Eri proteiinien nopeudet?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Weeboom
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
11.4.2003
Viestejä
2 979
Mitä luokkaa ovat erityyppisten lisäravinneproteiinien nopeudet? Tässä nyt tarkoitan optimaalista tilannetta, missä muut osa-alueet eivät vaikuttaisi imeytymiseen. (rasvat, muu ruoka mahassa...)

Erilaiset herat, hydrolysoidut yms?
kaseiini?
soija?

Perustuuko rasvan (esim. rypsäri) proteiinin imeytymistä hidastava vaikutus elimistön käyttäytymiseen vai sitooko rasva vain "mekaanisesti" protskun mahalaukkuun pitemmäksi aikaa? Ilmeisesti kaseiinin hitaus perustuu juuri tähän viimeksi mainittuun?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos haet jotain kellonaikoja, niin sitten tuo on vaikea kysymys... Olisikohan niin, että hydrolisoitu imeytyy 15 minuutin sisällä ja kaseiini taitaa mennä johonkin tuntiin.

Eikös kaseiinin hitaus perustu juuri siihen, että se "puuroutuu", kun se vatsanesteiden kanssa pääsee tekemisiin. Ei siis faktaa, äm-uu-tee-uu:ta.
 
Weeboomi sanoi:
Perustuuko rasvan (esim. rypsäri) proteiinin imeytymistä hidastava vaikutus elimistön käyttäytymiseen vai sitooko rasva vain "mekaanisesti" protskun mahalaukkuun pitemmäksi aikaa? Ilmeisesti kaseiinin hitaus perustuu juuri tähän viimeksi mainittuun?
Mielestäni rasvahappoja joudutaan pilkkomaan kauemmin, jolloin ruokasula ei voi siirtyä ohutsuoleen nopeasti. Ohutsuolessakin rasvaa joudutaan pilkkomaan kauemmin kuin muita ravintoaineita.

hera nyt on ainakin nopeinta ja kaseiini (kai) hitainta, soija taitaa olla jossain välissä. Muuta en tiedä.
Ja on kyllä aika paha kyssäri. :evil:
 
No kaseiini nyt ei ainakaan tunnissa imeydy lähellekään..
Suurinpiirtein niin, että hydrolysaatti 15-30min, hera 45-60min, soija 2-4 tuntia, kaseiini 3-7 tuntia.
 
Niin ja jos ruvetaan miettimään sitte varsinaisia ruokia...Niin kala ilmeisesti imeytyy todella hitaasti ja on mahassakin jopa 6 tuntia. Ja siitä sitten vähitellen alkaa vasta imeytyä ohutsuolessa...Eli TOOODELLA hidasta proteiinia esim. lohi.
 
rollerghost sanoi:
No kaseiini nyt ei ainakaan tunnissa imeydy lähellekään..
Suurinpiirtein niin, että hydrolysaatti 15-30min, hera 45-60min, soija 2-4 tuntia, kaseiini 3-7 tuntia.

Puhutaanko tässä nyt siitä milloin imeytyminen alkaa vain milloin se on kokonaan siirtynyt pois vatsalaukusta? Esim. Kaseiinin imeytyminen kyllä alkaa varsin nopeasti, mutta se jatkuu hitaana pitempään. Hera taas aloittaa nopeammin ja koko höskä imeytyy myös nopeasti.

Tässä copy pastella hieman:
"heran ja kaseiinin erot: Heraproteiinia 30g -> 1h päästä veren aminopitosuudet 300% -> 2h päästä 92% -> 4h päästä takas lähtötilanteessa. Kaseiinia 30g: -> 2h päästä 32% -> 4h päästä 35% -> 7h päästä tasot vieläkin koholla. "

Nuo imeytymisnopeudet vaihtelevat riippuen henkilöstä, syödystä määrästä ja kuun asennosta, niin tarkoista luvuista on turha huolehtia. Riittää kunhan tietää suurin piirtein tuon nopeusjärjestyksen, ettei ala kaseiinia palautusjuomaksi ja hydro-heraa kiskomaan iltapalaksi :)
 
Saapas sanoi:
Mielestäni rasvahappoja joudutaan pilkkomaan kauemmin, jolloin ruokasula ei voi siirtyä ohutsuoleen nopeasti. Ohutsuolessakin rasvaa joudutaan pilkkomaan kauemmin kuin muita ravintoaineita.

IFA-teoksen mukaan rasva pilkkoutuu vasta ohutsuolessa.

Lisäksi
"Ruuan määrä ja laatu vaikuttavat nekin [mahalaukun (ei vatsalaukun)] tyhjenemisnopeuteen. Juomat menevät melkein heti ohutsuoleen. Jopa kiinteän ruuan yhteydessä juotu neste "etuilee" mahalaukussa ja pääsee yleensä ensiksi suoleen. Hiilihydraattipitoinen ateria poistuu mahasta aika nopeasti, valkuaisainepitoinen jonkin verran hitaammin ja runsaasti rasvaa sisältävä kaikkein hitaimmin. Normaalisti mahalaukku tyhjenee aterian jälkeen noin neljässä tunnissa."
 
Arvo Paperi sanoi:
IFA-teoksen mukaan rasva pilkkoutuu vasta ohutsuolessa.

Lisäksi
"Ruuan määrä ja laatu vaikuttavat nekin [mahalaukun (ei vatsalaukun)] tyhjenemisnopeuteen. Juomat menevät melkein heti ohutsuoleen. Jopa kiinteän ruuan yhteydessä juotu neste "etuilee" mahalaukussa ja pääsee yleensä ensiksi suoleen. Hiilihydraattipitoinen ateria poistuu mahasta aika nopeasti, valkuaisainepitoinen jonkin verran hitaammin ja runsaasti rasvaa sisältävä kaikkein hitaimmin. Normaalisti mahalaukku tyhjenee aterian jälkeen noin neljässä tunnissa."
Ai joo, ohutsuolessahan rasva pilkkoutuu! Olinpas mä taas tyhmä, olis voinut ajatella, eihän se voi mitenkään pilkkoutua siellä kun sappihappo puuttuu.. :nolo:
Mutta miten sitten rasvainen ateria poistuu mahalaukusta hitaimmin, mikäli sitä ei tarvitse edes pilkkoa?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom