Eilinen 45 minuuttia ja hevosen liha

Liittynyt
11.2.2006
Viestejä
552
Kuka katsoi?
Oli kyllä kamalaa nähtävää, maikkarin sivulta voi katsoa ilmaiseksi netti-tv:stä jos joltain meni ohi.

Kylläpä tulee tästä lähtien melko tarkkaan syynättyä että mitä metukkaa sieltä kaupasta mukaan lähtee. Ostakaa hyvät ihmiset pelkästään suomalaista hevosen lihaa, täällä ei hakata hevosia teurasreissuilla eikä niiltä katkota jalkoja. :curs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kylläpä tulee tästä lähtien melko tarkkaan syynättyä että mitä metukkaa sieltä kaupasta mukaan lähtee. Ostakaa hyvät ihmiset pelkästään suomalaista hevosen lihaa, täällä ei hakata hevosia teurasreissuilla eikä niiltä katkota jalkoja. :curs:
Metukka kannattaa muutenkin syynätä melko tarkkaan, että ylipäätään saa metukkaa jossa on hevosta. ;)
 
Joo aika tylyn näköistä meininkiä näytti olevan. Sillä yhdellä pollella saatana toinen etujalka poikki ja äijät vaan pieksää kepillä vauhtia. Luulis nyt helvetti että ne hepat saa helpommin teurasauton kyytiinkin kun ei pillastuta niitä kepillä hakkaamalla. Kyseinen juttu pisti kyllä vituttamaan aika huolella. :curs:
 
Mistä maasta nuo kuvat oli? Näin maikkarin uutisoinnin tuosta, jossa kerrottiin ylimalkaisesti vain "EU-maista".
 
itse jätin eläinten ystävänä ihan suosiolla katsomatta. pimeetä touhua.
 
Mistä maasta nuo kuvat oli? Näin maikkarin uutisoinnin tuosta, jossa kerrottiin ylimalkaisesti vain "EU-maista".
Kymppiuutisten pätkässä sanottiin mielestäni, että tässä kuvaa hevosmarkkinoilta Espanjasta. Toinen vastaavan ongelman lähtömaaksi mainittu oli sitten Puola, josta kuljetus Italiaan tuli pidempää reittiä Tsekin, Slovakian, Unkarin ja Slovenian kautta, jotta pystyttiin välttämään Itävallassa tehtävät tiukemmat tarkastukset.:whip:
 
Ite en katsonut ohjelmaa, mutta oliko se hevosten kuskauksen syy se, että tuoreesta lihasta maksetaan paljon parempi hinta kuin jo valmiiksi teurastetusta?

Jos se hevosen lihan hinta saataisiin jotenkin muutettua niin että tuoreen ja teurastetun lihan hinta on suunilleen sama, niin tollanen turha hevosralli ympäri eurooppaa saataisiin loppumaan. Harmi vaan ettei tule toteutumaan.
 
Kymppiuutisten pätkässä sanottiin mielestäni, että tässä kuvaa hevosmarkkinoilta Espanjasta. Toinen vastaavan ongelman lähtömaaksi mainittu oli sitten Puola, josta kuljetus Italiaan tuli pidempää reittiä Tsekin, Slovakian, Unkarin ja Slovenian kautta, jotta pystyttiin välttämään Itävallassa tehtävät tiukemmat tarkastukset.:whip:

Juuh, tuli juuri katottua tuo pätkä nettitv:stä. Oikeestaan nää maat jotka oli siellä osallisena ei yllättäny yhtään, ainoastaan viranomaisten "valvonta" yllätti, pitäis kyl edes Italian pään vastaanotettaessa herätä kysymään kysymyksiä. Sieltä sitä sitten tulee "hienoa" Italialaista salamia :jahas:..

Suomeen verrattuna nuo kuljetukset on ihan eri maailmasta, täällä onneksi ollaan aika partiopoikia sääntöjen suhteen ja valvontakin pelittää(eläinkuljetuksia tarkastetaan teillä ajoittain) ja toisaalta täällä on muutenkin ihan eri henki noissa eläinkuljetuksissa.
 
Nuo on jotain niin oksettavaa.Voi jumalauta...Kyllä lihan tuotanto on aina vähän arvelluttavaa
mutta mä ennemmin maksan enemmän kun ostan tuolla tavalla tuotettua lihaa.sairasta.
 
Laitoinpa Lapin lihalle mailia, koska yleensä ostan heidän valmistamaa Kotasavu-metukkaa, mutta enpä osta enää. Vastaus hevosen lihan alkuperään oli tämä:

"Käytämme metvursteissamme brasilialaista ja meksikolaista tarhattuna kasvatettua hevosenlihaa.
Lihat tulevat meille pakastettuna ja luuttomaksi leikattuna.
Suomalaista raaka-ainetta ei ole saatavilla ja turvataksemme tuotteiden jatkuvan saatavuuden, olemme päätyneet suoraan Brasiliasta ja Meksikosta tuotuun Eviran tarkistamaan hevosenlihaan.

Ystävällisin terveisin
Tero Martikainen
Tuotantojohtaja"

Kotivara sen sijaan käyttää ensisijaisesti suomalaista lihaa, joten ostanpa jatkossa sitten Kotivaran metukoita.

Ja kyllä kai sitä suomalaista lihaakin olisi saatavilla, kun vaan kysyntää on tarpeeksi, eikä porukka suostu ostamaan mitään "eläinrääkkäyslihoja".
 
Laitoinpa Lapin lihalle mailia, koska yleensä ostan heidän valmistamaa Kotasavu-metukkaa, mutta enpä osta enää. Vastaus hevosen lihan alkuperään oli tämä:

"Käytämme metvursteissamme brasilialaista ja meksikolaista tarhattuna kasvatettua hevosenlihaa.
Lihat tulevat meille pakastettuna ja luuttomaksi leikattuna.
Suomalaista raaka-ainetta ei ole saatavilla ja turvataksemme tuotteiden jatkuvan saatavuuden, olemme päätyneet suoraan Brasiliasta ja Meksikosta tuotuun Eviran tarkistamaan hevosenlihaan.

Ystävällisin terveisin
Tero Martikainen
Tuotantojohtaja"

Kotivara sen sijaan käyttää ensisijaisesti suomalaista lihaa, joten ostanpa jatkossa sitten Kotivaran metukoita.

Ja kyllä kai sitä suomalaista lihaakin olisi saatavilla, kun vaan kysyntää on tarpeeksi, eikä porukka suostu ostamaan mitään "eläinrääkkäyslihoja".
Näissä kotimaisuusjutuissa mua aina välillä mietityttää, että miten niissä kusetetaan? Nää hevoset ja meetvurstit on hyvä esimerkki. Nyt toi kotivara ostaa lihan suoraan Brasiliasta ja Meksikosta, fine. Brasilialaista ja meksikolaista lihaa siis.

Entäs jos hevonen on tuotu Suomeen elävänä vaikka Brasiliasta tai mainitusta Espanjasta? Teurastetaan täällä, onko kyseessä suomalainen tuote? Vai kirjattaisko pakettin vain, että Suomessa teurastettu? Tarvisko enää sanoa samalla tavalla Espanjalaiseksi?

Entä jos tuodaan ravuriksi Ruotsista, mutta vuoden jälkeen koni loukkaantuu ja pistetään lihoiksi? Onko suomalaista vai ruotsalaista lihaa? Missä se raja kulkee, että kotimaa vaihtuu?

Mietin vain, että voiko esim. johonkin tällaiseen liittyä se, että hevoset kuskataan elävinä (puolikuolleina) Italiaan teurastettaviksi sen sijaan, että Puolasta ja Espanjasta rahdattaisiin vain lihat jalostettavaksi? Tällä tavallahan samasta lihasta saadaan aidompaa, italialaisempaa makkaraa? Eikö vain?
 
Ja kyllä kai sitä suomalaista lihaakin olisi saatavilla, kun vaan kysyntää on tarpeeksi, eikä porukka suostu ostamaan mitään "eläinrääkkäyslihoja".
Kysyntää saisi olla melko perkeleen paljon enemmän, ennen kuin täällä alettaisi kasvattaa hevosia lihakarjaksi. En nimittäin usko, että ravi- tai ratsuhevosista yhtään nykyistä enempää päätyisi teuraaksi vaikka kysyntää olisi kuinka.

Miksi muuten boikotoit Lapin Lihan metukkaa, vaikka mitään todisteita Meksikolaisen tai Brasisilalaisen hevosen huonosta kohtelusta em. dokumentti tai mikään muu ei kaiketi ole tullut ilmi? Vai boikotoitko pelkästään raaka-aineen ulkomaisuuden vuoksi ja jos ulkomaisuuden vuoksi, boikotoitko muitakin ulkomaisia tuotteita?

Ja tuosta dokumentista vielä, oli kyllä aika saatanallista katsottavaa. Melkein teki mieli kerätä nuo kepittäjät johonkin isoon karsinaan ja huiskia heitä samanlaisilla kepeillä. Mutta meitä on valitettavasti kovin moneen lähtöön. :(
 
Tuskinpa ulkomailta tuodaan suomeen hevosia vartavasten teurastettavaksi, koska se ei ole rahallisesti ollenkaan kannattavaa. Suomessa teuraaksi vietävästä hevosesta maksettava summa on aivan mitätön verrattuna noihin moniin ulkomaihin.
Mutta jos ulkomailta Suomeen tuotu käyttöhevonen joudutaan myöhemmin laittamaan teuraaksi, niin eiköhän se silloin lasketa suomalaiseksi hevosen lihaksi, kun on kerran täällä elänyt ja teurastettu. Mutta tuolloinhan sen hevosen ei tarvitse kärsiä ulkomaiden kamalista teuraskuljetuksista ja kohtelusta, joten hyvä niin.
 
Jotenkin tuntuu että jossain meksikossa ja brasiliassa se hevosten kohtelu ei joka tapauksessa ole suomen luokkaa, siksi en niitä osta. Vaikkei niitä dokkarissa näytettykään.

Ja tuosta kysynnästä, niin suomessahan ei monet teurastamot edes ota vastaan ollenkaan hevosen lihaa. Kannattaisi alkaa ottamaan, niin ehkä sitä lihaakin alkaisi löytymään.
 
User Name

Missä nyt sitten näytettii kärsiviä brassi- tai meksikolaishevosia? Dokumenttihan oli euroopasta. Minä syön oikein hyvällä ruokahalulla niin brassinautaa kuin mahdollisesti hevostakin. Kauppahallista hummanfileetä ostaessani en ole tullut kysyneeksi alkuperämaata mutta hyvää on ollut. Pitääpä ensi kerralla tiedustella mistä päin on liha peräisin.
Tuollainen selkeä eläinrääkkäys pistää kyllä vihaksi eikä ole lihan laadullekaan hyväksi. Ehkä sitä ei metvurstissa huomaa mutta stressilihasta tehty pihvi on kelvoton.
 
Pahiten harmitti se vastasyntynyt varsa, joka kuskattiin välittömästi emältään teuraaksi. Kyllä saa olla melkoinen kivisydän. Osuis nyt vaan joku fakin meteoriitti tähän planeettaan ja alettaisiin alusta koko homma, menee jo niin kieroutuneeksi koko helvetin elintarviketeollisuus ja ihmisen suhde luontoon... Millään ei ole mitään väliä, pääasia että jengillä on helppoa ja kivaa.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom