Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
KäveleväRuumis sanoi:Olen minä hyviäkin saliohjaajia nähnyt. Yleensä vain kyseiset saliohjaajat ovat koulutukseltaan fysioterapeutteja, jotka vain hoitaa sivussa kuntosaliohjaajan hommia. Yleensä nämä henkilöt osaavat oma-aloitteisesti jakaa ohjelman kahteen; yläkroppa ja jalat.
Jaaha, että ensin oli kattava 3-jakoinen ohjelma jonka heitit syrjään ja aloit kokeileen rajoja "mukavissa" liikkeissä joista tulee tuntumaa.Ämmbee sanoi:Oma kokemus on saliohjaajasta oli varmaan joskus vuonna 96 tai 97. Olin todellakin aika aloittelija salihommissa, vaikka en ole ihan paskassa kunnossa koskaan ollut.
Se ohjaaja oli aika . Sanotaan että aika OK, mutta kuitenkin 50% Davidiä. Vähintään. Ohjelma oli kai ihan OK ja muistaakseni kolmeen jaettu ja sillälailla, mutta en vetänyt sitä kuin pari viikkoa... Kai mä itse halusin kokeilla ja vetää vapaasti, vähän koittaa rajoja...
Mielestäni oppii vaan paljon paremmin kun itse tekee ja opiskelee. Pitää kysyä kokeneemmilta koko ajan ja usein nämä vaaralliset jättiläiset salilla ovat aika mukavia ja auttavat mielellään. Muistan kun yksi "lilliputti", ei todellakaan mikään pieni mies, neuvosi kyykkäämään ja kehui että hyvin menee ja muuta...
Eli ohjaaja sanoisin että on ihan OK jos on ujo aloittelija salilla, ja onhan se muutenkin ihan hyvä tapa aloittaa harrastusta, mutta väittäisin kuitenkin että kokeilu tuntumaan mukaan on aika kullan arvoinen juttu... ja sanoisin vielä että kokemus on melkein se tärkein homma, vaikka on lukenut jotain niin salihommissa se ei hirveesti auta ellei sitä ole kokeillut ja tehnyt käytännössä tuhansia kertoja.
Hulkki sanoi:Nyt, kun FAF sanoo lihasmassan kasvattamisen olevan hyvä asia mutta bodauksen eivän, tarkoittaa FAF tietysti sitä että on hyvä kasvattaa lihasmassaa muttei alentaa rasvaprosenttia. Sikabulkki kunniaan. :thumbs:
salihemmo sanoi:Tulin juuri fisaffin kuntosaliohjaajakurssilta, ja täytyy sanoa että on huuli pyöreenä. En olisi kuitenkaan koskaan arvannut kuinka yltiökielteinen kanta fisafilla ja FAF:lla on kaikkia yli yksijakoisia harjoitusohjelmia kohtaan. Koko opintomateriaalissa ei edes mainita että olisi sellaista vaihtoehtoa kuin yli kaksijakoinen ohjelma. .
Timba79 sanoi:Oisko kellään mitään nettisivun osotetta josta vois tsekata lisää näistä koulutuksista??
Se saattaa olla virhe. Mutta väittäisin että se voi olla valtava virhe jos tekee ainoastaan jonkun ohjelman mukaan ja seuraa liikaa kaikkia yksityiskohtia. Joku liike saattaa olla sopimaton ja jos painoa on ihan liian vähän niin treenihyöty on kaukana siitä optimaalisesta. Silloin ei pidä vaan jatkaa ihan samaa rataa, vaan pitää hakea muutosta.XXL sanoi:Jaaha, että ensin oli kattava 3-jakoinen ohjelma jonka heitit syrjään ja aloit kokeileen rajoja "mukavissa" liikkeissä joista tulee tuntumaa.
Tuo on minusta viimeinen virhe jos on lähes aloittelija. Yleensä juuri ne tarpeelliset liikkeet tuntuu aluksi ikäviltä ja niissä ei ole sitä pena/haukka tuntumaa.
Aloin itse ikuisuus sitten kuntoilemaan J-P Pulkkisen tekemällä 3-jakoisella ohjelmalla. Hän opasti vielä kaikki liikkeet läpi. Vaikka ohjelmaa en enää käytä (nykyään 4-jakoinen), tuli siitä hyvä, kattava lihaskunto jo parissa vuodessa jota pelkästään tuntuman ja rajojen rikkojat eivät ole saavuttaneet ikinä.
Sakael sanoi:FAFin sivut ja FISAFin sivut Ole hyvä!
Äiskä sanoi:Siis en löytänyt FAFin sivuilta mistään hintoja. Tosin tiedän niiden olevan huomattavasti fisafia tyyriimpiä, onkohan hintaero merkki osaavuudesta vai rahastuksesta?