Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Ei muuten ollut tämän vuoden XXXL samaa ku vuosi taaksepäin. Kolme pakettia heti nappasin kun sitä löysin. Oli semmosta "ihan ok", mutta ei sellaista että enää varta vasten menisin sitä jostain kaupasta etsiskelemään.
Jokin on muuttunut. :(
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Just tuli hommattua huomiselle mökkireissulle XXL:n possuversiota. Hiiligrillissä olis tarkoitus kokeilla. Saa nähdä mitä niistä tulee.
 
Ihan paskaa. Mulle riitti yksi epäonnistuminen. Teen setit jatkossa itse.
 
Vittu että tuli äsken naurettua :lol2:

Rupesin takapihalle virittelemään grilliä silläkin uhalla että taivaalla oli mustia pilviä. Tien toisella puolen asuva naapuri oli jo tekemässä samaa toimitusta pihansa perällä. Kunnes sitten rupesikin satamaan, mutta ei tien tälläpuolen :lol2:
Grillasin siinä sitten , saderintaman reuna oli sen 20-30m meidän pihasta. Naapuri keräili vetisiä, raakoja pihvejään ja painui sisälle kauhealla manaamisella.

Itsehän paistelin 800g (mulle) ja 450g (muijalle) naudan pihvit (ilman marinaadia tottakai), vihannekset sekä halloumijuustot onnistuneesti, kuinkas muutenkaan. Perusmättöä, mutta ai miten hyvältä maistui. Vahingonilo se on paras ilo.
 
Väkersin grillikylkeä sillä konstilla että ensin pari tuntia keittäen ja lopuksi rilliin. Tuli ihan onnistunutta, mureaa ym, mutta makua ehkä kuitenkin uupui. Pinnassa sitä toki oli kastikkeen johdosta. Kandeiskohan lisätä vaan keitinveteen kunnolla suolaa, vai suolaisko etukäteen ja kypsentäisi uunissa?

On kyllä siitä jännää tavaraa että kilosta matskua riittää juuri ja juuri kahdelle hengelle syömistä.
 
Tuota ei ole vielä tullut kokeiltua. Toki kuolasin yhteishyvälehdestä tuota reseptiä...Kokeiluun heti, kun ehtii...

Keittelin 2,3kg palaa 4h. Varmaan hätäisille riittää tuo 2h..
 
Krapulan vaivaaman sunnuntain ratoksi savustelin paahtopaistia:

wp_20130609_014.jpg
wp_20130609_013.jpg
wp_20130609_015.jpg


Ja viherpippurikastiketta:

wp_20130609_007.jpg
wp_20130609_017.jpg


Rainbowin vakuumipakatun paahtopaisti koostumus ei ollut mitenkään mieltä ylentävä. Paahtopaisti sisälsi paljon sidekudosta, tosin kilohintakin oli 5 euroa halvempi kuin lihatiskissä. Huonoa raaka-ainetta lukuunottamatta setit onnistuivat. Viherpippurikastike oli erittäin täyteläinen johtuen erittäin runsaasta rasvan määrästä (kuohukermaa + voita).

Pidempi stoori löytyy blogista: Savussa paistettua paahtopaistia ja viherpippurikastike | Savustus
 
Tuli avattua grillikausi vähän isommin tänä vuonna toukokuun ravintolapäivän tiimoilta. Perussetillä mentiin, eli pulled pork sandwicheja cole slawlla.

Oli muuten hommaa survoa 16kpl sian niskoja kolmeen ugly drum smokeriin. Hemmetin hankalia käyttää tuplaritilöillä, en suosittele muuta kun yhtä ritilää tuollaisissa savustusratkaisuissa.

40185610151574509183670.jpg


Ens kerralla toivottavasti vähän isommalla savustimella :rock:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ensimmäinen "savustus" hiilisavustimella. Pirkan uunibroilerit kyseessä kun ei jaksanut vielä säätää enempää. Kohta maistan....

katso liitettä 100757

Tervetuloa savustuksen maailmaan.

Kannattaa kokeilla myös beer can chickeniä, lihasta tulee erittäin mehukasta. Vielä kun kinkunsuolausruiskulla painaa pienen määrän voin, brandyn, sitruunamehun ja kanaliemen seosta lihan sisälle niin mehukkuus on taattu.
 
Laita esim ne lohipalat 10minuutiks nahkapuoli alaspäin lautaselle missä on öljyä ennenkin laitat grilliin, niin se imee sitä vähän itseensä. Näin itse ainakin olen tehnyt, ei pala kiinni, eikä tarvi mitään folioita.
 
Joo noin se varmaan toimii ihan hyvin lohen kanssa missä on nahka, tosin pikkasen himmottas ottaa väriä päälypuolellekkin mutta katsotaan. Ei taida oikeen enään pelittää jonkun vähärasvasemman nahattoman fisun kanssa tosin mutta lohella tänään mennään. Toisena vaihtoehtona tuli tuollainen vastaan Maistuis varmaan sullekin!: Lime-lohivartaat limekastikkeella,grillatut makeat timjami-sipulit & yrttimarinoidut kirsikkatomaatit ja suippopaprikat toimisi varmaan ihan hyvin varsinkin Weberin(tm) varrastikuilla jotka on kaksiosaiset niin ei systeemit pyöri väkkärää.
 
Pienet grillailut oli otettava juhannuksena. Lista sisälsi ribsejä, maissia, kanankoipia yms. perussettejä.

Tässä hieman kuvasatoa:

wp_20130620_003.jpg
wp_20130620_005.jpg

Pääsin myös samalla koeajamaan uutta tekelettäni, eli Ahjoa.

wp_20130620_007.jpg

Raa'at lihat sisällä grillissä.

wp_20130620_013.jpg

Kypsää sapuskaa

wp_20130620_017.jpg

Lopuksi ribsit luiden välistä poikki ja pyörittely itämaisessa kastikkeessa. Resepti löytyy blogista.
Suosittelen kokeilemaan kastiketta, se on erittäin mehukas. Sopii myös oivasti esim. wingseille.
 
Zone-sarja -42%
Lepyttelen savustimen jumalaa lihapullat, täytetyt jalapenot, ribsit ja brisketti setillä. Brisketti on kovin pieni vain 2.7kg painolla. Suap nähdä miten se kypsyy.

1012797_503477393059187_2113420725_n.webp

Jos savustelu onnistuu kuin elokuvissa niin kamat valmistuu sopivin väliajoin ja saa mussuttaa lihaa koko päivän. Riittänee myös ens viikon eväiksi lihaa tuosta, ehkä :D
 
Lepyttelen savustimen jumalaa lihapullat, täytetyt jalapenot, ribsit ja brisketti setillä. Brisketti on kovin pieni vain 2.7kg painolla. Suap nähdä miten se kypsyy.

katso liitettä 101380

Jos savustelu onnistuu kuin elokuvissa niin kamat valmistuu sopivin väliajoin ja saa mussuttaa lihaa koko päivän. Riittänee myös ens viikon eväiksi lihaa tuosta, ehkä :D

Kuvia valmiista tuotoksista? ! !
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom