• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Grillikausi alkaa

Liittynyt
6.3.2013
Viestejä
28
Naudan entrecotea

Tuli väännettyä ekan kerran savustimessa naudan entrecotea kokonaisena. Suosittelen lämpimästi myös muille puutarhan grillikeisareille, on meinaat totaalisen mehukasta.



Tulihan sitä jotain muutakin avg. kamaa tehtyä:

 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
2 584
Tuli väännettyä ekan kerran savustimessa naudan entrecotea kokonaisena. Suosittelen lämpimästi myös muille puutarhan grillikeisareille, on meinaat totaalisen mehukasta.
Hmm toi kokonainen Entrecote voisi toimia ihan grillissäkin epäsuoralla lämmöllä ei sillä, että pihvitkään harvoin pieleen menee.
 
Liittynyt
30.6.2003
Viestejä
2 702
Ai että mitkä kelit!

Tänään grillataan jotain erilaista (itselle). Hevonsenlihapihvejä!
Mitä noiden kanssa kannattais pieraista lisukkeeksi?
S'on kesä?

Itse ajattelin olla rohkea ja lähteä riistalla kokeilemaan, vaikka on sen verran kallista lihaa että ei haluaisi pilata.

Kaurista, teertä, hirveä ja sorsaa olisi pakkasessa. Niillä lähetään ja syssymmällä sitten täydennystä ... ehkä.
 
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
17 805
S'on kesä?

Itse ajattelin olla rohkea ja lähteä riistalla kokeilemaan, vaikka on sen verran kallista lihaa että ei haluaisi pilata.

Kaurista, teertä, hirveä ja sorsaa olisi pakkasessa. Niillä lähetään ja syssymmällä sitten täydennystä ... ehkä.
Kauris on noista manitsemistasi mun makuun parasta (tosin sorsaa en oo testannut) :kuola:
 
Liittynyt
30.6.2003
Viestejä
2 702
Kauris on noista manitsemistasi mun makuun parasta (tosin sorsaa en oo testannut) :kuola:
Kauriin ulkofilee on kyllä jotain aivan mahtavaa. Grillaamisen osalta ehkä vähän tylsää kun voisi melkeen raakana syödä. Jos vaikka lautasen veisi nopeasti ihan läheltä grillin ohi niin ei menisi yli :)

Melkeen kyllä hirven ulkofileen (mielellään vasan) laitan samaan kastiin. Sitä saa vähän grillatakkin.

Molemmat todella helppoja kun eivät vaadi kuin suolan ja pippurin, eikä sillä pippurillakaan niin väliä.

Teeri voi kyllä olla hankalampi. 1 testin ajattelin tehdän ihan niin että muilutan täkän ohueammaksi ja sitten pippuri ja suola päälle ja pari minuuttia per puoli parilalla. Jos ei noin toimi niin sitten pastörointi ja käyttö kuumalla parilalla, ehkä jonkunlainen glaseeraus päälle.

no katotaan kuinka käypi ...
 
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
17 805
Kauriin ulkofilee on kyllä jotain aivan mahtavaa. Grillaamisen osalta ehkä vähän tylsää kun voisi melkeen raakana syödä. Jos vaikka lautasen veisi nopeasti ihan läheltä grillin ohi niin ei menisi yli :)

Melkeen kyllä hirven ulkofileen (mielellään vasan) laitan samaan kastiin. Sitä saa vähän grillatakkin.
Mä rankkaan kauriin vähän hirveä ylemmäs. Joo, todellakin erittäin lyhyt kypsennys kauriin fileelle, mediumina on jo pilalla xD
Faijan kanssa joskus tehtiin tuota kaurista ja sen kylkeen oli vanhan liiton reseptillä sienikastike :kuola: Mouthgasm.
 
Liittynyt
30.6.2003
Viestejä
2 702
Mä rankkaan kauriin vähän hirveä ylemmäs. Joo, todellakin erittäin lyhyt kypsennys kauriin fileelle, mediumina on jo pilalla xD
Faijan kanssa joskus tehtiin tuota kaurista ja sen kylkeen oli vanhan liiton reseptillä sienikastike :kuola: Mouthgasm.
Näin. Jos on vaan syönyt sitä kaupan peruspaskaa niin ei tiedä mitä hyvä on.
 
Liittynyt
25.10.2005
Viestejä
417
Koitetaan löytyiskö tästä ketjusta apuja:

Vanha Landman ollut huonolla pidolla ja sateessa yms useamman vuoden kun ei ole ollut käytössä. Puisen kärrin ajattelin hioa ja malata mutta mites tuon itse grillin ja valurautapolttimot yms saisi puhdistettua perusteellisesti ?
 

Jm1

Liittynyt
27.4.2005
Viestejä
7 847
Koitetaan löytyiskö tästä ketjusta apuja:

Vanha Landman ollut huonolla pidolla ja sateessa yms useamman vuoden kun ei ole ollut käytössä. Puisen kärrin ajattelin hioa ja malata mutta mites tuon itse grillin ja valurautapolttimot yms saisi puhdistettua perusteellisesti ?
Polttimet ja muut nippelit puhdistuu nätisti elektrolyysillä, kato youtubesta ohjeet.
 
Liittynyt
6.3.2013
Viestejä
28
Oletteko jo alkaneet valmistautumaan juhannukseen ja sitä myöden armottomaan lihan paistamiseen?

Itse pistin ennakkotilaukseen naudan rintaa 4 kg ja sian kylkeä 2-3 kg.
 
Liittynyt
8.2.2013
Viestejä
67
Ei oikeen lähe nyt grillikausi käyntiin kun 5e ruosteinen pallogrilli mätänee pihalla.. Kovasti olen pienehköä kaasugrilliä himoinnut (weber e-210, landmann triton 2) mutta tällä foorumilla moiset ajatukset on suolattu aika tehokkaasti. Niin että pitäiskö sittenkin hakea joku hippasen laadukkaampi hiiligrilli?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
6.3.2013
Viestejä
28
^ asiallinen savustin. Itse olen kanssa miettinyt pystymallisen rakentamista, on tilankäytön kannalta fiksumpi. Pistä sitten juhannuksena pientä raporttia, että kuinka toimi.
 
Ylös