Erilaiset proteiinit?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja gunner
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
15.12.2002
Viestejä
275
Ikä
42
Tästä aiheesta on saattanut olla asiaa aikaisemminkin, mutta laiska kun olen, niin en jaksa alkaa metsästämään eri lähteistä. Kaipaisin nyt selvyyttä erilaisiin proteiinin valmistustapoihin.

Eli:
hydrolysoitu
ionivaihdettu
ultrasuodatettu
ei mikään ylläolevista, ilmeisesti silloin on kysessä perusproteiini(esim FAST:in HERA 85)

Mitä eroa noilla on käytännössä ja minkälaisiin juomiin niitä kannattaa käyttää?

...Ja vielä lisäksi:
Mitä tarkoittavat isolaatti ja konsentraatti, mitä eroa niillä on?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
The average whey protein consumer is likely to run into three different types of whey, and all have to do with how the protein was processed.

The first type is whey hydrosolates. This just refers to a protein where long chains of amino acids have been broken up either into little-bitty groups of amino acids or freestanding amino acids. When you eat any type of protein, it eventually becomes hydrolyzed in your gut, providing you have the necessary enzymes to do the job.

Taking your proteins in a hydrolyzed state means that a lot of the work's already been done for you. As such, these types of proteins are assimilated much more quickly than other, non-hydrolyzed types.

The second type of commonly found whey protein is whey isolates. These are lonely wheys that spend most of their time locked up in their rooms until they go berserk and end up on a watch tower somewhere with a high-powered rifle. Nah, they're really a type of whey that's been concentrated from various dairy sources. They usually use ceramic filters to isolate the protein and the end result is a high-quality protein that hasn't been subjected to heat. Consequently, it hasn't lost any of its purported immunostimulatory properties.

The third most commonly encountered whey protein is called ion-exchange whey. This is simply a whey that's been purified by controlling the chemical charges of the proteins. They use chemicals to do this so the protein ends up slightly damaged, or denatured, but the final product is the most pure of all the whey proteins.

Does it matter which one you use? Probably not, except in the case of the post-workout period. This is when you'd want a fast-acting, easily digestible protein like a whey hydrosolate.
 
Nostetaanpas nyt vanhaa ylös kún ei viitsi ihan uutta treadia aloittaa.

Eli mitä eroa on ultrasuodatetulla ja konsentraatilla?

Edit: Ja kaikki erot muihinki isollaatti jne saa selittää.
 
Loordi, :elintarviketeknologiapläjäys:

Tuossa on sekoitettu keskenään yksittäinen valmistusmenetelmä
(ultrasuodatus) ja lopputuote(isolaatti). Karkeasti voidaan sanoa, että
proteiinikonsentraatti ja proteiini-isolaatti ovat lopputuotteita, joita
valmistetaan mitä erilaisin menetelmin, mutta karkeasti yleistettynä
voidaan todeta, että konsentraattien proteiinipitoisuus on yleensä 80%(34-
85%), kun isolaattien vastaava pitoisuus on yli 90%. Erilaiset
valmistusmenetelmät taas sitten takaavat proteiinipitoisuuden lisäksi sen,
kuinka hyvin nämä kokonaiset proteiinit ovat säilyneet, kuinka paljon
tuotteessa on mikroravintoaineita, laktoosia, tuhkaa ja myös keskeisenä,
mikä on lopputuotteen rasvapitoisuus. Maidon proteiinipitoisuus vaihtelee
merkittävästi, mutta täten pitoisuus on helppo vakioida ultrasuodatuksen
avulla elintarviketeollisuuden jatkokäsittelyyn tuotteita valmistettaessa.

Käytettävät erilaiset menetelmät ovat siis erilaisia suodatuksia
molekyylitasolla. Pääsääntöisesti puhumme suomen kielellä erilaisista
kalvosuodatusmenetelmistä
. Kalvosuodatusmenetelmissä käytetään
huokoisuudeltaan erilaisia kalvoja, jolloin nestevirrasta on mahdollista
erottaa juuri ne komponentit, joita halutaan konsentroida, tai
poistaa. Kalvosuodatus on mekaaninen prosessi, jolla ei ole
vaikutusta tuotteen kemialliseen koostumukseen. Neste yksinkertaisesti
erotetaan kahdeksi erilliseksi virraksi puoliläpäiseviä kalvoja käyttäen.
Paine-ero pakottaa&erottaa erikokoiset komponentit toisistaan.
Kalvosuodatuksien yleisin sovellus elintarviketeollisuudessa on nimenomaan
heran käsittely. Lisäravinnepuolelta on varmasti tuttu termi "cross-flow-
filtration", joka on juuri yksi näistä kalvosuodatusmenetelmistä, jossa
kalvon suuntainen voimakas nestevirta ehkäisee kalvon tukkeutumista
prosessin aikana ja edes auttaa eri komponenttien suodattumista toisistaan.

Kalvon tiheydestä riippuen suodatusprosessia kutsutaan joko
käänteisosmoosiksi, nanosuodatukseksi(NF), ultrasuodatukseksi(UF),
taikka mikrosuodatukseksi(MF, micro-filtration).

Teknisesti, ultrasuodatus mahdollistaa heraproteiinin konsentroimisen
haluttuun proteiinipitoisuuteen sekä kivennäisaineiden ja laktoosin
erottamisen samanaikaisesti lopputuotteesta. Kuten lisäravinnemaailmasta
tiedämme, näin ei kuitenkaan usein ole, vaan isolaatit edustavat mm.
laktoosipitoisuuden suhteen sitä määrältään marginaalisinta lopputuotetta.

Isolaattien valmistus meneekin sitten astetta hifimmäksi, valmistus voi
tapahtua mm. kromatografian ja mainitun mikrosuodatuksen avulla, jolloin
proteiinit voidaan eristää vielä pidemmälle ja tarkemmin, biologisesti
aktiivisia mikrofraktioita erityisesti suojellen&tietyt mikro-organismit
poistaen. Lopputuotteena siis tuo WPI. :)

Alla Journal of Dairy Sciencen ihan OK perusartikkeli maidon erilaisista
käsittelymenetelmistä kohti lopputuotetta(konsentraatti, isolaatti yms.)
http://jds.fass.org/cgi/reprint/82/10/2238

:kippis1:
 
Juu elikkä nutri plussin hera 8100 on valmistettu ultrasuodatus menetelmällä eli se on isolaattia?

Ja samaan aikaan se on konsentraattia kun se proteiinipitoisuus on 81%?

Häh?

Edit: Eli siis konsentraattia!
 
TheLORD sanoi:
Edit: Eli siis konsentraattia!

Sieltä se tulee, kun vähän potkii.. ;) :D Karkeana yleissääntönä, herakonsentraatit ovat usein nimenomaisia ultrasuodatuksia, kun taas isolaatit ionivaihtotekniikalla prosessoituja. Hydrolysoidut herat sitten pääsääntöisesti isolaatteja. Onhan näitä täällä käsitelty, search'i laulamaan! Sen verran yksilöllistä kuitenkin, että paras tarkkailla niitä jauhopussien kylkiä tuotetietoineen.. :)

Ants, hajoo aamuihis.. ;) :insaideri: :lol2:
 
Jason82 sanoi:
Sieltä se tulee, kun vähän potkii.. ;) :D Karkeana yleissääntönä, herakonsentraatit ovat usein nimenomaisia ultrasuodatuksia, kun taas isolaatit ionivaihtotekniikalla prosessoituja. Hydrolysoidut herat sitten pääsääntöisesti isolaatteja. Onhan näitä täällä käsitelty, search'i laulamaan! Sen verran yksilöllistä kuitenkin, että paras tarkkailla niitä jauhopussien kylkiä tuotetietoineen.. :)

Ants, hajoo aamuihis.. ;) :insaideri: :lol2:


Juu nutriplussissa kerrottiin vain valmistus menetelmä.
 
Moro, tietääkö ja voiko kukaan sanoa mikä olisi halvinta hera-isolaattia? Tuskin noi fastin ainakaan =)
 
Sun kroppas ei eroa havaitse, markkinoiden luomaa hömppää nämä eri suodatusmenetelmät. .


Heraproteiinilla voi olla korkea proteiinipitoisuus, mutta se ei kerro kuitenkaan mitään sen todellisesta laadusta!
Pelkkä jauheen proteiinipitoisuus ei kerro mitään tuotteen laadusta. Tuotteen fraktiojakauma kannattaa tarkastaa, sillä se kertoo miten laadukkaasta ja suorituskykyä sekä terveyttä edistävästä herajauheesta on kyse. Mikäli nämä merkinnät puuttuvat voit olla melko varma, että tuotteessa käytetyt raakaaineet
ovat laadultaan kyseenalaisia. Varmista että ainakin kaikki tärkeimmät mikro- ja makrofraktiot ovat säilyneet denaturoimattomina ja, että beeta-laktoglobuliinin osuus ei ylitä 55%. Beeta-laktoglobuliini on urheilijan kannalta vähiten
toivottava fraktio. Joissain herajauheissa sen osuus on jopa 75-90 % mistä johtuen muille hyödyllisimmille osille jää vain hyvin vähän tai ei ollenkaan tilaa. Runsaasti beeta-laktoglobuliinia sisältävät jauheet on suunniteltu teolliseen ruoanvalmistukseen, joten niitä ei ole tarkoitettu käytettävän urheiluravinteina

:5:
 
Juu, marjis kuulostaa Matti Haloselta. Voi elämä tuota paskanjauhantaa, tuo on niin markkinointipaskaa ettei paremmasta väliä. Mikrofraktioilla pelleily on lisäravinneteollisuuden irvikuva, luullaan että mikrofraktioilla kasvetaan ja jos tuotteella ei ole patenttia, on se täysin turha. Myös isolaattia vouhkataan ja pidetään kehityksen edellytyksenä, toki toki kun se on kalliimpaa.

Syö marjis emmentaalijuustoa, siinä on saatanasti mikrofraktioita, mutta toki et sillä kehity yhtään enempää. Kaikki mikristen väitetyt terveysominaisuudet ovat yksi paskanmerkitys kokonaisravinnossa. Jengi ottaa heraa jonkun 100g päivässä ja tällä on sitten megalomaaninen merkitys, just.

Eli noita mikrofraktiojuttuja ei todellakaan kannata ottaa tosissaan, ne ovat pelkkää markkinointikikkailua jolla yksi valmistaja pyrkii mollaamaan muita, mitään merkitystä niillä ei käytännössä ole kun normaalin treenaavan ihmisen ruokavalio on jo todella hyvällä mallilla eikä pelkällä heralla kukaan elä.

Tässä muuten markkinoiden laktoosittomimman halpishera Prowheyn mikrofraktiot jotka laitettiin ihan vain periaatteen vuoksi kun eräs taho aukoo päätänsä kokoajan muiden tuotteista.

Marjakarjun jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa, painottakaa perusravintoa, silloin ollaan metsässä jos herasta tulee tärkein asia treenaamisessa.

Beetalaktoglobuliini 40-50%
Alfalakta-albumiini 12-16%
Seerumialbumiini 1,5-4%
Glykomakropeptidit 11-15%
Immunoglobuliinit 5-8%
laktoferriini <1%

HUOM! Mitkään mikrofraktiot eivät edistä terveyttä niissä määrissä mitä niitä käytetään. Perusravinto on se, joka tukee terveyttä, ei joku heraproteiini. Väärin tavoin käyttäjiä harhauttava markkinointi pyrkii lisäämään tuotteiden myyntiä juuri väittämällä perättömiä väitteitä mikrofraktioiden tärkeydestä. Tähän syyllistyy liian moni valmistaja, mutta yksi valmistaja on ylivoimaisesti ylitse muiden.
 
Jouni Virtamo kertoi kerran kaupalla, että miten vitussa sitä kasvettiin 80-90 luvulla kun mistään mikrofraktioista ei ollut tietoakaan. Kreatiinikaan ei ollut vielä markkinoille tullut. Siis kyllähän noi on niin vitun paskaa. Kuinka paljon esim Hulkkia on mikrofraktiot kiinnostanut? Ei se niiden avulla ole kasvanut nykyisiin mittoihinsa.
 
Samaa mieltä Mike kans,noita fraktio juttuja jauhettiin aikanaa Bodauslehdessä mainos mielessä erään jauhokaupan laskuun,miksi muut ei niistä jauha? miksi niiden tuotteen maksaa mansikoita muihin verrattuna?
missä on ne käyttäjät jotka ovat hyötyneet niistä jauhoista enemmän?


täyttä paskaa!
 
Samaa mieltä Mike kans,noita fraktio juttuja jauhettiin aikanaa Bodauslehdessä mainos mielessä erään jauhokaupan laskuun,miksi muut ei niistä jauha? miksi niiden tuotteen maksaa mansikoita muihin verrattuna?
missä on ne käyttäjät jotka ovat hyötyneet niistä jauhoista enemmän?


täyttä paskaa!

niin just. helppohan se on sanoa ja painaa pussin kylkeen että tää on tehty hölöpölöyxkax menetelmällä ja on maailman parasta ja puhtainta ku mitenpä sutä voi tavallinen pullianen testata mitenkään.
Ihan sama kreatiinin kanssa:offtopic: joku ufs vois lyödä johonkin purkkiin vaan jotain sinneppäin olevaa jauhoa ja joku käyttäjä onnellisena vetelis sen ja luulis että tää on huippi kreaa. ja kuurin loputtua miettis että perkele kun ei toiminu.. pitää varmaan korjata ruokavaliota tai treeni ohjelmaa..

Kyllä on kuluttaja heikoilla näissä asioissa..
 
Ja kun kreatiini tuli suosituksi, niin toki kehitettiin pyruvaattia ja kaikki esterihässäkät jotka ovat toki kalliimpia ja aina tietenkin tehokkaampia ja polttavat kuulemma yhden valmistajan mukaan jo rasvaakin. Tämä on toki ihan normaalia muilla aloilla. Omo pesuaine on aina joka kerta tehokkaampaa ja tehokkaampaa, periaatteessa ekalla omo valmisteella olisi pitänyt tulla paskaisempia vaatteita kuin ennen pesua koska jo silloin se pesi vitivalkoiseksi.

Lisäravinneteollisuudessa oikein mässäillään nykyään kaikella epäolennaisella paskalla kun käyttäjien määrä on lisääntynyt. Myydään Hicaa ja Anatoria järjettömillä yli 100€ hinnoilla ja ihan surutta suositellaan aloittelijoille. Samaan soppaan haukutaan että vain meidän jauhoissa on mikrofraktioita ja vain niiden avulla voi kasvaa, muut ovat heikkolaatuisia kopioita ja hyödyttömiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom