HÄ HÄÄ---sainpahan ostettua kotiteatterin tänävuonna

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja PacMan
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Originally posted by Jortsu
Onko tuon DD:n ja DTS:n välillä jotain laadullista eroa?

Onko DTS vai Dolby Digital äänenlaadultaan parempi ?

DTS käyttää suurempaa bittivirtaa äänen koodaamiseen, joten äkkiseltään voisi luulla sen olevan parempi nenlaadultaan. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, koska suurempi bittinopeus ei takaa parempaa äänenlaatua, koska parempi koodaus pystyy saamaan pienemmällä bititvirralla paremmaan äänelaadun kuin huonompi koodaus vähän suuremmalla. DTS:n bittivirta on tyypillisesti 1.4 Mbit/s (280 kbit/s / kanava, kun oletetaan, ettei bassokanavan koodaukseen mene merkittävästi bittejä) ja Dolby Digitalin tyypillisesti noin 448 kbit/s (90 kbit/s / kanava). Itse Dolby Digtitalille speksattu maksimibitrate on 640 kbit/s, mutta DVD-spesifikaatiot rajoittavat DVD-levyillä käytetyn Dolby Digitalin maksiminopeudeksi 448 kbit/s. Molemmat koodaustavat ja niiden käyttämät bittinopeudet riittävät hyvin korkealaatuiseen äänen.

Dolby Digtilanin ja DTS:n kookaukisen suurimpina erona on, että Dolby Digital allokoi eri verran bittejä eri kanavien tallentamiseen, joten niihin kanaviin joista kulloinkin tulee paljon ääntä allokoidaan paljon bittejä ja hiljaisempiin vähemmän. DTS:ssä ei allokoida bittejä kanaville sen mukaan, miten siellä on tavaraa, vaan yksi kanava vie aina tuon yllämainitun 280 kbit/s. DTS:n koodausalgoritmi siis pakkaa dataa vähemän, mutta onko tämän pakkauksen virheet yhtään DD:n vastaavia vähäisemmät, onkin jo visaisempi juttu.

Dolby Digitalin ja DTS:n koodauksien keskisestä paremmuudesta ei ole aivan objektiivista tietoa, joten on vaikea varmuudella sanoa kumpi on parempi. Eri koodausementelmien keskinäinen vertailu esimerkiksi samalla DVD-levyllä ei anna sekään aina objektiivista tulosta, monesti DTS-ääniraita on miksattu eri tavalla kuin DD-ääniraita, joten niiden vertaileminen on siinäkin mielessä erittäin hankalaa. Yleisesti kotiteatterifiikit pitävät DTS-ääntä pikkuriikkisen parempana, mutta tämä kumpi kuullostaa paremmalle vaihtelee kovasti elokuvasta toiseen. DTS ja Dolby Digitalin vertailun kanssa pitää sanoa, että "Makuasiosta ei sovi kiistellä". Näiden kahden järjestelmän paremmuus toisiinsa nähden on hyvin paljon kuuntelijoiden makuasioita.
 
Originally posted by jjj84
samalla DVD-levyllä ei anna sekään aina objektiivista tulosta, monesti DTS-ääniraita on miksattu eri tavalla kuin DD-ääniraita, joten niiden vertaileminen on siinäkin mielessä erittäin hankalaa.
Jep. Terminator 2 Ultimate Edition DVD:ssä tuon eron huomaa hyvin siinä alun THX-trailerissa, jonka voi katsoa sekä Dolby Digitalina, että dts:nä. Dts on selvästi miksattu paljon voimakkaammaksi ja yläpäitä on korostettu niin paljon että korviin sattuu. Vaikea sanoa siis kumpi on parempi, mutta kuulemma Saving Private Ryanin alkurymistys (R1) on dts-äänillä on kuulemma yksi parhaista dts-miksauksista. Pitäisi lainata jostain ja kuunnella.
 
Re: Re: Re: HÄ HÄÄ---sainpahan ostettua kotiteatterin tänävuonna

Originally posted by kiewi
Kerros lisää tosta sohvatäristimestä?

-K

Lainaus: Sohvatäristimen tarkoituksena on saada sohva tai tuoli tärisemään voimakkaiden bassojen mukaan, joten matalat bassot tuntuvat voimakkaille. Tälläinen täristin voi olla hauska elokuvissa, joissa on todella matalaa ääntä, mutta musiikinkuuntelussa sillä ei tee mitään. Sohvantäristin käyttäytyy kuin tavallinen kaiutin, ainoastaan sillä erotuksella, että se tuottaa värähtelyä kiinteisiin esineisiin (tuoli, sohva) eikä ilmaan niin kuin tavallinen elementti.

Täristinlaitteita saa kaupoista valmiina, esimerkiksi nimellä Bass Pump.


Edit: Ainakin Ljudialla näyttäs olevan shakeri semmoisessa hinnassa kuin 63€
 
Originally posted by Tomi
Dts on selvästi miksattu paljon voimakkaammaksi ja yläpäitä on korostettu niin paljon että korviin sattuu.

Sama homma pätee noihin sonyn super audio levyihin..

TM testas joskus noku cd:n ja superin, eroa ei kuulemma ollut ollenkaan kunhan ensiks oli tasot laitettu samoihin desibelimittaril:rolleyes:
 
Re: Re: Re: HÄ HÄÄ---sainpahan ostettua kotiteatterin tänävuonna

Originally posted by kiewi
Kerros lisää tosta sohvatäristimestä?

-K

Toi on oikeasti siisti, se tosiaankin luo illuusion todella voimakkaista matalista äänistä. Elementti on vain noin 10cm halkaisijaltaan mutta massa onkin sitten aikamoinen.
 
Millä kavereiden korvat auki?

THX Tex trailerin kun laittaa ennen leffaa niin audience is listening!!
 
Tuli tossa päiväl ostettuu toi isku mogadishuun, huome menee kuunteluun.. no,pikkasen jo tirkistelin, kyllä se iha hyvältä vaikutti (äänet ja kuva). No, verta ja suolii siin ainaskin näytti olevan:evil:
 
Update

Rakentelin ajankuluksi vanhasta PC raudasta stereotason laatikkoon DixX playerin.

Kuva menee vahvariin s-videona voodoo3 näytöohjaimesta, jonka tv-outti toimii myös bootatessa. Muuten hyvä, mutta kuva sais olla aavistuksen isompi eli jättää mustat reunat ruudulle.

Äänet SBlivestä hoontechin adapterin avulla optisesti vahvariin.

Ohjaus langattomalla hiirellä.

Kone toimii siten, että kun laittaa medialevyn asemaan, niin soitto alkaa. Kone kytketty myös kotiverkkoon, jonka kautta voipi myös leffoja katsella.

Että sellasta tähän väliin
 

Liitteet

  • dixx player.webp
    dixx player.webp
    54,8 KB · Katsottu: 747

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mun kotiteatteri:

Tv:Sony KV-32LS60
Pääkaiuttimet: Infinity delta 50
Takakaiuttimet: Infinity reference 30
Vahvistin: Pioneer vsx-908
Sub: Velodyne ct-150
Dvd: Sony dv-525
 
Mun kotiteatteri:

Finlux 28' 100 hz widescreen
Yamaha DVD- S510
Yamaha DSP-AX620 vahvari
Pääkaitsarit: AW-HQI 10
Keskikaitsari: Chorus Center
Takana: Chorus Mondo 55
Subbari: Audio Pro 1.35
 
Mun paketti:

Telkkarina perus 21 tuumanen loota, kesätyörahoista sitten kunnon 32 tuumanen. :hmmm:

Harman/Kardon AVR 3000

Harman/Kardon DVD 20

Subbarina Chorus Vertigo XLS

Kajareina Wharfedalen Emerald sarjasta 91:set edessä ja keskikajari samasta sarjasta. Opiskelijan budjetilla kunnon lattiakajarit vasta hankinnassa...

Ihan kivast, sopivasti, potkii nytkin, mutta mikään ei tietenkään riitä... :evil:
 
Halvemman luokan paketti ála Keltainenpörssi.

Tv: Beko 32" 50,
dvd: Philips (1v.vanha)
Sonyn yhdistetty dolby surround vahvari ja hifivideo reilun 1 metrin korkeilla etusilla, keskiäänellä ja parilla satelliittikajarilla. Subia ei toistaiseksi kun nytkin jytisee jo basso liikaa.
 
Originally posted by Nelson
Tekeekös muuten DVD-soittimella mitään, jos on PS2 jolla myös voi kattoo dvd-leffoja?

Paljonkin, ps2 dvd kuva ei ole mistään huippupäästä ensinäkään. Ja jos konetta ei ole modattu niin sillä ei voi katsoa leffoja RGB-kaapelilla koska kuvasta tulee vihreä. No eiköhän noi jo riitä syyks:p
 
Mun setit:

Sony 32" WIDE
Onkyo TX DS-777
Pioneer DV-444 (modattu)
JVC hifivideot
Panan tykki
Amphion Argon skobet
Peerles XLS-10 subbari + simex ba-600 vahvari
 
Jatketaan laitelistaa...
Olohuoneestani siis löytyy

Putki Philips 28" wide (28" vain siksi, että hellasärön voimakkuus tuntuu olevan suoraan verrannollinen putken tuumakoon kanssa)
DVD Philips 950
Hifi-videot Philips 610
Vahvari JVC RX-6000
Pääkaiuttimet B&W Matrix 1100
Keski OR
Taka Akusto
CD:n pyörityksestä vastaa Sonyn pyörittäjä vm. -87 (Oli muuten aikamoinen yllätys huomata näin viidentoista vuoden jälkeen soittimen ostamisesta, että laitteessa on kuitu-ulostulo. Ei nimittäin -87 ollut juuri kukaan edes kuullut mistään kuitukaapeloinnista kotilaitteissa. En minä ainakaan:D Nyt kun kuitukaapelointi on arkipäivää ja vahvareissa on niitävarten sisääntulot tuo esihistoriallinen laite on jälleen voimissaan)
Lisäksi vinyylien pyörityksestä vastaa Regaplanar pyörittäjä. (Eipä tuo taida oikein kotiteatterilaite olla, mutta kuitenkin)
 
Originally posted by jjj84
Paljonkin, ps2 dvd kuva ei ole mistään huippupäästä ensinäkään. Ja jos konetta ei ole modattu niin sillä ei voi katsoa leffoja RGB-kaapelilla koska kuvasta tulee vihreä. No eiköhän noi jo riitä syyks:p
Osoitteessa http://www.hut.fi/Misc/Electronics/faq/sfnet.harrastus.audio+video/ lukee tällaista:
"Vaikka RGB-liitäntä näyttää paperilla selvästi paremmalle kuin S-video-liitäntä, niin käytännön sovellutuksissa näiden liitäntöjen laatueroa ei monessa tilanteessa huomaa ollenkaan. Käytännössä normaalin television putkella ei sanottavaa eroa normaalikäytössä (esim. DVD:n katselu) RGB- ja S-videon välillä ole (todella pieni ero, ei siis mitään verrattuna S-VIDEO:n ja komposiitin väliseen). Hyvällä videotykillä ero on sitten jo niin selkeä, että ehdottomasti kannattaa vetää RGB-signaalina jos mahdollista (laitteet tukevat ja RGB-liitäntä on laitteessa tehty kunnolla, huonojakin toteutuksia on liikkeellä)."

Pitääkö tämä paikkansa? FAQ on tehty käsittääkseni muutama vuosi sitten, eli onko tuo sitten vanhentunutta tietoa?
Jos nyt sitten pistää DVD-soittimen S-videon kautta, onko siinä silti parempi kuvanlaatu kuin PS2:lta S-videon kautta katsotut DVD:t?

Pääpointti: Jos aikoo ostaa PS2, jolla voi myös katsoa DVD-leffoja, niin DVD-soittimen osto tuntuu rahan haaskuulta. Onko siis DVD-soittimen kuvanlaatu merkittävästi parempi kuin PS2:n? Onko DVD-soittimessa muita tärkeitä/hyödyllisiä ominaisuuksia joita PS2:ssa ei ole?

Nimim. ikinä nähnytkään DVD-soitinta enkä tiedä näistä asioista mitään :)
 
Minun teatterini:

TV: joku 10 vee vanha Philipsin normaali 28 tuumanen (pian 32 tuumanen laajakuva TV... toivottavasti)
DVD: LG 5084
Video: Finlux, joku vanha malli
Viritinvahvistin: Yamaha RX-V630RDS
Pääkajarit: Yamaha NS-200
Keskikajari: Yamaha NS-C200
Takakajarit: Yamaha NS-90

Säädöt ei vielä ihan kohdallaan, mutta hiljalleen...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom