Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Tohon Weberiin näyttäis jo jotain sopivankin.
IMGP0019-650x487.jpg


Toki sähkögrilli on aina sähkögrilli...
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Voiko joku brikettimestari antaa nopean oppitunnin miten briketeillä säädellään lämpöä järkevästi?

Viimevuonna ensikokemus savustuksesta briketeillä, eikä siitä tullut mitään- Aikaisemmin homman hoitanut hiilillä ja puulla, ja se on ollut helpompaa.
Briketeillä kun tollasessa bullet-savustimella väänsin niin lämmöt oli joko 200 tai 60.
 
Voiko joku brikettimestari antaa nopean oppitunnin miten briketeillä säädellään lämpöä järkevästi?

Viimevuonna ensikokemus savustuksesta briketeillä, eikä siitä tullut mitään- Aikaisemmin homman hoitanut hiilillä ja puulla, ja se on ollut helpompaa.
Briketeillä kun tollasessa bullet-savustimella väänsin niin lämmöt oli joko 200 tai 60.

Sytytettyjen brikettien määrää muuttamalla eli laitat vaikka 1/4 sytytettyjä brikettejä. Kuvassa yksi vaihtoehto.

788157_fuse_method.jpg
 
Zone-sarja -42%
Ostin eilen savustetun kirjolohen. Kala oli kypsä mutta todella vetistä, meni ihan mössöksi kun otti paloja.
Tuli ekana mieleen, että onko tuo jotain pakaste kamaa joka laitettu puolijäisenä savustimeen tai jotain vastaavaa.
Samassa paikassa aiemmin ollut kyllä aina hyvää.

Pitää itsekin ostaa uusi savustin kun vanhasta hajosi termostaatti.

Itse pidän enemmän näistä sähkösavustimista kun ovat heti käyttövalmiita ja lämmön säätely on helppoa jos on termostaatti.
 
Ostin eilen savustetun kirjolohen. Kala oli kypsä mutta todella vetistä, meni ihan mössöksi kun otti paloja.
Tuli ekana mieleen, että onko tuo jotain pakaste kamaa joka laitettu puolijäisenä savustimeen tai jotain vastaavaa.
Samassa paikassa aiemmin ollut kyllä aina hyvää.
.
Joskus kalatukussa töissä olleena kalankulku oli seuraavaa:
Lohifile tulee tukkuun > Ei mene myyntiin ja päiväys loppuu> pakastetaan.
Pakastettua filettä myydään vuoden ajan. Ei mene kaupaksi joten sulatetaan ja savustetaan > Myydään tuoreena savukalana.
Savukala ei mene kaupaksi ja päiväykset umpeutuvat > Pakastimeen seuraavaksi vuodeksi.
Pakastettu savukala vuoden päästä sulatetaan ja siitä tehdään kalapullia tai vastaavaa jauhettua mössöä.
 
Joskus kalatukussa töissä olleena kalankulku oli seuraavaa:
Lohifile tulee tukkuun > Ei mene myyntiin ja päiväys loppuu> pakastetaan.
Pakastettua filettä myydään vuoden ajan. Ei mene kaupaksi joten sulatetaan ja savustetaan > Myydään tuoreena savukalana.
Savukala ei mene kaupaksi ja päiväykset umpeutuvat > Pakastimeen seuraavaksi vuodeksi.
Pakastettu savukala vuoden päästä sulatetaan ja siitä tehdään kalapullia tai vastaavaa jauhettua mössöä.

Ton vuoksi savukala tehdään itse. Kokonaisesta kirkassilmäisestä kalasta.
5-8e/kg ja ei se savustinkaan paljoa maksa ja onnistuu vaikka partsilla 45 minuutissa.

https://www.toknet.fi/bbq-king-the-king-of-barbeque-sahkosavustin-1100-w/6410412543486/dp
 
Joskus kalatukussa töissä olleena kalankulku oli seuraavaa:
Lohifile tulee tukkuun > Ei mene myyntiin ja päiväys loppuu> pakastetaan.
Pakastettua filettä myydään vuoden ajan. Ei mene kaupaksi joten sulatetaan ja savustetaan > Myydään tuoreena savukalana.
Savukala ei mene kaupaksi ja päiväykset umpeutuvat > Pakastimeen seuraavaksi vuodeksi.
Pakastettu savukala vuoden päästä sulatetaan ja siitä tehdään kalapullia tai vastaavaa jauhettua mössöä.

Pitää käydä antamassa palautetta! Veikkaan, että pakkasessa kala on ainakin ollut ennen savustamista mutta se on jo rikos myydä tuoreena pakkasessa ollutta savustettua kalaa.

Ton vuoksi savukala tehdään itse. Kokonaisesta kirkassilmäisestä kalasta.
5-8e/kg ja ei se savustinkaan paljoa maksa ja onnistuu vaikka partsilla 45 minuutissa.

https://www.toknet.fi/bbq-king-the-king-of-barbeque-sahkosavustin-1100-w/6410412543486/dp

Mielummin ostaisin sellaisen missä pystyy säätämään lämpötilaa. Onko itselläsi tuollainen ja onko vastusten lämpötila sopiva?
 
Mielummin ostaisin sellaisen missä pystyy säätämään lämpötilaa. Onko itselläsi tuollainen ja onko vastusten lämpötila sopiva?

Sorry, en katsonut tarkemmin tota. Opan vastaavaa ovat ainakin kehuneet.

Minulla on OPA sähkösimo ja siihen savustuslaatikko. Tosin se meni rikki. Savustelen kaasugrillin päälle laitetulla laatikolla nyt kaloja.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
ja2a6a3y.jpg


Grillikausi avattu mittarin näyttäessä 5 astetta plussaa.

Ensin broilerit 30 min. uunissa, jonka jälkeen voisulaa pintaan ja grilliin, hyvä väri pintaan ja nahka rapeaksi.
Lopuksi laitoin päälle sweet chili sausea. En yleensä käytä tuota mutta tähän se mielestäni sopii hyvin.
 
Ostin eilen savustetun kirjolohen. Kala oli kypsä mutta todella vetistä, meni ihan mössöksi kun otti paloja.
Tuli ekana mieleen, että onko tuo jotain pakaste kamaa joka laitettu puolijäisenä savustimeen tai jotain vastaavaa.
Samassa paikassa aiemmin ollut kyllä aina hyvää.

Pitää itsekin ostaa uusi savustin kun vanhasta hajosi termostaatti.

Itse pidän enemmän näistä sähkösavustimista kun ovat heti käyttövalmiita ja lämmön säätely on helppoa jos on termostaatti.

Välivinkki, että kun ostaa sitä savukalaa niin sen pitäisi olla semmoinen jämäkän oloinen, eikä löysä. Sama onko vakuumi vai jossain muussa muodossa. Mutta vaikka olisi ihan hyvää valmistuksen jälkeen, niin semmonen vähän raa-ahko ei kyllä selviä minkään sortin säilytystä kovin pitkään.
 
Välivinkki, että kun ostaa sitä savukalaa niin sen pitäisi olla semmoinen jämäkän oloinen, eikä löysä. Sama onko vakuumi vai jossain muussa muodossa. Mutta vaikka olisi ihan hyvää valmistuksen jälkeen, niin semmonen vähän raa-ahko ei kyllä selviä minkään sortin säilytystä kovin pitkään.

Itselle kun tekee tuoreesta kalasta niin silloin tuo pehmeä juuri ja juuri kypsä on poikaa. Joku 45-47 astetta sisälämpötila.
Kylmäksi jos antaa mennä niin sitten ehkä suosiolla vähän kuivemmaksi/lämpimämmäksi.
 
Itselle kun tekee tuoreesta kalasta niin silloin tuo pehmeä juuri ja juuri kypsä on poikaa. Joku 45-47 astetta sisälämpötila.
Kylmäksi jos antaa mennä niin sitten ehkä suosiolla vähän kuivemmaksi/lämpimämmäksi.

Näin juuri. Itse mökillä kuhat, hauet ja mitä nyt verkosta sattuu löytymään, savustetaan niin että jäävät mehukkaaksi. Kotiin asti kun kantaa, niin seuraavana päivänä ei kyllä ole enään mistään kotoisin. Jos savustaa "kovaksi" niin kestää kotiin asti ja viikonkin ihan syötävänä jääkaapissa.
 
Auringonsäteiden lomassa nenään hunajoi grillin tuoksu naapurustosta. Oma kympin hiiligrilli ei enää houkuttele, jotain perusvarmaa ja nopeampaa tarvis tilalle, eli kaasuverme.
Tommonen vajaan 180 euron kaasugrilli (esim Toknetistä) vai Muurikka kesäkeittiösetti? 200 euroon on saatava joka tapauksessa. Vanha komposiittipullo löytyy vielä.
 
Back
Ylös Bottom