Eroa Sak:sta helposti!

Ehkäpä kun valmistun inssiksi ja saan ihan virallisen duunin työnantaja puolelta alan myöskin rummuttamaan liittoja vastaan. Ihan ymmärrettävää että työnantajapuolelle tärkeää on saada liitot rikki ja palkat alas. Mutta niin kauan kun itse joutuu jotain tekemään työntekijä puolella niin liitossa pysytään.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
vision sanoi:
Ihan ymmärrettävää että työnantajapuolelle tärkeää on saada liitot rikki ja palkat alas. QUOTE]


SAK-vastaisuutta on jo ajattelevien duunarienkin keskuudessa. Itse tässä duunarina yritän saada ihmiset tajuamaan, ettei nyky SAK juuri väkeään asenteellaan auta. Ja vaihtoehtoja on!
 
vision sanoi:
Ehkäpä kun valmistun inssiksi ja saan ihan virallisen duunin työnantaja puolelta

No työnantajapuolelta ei sitä duunia "saa". Kun pitäisi olla oma firma. Muuten olet ihan vain työläinen kuten muutkin :D

Mutta jooh. Natsi/Stalin-kortti tuntui jo mäjähtäneen pöytään. Eli olisiko tuo keskustelun loppu ainakin minulle. Vastapuoli on jos sen verran irti todellisuudesta, ettei minulle niin pitkää köyttä ole takaisin vetämiseen. Ja varmasti se "vihollinen" ajattelee minusta ihan samalla tavalla :)

Odotetaan pari viikko niin eiköhän taas lähde uusi threadi käyntiin aiheesta. Voin sitten taas toistaa sanani, ja muut tekevät epäilemättä saman. Pistetään tuo CCCP kuva talteen niin voi postata sen myöhemminkin.
 
Ulkomaisen työvoiman maahantulo vapautuu 1.5. ?

Kun ns. uudet jäsenmaat (mm. Eesti ja Puola) liittyivät EU:hun, työvoiman vapaalle liikkuvuudelle (joka on yksi EU:n perusperiaatteista) asetettiin Suomen osalta vuoden siirtymäaika.

Työnantajapuoli vastusti tällaista siirtymäaikaa, Ay-liike vaati.

Käytännössä siirtymäaika on tarkoittanut sitä, että yksittäinen eestiläinen ei ole voinut tulla vapaasti Suomeen etsimään töitä pikkufirmoista. Sen sijaan suurkapitalisti ja grynderi ovat saaneet vapaasti niin paljon siirtotyöläisiä kuin tarvitsevat, koska kielto ei koske henkilöstönvuokrausfirmojen kautta tulevia työntekijöitä. Lopputulos: siirtotyöläisiä on tullut, palkat ja verot maksetaan ulkomaille eikä Suomeen ja alalla toimivat monenlaiset vuokrafirmat muodostavat erinomaisen pelikentän Suomen ja Viron talousrikollisille.

Siirtymäaika päättyy vappuna. Missään vaiheessa ei ole ollut puhetta, että sen jatkamista edes harkittaisiin, mutta nyt Ay-liike vaatii, että joko siirtymäaikaa on jatkettava tai sitten on luotava ns. "tilaajavastuu", jossa pääurakoitsija vastaa siitä, että koko aliurakoitsijaketjussa noudatetaan tessiä yms. Periaatteessa ihan asiallinen juttu, mutta kun Suomessa yleinen harmaa talous ja kuittikauppa osoittaa, että vastuu aliurakoitsijan tekemisistä ei toimi edes suomalaisten firmojen kesken, niin ei tuo vaatimus ole käytännössä muuta kuin yritys vaikeuttaa suomalaisten firmojen toimintaa kohtuuttomasti ja "rankaista" ulkomaisen työvoiman käytöstä.

Ay-liike on taas koko kansan asialla. :D

Työministeri Filatov on jo käännytetty SAK:n juoksutytöksi. Saas nähdä mitä muita vaatimuksia tulee. Näistä odotettavissa vääntöä ensi viikolla.
 
NHB sanoi:
UPM:n Kiinan paperikoneen ympärillä olevat kiinurit....
Jos jostain haluaisi kritisoida, niin se voi kuulostaa jyrkältä, että joka vuosi osa porukasta potkitaan pihalle, olikohan jotain 10 - 15 prosenttia. Ensin käydään kehityskeskusteluissa ja jos se ei auta niin kenkää tulee. Mun mielestä raakaa mutta rehellistä.
Tuo on mielestäni helvetin hyvä malli. Elikkäs kaikkien rakastaman D. Trumpin toimintamalli. Jokaiselle työntekijälle annetaan rehellistä palautetta työsuorituksesta.

Henkilöstöstä 20% eli parhaat työntekijät saavat runsaasti vastuutehtäviä, hyvät edut ja paremman palkan, ehkä bonuksia ynnä muuta.

70% työntekijöistä, jotka hoitavat työnsä hyvin, pidetään hyvin ja annetaan mahdollisuuksia kouluttautumiseen, sekä etenemiseen uralla.

10% työntekijöistä saavat vuosittain varoituksen: jos työnteon tahti tai laatu ei parane ja olet vuoden päästä "huonoimman" 10 prosentin joukossa, kenkää tulee.

En muuten väitä että juuri täällä UPM:n Kiinan paperikoneella tämä 20-70-10 sääntö toteutuu.

Suomessahan tuo olisi täysin mahdoton ajatus ja varmasti tuntuu raa'alta toimintamallilta täällä sosialismin kehdossa. Mutta mietitäänpä: kuinka monella on työkavereita, jotka lusmuavat töissä, kahvilla, röökillä, ovat alku- tai loppuviikon "sairaslomilla", valittavat kaikesta, jättävät duunit muille? Niinpä, aika monella on tuollaisia työkavereita. 10% kuulostaa isolta määrältä, mutta kun asiaa miettii tarkemmin, se voi olla aika realistinen määrä niistä työpaikkojen lusmuista.

Mutta ei, Suomessa kaikkia taputellaan päähän ja hyssytellään ongelmat maton alle.

Olisi tuossa toimintamallissa ongelmiakin: mitäs sitten jos sinua arvioiva esimies onkin täysi mulkku ja haluaa savustaa sinut ulos? Tai jos olet ollut ns. suojatyöpaikassa ammattiliiton suojeluksessa vuosikymmeniä ja yhtäkkiä sinun pitäisi tehdäkin jotain?
 
Lumi sanoi:
Se jonkinlainen luottamusmies tarkoitti tässä tapauksessa varmaan luottamusvaltuutettua. Luottamusvaltuutetun ei valitsijoineen tarvitse kuulua mihinkään.

Sarjassamme lain kertomaa (Työsopimuslain 13 luvun 3 §):

"Työntekijät, joilla ei ole työnantajaa työehtosopimuslain nojalla sitovassa työehtosopimuksessa tarkoitettua luottamusmiestä, voivat valita keskuudestaan luottamusvaltuutetun. Luottamusvaltuutetun tehtävät ja toimivalta määräytyvät tässä laissa ja muualla työlainsäädännössä erikseen säädettävällä tavalla. Lisäksi työntekijät voivat erikseen enemmistöpäätöksin valtuuttaa luottamusvaltuutetun edustamaan heitä valtuutuksessa määrätyissä työsuhteita ja työoloja koskevissa asioissa.

Luottamusvaltuutetulla on oikeus saada laissa tarkoitettujen tehtävien hoitamiseksi tarpeelliset tiedot sekä riittävästi vapautusta työstään. Työnantajan on korvattava tästä aiheutuva ansion menetys. Muiden tehtävien hoitamiseksi luottamusvaltuutetulle annettavasta työstä vapautuksesta ja ansion menetyksen korvaamisesta on sovittava työnantajan kanssa.

Luottamusvaltuutetun irtisanomissuojasta säädetään 7 luvun 10 §:ssä."

Kommentoin tuota aikaisempaa väitettäni ainoastaan tässä ja nyt. Lukaisin alani TESin läpi ja siellä oli tosiaankin aika selvä maininta siitä, että luottamusmiehen pitää olla liiton jäsen :david: Ilmeisesti kohdallani oli sitten kyse juuri "luottamusvaltuutetusta", asiasta ei ole juurikaan keskusteltu tuon jälkeen. Itse ymmärsin tilanteen lähinnä jonkinlaisena pesänselvityksenä ja "takeena" siitä, että tulevaisuudessa ongelmat ratkottaisiin hieman sivistyneemmin. Nykyään en edes tiedä ketkä vakituisesti töissä olevista n.20 henkilöstä kuuluvat ammattiliittoon (tai no, saisihan sen selville tilitoimiston kautta...) eikä asia liiemmin kiinnosta. Lukuisia työkavereitani olen järkipuheella saanut eroamaan liitosta. Heistä moni pitkälti tätä samaa narun perässä johdateltavaa sakkia, joiden ainoa syy liittoon kuulumiselle oli aikaisemmissa työpaikoissa koettu liittoon kuuluvien suunnalta tullut painostus, eräänlainen pakkojäsenyys siis...
 
kodari76 sanoi:
Palkkaa ei makseta ansion mukaan. Palkkaa maksetaan sen verran kun on pakko.

äh.. pääsitpäs näpäyttämään. tiedän kylää tämän, vaikka en sitä nyt kyllä hakenutkaan.

Nyt pitäisi jääräpäisemmänkin liittojen vastustajan hahmottaa se tosiasia, että liitot ovat neuvotelleet vain minimipalkat. Eli edelleen firmoilla on mahdollisuus maksaa niin paljon enemmän palkkaa, kuin vain huvittaa. Miksei hyvän ja nohevan duunarin palkka sitten nouse? Ehkä onkin niin, että oikeasti ei ollakaan niin korvaamattomia mitä kuvitellaan.

juu.. on neuvoteltu minimipalkat. on myös neuvoteltu sellaisia ehtoja, jotka eivät juuri kannusta työllistämään. työllistäminenhän on tässä maassa riski, vaurastuminen suuri häpeä. Liitto katsoo, että on parempi, että kaikki tienaa jonkun peruspalkan, kuin se, että yksilön ponnisteluilla olisi jotain merkitystä. Toki veroprogressiollakin on tässä näppinsä pelissä.

Poistetaan liitot niin poistetaan vähäinenkin vastavoima. Päästään kilpailemaan banaanivaltioiden kanssa palkoilla. Kuinkas hienoa se sitten olisikaan.
kyllä, provoa..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom