- Liittynyt
- 20.8.2006
- Viestejä
- 17 775
Tohon Weberiin näyttäis jo jotain sopivankin.
Toki sähkögrilli on aina sähkögrilli...
Toki sähkögrilli on aina sähkögrilli...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Voiko joku brikettimestari antaa nopean oppitunnin miten briketeillä säädellään lämpöä järkevästi?
Viimevuonna ensikokemus savustuksesta briketeillä, eikä siitä tullut mitään- Aikaisemmin homman hoitanut hiilillä ja puulla, ja se on ollut helpompaa.
Briketeillä kun tollasessa bullet-savustimella väänsin niin lämmöt oli joko 200 tai 60.
Tekiskö tällä savustimella mitään?
Joskus kalatukussa töissä olleena kalankulku oli seuraavaa:Ostin eilen savustetun kirjolohen. Kala oli kypsä mutta todella vetistä, meni ihan mössöksi kun otti paloja.
Tuli ekana mieleen, että onko tuo jotain pakaste kamaa joka laitettu puolijäisenä savustimeen tai jotain vastaavaa.
Samassa paikassa aiemmin ollut kyllä aina hyvää.
.
Joskus kalatukussa töissä olleena kalankulku oli seuraavaa:
Lohifile tulee tukkuun > Ei mene myyntiin ja päiväys loppuu> pakastetaan.
Pakastettua filettä myydään vuoden ajan. Ei mene kaupaksi joten sulatetaan ja savustetaan > Myydään tuoreena savukalana.
Savukala ei mene kaupaksi ja päiväykset umpeutuvat > Pakastimeen seuraavaksi vuodeksi.
Pakastettu savukala vuoden päästä sulatetaan ja siitä tehdään kalapullia tai vastaavaa jauhettua mössöä.
Joskus kalatukussa töissä olleena kalankulku oli seuraavaa:
Lohifile tulee tukkuun > Ei mene myyntiin ja päiväys loppuu> pakastetaan.
Pakastettua filettä myydään vuoden ajan. Ei mene kaupaksi joten sulatetaan ja savustetaan > Myydään tuoreena savukalana.
Savukala ei mene kaupaksi ja päiväykset umpeutuvat > Pakastimeen seuraavaksi vuodeksi.
Pakastettu savukala vuoden päästä sulatetaan ja siitä tehdään kalapullia tai vastaavaa jauhettua mössöä.
Ton vuoksi savukala tehdään itse. Kokonaisesta kirkassilmäisestä kalasta.
5-8e/kg ja ei se savustinkaan paljoa maksa ja onnistuu vaikka partsilla 45 minuutissa.
https://www.toknet.fi/bbq-king-the-king-of-barbeque-sahkosavustin-1100-w/6410412543486/dp
Mielummin ostaisin sellaisen missä pystyy säätämään lämpötilaa. Onko itselläsi tuollainen ja onko vastusten lämpötila sopiva?
Ostin eilen savustetun kirjolohen. Kala oli kypsä mutta todella vetistä, meni ihan mössöksi kun otti paloja.
Tuli ekana mieleen, että onko tuo jotain pakaste kamaa joka laitettu puolijäisenä savustimeen tai jotain vastaavaa.
Samassa paikassa aiemmin ollut kyllä aina hyvää.
Pitää itsekin ostaa uusi savustin kun vanhasta hajosi termostaatti.
Itse pidän enemmän näistä sähkösavustimista kun ovat heti käyttövalmiita ja lämmön säätely on helppoa jos on termostaatti.
Välivinkki, että kun ostaa sitä savukalaa niin sen pitäisi olla semmoinen jämäkän oloinen, eikä löysä. Sama onko vakuumi vai jossain muussa muodossa. Mutta vaikka olisi ihan hyvää valmistuksen jälkeen, niin semmonen vähän raa-ahko ei kyllä selviä minkään sortin säilytystä kovin pitkään.
Itselle kun tekee tuoreesta kalasta niin silloin tuo pehmeä juuri ja juuri kypsä on poikaa. Joku 45-47 astetta sisälämpötila.
Kylmäksi jos antaa mennä niin sitten ehkä suosiolla vähän kuivemmaksi/lämpimämmäksi.
Marmoroitu tuore kotimainen naudan sisäfile Citymarketista 19,90€/kg