- Liittynyt
- 13.10.2004
- Viestejä
- 1 010
- Ikä
- 44
teemupii sanoi:En. Muutetaan "low-carb" muotoon "Atkins".
muuta keskenäs... :jahas:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
teemupii sanoi:En. Muutetaan "low-carb" muotoon "Atkins".
Cockton sanoi:muuta keskenäs... :jahas:
Miten termodynamiikka tähän vaikuttaa? Energian poltosta syntyy aina lämpöä, muttei se selitä miksi low-carb toimisi paremmin kuin mikään muukaan tapa. Termodynamiikka sopii lähinnä vain "kalori on kalori" ajatteluun, ja siihen että elimistö toimisi fuusioreaktorina. Elimistö harmi vain toimii lähinnä kemiallisten reaktioiden perusteella, ja kerta näitten reaktioiden toimintaa ei tunneta kunnolla, niin voidaan lähinnä vain arvailla.stranger sanoi:No ainakin ihan termodynamiikan lakien perusteella (osa lämpöenergiaksi), kylläisyysvaikutuksella ja insuliinivasteen pienenemisellä.
Metaboliasta tiedät varmaan kuitenkin sen verran, että esimerkiksi proteiineja käytetään energiaksi hiilihydraatteja huonommalla hyötysuhteella eli lämpöä vapautuu enemmän. Pelkästään jo sen perusteella, että prosessi on huomattavasti monimutkaisempi eli reaktioita tapahtuu enemmän.teemupii sanoi:Miten termodynamiikka tähän vaikuttaa? Energian poltosta syntyy aina lämpöä, muttei se selitä miksi low-carb toimisi paremmin kuin mikään muukaan tapa. Termodynamiikka sopii lähinnä vain "kalori on kalori" ajatteluun, ja siihen että elimistö toimisi fuusioreaktorina. Elimistö harmi vain toimii lähinnä kemiallisten reaktioiden perusteella, ja kerta näitten reaktioiden toimintaa ei tunneta kunnolla, niin voidaan lähinnä vain arvailla.
Omalta kohdaltani olen tuon empiirisesti todennut. Enkä usko olevani yksin. Mahdollisia syitä: hitaampi imeytyminen, pienempi insuliinivaste...teemupii sanoi:Kylläisyysvaikutus: Miten määrittelet kylläisyysvaikutuksen? Tämä on suure, joka on oikeastaan mahdoton mitata ainakin siten että mittaustulokset olisivat vertailukelpoiset.
No tiedät varmaan, että rasva/proteiini vaikuttaa GI-lukuun alentavasti...teemupii sanoi:Insuliinivasteeseen vaikuttaa lähinnä vain ruoka-aineen GI-luku. Minkä mukaan matalan insuliinivasteen omaava ruoka lihottaisi enemmän kuin rasva/proteiini?
Eiköhän se jo tullut selväksi?teemupii sanoi:Jos olet lukenut tämän alan julkaisuja (ilmeisesti niitä joita minä en ole lukenut), niin voisitko kertoa miten nämä kutsumasi low-carb dietit oikein fysiologisesti toimivat?
teemupii sanoi:Miten termodynamiikka tähän vaikuttaa? Energian poltosta syntyy aina lämpöä, muttei se selitä miksi low-carb toimisi paremmin kuin mikään muukaan tapa. Termodynamiikka sopii lähinnä vain "kalori on kalori" ajatteluun, ja siihen että elimistö toimisi fuusioreaktorina. Elimistö harmi vain toimii lähinnä kemiallisten reaktioiden perusteella, ja kerta näitten reaktioiden toimintaa ei tunneta kunnolla, niin voidaan lähinnä vain arvailla.
Kylläisyysvaikutus: Miten määrittelet kylläisyysvaikutuksen? Tämä on suure, joka on oikeastaan mahdoton mitata ainakin siten että mittaustulokset olisivat vertailukelpoiset.
Insuliinivasteeseen vaikuttaa lähinnä vain ruoka-aineen GI-luku. Minkä mukaan matalan insuliinivasteen omaava ruoka lihottaisi enemmän kuin rasva/proteiini? Insuliinivaste on tietysti hyvinkin mahdollinen osaselitys vähempään rasvojen "pakkautumiseen", muttei laihtumiseen. Korkeat insuliinitasot lisäävät "pakattujen" rasvojen määrää, mutta jos mennään muuten alle energian kulutuksen, ei loppuvaikutuksessa pitäisi olla mitään eroa.
En nytten tiedä miten tämän oikein selittäisi, mutta kaikki kertomasi asiat ovat oikeastaan seurauksia, eikä syitä. Tämän hetken tiedon mukaan joudutaan valitettavasti seuraamaan vain seurauksia, kun oikeita syitä ei vielä tiedetä kunnolla. Ketonien toiminta tiedetään tällä hetkellä ihan tyydyttävästi, mutta tarkoittamasi low-carbien (rajoitettujen hiilyhydraatti-) diettien toiminnasta ei ole muuta kuin viitteitä.
Haluan tässä lopussa vain sanoa että Atkins-dietin "magic bullet" ovat ketonit. Ja varsinkin se että elimistö käyttää enemmän energiaksi ketoneita kuin glykogeenia (ei siis glykoolia, kuten taisin nopeasti yhteen viestiin hutaista!). Jos olet lukenut tämän alan julkaisuja (ilmeisesti niitä joita minä en ole lukenut), niin voisitko kertoa miten nämä kutsumasi low-carb dietit oikein fysiologisesti toimivat?
Anssi Manninen sanoi:Lueppa se mun artikkeli.
Tätä asiaa ei itseasiassa tiedetä, vaan se on tällä hetkellä vain teoria jota ei ole voitu näyttää toteen/selittää. Hyötysuhde on varmastikkin jonkun verran huonompi, mutta se että onko tällä hyötysuhteen huonomisella käytännössä mitään merkitystä onkin ihan eri juttu.stranger sanoi:Metaboliasta tiedät varmaan kuitenkin sen verran, että esimerkiksi proteiineja käytetään energiaksi hiilihydraatteja huonommalla hyötysuhteella eli lämpöä vapautuu enemmän. Pelkästään jo sen perusteella, että prosessi on huomattavasti monimutkaisempi eli reaktioita tapahtuu enemmän.
Mitä tähän voisi sanoa muuta kuin onnea.stranger sanoi:Omalta kohdaltani olen tuon empiirisesti todennut. Enkä usko olevani yksin. Mahdollisia syitä: hitaampi imeytyminen, pienempi insuliinivaste...
Mutta onko tälläkään mitään väliä verrattessa matalan GI:n omaaviin hiilihydraatteihin?stranger sanoi:No tiedät varmaan, että rasva/proteiini vaikuttaa GI-lukuun alentavasti...
stranger sanoi:Metaboliasta tiedät varmaan kuitenkin sen verran, että esimerkiksi proteiineja käytetään energiaksi hiilihydraatteja huonommalla hyötysuhteella eli lämpöä vapautuu enemmän.
Miten niin ei voida näyttää toteen/selittää? Kyllä noita metaboliareittejä on sen verran tutkittu, että vaikka kaikkea ei niiden monimutkaisuuden vuoksi tietenkään voida selittää, niin tuo nyt on 100% varmaa, että energiantuotto proteiineista on huomattavasti monimutkaisempi prosessi kuin hiilihydraateista.teemupii sanoi:Tätä asiaa ei itseasiassa tiedetä, vaan se on tällä hetkellä vain teoria jota ei ole voitu näyttää toteen/selittää. Hyötysuhde on varmastikkin jonkun verran huonompi, mutta se että onko tällä hyötysuhteen huonomisella käytännössä mitään merkitystä onkin ihan eri juttu.
No siitä nyt ei varsinaisesti ollutkaan kysymys... Ei mitään eroa tarvikaan olla. Voithan sä syödä pelkästään matalan GI:n omaavia hiilihydraatteja, mutta pointti oli se, että rasva ja proteiini laskee tuota GI:tä.teemupii sanoi:Mutta onko tälläkään mitään väliä verrattessa matalan GI:n omaaviin hiilihydraatteihin?
No yleisesti tuo low-carb on myös high-protein...Tahvo Tohveli sanoi:Miten tuo liittyy low carbiin? Tuohan on korkean proteiinin ominaisuus.
Tietysti se on monimutkaisempi, ja varmasti energiaa menee jossakin vaiheessa hukkaan, eli sitä poltetaan enemmän, mutta ei voida sanoa että onko tällä asialla kokonaisuuden suhteen mitään väliä.stranger sanoi:Miten niin ei voida näyttää toteen/selittää? Kyllä noita metaboliareittejä on sen verran tutkittu, että vaikka kaikkea ei niiden monimutkaisuuden vuoksi tietenkään voida selittää, niin tuo nyt on 100% varmaa, että energiantuotto proteiineista on huomattavasti monimutkaisempi prosessi kuin hiilihydraateista.
Tuossahan kaikki tutkimukset, joissa oli huomattu eroa, oli lähinnä VLCD tai ketogeeninen.Anssi Manninen sanoi:http://www.sportsnutritionsociety.org/site/admin/pdf/Manninen-JISSN-1-2-21-26-05.pdf
Siis tämä..löytyy insuliinista yms.
teemupii sanoi:Tuossahan kaikki tutkimukset, joissa oli huomattu eroa, oli lähinnä VLCD tai ketogeeninen.
Tahvo Tohveli sanoi::D
Muuten olen sitä mieltä, että ei tietenkään ole olemassa kaikille sopivaa samaa optimaalista ruokavaliota.
reinhardt sanoi:Lisäksi olen huomannut, että kun laihdutusruokavalioita tutkitaan, usein tuijotetaan silmät sokeiksi vain sitä, laihduttaako tämä, ja unohdetaan kaikki muu. (vrt. jossain hedelmässä saattaa olla äärimmäisen korkea GI, mutta sitä kannattaa silti ehkä kumminkin syödä vitamiinien ja kuidun takia.)
Cockton sanoi:naksu,
sitä tossa vähän niinq tarkotettiin.