English breakfast

Liittynyt
21.8.2006
Viestejä
117
Mitä mieltä porukka on tästä kyseisestä herkusta? Muutaman kerran olen käyny Lontoossa, ja aina on tullut vedettyä full english breakfast :kuola:

DSC01096-thumbnail.jpg


Nyt oon aatellut että vois viikonloppusin ruveta itekkin tota valmistamaan, mutta ei tuntunu löytyvän netistä mitään kunnollisia suomenkielisiä ohjeita... ei oo nääs tuo lontoo mun vahvin kieli.

Löytyköö keneltäkään pakkislaiselta hyviä ohjeita tämän aamiaisen tekemiseen?
Ja mitä ne makkarat siinä muuten on? Maistuu nimittäin hieman erilaisilta, kuin vaikkapa atrian a-luokan kuorettomat... eli jumalallisilta :worship:

Ja voishan noita ravintoarvojakin kommentoida tjsp. jos kiinnostaa :jahas:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Proteiinia varmasti riittävästi mut rasvoja liikaa ja hiilihydraatteja liian vähän. Ei siis hyvä vaihtoehto aamupalaksi.
 
DSC01096-thumbnail.jpg


Ja voishan noita ravintoarvojakin kommentoida tjsp. jos kiinnostaa :jahas:

Mitäs tuossa kommentoimaan... Vähän rotskuu, vähän hiilarii ja paljon rasvaa. Ainakin krapulapäivään tai kiireettömään viikonloppu aamuun tommonen sopii kuin rasvattu.
 
ei siinämitän kummosta. pekoni ja bratwurst tyypiset makkarat tirisemaan pannulle. 2 kananmunaa sinne viereen ja samassa herkkusienia ja pari tomaattiviipaletta. kun ne valmiit nostat lautaselle odottamaan ja kaadat purkista pannulle valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. lämmität niitä noin minuutin ja kaadat sinne lautaselle. voi nauttia paahtiksen kera. Keittiotaidon ihmeitä ei tod. tarvita tähään.
 
No tolla ainakin lähtee päivä käyntiin jos jollain. En kyllä söis tommosta vaikka tarjottaisiin. Näyttää sen verran tuhdilta setiltä, että tuota kun vetää joka aamu niin tietää kyllä syöneensä. Saa niitä kaloreita paremmistakin lähteistä saman verran.;)

Ps. Eikä tuonnäköisen ateriaan valmistamiseen tarvita kummoisia kokintaitoja jos osaa hellaa ja paistinpannua käyttää.
 
Hyvää on. Terveellistä ei. Varmasti juuri krapula-aamun piristykseksi loistavaa. Britit tosin monesti käyttävät vielä tuoreita sieniä siihen.
 
Tuon tyylinen aamupala tulee vedettyä aamuvuorovkoina töissä aika monesti.Hotellin seisovasta pöydästä nääs:kuola:
Huvittaa kyllä kieltämättä itseäkin,kun aina päätän ottaa puuroa ja marjoja.No kummasti mieli muuttuu ku pekonit nakki ja munakas tuoksuu nokkaan:)
 
helvetin hyväähän tuo on siitä ei pääse mihkään! Sillontällön menee, harvemmin kyllä ite kehtaa väsätä.
 
Loisto aamiainen, jaksaa heti erilailla tehä hommiakin kun vetäsee tuollaisen, leipästen ym. sijasta. Tosin papumössöä tulee harvemmin syötyä, mutta muuten normiaamiaisen näköinen lautanen, pienenpuoleinen tosin:)
 
Tohon vielä lisäksi ranskalaisia tai hash borwnseja niin tulee hiilareita ja rasvaa lisää, ja sen kun vetää päivittäin, painon nousu on aika taattu :-D
 
Lontoossa asuessa tuli vedettyä lähes joka aamu. Laatu vaihteli suuresti eri ruokaloitten välillä. Joskus rankemman lauantain vieton jälkeen laitetaan kaverin kanssa kunnon setit sunnuntai aamuna. Itseasiassa mulla on kuvakin tällaisesta sunnuntai annoksesta. Laitanpa huomenna sen tänne. Eräs sunnuntai baarista lähti mukaan nainen, jolla oli suht heikko olo aamusta. Kiusoteltiin kaverin kanssa sitä kaikella täytekakku ja after eight -jutuilla. Lopullinen laukaisin syöksylle vessaan halaaman pönttöä oli sitten juurikin tämä english breakfast kuva. :D
 
tuo näytti oudolta, veripaltut (black pudding) puuttuivat,
mutta sieniä oli.

Joillekin voi tuottaa ongelmaa tuon kanssa tämä sianlihan syömisen aiheuttama homous, joka on tässä tällä viikolla selvinnyt.
 
tuo näytti oudolta, veripaltut (black pudding) puuttuivat,
mutta sieniä oli.

Joillekin voi tuottaa ongelmaa tuon kanssa tämä sianlihan syömisen aiheuttama homous, joka on tässä tällä viikolla selvinnyt.

Tai Skottien versio jossa on Haggista...
 
Hyvin o ainaki kolesteroliarvot kohillaan tuollaisen satsin jälkeen :D Miksei tosin aina silloin tällöin, jos ei montaa pekonislaissia ja munaa pistä ja täydentää vaikka murokipolla.
 
heh tosiaankin skoteilla on tuohon breackfastiin viela lisana upporasvassa paitettu mars patukka ! tosimies vetaseen sen myos. Itse kerran yritin, ja tayty todeta etta olen vaan mies.
 
Asuin enklanissa 10 vuotta, ja ainut sapuska mita tulee vielakin silloin talloin tehtya on beans on the toast. Se onkin sitten ihan oikeesti hyvaa.
 
Takalaisessa (Edinburgh) katukuvassa lahestulkoon kahvila kuin ravintola tarjoaa oman versionsa 'full Scottish Breakfast'ista. Aika samanlaisia ne on kuin Englannin puolella, haggis taitaa tosiaan olla 'eksoottisena' lisukkeeena. Tosin siita todettakoon, etta ei ole legendaarisen maineensa vaarti. Suolaista maksalaatikkoa on Jalon Marsun mielipide.

Ja tosiaan, kyllahan sen pystyy itsekin duunaamaan ilman ongelmia. Pitaa olla vain aika kova liike, jotta pystyt yksin valmistamaan sen siten, etta tarjoillessa kaikki osat safkasta ovat viela lampimia. Helpommin sanottu kuin tehty. En tieda, onko skottilainen tapa vai mika, mutta parhaat leivat saa aikaan uittamalla leivankantyt pannulla, jolla on juuri kokattu pekonit ja muut. Tulee vahan makua...

Tuosta 'battered Mars' -teemasta: Kyllahan tuota tarjotaan monen perinnekuppilan ulkoseinalla, mutta en ole kylla tunne ketaan ulkomaalaista tai skottia, joka sen olisi syonyt. Sipsia taalla sitten vedetaan senkin edesta.
 
Täyttä paskaa. Englantilaisilla noin ylipäänsäkkin on mailman huonoin maku.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom