Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Dragon sanoi:Mitä eroa on ionivaihdetulla heralla, hydrolysoidulla heralla ja herakonsentraatilla?
muffy sanoi:Joskus oli ennen muistaakseni FAQin puolella sellanen helvetin tiivis ja monipuolinen teksti erilaisista heroista mutta en löydä sitä ikäväkseni enää mistään. Toivottavasti sitä ei ole poistettu kokonaan, oli ihan hyvä asia olla se olemassa täällä.
muffy sanoi:Hyvää infoa ionivaihdosta, kauan eläköön Google.
http://www.pakkotoisto.com/liitteet/ion92.htm
P.S. Tätä sivua ei millään Pakkiksen söötsillä löytyny.
Juha1 sanoi:Muffy kyllä toi sivu löytyy ;)
Ironbutt sanoi:Pauliina kertoo kirjassaan, että laadukkaan heraproteiini-isolaatin valmistus on erittäin monimutkainen ja kallis prosessi. Ongelmana on heran arvokkaiden mikrofraktioiden säilyttäminen muuttumattomana sekä se, että prosessin aikana osa proteiineista denaturoituu hyvin helposti. Tutkimusten mukaan vain denaturoitumattomalla proteiinilla on biologista arvoa. Isolaatin valmistaminen denaturoimatta sitä on valmistusteknisesti erittäin vaikea asia. Yleisesti käytetty ionivaihtomenetelmä tuhoaa suuren osan heran tärkeistä terveysvaikutteisista osista.
indigof73 sanoi:Olen sanonut tämän jo ainakin kertaalleen aikaisemmin, mutta sanotaan vielä toistamiseen: maksaminen sellaisesta proteiinista, jonka sanotaan olevan denaturoimatonta on täysin järjetöntä. Laskostuneen proteiinin ravintoarvo on täysin eri kuin sen biologinen 'arvo'. Vatsahapot pistävät sen laskostuneen proteiinin päreiksi ennen kuin se käytetään ravinnoksi - elimistö ei hyödynnä ravinnokseen proteiineja vaan aminohappoja.
cuscus sanoi:Eiköhän kaikki jauhot ole denaturaimattomia, sillä jauhemuodossahan ne ovat eikä yhtenä paakkuna. Denaturoituminen ilmeisesti tarkoittaa myös herassa sitä paakkuuntumista ja yhdestä kiinteästä heramöhkäleestä ei olisi kiva tehdä drinkkejä.
Pointti siinä denaturoitumisen välttämisessä on se, että ne denaturoituneet osat joudutaan poistamaan herasta ja heittämään pois. Siinä ilmeisesti menee ensinnä näitä heran herkimpiä osia hukkaan.
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tälläinen käsitys minulla on ollut asiasta.
cuscus sanoi:Eli hera denaturoituessaan pysyy juoksevassa muodossa?
viltteri sanoi:Muistaakseni tripeptideille (ja oliko myös di-?) on elimistössä erillinen kuljetusjärjestelmä, joten ne voivat periaatteessa imeytyä nopeammin.