Finreactorin ylläpitäjille syytteitä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jonny
  • Aloitettu Aloitettu
Isot firmat tarjoavat vain pienenä osana toimintaansa jotain isoa letkua, itse liiketoiminta on muuta.

Ahaa, eli jos repertuaariin kuuluu pääosin laillista ja hyväksyttävää toimintaa niin se vähemmän päivänvaloa kestävä katsotaan läpi sormien.

Mulla tulee pää kipeäksi, antaa olla perkele :piis: :lol2:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Pyranha, onko sun mielestä nettiliittymän myyminen laitonta?

Entä onko laissa kielletty tekijänoikeuksien rikkominen?

Miten musta tuntuu, että itse ongelmaa halutaan kierrellä ja vierittää syytä muiden niskaan huutaen sormet korvissa ja silmät kii ISP:n pahuutta?
 
Ahaa, eli jos repertuaariin kuuluu pääosin laillista ja hyväksyttävää toimintaa niin se vähemmän päivänvaloa kestävä katsotaan läpi sormien.

Mulla tulee pää kipeäksi, antaa olla perkele :piis: :lol2:

Oletko sä nyt oikeasti sitä mieltä että Warettaminen on osaltaan ISPien syytä, kun tarjotaan niin isoa kaistaa?

Edit: Mike veti kyllä hyvän vertauksen tossa. Samalla tavallahan meille tarjotaan mahdollisuus ostaa autoja joilla voi rikkoa lakia, mutta ei se vitussa ole Toyota Motor Corporationin vika jos ajelen tutkaan 160km/h 80-alueella. Ja kyllä se warettaminen käy vaikka GPRS-yhteydellä jos niikseen tulee.
Ja sillä 100Megan kaistallakaan ei wareta kukaan jos kukaan ei tarjoa siihen mahdollisuutta.

Jylli81 sanoi:
...miksi niitä paksuja letkuja myydään jos ei waretukseen
Niitä paksuja letkuja myydään siksi kun niille on kysyntää. Pitäisikö sen ISPin olla vastuussa siitä mitä loppukäyttäjä päättää letkullaan tehdä? Ei se kaista vielä tarjoa minkäänlaista mahdollisuutta warettamiseen.
 
Mulla tulee pää kipeäksi, antaa olla perkele :piis: :lol2:
Helkkari, kun olin puhelimessa enkä päässyt osallistumaan tähän hedelmälliseen keskusteluun. :D Tarkemmin ajatellen taidan nytkin lähteä mieluummin syömään ja lukemaan markkinointia(ehkä minä tuon 700+ sivuisen kirjan luettuani jo ymmärrän, että miksi niitä paksuja letkuja myydään jos ei waretukseen) ja jättää tämän turhan vänkäämisen tuohon yhteen postiini.
 
Pyranha, onko sun mielestä nettiliittymän myyminen laitonta?

Ei ole.

Entä onko laissa kielletty tekijänoikeuksien rikkominen?

On.
Palvelin joka tarjoaa linkkejä laittomaan materiaaliin sitä omalla palvelimellaa säilyttämättä ei riko silti mitään lakia. (tietääkseni)

Miten musta tuntuu, että itse ongelmaa halutaan kierrellä ja vierittää syytä muiden niskaan huutaen sormet korvissa ja silmät kii ISP:n pahuutta?

Eihän sitä muiden niskaan vieritetä, kunhan koitan estää ettei kaikkea kaadeta palvelimen pitäjän niskaan. Admin saakoon osansa, mutta minun oikeustajuni mukaan tämä osa ei ole koko kakku (100 euroa kertaa miljoona piraattiwindoussia)

haukifile sanoi:
Oletko sä nyt oikeasti sitä mieltä että Warettaminen on osaltaan ISPien syytä, kun tarjotaan niin isoa kaistaa?

Näiltä osin aivan yhtä paljon kuin wareLINKKIpalvelimenkin ylläpitäjän. JA tarkennetaan nyt vielä että varmasti sitä isoa kaistaa käytetään myös jonnin verran lailliseen toimintaan, kuten sitä torrent palvelintakin.. ;)
 
Niin tai olisihan se käsittämätöntä jos huumeiden maahantuoja joutuisi päävastuuseen vaikka pikkumyyjät myisivät hänen maahantuoman kamansa. Eihän nyt herraisä voi laittaa vastuuseen koko homman pyörittäjiä. Sikoja ovat saatana nuo viranomaiset kun edes ajattelevat moista!

No tähän jo vastailtiin, mutta pistän vielä omankin mielipiteeni. Tuo vertaus ontuu pahemman kerran. Tuolla serverillä ei jaettu mitään fyysisiä tiedostoja. Siellä oli käsittääkseni ns. linkkejä eli "osoitteita" leffoihin ym. Nyt jos halutaan tuota huumejuttua väkisin käyttää, niin muutetaan sitä vähän: Teen listan osoitteista mistä huumeita myydään. Poliisi tulee oven taa ja lyö minulle syytteet kaikista huumerikoksista mitkä ko. osoitteisiin on liittynyt. Olisiko se ok? No tämä asetelma on jo niin kummallinen, ettei siitä oikein kunnollista vertausta synny. Toisaalta joku voisi perustaa roinaforumin, ja jos siellä kerrottaisiin mistä kamaa saa niin saitti voitaisiin bustata heti ja ylläpitäjälle syytteet kaikista rikoksista mihin saitti on millään tavalla liittynyt.

Tässä oikeusjutussa minun tietääkseni ongelmana on se, ettei sivuston ylläpito ole hyötynyt hommasta rahallisesti. No jotain rahaa on kai joku vapaaehtoisesti lahjoittanut, mutta suomalaiset tuntien potti tuskin on paljoa yli 20e. Laki kuitenkin sanoo tekijänoikeusrikoksen olevan juurikin taloudellista hyötymistä toisten tuotoksista. No oltiinhan siinä lain kanssa vähän kiikun ja kaakun, ei siinä mitään, mutta nuo miljoonavaateet ovat ihan haitarista. Miten voidaan edes määritellä menetetyt tulot? Keskivertowarettaja pistää 1000 mp3 albumia tippumaan kerralla. Kuuntelee niistä ehkä kolmea. Loppuja tyyppi ei olisi koskaan edes ostanut. Tiedän jamppoja joilla on 1000 wareleffan kokoelma kotona. Eikä tyypit edes katso niitä...harrastus onkin vain downloadaaminen ja polttelu.

Ja kyllähän operaattori hommasta hyötyy. Myydään 10 megan yhteyksiä, ja mainostetaan että netistä saa videota ja musaa. Ja noviisi uskoo mainoksiin. Kuinkahan monessa taloudessa Suomessakin on asennettuna joku DC++ iskän koneelle kun tytär halusi niitä paljon mainostettuja elokuvia ja videoita? Eikä heistä kukaan tajua edes tekevänsä mitään laitonta. Operaattorit kyllä ilmoittavat pienellä präntillä etteivät vastaa mistään, mutta eivät myöskään isoon ääneen sano että älkää ladatko netistä mitään kun 95% on laitonta. Hyvä vaan että pissikset warettavat, saavat vanhemmat ostamaan gigapiuhat kotiin. Vaikka kyllä se iskäkin pornoa surffaa kun äiskä ei näe. Vaan onkohan kaikissa pokekuvissakaan tekijäoikeudet ihan kohdallaan...

Ware on aika jännä ilmiö. Moni jamppa harrastaa 3D grafiikkaa. Käyttävät waretettua 3D max softaa. Jos käry kävisi, niin tietty tekijäfirma vaatisi kaikilta hirveät korvaukset. Vaikka toistaalta a) kukaan syyllisistä ei hyötynyt rahallisesti b) kukaan heistä ei olisi ikinä ostanut jotain 10000e softaa kotinäpertelyyn ja c) 1 000 000 warettajaa muuttivat softan de-factoksi.

Kyllä tuo waretuskin helpottaisi jos laillisen materiaalin hankkiminen olisi jotenkin helpompaa. Mutta nyt esim. Linuxille ei voi ostaa netistä mitään musaa, kun pitää olla Windowssi että myyjien omat paskasoftat toimisivat. Pitää asennella ties mitä laajennuksia ja DRM juttuja koneelle. Jos olisi ihan standardit mp3 filet jaossa ja luottokortilla pääsisi ne heti lataamaan, niin mikä ettei. Hinta on jo nyt IMHO kohdallaan, eikös se ole jotain 90 senttiä kipale? Minä ainakin ostelisin vaikka mitä. Ja varmaan miljoona muutakin käyttäjää. Leffat vaan divx formaattiin ja hinnaksi vaikka 5e kappale. Latailisin vaikka joka ilta leffan. Makuunit ym. voisivat niitä myydä. Nyt leffoja saa vain kaupasta, DVD formaatissa ja hinta on jotain 20-30 euroa. En varmaan maksa tuollaista summaa leffasta jonka katson ehkä kerran, ehkä vain puolet...

Ja onko kuluttajalla oikeuksia? Jos ostat paskan levyn tai näet paskan leffan, niin saatko vaatia rahat takaisin? Voiko oikeus tuomita esim. Antti Tuiskun levyn virallisesti paskaksi?

p.s. sitäpaitsi musiikkipisneshän kuoli jo aikaa sitten...kun tuli c-kasetit ja kaikki vaan kopioi levyt. Niinhän sitä silloin sanottiin...ja sanotaan näköjään vieläkin. :kippis1:
 
Samaa asiaa vatvotaan suu vaahdossa ircin puolellakin, joten pistetääs tännekin muutama rivi.

Warettaminen ei ole niinkään ISPien syytä, mutta kuluttajan ulottuvilla olevat meganopeat laajakaistat ovat seurausta waretuksesta. Mikäli warettamista ei olisi, eivät laajakaistaoperaattorit tarjoaisi näin nopeita kaistoja kuluttajille tähän hintaan, koska kysyntää ei olisi.

Jos olet sitä mieltä, että ilman warettamistakin kuluttajille tarjottaisiin nykyään yli 10mb kaistoja 30€ hintaan, lopeta lukeminen tähän. Todellisuudessa ihmiset eivät tarvitse tällaisia kaistoja mihinkään muuhun, eikä kysyntää nykyisille laajakaistamarkkinoille olisi syntynyt pelkän nettiselaamisen seurauksena. Jos joku tietää, kenelle nämä halvat megakaistat ovat suunnattu jos eivät warettajille, niin korjatkaa toki.

Laajakaistaoperaattorien pääasiallinen toimenkuva ei tietenkään ole warettamisen mahdollistaminen, mutta tuskin operaattorit ovat niin naiiveja, etteivät tietäisi mihin näitä kaistoja pääasiassa käytetään. Operaattori siis ei ainoastaan mahdollista toimintaa, vaan myös tietoisesti sallii sen.

Piraattipurkin tarkoitus on mahdollistaa warettaminen. Sen suuremmin asiaa vatvomatta pidän tuota laittomana ja tuomittavana toimintana. Mutta myös piraattipurkilla on mahdollista jakaa laillisesti dataa. Tässäkin tapauksessa palveluntarjoaja mahdollistaa ja tietoisesti hyväksyy toiminnan.

Pyranhahan sen tuossa jo sanoikin.
Pyranha sanoi:
Ahaa, eli jos repertuaariin kuuluu pääosin laillista ja hyväksyttävää toimintaa niin se vähemmän päivänvaloa kestävä katsotaan läpi sormien.

Mikä sitten on käyttäjän vastuu, ja miksi telefirman vastuu on eri kuin warepurkin ylläpidon?

Nyt tästä unohtuu jotain, mutta so not, täydennetään myöhemmin.

-edit. ja nyt EN ole syyttämässä Soneraa laittomasta toiminnasta ENKÄ päästämässä Reactorin ylläpitoa pois vastuustaan. Mutta sitä käyttäjän vastuuta tässä nyt kaipaan, kun eräiden mielestä sellaista ilmeisesti ei tarvita.
 
Toisaalta joku voisi perustaa roinaforumin, ja jos siellä kerrottaisiin mistä kamaa saa niin saitti voitaisiin bustata heti ja ylläpitäjälle syytteet kaikista rikoksista mihin saitti on millään tavalla liittynyt.
Eli jos meitsi vaikka laittais jonkun ilmiselvän roinamyyjälistan tänne, ottaisi kaikki banniukaasit pois ja oikein tyrkyttäisi privaboxia ja emailia horkan välittämiseen ja etsimiseen, niin olisin silti puhdas pulmunen? Enköhän minä saisi aikalailla ansioni mukaan tuossa tapauksessa. Voisin toki jeesustella ja syyttää vaikkapa Soneraa kun he tarjoavat 10megasen piuhan.
 
Eli jos meitsi vaikka laittais jonkun ilmiselvän roinamyyjälistan tänne, ottaisi kaikki banniukaasit pois ja oikein tyrkyttäisi privaboxia ja emailia horkan välittämiseen ja etsimiseen, niin olisin silti puhdas pulmunen? Enköhän minä saisi aikalailla ansioni mukaan tuossa tapauksessa. Voisin toki jeesustella ja syyttää vaikkapa Soneraa kun he tarjoavat 10megasen piuhan.

Ei. Mutta olisitko valmis ottamaan vastaan tuomiot rikoksista mitä roinaamiseen liittyy? IMHO noille wareserverin ylläpitäjille sopisi ihan hyvin joku kamojen menetys ja sakko. Ei niin että parempien syyllisten puuttuessa hakataan jampat ristille ja viedään munuaisetkin.

Tosin kuten sanottu, syytteet on vasta luettu. Pitää katsoa se lopputulema. On sitä ennenkin miljoonia vaadittu Suomessa, ja saatu parisataa ja lounaskuponki :D
 
Entäs jos joku myykin VIP-irci kautta kamaa vaikket tietäisi paskaakaan niin sit sulla on ensin ohjeet sitellä ja sit VIPin kautta on myyntiä niin eiköhän siitä jo polkasta syytteet kasaan. Eikös tämän pommiohje sivustojen toimintaa otettu aika negatiivinen näkökanta sen yhden urpon toilailuiden jälkeen?

PS. Oliko Finreactorilla muutakin kun se elokuvien tekstitysten jakopalvelu?
 
Ei. Mutta olisitko valmis ottamaan vastaan tuomiot rikoksista mitä roinaamiseen liittyy?
Syytetäänkö noita jätkiä nyt kaikesta waretuksesta mitä maailmassa on kautta-aikain tapahtunut, vai pelkästään heidän palvelimien kautta kulkeneesta datasta? Eiköhän siellä ole rajattu aika hyvin nuo vaateet. IMO kaikki vain niskaan mitä ovat jakaneet, mutta rangaistukset niin, ettei jätkien elämää tuhota totaalisesti. Joku 150 tonnia voi olla aika kova paukku onnettomalle nörtille jonka elämän kohokohta on ripata ja jakaa uusin X-Men. Ei noita kuitenkaan millään koti-arestilla voi päästää.
 
Laki kuitenkin sanoo tekijänoikeusrikoksen olevan juurikin taloudellista hyötymistä toisten tuotoksista.

-snip-

Ware on aika jännä ilmiö. Moni jamppa harrastaa 3D grafiikkaa. Käyttävät waretettua 3D max softaa. Jos käry kävisi, niin tietty tekijäfirma vaatisi kaikilta hirveät korvaukset. Vaikka toistaalta a) kukaan syyllisistä ei hyötynyt rahallisesti b) kukaan heistä ei olisi ikinä ostanut jotain 10000e softaa kotinäpertelyyn

Eikös tommonen 10000€ säästö jo ala olemaan melkoinen rahallinen hyöty. näin siis mun mielestäni. En tiedä ajatteleeko laki kyseisestä tapauksesta näin, kun en pykälää kokonaan muista.

rafael sanoi:
Laajakaistaoperaattorien pääasiallinen toimenkuva ei tietenkään ole warettamisen mahdollistaminen, mutta tuskin operaattorit ovat niin naiiveja, etteivät tietäisi mihin näitä kaistoja pääasiassa käytetään. Operaattori siis ei ainoastaan mahdollista toimintaa, vaan myös tietoisesti sallii sen.
Sallivat tai ei, mitään laitonta asiaan ei liity. Kaistaa ei myydä waretukseen, ja uskoisin että useimpien ISPien sopimusehdoissa mainitaan tekijänoikeussuojatun materiaalin lataamisen olevan pahaa ja ehdottoman hyi-hyi.
KPY:n laajakaistan sopimusehdot sanoi:
Jos Asiakkaan käyttämän palvelun kautta on toimitettu tai vastaanotettu aineistoa, joka loukkaa lakia tai viranomaisten antamia määräyksiä, hyvää tapaa tai tekijän- ja teollisoikeuksia, Toimittajalla on oikeus, mutta ei velvollisuutta poistaa tällainen aineisto, estää sen käyttö tai sulkea Asiakkaan palvelu.
Moraalinen vastuu taas riippuu asiaa tarkastelevan tahon moraalista.
Piraattipurkin tarkoitus on mahdollistaa warettaminen. Sen suuremmin asiaa vatvomatta pidän tuota laittomana ja tuomittavana toimintana. Mutta myös piraattipurkilla on mahdollista jakaa laillisesti dataa. Tässäkin tapauksessa palveluntarjoaja mahdollistaa ja tietoisesti hyväksyy toiminnan.

