Elokuva-arvostelut!

Kummeli V
Olipahan taas menoo, eniten muistutti Kummeli stories, samantyylinen, valitettavasti ei vaan lähellekään yhtä hyvä.
En tiedä aukeaisiko enemmän jos katselukertoja lisäisi, parit hauskat jutut, monet ei niin hauskat jutut.
Päälimmäisenä fiiliksenä pieni pettymys, vaikka oli varsinkin alussa iha hyvääkin settiä.
Mielestäni vähän enemmän panostamalla olisi saanu oikein viihdyttävänkin, nyt tuntui että oli vähän turhan simppelisti tehty.
:3:
Enempää ei oikein voi antaa vaikka kummelista diggailenkin.. uudelleen kokonaan en varmasti jaksaisi heti katsoakaan, tietyt tarinat kylläkin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tulipas katsottua Memories of Murder. Memories of Murder (2003) - IMDb
Paras leffa mitä katsonut yli vuoteen. Näyttelijät ovat mitä parhaimpia! Näin hyviä sarjamurhaaja elokuvia on hyvin harvassa(Se7en). Amerikkalaiset trillerit voisit ottaa tästä elokuvasta mallia ! Mutta en siis tarkoita että tekisivät tästä oman versionsa kuten tekivät Old boysta ja siitähän tuli aivan paska.
Hiton kaua mulla oli tää leffa koneella ,mutta en katsonut koska ei löydy Suomi tekstejä tuohon versioon. Tänään kumminkin päätin katsoa enkku subeilla eikä ollut yhtään hassumpi idea.

5/5 Koska tää ansaitsee sen
 
12 Years a Slave (2013)

Arvosana: 5/5.
Juoni(lyhyesti): Solomon Northup, vapaa musta mies, vangitaan ja myydän orjaksi vasten tahtoaan.
Fiilis elokuvan jälkeen: Vedin itseäni kuonoon, ihan vain siksi, että olen valkoinen mies.
 
12 Years a Slave (2013)

Arvosana: 5/5.
Juoni(lyhyesti): Solomon Northup, vapaa musta mies, vangitaan ja myydän orjaksi vasten tahtoaan.
Fiilis elokuvan jälkeen: Vedin itseäni kuonoon, ihan vain siksi, että olen valkoinen mies.

Jos elokuva aiheuttaa tuollaisia tuntemuksia omasta ihonväristä, niin kyseessä lienee moralistinen ja ehkäpä jopa rasistinen kuvaus.
Tiedän sen, että oman rotuni ihmiset ovat sortuneet julmaan rotusortoon. En silti pyydä anteeksi valkoista ihoani, enkä koe siitä ahdistusta. I'm proud to be what ever.
 
Jos elokuva aiheuttaa tuollaisia tuntemuksia omasta ihonväristä, niin kyseessä lienee moralistinen ja ehkäpä jopa rasistinen kuvaus.
Tiedän sen, että oman rotuni ihmiset ovat sortuneet julmaan rotusortoon. En silti pyydä anteeksi valkoista ihoani, enkä koe siitä ahdistusta. I'm proud to be what ever.

No hui! Toisaalta milloinpa näemmä rainan, jossa mustalla on orja (mustiakin orjaisäntiä nimittäin oli) tai arabi-isännän (heillä kevyestikin kaikista eniten kaikenvärisiä orjia historian saatossa). Emme koskaan.
 
12 YEARS A SLAVE


Ihan hyvä ja katsottava elokuva, joskin samanlaisia on tehty aiemminkin. Toki elokuvaan antaa aina lisäsäväyksen se, kun tietää että tarinan pitäisi perustua tositapahtumiin. Elokuva sai (kuten pitikin ja kuten tällaisissa elokuvissa on tapana) pohtimaan sitä, mikä tekee ihmisestä niin pahan toista kohtaan ja mikä tekee joidenkin mielestä itsestä niin ylivertaisen muihin nähden?

Itse elokuva oli kauniisti kuvattu. Kaiken raakuuden ja julmuuden keskellä oli näytettiin kaunista syvän etelän maisemaa. Elokuvan musiikki toimi myös.

Lisäksi elokuvassa oli hyvää erilaisten tunnetilojen vahva esilletuominen ja varsinkin ne kohdat, joissa asioita tuotiin esille muidenkin kuin pelkkien orjien näkökulmasta. Elokuvan roolihenkilöiden tunneskaaloista ja käyttäytymisestä kykeni erottamaan mustasukkaisuuden tunteita, syyllisyyttä, kauhua, epätoivoa, alkukantaista selviytymisviettiä, luovuttamista, petosta, luottamusta, himoa, oikean sekä väärän etsimistä.

Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, varsinkin elokuvan päähenkilöä Solomon Northupia esittävän Chiwetel Ejioforin sekä isäntää Edwin Eppsia esittävän Michael Fassbenderin.

Elokuva itsessään oli aavistuksen liian hidastempoinen ja pitkäveteinen joiltain kohdin.

3,5 tähteä viidestä.
 
Captain Philips
IMDB 8,0

main-qimg-61195018d28bf311b00596a980ed5817

Tositapahtumaan perustuva leffa kertoo konttilaivan kapteeni Richard Philipsista, jonka somalimerirosvot kaappasivat 2009. Ihan älyttömän hyvä leffa. Piti harvinaisen voimakkaasti otteessaan alusta loppuun. Todella realistisen tuntuiseksi on saatu leffan tapahtumat tehtyä. Ei käyny kertaakaan mielessä että katsoo näyteltyä elokuvaa. Tunnelma on erittäin intensiivistä ja loppua kohden kuin painekattila. Jokseenkin samanlainen tunnelma kuin united 93 leffassa, joka on myös saman ohjaajan tekemä. Tää leffa on ehdolla parhaan elokuvan Oscar palkintoon Oscar gaalassa, joka tulee sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Pitääpi muuten kattoo kaikki muutkin ehdokasleffat ennen gaalaa. Tom Hanks vetää tosi hyvän roolin, ihme et ei oo ehdolla Oscareissa. Yhdestä somalimerirosvosta erikoismaininta, oikein ihmettelin ku veti niin hyvin ja on muutes ehdolla Oscariin kyseinen heppu.
:4:+
 
Insidious
IMDB 6,8

wan_intro.jpg

Tehty huomattavasti valtaosaa nyky kauhuleffoja paremmin. Juonessa on edes jotain ajatusta ja on käytetty aivojakin, vertaa moniin muihin nyky kauhuihin joissa tuntuu, että juoni on vaan tekosyy, että päästään näyttää säikytyskohtia (hyvä esimerkki on The Haunting in Connecticut 2, joka oli niin perseestä etten viiti edes arvostella sitä) Tämä ei nojaudu myöskään pelottavuuden hakemisessa pelkkään säikyttelyyn, vaan on aika kuumottava tunnelma, ei nyt tietenkään mitään hohdon tasoista, mut jos tän päivän kauhuihin vertaa niin ihan jees tunnelma. Kauhukohtaukset hienosti tehty ja säikäytyskohdat oikeasti säikäyttää, kiitos mm hyville koville raastaville äänille ja maskeerauksille, kummitukset ym pirut. Astraalimatkustus ideana ihan siisti ja loppuratkaisu on kutkuttava. Mitään isoja miinuksia ei ole lukuunottamatta näyttelijöitä, jotka on välillä häiritsevän huonoja ja epäuskottavia. James Wan on ihan ok kauhuohjaaja, tämän lisäksi Saw ykkösen tehnyt ja Conjuringin, joka on yllättävän kova kauhuleffa. Odotan kyllä eniten nykyään kauhuista tän miehen tekeleitä. Katsoin myös Insidious Chapter 2:n. En jaksa erikseen arvostella muuten kuin sanomalla, että heikompi kuin toi eka osa. Meni aaaivan liian överiksi ja juoni poukkoili eikä pysynyt kasassa.
Eka:3:
Toka:2:
 
Sinister
IMDB 6,8

sindvdqa3.jpg

Tää idea on nähty 100x ennenkin. Talon menneisyydessä on jotain vikaa ja sit alkaa tapahtua omituisia asioita. Kerronnassa taas ei aluksi sinällään itsessään ole mitään huomattavaa vikaa, vaan siinä että juoni alkaa pyörittää samaa kaavaa. Tutkitaan filmirullia, sitten hiippaillaan asunnossa pesismailan kaa, sitten tutkitaan filmirullia, sitten hiippaillaan asunnossa pesismailan kaa... Loppu menee kans häiritsevän kliseiseksi. Plussaa taas siitä että erottui kauhu massasta edukseen sillä, että tässä on ihan hyvä näyttelijä. Ethan Hawke (esim Trainin Day), joka nostaa leffan uskottavuutta. Yleensähän kauhuissa ei ole tunnettuja nimiä vaan jotain ihan nevahöödejä.
:2:
 
Escape Plan

Syltyn ja Arskan tähdittämä kliseinen ja epäuskottava rymistely. Tosin se rymistelykin oli aika avutonta. Kaiken kruunasi nolonpuoleiset, mukahauskat repliikit.

:1:
 
Mandela: Long Walk To Freedom :4:
IMDB: 7,1

En ole ollenkaan samaa mieltä IMDB:n keskiarvon kanssa. Minua kiinnostaa elämänkertaelokuvat paljon, ja odotin Mandelan leffalta paljon, mutta silti sain mitä odotin. Elokuvan huono puoli oli toisinaan vähän sekava ja hyppivä tarinankerronta, mutta silti Mandelan elämästä sai hyvän kokonaiskuvan. Etelä-Afrikan poliittista tilannetta sivuttiin sopivasti, jopa silloin kun Mandela istui vankilassa, sekä Winnie Mandelan osuus elokuvassa oli hyvä. Katsomisen jälkeen vietin hetken Wikipediassa, joten elämänkertaelokuvana tämä onnistui, koska se herätti ajatuksia ja kiinnostusta aihepiiriä kohtaan.
 
DALLAS BUYERS CLUB


Elokuva Texasissa asuneesta Ron Woodroofista, joka oli bootseissa ja stetsonissa kävelevä duunari, joka harrasti rodeota, (hetero)irtosuhteita, ryyppäämistä sekä huumeita. Lopulta rankka elämäntyyli kostautui ja hänet todettiin HIV-positiiviseksi vuonna 1985.

Vaikka machoileva ja homoja kammoksuva Ron piti positiivista tulosta aluksi virheellisenä, niin hänelle annettu kuukauden elinaikaennuste kummitteli hänen mielessään. Pahaa oloaan hän purki jatkamalla rajua juhlintaa aina niin pitkään, kunnes totuus löi lopuilta silmille ja hän alkoi pienen romahduksen jälkeen ottamaan selvää sairaudestaan sekä sen hoidosta.

Samaan aikaan ystävät muuttuivat entisiksi ystäviksi. Tuohon aikaan sairaudesta ei tiedetty juuri mitään ja sitä pidettiin pelkkien homoseksuaalien sairautena.Tästä syystä Ronille auottiin päätä ja hänen seksualisesta suuntautumistaan epäiltiin. Ja vaikka moni entinen homokammoinen ystävä haluisi varmasti vetää Ronia tästä syystä turpaan, ei kukaan uskaltanut kuitenkaan koskea häneen virustartunnan pelossa. Lopulta Ron häädettiin kotina toimivasta asuntovaunusta.

Junttiudestaan huolimatta Ron oli melkoisen terävä-älyinen kaveri, joka alkoi hankkimaan itselleen laittomasti lääkkeitä, joilla hän osti itselleen lisäelinaikaa. Kun lääkkeiden saanti loppui, alkoi hän salakuljettamaan niitä maahan ja myymään niitä eteenpäin muille virusta kantaville. Bisness-kumppaniksi valikoitui pakon sanelemana naistenvaatteisiin pukeutuva (mies) ja huumeita käyttävä Rayon, joka osasi laittaa Ronille kova kovaa vastaan. Tästä huolimatta tai ehkä tämän ansiosta Rayonista tuli lopulta yksi Ronin elämän tärkeimmistä ihmisistä.

Bisneksen ohessa Ron taisteli omasta mielestään epäoikeudenmukaista ja rahanahnetta lääketeollisuutta sekä lääkelupia myöntäviä tahoja vastaan. Vaikka Ronin tärkein tarkoitus oli pelastaa ennen kaikkea itsensä sekä saada tehtyä rahaa, auttoi hän samalla monia muita kanssatovereitaan aina vuoteen 1992 saakka, jolloin hän kuoli. Ajan saatossa Ron alkoi muutenkin pehmenemään. Hänen asennoitumisensa homoseksuaaleja kohtaan parani ja hän alkoi näkemään naiset muunakin, kuin pantavina reikinä. Käsitykseni mukaan Ronista tuli edellä mainituista syistä jonkinsortin ikoni homoseksuaalien keskuudessa.

Tarina oli mielenkiintoinen siksi, että se perustui tositapahtumiin ja elokuvan huumori on sopivan ronskia sekä asiaan kuuluvaa. Elokuva oli melko realistinen ja siitä saattoi havaita sen raadollisuuden, miten HIV-positiivisiin ihmisin varsinkin tuohon aikaan suhtauduttiin.

Elokuvan parasta antia on kuitenkin Ronia näyttelevän Matthew McConaugheyn täydellinen omistautuminen roolille. Se, että hänellä on ollut kanttia laihduttaa itsensä roolin vaatimalle tasolle ja muuttua komeasta miesnäyttelijästä vähemmän haluttavaksi "juntiksi", ei vielä tee hänestä hyvää näyttelijää. Taidot tulevat esille elokuvan aikana lähinnä siinä, kun huomaa miten hän on sisäistänyt roolihahmonsa ajatusmaailman, olemuksen ja liikkumisen. Olen aikaisemmin aliarvioinut McConaugheyn taidot näyttelijänä, mutta tuntuu että hän on kypsynyt ajan myötä kypsynyt näyttelijänä ja nyt yli 40-vuotiaana "puhjennut kukkaan".

Myös Rayonia näyttelevä Jared Leto tekee hyvän näyttelijäsuorituksen naisellisena, ilkikurisena ja jollain tapaa surullisena roolihahmona. Leto on ulkonäöltään niin "kaunis" mieheksi, että hän sopii vallan mainiosti tällaiseen naismaiseen transsukupuolisen rooliin.

Arvosana 3½ tähteä.


Dallas-Buyers-Club-soundtrack.jpg
 
Dallas Buyers Club
IMDB 8,0

dallas-4.jpg

Juonesta Anonymity kertoikin hyvin niin ei siitä enempää. Idea aika omaperäinen ja freesi, propsit siitä. Ei tullut missään vaiheessa oloa, että tää on nähty aiemminkin. Joskin vaikka juoni oli omaperäinen, niin ei se silti ollut mikään kauhean kiinnostava ja otteessa pitävä. Matthew McConaughey taas veti todella hyvän roolin ja niinkuin Anonymity sanoi, oli leffan juttu. Ja melkein repesin ku Oscar gaalaa katsoessa selvis et se transu oli Jared Leto.:D On aika hyvin sit näköjään eläytynyt rooliin, tosin hahmo leffassa oli huonosti totetettu. McConaughey Ja Leto voittivat molemmat Oscarin rooleistaan.
:3:
 
No hui! Toisaalta milloinpa näemmä rainan, jossa mustalla on orja (mustiakin orjaisäntiä nimittäin oli) tai arabi-isännän (heillä kevyestikin kaikista eniten kaikenvärisiä orjia historian saatossa). Emme koskaan.

No Django Unchained ainakin tulee heti mieleen.
 
Sidottu :2:

No joo, aika laimea jännäri. Juonikin ehkä vähän liian vaikea, ainakin pikku kännissä katsottuna. Näyttelijä suoritukset oli kuitenkin omaan makuun hyviä ja näyttelijä valinnat onnistuneita.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
 
How I Live Now (2013) - IMDb

Newyorkilainen, lievästi anorektinen ja neuroottinen, Daisy (Saoirse Ronan), lähetetään kesäksi sukulaistensa luo Englannin maaseudulle. Tiukennetut turvatoimet ja sotilashenkilöstön näkyvyys Heathrow'n lentoasemalla kielivät lähitulevaisuuden pahenevasta kriisistä Euroopassa. Aluksi Daisy on jatkuvasti vittuuntunut ja haluton viettämään aikaa muiden kanssa, mutta alkaa pian sopeutua uuteen idylliseen ympäristöönsä. Elokuvan teemana on siis jossain määrin itsensä löytäminen tjms. Todella hyvä ja ajankohtainen pätkä.

:4:

GIIkZyJ.jpg
 
Cell 211
IMDB 7,7

5f602e5510cd57baf30fcdbe28d6ab92.jpg

Espanjalaisen vankilan uuden vartijan Juan Oliverin ura käynnistyy kohtalokkaasti. Ensimmäinen työpäivä sattuu olemaan sama, jolloin vangeista vaarallisimmat käynnistävät mittavan kapinan. Nopeaälyinen Juan esiintyy sellin numero 211 uutena vankina. Jotta hän saisi tilanteen rauhoitettua ja selviäisi ehjin nahoin takaisin raskaana olevan vaimonsa luo, on hänen päästävä kapinan johtajan lähipiiriin. Tää on kyllä ihan helvetin kova leffa. Pan`s Labyrinthin jälkeen paras Espanjalainen leffa minkä oon nähnyt. Juoni on hyvin suunniteltu ja osattu tehdä tapahtumat ja dialogi sellaisiksi, että niiden ansiosta leffan ilmapiiri on hyvin painostava. Painostavaa tunnelmaa lisää myös paljon se, että pystyi hyvin samaistumaan päähenkilöön ja jännittämään hänen puolestaan siinä kusisessa tilanteessa. Vankilan ilmapiiri on myös sellainen, että pitäisi olla selässä silmät. ollaan olevinaan kavereita, mutta johtajan paikka houkuttaa vähän kaikkia ja puukko on aina niin sanotusti valmiudessa hihassa. Johtaja vanki Malamadre oli ihan helvetin hyvä hahmo ja tosi hyvin näytelty. Vangit on muutenkin hyvin uskottavia, kiitos taas hyvälle näyttelytyölle. Leffa herättää myös jonkin verran ajatuksia ja tunteita. Jos leffojen hyvyyden määrittely perustuisi pelkästään siihen, miten hyvin pitää otteessaan, niin tää olis silloin imo top 10ssa, eli on hiton otteessa pitävä leffa! Miinuksia ei oo muuta kuin se, ettei täysin räjäyttänyt tajuntaa, mikä estää olemasta :5: leffa.
:4:+
 
No hui! Toisaalta milloinpa näemmä rainan, jossa mustalla on orja (mustiakin orjaisäntiä nimittäin oli) tai arabi-isännän (heillä kevyestikin kaikista eniten kaikenvärisiä orjia historian saatossa). Emme koskaan.

Alun perin mustat heimopäälliköt ottivat kukistetun heimon henkiinjääneet orjiksi tekemään kahlehdittuna kaikki paskahommat. Kun valkoiset sitten saapuivat afrikkaan tekemään kauppaa, myivät näitä orjiaan vastineeksi kauppatavarasta.

Näin dokumentin jossa musta professori selvitti orjakaupan alkuaikoja ja kun faktat alkoivat selvitä, alkoikin aijä häpeämään omaa rotuaan.

Olisikin oikeudenmukaista päästää orjien jälkeläiset jo palaamaan kotimaahansa juurilleen ja myös kustantaa matka ja varmistaa että kaikki pääsevät perille, eikä kukaan jää matkasta, sen verran inhimmillisyyttä pitäisi valkoisilta löytyä ;) .
 
300: Rise of an Empire (3D)

Sen erityisempää juonta tässä ei ollut ja hyvä niin. Kyseessä ei ole jatko-osa 300-elokuvalle, kuten virheellisesti luulin. 300-elokuvan tapahtumia seurataan nyt muiden kreikkalaisten näkökulmasta ja taistelut käydään merellä tai rannikolla. Elokuva palaa myös aikaan ennen 300-elokuvan tapahtumia. Visuaalisesti näyttävä varsinkin 3D:nä, todella raaka ja muistuttaa hyvin myös ihmismielen synkistä koukeroista. Itse kun tykkään tästä "Spartacus tyylistä" niin ei oikeastaan mitään pahaa sanottavaa + Eva Green on todella hot! DVD:tä odotellessa.

:4:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom