Fitness Expo 2007

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Anne P
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
En ymmärrä miten Kotkansalo voitti. En olisi laittanut edes top 5:een. Huonot poseeraukset, huono hartialinja, huono keskivartalo, huono malli. Miten esimerkiksi tuossa kuvassa saa Kotkansalon voittajaksi?
http://www.pakkotoisto.com/copper/albums/Bodyfitness-fitness/SM2007/IMG_0212-10.jpg

Komppaan Jonia.

Vaikkakin tänä vuonna tuomarit olivat rohkeita ja valitsivat sarjojen parhaita voittajiksi niin tässä sarjassa he kyllä jäätyivät tuoleihinsa todella pahasti. MILLÄÄN ei voi selittää Kotkansalon piste-eroa Kati Raatikaiseen , nimittäin särähti korvaan kun niitä kuulutettiin. Vaikutti nimittäin siltä ettei Katille ollut juurikaan ykkössijoja laitettu!

Totuus on että MM-6 ei ollut PÄIVÄN paras ja vaikkei Kati voittanut olisikaan, niin kyllä piste ero ykkösen ja kakkosen välillä olisi pitänyt olla erittäin niukka.
 
Liian paljon opeteltavaa nuorille tytöille ja jostain se aina on pois. Toisella menee täydellisesti kuperkeikka, toisella taas on kunto kohdillaan. Voimme vasta vuosien jälkeen oikeasti vaatia kokonaisvaltaista tasapainoa kisaajalta.

Siinä ei välttämättä mene kaikki ihan täysin oppikirjojen mukaan kun pitää kroppa laihduttaa, käydä kampaajalla, laittaa kynnet, rakentaa bikinit, maalata keho, treenata lihakset ja sitten kisatilanteessa näyttää koko paketti mahdollisimman hyvin hyppien niitä loikkia ja seisomalla anatomisessa.
 
Yhdyn täysin edellisiin, Kotkansalon voitto tais perustua lähinnä mm-menestykseen tai nimeen.
 
Kiitoksia paljon kuvista ja infoista!! Olisiko vapareita nähtävänä missään netissä?
 
Mutta tiedän jotain siitä miten nuita voimisteluliikkeitä pitäisi tehdä. Varmasti harjoittelevatkin paljon, mutta jotain siinä harjoittelussa menee väärin, koska lopputulos ei näytä riittävän hyvältä.

No tätä mä en just ymmärrä. Mihin sitä kimmoisuutta ja älytöntä nopeutta tarvitaan. Ei nuo perustemput tarvitse sitä älytöntä nopeutta eikä kimmoisuutta.
Katsomosta on hyvä huudella. Mä oon ainaki katsomon päätuomari :D

Kritiikkiä saa/pitää esittää, mutta kuten moni on jo sanonut, niin vapari on monen tekijän summa.

Ja esimerkiksi Lahdesta 6 kilpailevasta fitnesstytöstä on 4 ainakin käynyt osaavan telinevoimisteluopettajan tunneilla, joten siitä että asiat opetettaisiin väärin ei ole kyse.

Huomioippa myös se, mikä monelta unohtuu kun verrataan fitnesstä telinevoimisteluun on, että fitnessvapaaohjelmat tehdään lavalla kovalla lattialla, jossa on 0,5-1cm paksu kumimatto päällä. Telinevoimistelussa asioita harjoitellaan usein permannolla tms. alustalla, joka helpottaa liikkeiden tekoa huomattavasti. Liikkeet on huomattavasti kimmoisempia ja myös helpompi tehdä. Kokeileppa itse tehdä samoja liikkeitä, jotka osaat kovalla lattialla vs. permato. Huomaat eron. Siihen sitä kimmoisuutta oikeasti tarvitaan, kun lattiasta sitä ei saa toisin kuin permannolta.

Minnalla on kova tausta fitnekseen ja sen huomaa vaparissa myös upeina liikkeinä. Itse arvostan jokaista tyttöä, joka uskaltaa nousta lavalle myös fitneksen puolelle. Sillä tämä sama jälkipyykki ja kritiikki vapareista käydään jokaisten kisojen jälkeen, mutta onneksi rohkeita tyttöjä silti vieläkin löytyy. :)
 
Viimeksi muokattu:
Mun mielestä yksikään vapari ei ollut sellainen, etteikö se kuulunut kisaan. Mitä me tarvitaan? Kilpailijoita, että laji säilyy. Nytkin tuli taas pari ihan kokonaan uutta mukaan, hyvä niin. Vuosi vuodelta tytöt kehittyvät ja esittävät parempia vapareita.

Ei sillä etteikö se olisi kuulunut, mutta kyse oli vaan multa siitä suorituksesta.

Oot täysin oikeassa tuossa, että laji tarvitsisi paljon enemmän kilpailijoita. Sieltä massan mukana se tasokin alkaisi nousemaan tasaisesti.

Se laji on niin pirun vaativa, kun on monia ominaisuuksia kehitettävänä, mutta niin on monessa muussakin urheilulajissa.

Edit.

Carina, joo niin on eri juttu tehdä asioita kovalla alustalla. En edelleenkään peräänkuuluta niitä näyttäviä hyppyjä ja temppuja vaan perusasioita. Suoria linjoja. Se on ihan sama tehdäänkö joku prässi tai kärrynpyörä kovalla tai pehmeällä niin linjat pitäisi olla kunnossa. Se alusta ei siihen niin paljoa vaikuta.

Kimmoisuuttakin tarvitaan, mutta mielestäni sen oppii, ainakin alussa, riittävästi siitä liikkeiden oikeaoppisesta tekemisestä joka samalla kehittää sitä liikkeenkin tekniikka. Tämä edesauttaisi suuremman määrän varsinaista lajiharjoittelua.
 
Joni, pitää vielä muistaa, että fitneksessä menestymiseen vaaditaan myös rakennetta, jos se on huono, niin on mahdotonta pärjätä vaikka vapari olisi kuinka hyvä. Fitness ei siis ole pelkkä suoritus vapaaojelmassa, se on monen asian summa, eikä sitä voi verrata telinevoimisteluun millään tasolla.
 
Olipa kyllä vaisut messut. Ihan kuin jengiä olisi ollut paljon vähempi ja kojuja myös. Siis jos vertailee muutamaan viime vuoteen. Itse kilpailut oli hienot ja yllättäen classic bodybuilding oli selvästi parasta antia. Vaparit tosi hienoja verrattuna bodaukseen. Ja ukot oli hienossa kunnossa. BodyFitnessistä mie en taida tajuta yhtään mitään. Aivan on omituista tuo tuloslista.
 
No tätä mä en just ymmärrä. Mihin sitä kimmoisuutta ja älytöntä nopeutta tarvitaan. Ei nuo perustemput tarvitse sitä älytöntä nopeutta eikä kimmoisuutta. Ei tarvitse hypätä minkään esteen yli. Se mitä vaaditaan on tasapainoa, koordinaatiota ja liikkeiden sujuvaa yhdistämistä. Sitten, kun aletaan olla edistyneemmällä tasolla voisi olla järkevää yrittää sitä nopeuden- ja ponnistusvoiman erityistä harjoittamista.




Nopeutta tarvitaan juuri esim. kasakkaan (perusliike), jotta jalat saadaan räjähtävän nopeasti ylös. Kimmoisuutta siihen, jos esim. tekee kaksi kasakkaa peräkkäin tai kasakan jälkeen toisen hypyn. Myös fritti (takaperin kuperkeikasta nousu käsilläseisontaan) vaatii nopeutta. Jalat pitää nopeasti ja räjähtävästi työntää lantiosta oikeaan aikaan ylös. Kimmoisuutta vaaditaan myös arabialaisen alastuloon. Liikkeiden sujuvaan yhdistämiseen liittyy juuri se, että liikkeet tehdään nopeasti. Silloin, kun näin tapahtuu, katsoja huomaa vain sujuvat liikkeet yksi toisen jälkeen. Olihan Lahdessa kaikilla tytöillä juuri näitä ominaisuuksia: tasapainoa ja koordinaatiota. Perusliikkeet meni ihan sujuvasti ja siististi.

Mielestäni tärkeintä on se tosiaan, että vuosi vuodelta mennään eteenpäin ja vaparit kehittyvät. Jos lajissa on osallistujia, niin voidaan olla 10 vuoden päästä huomattavasti kehittyneempiä.

Että tällaista hifistelyä...
 
Täytyy kyllä sanoa tohon fitness keskusteluun vaikka Mika ja Joni jo siitä kinaakin, että tunsin myötä häpeää noiden vapaaohjelmien aikaan koska ne oli todella surkeita. Jopa Minnankin liikkeet oli epäpuhtaita! Odotin ehkä hieman liikaa...
Sen verran tuosta liikkumisesta ja temppujen tekemisestä sanon että ihmettelen kuinka ne niitä harjoittelee koska meidän pullukat painijatkin liikkuu paremmin. Väittäisin että Jonikin tekee ne temput paremmin kuin noi ballerinat..
Anteeksi, mutta olen vain niin kriittinen...myös itselleni!

Forsgrenin Jussille onnittelut! Raahasit lavalle mahtavan paketin!

Inkulle nostan hattua, että jaksoit tulla lavalle vaikka paikat olikin kovilla...
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Inkulle nostan hattua, että jaksoit tulla lavalle vaikka paikat olikin kovilla...
Sitkeydellähän Inke itsensä lavalle veti. Jalka oli rikki jo ennen MM-kisoja eikä normaalista kävelystä oikein tullut mitään, saati aerobisesta. Mutta voitto meni kyllä oikeaan osoitteeseen, Aikku oli mahtavassa kunnossa ja jos PM-kisoihin menee, niin taitaa tulla kirkasta mitalia.
 
Joni, pitää vielä muistaa, että fitneksessä menestymiseen vaaditaan myös rakennetta, jos se on huono, niin on mahdotonta pärjätä vaikka vapari olisi kuinka hyvä. Fitness ei siis ole pelkkä suoritus vapaaojelmassa, se on monen asian summa, eikä sitä voi verrata telinevoimisteluun millään tasolla.

Joo lajissa on vielä tuo rakennekin osana. Enkä juuri kaikkien näiden puolien takia koko fitnessiä alakaan ruotimaan vaan vain tuota vapaaohjelmaa. Se on kuitenkin jonkin verran iso osa kyseistä lajia ja ehkä yksi yleisölle viihdyttävimpiä asioita kisoissa.

Mun mielestä silti niitä vapaaohjelmia voi osittain verrata voimisteluun, koska liikkeiden suoritus kuitenkin on paljolti samanlainen ja jos niihin näyttävyyttä haluaa ne pitää suorittaa oikein. Voimistelusta tähän löytyy osaavaa apua.
 
Nopeutta tarvitaan juuri esim. kasakkaan (perusliike), jotta jalat saadaan räjähtävän nopeasti ylös. Kimmoisuutta siihen, jos esim. tekee kaksi kasakkaa peräkkäin tai kasakan jälkeen toisen hypyn. Myös fritti (takaperin kuperkeikasta nousu käsilläseisontaan) vaatii nopeutta. Jalat pitää nopeasti ja räjähtävästi työntää lantiosta oikeaan aikaan ylös. Kimmoisuutta vaaditaan myös arabialaisen alastuloon. Liikkeiden sujuvaan yhdistämiseen liittyy juuri se, että liikkeet tehdään nopeasti. Silloin, kun näin tapahtuu, katsoja huomaa vain sujuvat liikkeet yksi toisen jälkeen.

Kyllä. Olet näissä aivan oikeassa. Joten miksi siis kuluttaa aikaa pomppimalla jossain urheilukentällä ja juoksemalla pylväiden väliä, kun se riittävä lajitekninen nopeus löytyisi sieltä lajiharjoittelusta.

Eli ei en edelleenkään väitä, että nopeutta ei tarvitsisi. Sitähän alkuperäisesti mollasinkin, että nopeusvoimaa ei löydy. Mutta sellaista nopeusvoimaa mitä erityisillä sprintti- ja loikkaharjoituksilla tehdään, ei mun mielestä ole mitään apua alussa. Se mitä nuo fritit, arabialaiset ja kasakkahypyt vaatii niin riittävä kimmoisuus ja nopeus tulee niiden "temppuharjotteiden" myötä.

Alkaa mennä ohi aiheen.
 
Kyllä. Olet näissä aivan oikeassa. Joten miksi siis kuluttaa aikaa pomppimalla jossain urheilukentällä ja juoksemalla pylväiden väliä, kun se riittävä lajitekninen nopeus löytyisi sieltä lajiharjoittelusta.

Eli ei en edelleenkään väitä, että nopeutta ei tarvitsisi. Sitähän alkuperäisesti mollasinkin, että nopeusvoimaa ei löydy. Mutta sellaista nopeusvoimaa mitä erityisillä sprintti- ja loikkaharjoituksilla tehdään, ei mun mielestä ole mitään apua alussa. Se mitä nuo fritit, arabialaiset ja kasakkahypyt vaatii niin riittävä kimmoisuus ja nopeus tulee niiden "temppuharjotteiden" myötä.

Alkaa mennä ohi aiheen.

Luovuta Joni ja anna olla vaan. Jos ei tahdo ymmärtää niin et sä onnistu siinä edes ratakiskolla... ;)
 
Luovuta Joni ja anna olla vaan. Jos ei tahdo ymmärtää niin et sä onnistu siinä edes ratakiskolla... ;)

Josta päästäänkin sitten siihen että ei se onnistu edes ratakiskolla kun joku kritisoi "omaa lajia". Kylmä fakta on se että aika hemmetin monessa vaparissa ne liikkeet ovat väsyneen ja tehottoman näköisiä, paitsi jos vaparia katsoo pinkkien fitness-lasien läpi. Niiden lasien läpi katsottuna ohjelmista tuntuu löytävän paljonkin kaikenlaista jännää, siis sellaista mitä lajiin ei-niin-vihkiytyneet eivät tahdo nähdä.

Valitettava fakta on vaan se että lajin kisoja katsovat ja niistä maksavat ainakin 95% sellaiset ihmiset jotka eivät ole koskaan kisanneet eivätkä tule kisaamaan. Fakta on myös se että nämä ihmiset rahoineen mahdollistavat kisojen järjestämisen ja jos he vievät rahansa pois, ei kisoja järjestetä. Jos heille ei tarjota tarpeeksi näyttäviä suorituksia ja paljon jännää ihailtavaa, he vievät rahansa pois.

Ymmärrän sen että kisaajat kehittyvät vuosi vuodelta, tai heidän ainakin pitäisi kehittyä vuosi vuodelta ja että se kehittyminen on kisaajan kannalta tärkeää. Yleisössä istuessani saatan toki huomata jonkun kisaajan kehittyneen, mutta se ei paljoa lämmitä jos ohjelmien taso on pääsääntöisesti väsynyttä ja tehotonta. Ja kun tiedän kaikesta kaiken, tiedän Joni K:n tavoin kertoa että tuohon väsyneisyyteen ja tehottomuuteen auttaa vain ja ainoastaan oikeanlainen harjoittelu, ei juuri mikään muu.

Selitykseksi ei kelpaa se että laji on kamalan monipuolinen, vaikea ja että siinä pitää ottaa miljoona asiaa huomioon. Se on lajinvalintakysymys omien fyysisten ja henkisten ominaisuuksien perusteella. Jos ei pysty niin ei pysty ja sitten se on lajin vaihto edessä.

Tätä ei pidä ymmärtää väärin. En missään nimessä toivo että tällä kirjoituksella tapetaan into uusilta harrastajilta vaan mieluummin päin vastoin. Kannattaa ymmärtää asia oikein ja todeta mielessään "minä en ainakaan halua esittää väsynyttä ja tehotonta vapaaohjlemaa" ja panostaa harjoitteluun ja harjoituksen laatuun enemmän. Kannattaa panostaa yrittämiseen ja todistaa itselleen ja muille että pystyy tekemään sen mitä laji vaatii, vielä jopa muita paremmin. Kannattaa tsempata, harjoitella, nousta lavalle ja korjata potti kotiin.
 
Lupasin aikoinaan itselleni etten enää koskaan ala viisastella tästä, mutta pakko taasen rikkoa... Olen osittain Jonin kanssa samoilla linjoilla fitness-vapareista. Katsomotuomaristoahan tässä ollaan, mutta oma taustani on eniten joukkuevoimistelussa ja parissa sen sukulaislajissa ja sillä perusteella pari kommenttia joista yritän parhaani mukaan saada edes jotenkin rakentavia, anteeksi jo etukäteen ehkä terävähkö ilmaisuni.

Ensinnäkin suurimalle osalle olisi saanut huomattavasti paljon paremmalle tasolle ohjelman suorituksen jo nykyisillä taidoilla, kunhan suoritukset olisi siistitty ja harjoiteltu niitä tarpeeksi, sekä pistetty touhuun lisää vauhtia (jota tulee ihan itsestään kun harjoitellaan tarpeeksi niin ettei ohjelman sujuvuutta katko pysähdykset kun suorittaja rakentaa kauan jotain asentoa tai odottaa oikeaa kohtaa biisistä). Pois koukkunilkat, koukkupolvet, ja kyynärpäät, huono ryhti, epämääräiset ja epäselvästi tehdyt vaikeusosat, lisää harjoitusta ylipäänsä. Jos ei ole hyvä rutiini ohjelman suorittamiseen, niin kisajännitys ja adrenaliinilataus vie asioita vain huonompaan suuntaan. Näissä kisoissa kuten kaikissa aikaisemmissakin paikan päältä tai juutuubista katsottuina, jonkin verran enemmän eroa kisaajien välille teki vapareissa se, kuinka hyvin ne osataan kuin se, kuinka vaikeita juttuja niissä tehdään. Toisinpäin ajateltuna, se yksi priimatekniikalla suoritettu flikkisarja ei IMHO pelasta muutoin viimeistelemättömän näköistä vaparia.

En itse kaipaa mitään akrobatiaesityksiä fitness-lavalle, kun ne elementit ei minusta ole sitä, minkä varaan hyvä ja viihdyttävä vapaaohjelma rakentuu. Ymmärrän ettei teknisessä vaativuudessa ole mitään jakoa verrattuna aerobiciin ja telinevoikkaan lajeina, mutta ei ole minusta liikaa vaadittu, että lavalla näytettäisiin viimeisteltyjä ja mietittyjä, mielenkiintoisia ja hyvin harjoiteltuja ohjelmia niillä vaikeuselementeillä ryyditettynä, mitkä osaa hyvin ja puhtaasti suorittaa. Ei ole järkeä laittaa ohjelmaan flikkiä jonka onnistuminen hirvittää tai pressiä joka ei pysy, vaan suosiolla sitten sujuva ja terävä kärrynpyörä tai pari sekä punnerrussarja jollain kivalla jalkatyökikalla. Kun liikkuvia osia on paljon (vapari, vertailut, stailaukset ym) niin pitäisi ottaa siitä kaikki irti mikä on hyvää ja ohjata huomio pois heikkouksista, vähän kuin kehopuolellakin.

Telinevoimistelun sijaan tai oheen suosittelisin siis ehdottomasti kartuttamaan tietämystä siitä, miten koreografianumeroita treenataan kokonaisuutena. Miten koreografiaa rakennetaan, kuinka paljon koko ohjelman läpivientejä pitää olla alla ennen kuin se on esityskelpoinen, miten paljon vaikeusosia pitää treenata erikseen, osaanko suoristaa nilkat, polvet, ryhdin jne? Esimerkiksi Pajulahden Minnalla on joukkuevoimistelutausta, ja sieltä on jäljestä päätellen benchmarkattu hyvin paljon juuri näitä asioita ja siitä se viihdyttävyys ja sujuvuus tulee, ei siitä kuinka monta eri volttia kerien mistäkin suunnasta esitetään. Sanomattakin pitäisi olla selvää vaikkapa se, että ohjelman vaikeusosia ja koko ohjelmaa ylipäänsä harjoitellaan sillä alustalla missä ne kisoissa tehdään, eikä sillä alustalla missä niitä on helpoin tehdä (toki aluksi se jousitettu permanto on psykologisesti ehkä kivampi kun siinä on edes jotain pehmeyttä).

Upea juttu että meillä kuitenkin kisaajia fitness-puolelle löytyy, vaikka tämä jälkipyykki aina onkin tälläistä tympeilyä. Välillä vain harmittaa ja turhauttaa katsoa noita, kun tietää miten pienistä asioista on usein kiinni se ero hyvän ja kökön näköisen vaparin välillä.
 
Tervehdys!:)
Kisaviikonlopusta jäi käteen yksi kokemus lisää ja koettelemuksesta selviytyminen. Oma sijoitus on kuntoon nähden hyvä, kai asennoilla ja kehon mallilla ja symmetrialla sai paikattua heikkoa kuntoa.

Nyt on mieli onnellinen, siksi että vihdoin saa antaa periksi, ei tarvitse väkisin yrittää. Keho on väsynyt diettaamiseen ja sanonut sopimuksensa yhteistyöhön irti jo dietin alkutaipaleella. Olen sairastanut ja yrittänyt liikaa onnistuakseni. Viime vuoden kuntoon nähden olin valovuosia jäljessä, ja voin todella sanoa tehneeni kaikkeni. Enempään en olisi pystynyt.
Tiedän ainakin nyt mitä en tee ja oppia sain koko rahalla. Kuulun siihen kategoriaan jotka oppivat kantapään kautta ja niin että tuntuu.
Tunnen olevani vapaa ja stressin lauettua varmasti lihaksetkin löytyvät väsyneen kunnon alta.
Tahdon kiittää kaikkia niitä ihmisiä jotka tekivät omasta kisaviikonlopusta mieleenpainuvan! Takahuoneessa avuliaat tytöt ja kaikki hymyilevät vastaani kävelleet kasvot. Kiitos erityisesti Akille, olet hieno ihminen ja teet työtäsi pyyteettömästi sydämestäsi.
Onnittelut upeasta kunnosta Kati Raatikaiselle vielä kerran, olet todella upea kilpailija, oma suosikkini!:worship:
Tästä jatkuu todellinen fitnesselämä- normaali treeni ja hyvä olo!
Kisalavat saavat odottaa minua pitkään.

ja lisää kommentteja kisaajilta kiitos,mukava olisi lukea tuntemuksia raskaan rääkin jälkeen.
 
ja nyt niitä arvostelunkohteena olleita vapareita näkyville :whip:
 
Josta päästäänkin sitten siihen että ei se onnistu edes ratakiskolla kun joku kritisoi "omaa lajia". Kylmä fakta on se että aika hemmetin monessa vaparissa ne liikkeet ovat väsyneen ja tehottoman näköisiä, paitsi jos vaparia katsoo pinkkien fitness-lasien läpi. Niiden lasien läpi katsottuna ohjelmista tuntuu löytävän paljonkin kaikenlaista jännää, siis sellaista mitä lajiin ei-niin-vihkiytyneet eivät tahdo nähdä.

Valitettava fakta on vaan se että lajin kisoja katsovat ja niistä maksavat ainakin 95% sellaiset ihmiset jotka eivät ole koskaan kisanneet eivätkä tule kisaamaan. Fakta on myös se että nämä ihmiset rahoineen mahdollistavat kisojen järjestämisen ja jos he vievät rahansa pois, ei kisoja järjestetä. Jos heille ei tarjota tarpeeksi näyttäviä suorituksia ja paljon jännää ihailtavaa, he vievät rahansa pois.

Ymmärrän sen että kisaajat kehittyvät vuosi vuodelta, tai heidän ainakin pitäisi kehittyä vuosi vuodelta ja että se kehittyminen on kisaajan kannalta tärkeää. Yleisössä istuessani saatan toki huomata jonkun kisaajan kehittyneen, mutta se ei paljoa lämmitä jos ohjelmien taso on pääsääntöisesti väsynyttä ja tehotonta. Ja kun tiedän kaikesta kaiken, tiedän Joni K:n tavoin kertoa että tuohon väsyneisyyteen ja tehottomuuteen auttaa vain ja ainoastaan oikeanlainen harjoittelu, ei juuri mikään muu.

Selitykseksi ei kelpaa se että laji on kamalan monipuolinen, vaikea ja että siinä pitää ottaa miljoona asiaa huomioon. Se on lajinvalintakysymys omien fyysisten ja henkisten ominaisuuksien perusteella. Jos ei pysty niin ei pysty ja sitten se on lajin vaihto edessä.

Tätä ei pidä ymmärtää väärin. En missään nimessä toivo että tällä kirjoituksella tapetaan into uusilta harrastajilta vaan mieluummin päin vastoin. Kannattaa ymmärtää asia oikein ja todeta mielessään "minä en ainakaan halua esittää väsynyttä ja tehotonta vapaaohjlemaa" ja panostaa harjoitteluun ja harjoituksen laatuun enemmän. Kannattaa panostaa yrittämiseen ja todistaa itselleen ja muille että pystyy tekemään sen mitä laji vaatii, vielä jopa muita paremmin. Kannattaa tsempata, harjoitella, nousta lavalle ja korjata potti kotiin.
Eli saanko nyt sen käsityksen, että olit Lahdessa katsomassa kisoja ja maksoit vain ja ainoastaan nimenomaan viiden fitneksen kisaajan vaparista? Vai olitko himassa ja nariset muiden puolesta? Me olemme kuitenkin Suomessa, eikä meillä valitettavasti riitä maailman valioita fitnekseen koko lineupin voimasta, eihän niitä riitä edes bodaukseen. Tuo on yhtä järjetöntä marista tuosta kuin marisisi "95% yleisöstä haluaa katsoa 130kiloisia järkäleitä ja meille tarjotaan alle 80kg kisaajia". Mikä siis sumu on pointtisi? Se, että fitnes lopetetaan, jos siellä ei ole huipputasoisia kisaajia? Äläkä kiellä etteikö tuo olisi pointti, sillä vaadit huipputasoa kotisohvalta, eikä sitä voi tarjota meidän kokoisessa maassa kuin vain muutaman kisaajan voimin pari kertaa vuodessa. Muut ovat sitten niitä, jotka pyrkivät kehittymään. Taidat sumu olla vähän yksinkertainen tässä asiassa jos todellakin väität, että ihmiset kantavat rahansa pois, jos 1500 urheilijan joukosta 3 fitnesvaparia on heikompia.

Valitettava fakta on vaan se että lajin kisoja katsovat ja niistä maksavat ainakin 95% sellaiset ihmiset jotka eivät ole koskaan kisanneet eivätkä tule kisaamaan. Fakta on myös se että nämä ihmiset rahoineen mahdollistavat kisojen järjestämisen ja jos he vievät rahansa pois, ei kisoja järjestetä. Jos heille ei tarjota tarpeeksi näyttäviä suorituksia ja paljon jännää ihailtavaa, he vievät rahansa pois.
Tuo nyt on niin kyllä sun omassa päässä että pidä toi! Järjetön väite kun fitness on aika helvetin pieni osa koko tapahtumaa.



ps. mun puolesta kaikki saisivat heitellä triplavoltteja siellä, mutta ei me voida sitä kyllä ainakaan vaatia.
 
Koitetaas palata itse aiheeseen, eli kisoihin, muuten tämä ketju on sitten loputonta tinkaamista vapareista, jotka olivat kuitenkin aika pieni osa tämän vuoden kisoja.

Eli tässä back to basics, overall voittaja bodyssä.

Lavan takana on kiva käydä aina kannustamassa kaikkia kisaajia, kukaan ei katso, että mikäs vitun apina se siinä kameran kanssa heiluu, vaan hymyä irtoaa kaikilta. Mukavaa porukkaa siellä on ja aina saa uusia tuttuja kun kisat on.

attachment.php
 

Liitteet

  • fors.webp
    fors.webp
    69,7 KB · Katsottu: 2 792

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom