Elokuva-arvostelut!

Avokin leffavalinta:

P.S. Rakastan sinua
1bae41f0c0a46715272c7113bf2c21ca.jpg


P.S. I Love You on Cecelia Ahernin (avokki luki kirjan Thaimaassa) samannimiseen menestysromaaniin perustuva romanttinen draamakomedia Hollysta (Hillary Swank), joka menettää puolisonsa juuri ennen 30-vuotissyntymäpäiviään. Mutta hän saa mieheltään vielä kymmenen kuukauden ajan kirjeitä, joiden on tarkoitus lieventää menettämisen tuskaa ja kertoa samalla Hollylle: P.S. Rakastan sinua.

Tunteikas elokuva, välillä riipaisevan haikeita hetkiä. Muutaman kerran istuin pala kurkussa ja elokuva pisti ajattelemaan, mitä jos... itselle kävisi noin... miten helvetissä siitä selviäisi, vai selviäisikö... eih, liian vaikeaa edes ajatella.

Hillary Swank on kuvankaunis ja taas kerran osoitti olevansa upea näyttelijä. Muutkin näyttelijät vakuuttivat mm. Kathy Bates, Gerard Butler, Harry Connick Jr ja Gina Gershon...

:4:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eastern promises

Vois sanoa että aika nähty filmi. Olihan se brutaali ja jollain tapaa ahistavaki muttajoo. Jäi vähän hepposeks. Onneks ei kestäny 1,5 tuntia kauempaa, ois voinu jäädä puolet kattomatta.

:2:
 
Charlie Wilson's War

Tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltojen rooliin Afganistanin sodassa, joka lopulta koitui Neuvostoliiton turmioksi. Yhdysvallat muun muassa koulutti Mujahideen sotilaita sekä aseisti näitä taistelussa karmeita kommunisteja vastaan.
Alunperin viiteen miljoonaan dollariin asetettu budjetti kasvoi Charlie Wilsonin toimien myötä 1 miljardiin dollariin. Pelkkien kiväärien sijaan Mujahideeneilla oli lopulta käytössään muun muassa Stinger-ohjuksia, joilla he saivat pudotettua Hind-helikoptereita sekä lentokoneita taivaalta.

Kun Neuvostoliitto oli kukistettu, Yhdysvallat jätti Afganistanin oman onnensa nojaan. Muun muassa sodan runteleman maan terveydenhuoltoon, koulutukseen ynnä muuhun ei löytynytkään enää rahaa, kun kommunismin uhka oli torjuttu. Tätä on pidetty yhtenä syynä islamilaisen fundamentalismin kehittymiselle kyseisellä alueella ja johtaneen muun muassa syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin.

Elokuva itsessään on varsin hyvin rakennettu. Monia asioita ei selitetä juurta jaksaen, vaan oletetaan että katsoja tietää tapahtumista jo valmiiksi jotain. Jos ei tiedä, menee osa elokuvan varsin näppäristä juonikuvioista ohi. Jos Afganistanin sota (siis se 1970- ja 1980-lukujen tienoilla käyty :D) ei tunnu tutulta, kannattaa tutustua aiheeseen hieman ennen kuin katsoo tämän leffan.

Jokin tässä leffassa jäi vähän vaivaamaan lopuksi. En oikein osaa sanoa vielä mikä se oli, mutta toivottavasti jossain vaiheessa keksin syyn.

Leffan paras repliikki tuli lopussa
"... and then we fucked up the end game."

Mää antaa :3: ja ½
 
Viimeksi muokattu:
La Strada Rakastetuimpiin Eurooppalaisiin elokuviin lukeutuva teos on mielestäni huomattavan yliarvostettu. Samoja teemoja on käsitelty myöhemmin rankemmin ja koskettavammin. Giulietta Masinan roolisuoritusta yksinkertaisena Gelsominana on kehuttu jopa yhdeksi elokuvahistorian parhaaksi surumielisyydessään. Omasta mielestäni suoritus oli lähinnä teennäinen ja ärsyttävä. Sen sijaan Anthony Quinn väkivaltaisen Zampanòn roolissa oli loistava. La Strada on hyvä elokuva, mutta kärsii varsinkin alkupuolella tyhjäkäynnistä ja vasta elokuvan lopussa hyvin rakennetut henkilöhahmot kantavat hedelmää. :3: ja puoli

1408 Loistavan Ondskanin joitakin vuosia sitten ohjanneen Mikael Håfströmin uusin tuotos on mielestäni auttamattomasti ylipitkä. Välillä elokuva toimii lähes loistavasti, välillä homma taas tuntuu väkisin vääntämiseltä. Täsmälleen sama homma myös John Cusackin näyttelyn kanssa. Kauhuelokuvana tämä ei toimi laisinkaan. Sen sijaan se tavoittaa välillä oikeasti häiriintynyttä ja klaustrofobista tunnelmaa. Siitä huolimatta elokuva vajoaa ajoittaisen typeryytensä ja varmaan kolmekymmenminuuttisen ylipituutensa takia keskitasoa heikommaksi tekeleeksi. :2: ja puoli

The Trials of Darryl Hunt Epäuskoa ja vihaa herättävä loistava dokumentti eräästä Yhdysvaltalaisen oikeusjärjestelmän häpeällisimmistä(julkitulleista)tapauksista. :4:
 
Sooloilua

Ihan mukava kotimainen, sopii ehkä eritoten tylsille keski-iän kriiseissä kamppaileville pariskunnille yms.
:3:+

JesseJamesin murha jonkun epämääräisen kölvin toimesta tjsp.

Oldskool länkkäri jossa ei oikein tapahdu mitään ja juonikuviokin on löysähkö. Aikalailla samantyyppinen elokuva tunnelmaltaan kuin aiemmin nähty "there will be blood". Pitt on ihan mies paikallaan jessenä. Ehkä vähän turhan dokkarimainen kokonaisuudessaan siksi tylsä.
:3:-
 
Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (Pahan Alku)
Täysin tasapaksu leffa Leatherfacen alkuperästä. Verta lensi ja välillä heitettiin ihan hyvää huultakin, mutta ei todellakaan mikään merkittävä teos. Kelpaa kuitenkin horrorfaneille. :2:
Dog Soldiers
Kelpo leffa ihmissusista ja niitä vastaan kamppailevista sotilaista. Ei mikään suuren budjetin elokuva, mutta hyvä tunnelma ja komeat elukat oli saatu aikaan. :3:
Bug
Manaajan tekijältä tullut kauhuleffa, josta minulla oli suuret odotukset. Sain puolitoista tuntia silkkaa paskaa. Leffan aikana odottaa koko ajan, että jonkinlainen käännekohta pelastaisi tarinan, mutta kliimaksia ei tule ja loppuratkaisukin oli valtava pettymys. Käpypisteitä vielä trailerista, joka antaa leffasta täysin väärän kuvan. :1:
The Eye
Jessica Alba on bueno, mutta eipä leffa yhdellä kauniilla naisella pelastu (kyseessä on siis kauhuelokuva, jossa päähenkilö saa tekosilmät ja alkaa näkemään hämäriä). :1:
Wraiths Of Roanoke
Paskaa alusta loppuun. Käpäset kummitukset lahtaa uudisraivaajia. :0:

PS. Mä niin diggaan horrorista, mutta 90% kaikista genren leffoista on keskitasoisia tai aivan ala-arvoisia. Ketuttaa. :curs:
 
The Air I Breathe

Jaahas, Crashin jälkeen on sitten alettu tekemään enemmänkin elokuvia samalla metodilla, eli samaa ajankohtaa esitellään eri kohdehenkilöiden näkökulmasta. En tiedä onko tällaiselle lajityypille jopa jokin nimi? The Air I Breathe oli kuitenkin mielestäni vähän heikohko tekele. :2:

Vantage Point

Sama kaava kuin ylläolevassa, eli sama ajankohta esitellään useamman eri henkilön näkövinkkelistä. En oikein pitänyt tästäkään, vaikka teema sinällään oli mielenkiintoinen. :2:
 
Halloween :3: 1/2

Rob Zombien ohjaamassa Halloweenissa (2007) tutkaillaan Mikey Meyersiä lapsuudesta saakka. Miten onnettomasta kakarasta tulee kylmäpäinen murhaaja. Leffa on saanu suhteellisen huonojakin arvosteluja vanhoilta Halloween faneilta mutta oli tämä kuitenkin omasta mielestä varsin hyvä tekele ja onnistuu kyllä pitämään katsojan jännityksessä lopputeksteihin saakka. Mukana menossa taas iso liuta Rob Zombien vakionäyttelijöitä esim Devil´s Rejects leffasta, vaimosta lähtien.

National Treasure : Book of Secrets :1:

:zzzz: Oli todella tylsä, en jaksanut katsoa loppuun.
 
Conspiracy

Ihan vitun paska leffa. Kuka vittu jaksaa katsella yksijalkaista, pöhöttynyttä Val Kilmeriä 1½ tuntia? En minä ainakaan, kesken jäi. :0:
 
Katsoin ennen viime yön NHL-peliä uudelleen:

Babel

Babel.jpg


Todella vaikuttava ohjaaja Alejandro González Iñárritun ja käsikirjoittaja Guillermo Arriagan kolmas yhteinen elokuva (Amores Perros, 21 grams). Elokuvan nimi viittaa Vanhan Testamentin myyttiin, jonka väitetään olevan ihmiskunnan kommunikaatiokyvyttömyyden alkusyy.

Elokuva lähtee liikkeelle onnettomuudesta ja seuraa sen seurauksista ympäri maailman, kertoen usean ihmisen tarinan, usealla kielellä ja useassa paikassa samaan aikaan. Elokuvan aikajana on taitavasti rikottu ja loppua kohti kaikki tarinat sekä tapahtumat kietoutuvat taitavasti toistensa ympärille. Ihmiskohtaloiden yhdistyessä eripuolilla maapalloa, täysin erilaisissa kulttuureissa, maailma alkaa lopulta tuntua hyvin pieneltä paikalta.

Elokuvan tärkein sanoma ei ehkä lopulta ollut ihmisten välinen kielimuuri, vaan ennakkoluulomme ja pelkomme toisiamme kohtaan. Erilaisuus koetaan uhkana, kaikkialla ja ihan kaikessa mittakaavassa...

:5:
 
3-10 to yuman kattelin, aaargh ainoastaan Crowe piti elokuvaa pystyssä. Peter, Henryn poika oli kuitenkin loistava psykoottisena kakkosena.

Liikaa romantisoitu loppu :\
 
Conspiracy

Ihan vitun paska leffa. Kuka vittu jaksaa katsella yksijalkaista, pöhöttynyttä Val Kilmeriä 1½ tuntia? En minä ainakaan, kesken jäi. :0:

:D

Siis täytyy sanoa, että menee ihan takuulla mun paskimpien leffojen top-10 listaan. Ihan saatanan paska. :0:
 
In Bruges

Loistopätkä. :4:

Ajattelin jo, että "not another hitman-movie", mutta tän leffan pelasti ehdottomasti toi musta brittihuumori. Näyttelijät olivat myös parhaimmasta päästä.

"At least I wouldn't be in fuckin' Bruges." :D

Awake
:3:½

Ei kannata lukea mitään IMDB-kirjoituksia etukäteen, vaan katsoa leffa täysin epätietoisena. Saa varmasti paremman katselukokemuksen. Jessica Alban kasvot ja hymy ovat kyllä maailman suloisimmat. :haart:
 
The Happening (2008) ( http://www.imdb.com/title/tt0949731/ )

Aivan vitun paska. En suosittele kenellekkään, roolisuoritukset oli vajaita ja huonoja. Mark Wahlberg yritti näytellä taidokkaasti, mutta paisto läpi onneton säpeltäminen. Naispääosaa esittänyt "nevari" Zooey Deschanel näytteli todella surkeasti, oli jotain ylä-asteen näytelmien tasoa. Ärsytti koko ämmä.
Mitä juoneen tulee, noh... sitä oli varmasti mietitty kauan kynttilän valossa piippua poltellen, mutta ei vaan toiminut. Luottakaa muhun ja säästäkää rahanne.

Susi paska :0: :piis:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom