteereja on luonnostaan ruuansulatuskanavassa, vaikka ei nauttisikaan maitoa.
Niitä saadaan tuoreista kasviksista, hapankasviksista kuten hapankaalista, juustoista, piimästä ja muista hapatetuista maitotuotteista. Hapankaalin maitohappobakteerikanta syntyy spontaanin käymisen tuloksena toisin kuin hapatettavien maitovalmisteiden, joihin meijereissä lisätään kullekin ominaista tiettyä bakteerikantaa.
Laihduttajan unelmaruokaa
Hapankaali sisältää vain 15 kcal/63 kj/ 100g ja kiihdyttää aineenvaihduntaa..."
www.rasilaisenhapankaali.fi
Mitä tsekkailin Finelistä, niin toi energiamäärä on 21.9 kcal. No ei siis mitään. Googlesta löytyy tietoa vaikka kuinka pirusti.
Nautin hapankaalia siis riisin, pastan etc. tilalla. Esim kimpale lohta ja läjä paistettua hapankaalia, nami-nami.
Eipä tuu ainakaan noita turhia hiilareita ja maha voi hyvin.
Suosittelen (vaikka ehkä kuulostaakin hieman oudolta).
kesäisin nuo syömistottumukseni heittävät näköjään härän pyllyä..
Olen tässä parin viikon aikana seonnut täysin hapankaaliin..uh
Oon aina digannut siitä esim. pienenä annoksena bratwurstin kyljessä, mutta nykyään sitä menee iso tonkka parissa päivässä.
Taitaa helle tehdä kepposiaan?
Mutta-mutta hapankaali on siis p*rkeleen hyvää ja mitä oon lueskellut niin myöskin pirun terveellistä.
Esim:
"Maitohappokäyminen
Liian suolan käytön haitat ovat yleisesti tiedossa.
Maitohappokäyminen on vaihtoehtoinen tapa säilöä vihannekset, sienet, kalat, liha yms. elävällä tavalla ja raaka-aineita aidosti jalostamalla vitamiinien sekä hivenaineiden suhteen.
Hapattamisen vitamiinit säilyttävä vaikutus on tunnettu jo 1700-luvulta lähtien, vaikkei tuolloin vitamiineja ollut edes osattu nimetä. Etenkin viime aikoina on tutkittu maitohappokäymistä laajasti uusin menetelmin, mm. mikrobiologian avulla.
Maitohappokäyminen tarjoaa monia etuja
Ruoasta tulee ihmisen elimistölle helpommin sulavaa, vatsaa vaalivaa, tervettä bakteerikantaa lisäävää. Suoliston oma bakteerikanta vahvistuu, hapot tasaantuvat ja ruoansulatus paranee rauhoittaen ärtynyttäkin vatsaa.
C-vitamiini pitoisuus on hapankaalin tunnetuimpia ominaisuuksia entsyymeiden, B 12 vitamiinin, koliinin & asetyylikoliinin rinnalla
puhumattakaan A- ja E-vitamiineista
Hapankaali, vatsan ystävä ja säilöntäaineeton herkku
Antibioottikuurit saattavat horjuttaa kullekin ihmiselle ominaista bakteerien tasapainoa vatsassa. Vatsan voidessa huonosti, suolistossa on usein vähemmän maitohappobakteereja kuin normaalisti.
Maitohappobakteereja on luonnostaan ruuansulatuskanavassa, vaikka ei nauttisikaan maitoa.
Niitä saadaan tuoreista kasviksista, hapankasviksista kuten hapankaalista, juustoista, piimästä ja muista hapatetuista maitotuotteista. Hapankaalin maitohappobakteerikanta syntyy spontaanin käymisen tuloksena toisin kuin hapatettavien maitovalmisteiden, joihin meijereissä lisätään kullekin ominaista tiettyä bakteerikantaa.
Laihduttajan unelmaruokaa
Hapankaali sisältää vain 15 kcal/63 kj/ 100g ja kiihdyttää aineenvaihduntaa..."
www.rasilaisenhapankaali.fi
Mitä tsekkailin Finelistä, niin toi energiamäärä on 21.9 kcal. No ei siis mitään. Googlesta löytyy tietoa vaikka kuinka pirusti.
Nautin hapankaalia siis riisin, pastan etc. tilalla. Esim kimpale lohta ja läjä paistettua hapankaalia, nami-nami.
Eipä tuu ainakaan noita turhia hiilareita ja maha voi hyvin.
Suosittelen (vaikka ehkä kuulostaakin hieman oudolta).