Näinpä. Kuinkahan iso osa jonkun Piratebayn tai Isohuntin materiaalista ei ole tekijänoikeussuojan alaista?

EDIT: niin ja kuinkahan iso osa noista tosi isoista letkuista on kuitenkin isompien yhteisöjen käytössä, eikä Pertti Peruswarettajalla? itselläni ei ole mitään faktatietoa asiasta, mutta joku tietävämpi kertokoon.
 
Kuinkahan iso osa jonkun Piratebayn tai Isohuntin materiaalista ei ole tekijänoikeussuojan alaista?
Näinpä.
http://www.isohunt.com/dmca-copyright.php sanoi:
isoHunt.com provides only links and metadata in its search results, and hosts no actual file for download. We strive to provide a conprehensive index of P2P resources, and our automated indexing cannot discriminate copyrighted or non-copyrighted works. Torrent files (*.torrent) you download here are metadata, which describe and link to BitTorrent resources. We index and search such metadata.

We respect copyright, and will filter such P2P links at your request, provided you show proof that you directly represent the owner of copyright for the content in question. P2P links pointing to your identified copyrighted works will be disabled. If you see P2P links to material under your copyright, send us an email with a list of the P2P links in question. For our processing, list the links on separate lines and in plaintext format.
 
Näinpä.

Toi isohunt oli muuten aika huono veto itseltäni sinänsä, kun se ei taida hostata torrenttejakaan omilla palvelimillaan. Mutta toi teksti on perusbullshittiä mitä noilla sivuilla aina on: "Emme voi tietää mikä materiaali on kopiraitattua tai ei, eikä meitä kiinnosta ottaa selvää."
 
hiukan hassua että laskevat esim "X" ohjelma on ladattu 1000 kertaa, ja langettavat siitä summan, todellisuudessa sen tuotteen ostaisi 10 henkilöä.
 
hiukan hassua että laskevat esim "X" ohjelma on ladattu 1000 kertaa, ja langettavat siitä summan, todellisuudessa sen tuotteen ostaisi 10 henkilöä.

Mitenkäs se pitäisi laskea? Mielestäni on ihan loogista laskea tulonmenetys tuolla periaatteella, onhan laiton ohjelmisto joka tapauksessa käytössä, eikä siitä ole maksettu sen tekijälle korvausta. Ostaessasi tuotteen maksat oikeudesta käyttää sitä, tässä tapauksessa henkilöt käyttävät(tai ainakin lataavat tai pitävät hallussaan) tuotetta vaikka eivät ole maksaneet siitä.
 
Nämä ovat oikeuden kannalta varsin vaikeita päätöksiä sillä tuomioita jakaessa ei pitäisi koskaa olla kyse olettamuksista. Varsinkin vahingonkorvauksissa on miltei mahdoton sanoa kuinka paljon todellista tulonmenetystä on vaikka tuhannen euron softan levittäminen 10 kotikäyttäjälle aiheuttanut. Teoriassa 10000euroa mutta käytännössä 0euroa. Se voidaanko itse palvelua syyttää mistään on myös hieman kyseenalaista sillä perinteisesti ei ole palveluntarjoajan vastuulla mikäli joku käyttää heidän tuotettaan laittomiin tarkoituksiin jos ja kun sitä voisi kuitenkin käyttää myös laillisiin levityksiin.
Googlea ei tulla tuomitsemaan piratismista kuten ei myöskään polttavan dvd valmistajaa vaikka molempia käytetään piratismissa enemmän kuin mitään yksittäistä torrent sivua.
 
Googlea ei tulla tuomitsemaan piratismista kuten ei myöskään polttavan dvd valmistajaa vaikka molempia käytetään piratismissa enemmän kuin mitään yksittäistä torrent sivua.

Eikä tulekaan syyttää sillä niiden perimmäinen tarkoitus ei ole piratismin edistäminen toisin kuin useimpien torrent-trackerien.
 
Back
Ylös Bottom