Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Justjust. Mikähän sun ongelma on? Tulet tänne 14 postin historialla paasaamaan vähähiilarisesta dietistä, josta on täällä kirjoitettu jo vuosia ja joka on ihan toimivaksi havaittu monien kirjoittajienkin toimesta. Ei se ole mikään uutinen täällä, että vähähiilarisella dietillä paino tippuu, tuntuu hyvältä ja että sekin toimii. Lukisit vähän palstaa ennen kuin alat pitää saarnaa siitä, kuinka ylivoimanen joku tutkimuksista (johon et myöskään linkannut) lukemasi dietti on jokaiselle iästä, liikunnasta ja elämäntilanteesta riippumatta.
Se mistä sulle tuossa yllä kuittailtiin oli nuo sun mikroaaltojutut (joissa vetoat tutkimuksiin mutta et suostu antamaan viitteitä) ja fanaattisuus täyden hiilarittomuuden puolesta. Kukaan ei ole sanonut, että vähähiilarinen dietti on paskaa.
Eikä tarvitse paljoa säteilyistä edes tietää, niin ei tuo huutelu paljoa vakuuta ilman viitteitä sitä tukemassa. No jos kerran tehosta on kyse, niin mikroruoka kannattanee sitten ainakin lämmittää sulatuksella tai mahdollisimman pienellä wattimäärällä. :D
luulisi että tällä on juuri päinvastainen vaikutus. luulisi että reilun vesimäärän jälkeen se ruoka uppoaisi entistä huonommin.
Samaa mieltä, mutta esim. oman nykybudjetin valossa luonnonmukaisimman vaihtoehdon suosiminen on lähes mahdotonta.
Ainakin jos haluan noudattaa parhaiten harrastustani tukevaa ruokavaliota, ja erityisesti saada siitä tarpeeksi makroravinteita päivittäin.
Ja sillä mikrossa lämpätyllä ruualla ja vitamiinitabuilla on papu näin natutreenaillessakin kasvanut aika helvetin hyvin. Been there, done that, jo yli 10 vuotta. Ja flunssaakin on ollut keskimäärin kerran kahdessa vuodessa. Dieetilläkin.
Kuitenkaan mikään lääke ei voi korvata väärää ruokavaliota ja parantaa sen aiheuttamia pitkäaikaisia kroonisia sairauksia. Tajuatko?
Tämä on selvää, tosin taitaa luomutuotteiden käytöstä saatu hyöty hävitä marginaalisena kansanterveyttä tutkittaessa (ja uskoakseni myös yksilön lihasmassaa;)).
Se ja sama mistä se peruna ja lohi siihen lautaselle ilmestyvät, kunhan edes ilmestyvät.
Olisit nyt jatkanut tuota keskustelua ruuan lämmityksestä säteilyllä, olisimme kaikki oppineet jotain kun dippi olisi avannut sanaisen arkkunsa kunnolla.
ps. eihän sulla ole uunia tai leivänpaahdinta ;)
Täh. Mistäköhän luulet, että luomu olisi marginaalinen asia kansanterveydessä? Sydän ja verisuonitautitien, syöpien, diabeeteksen, liikalihavuuden ilmiömäinen lisääntyminen kansamme keskuudessa, mistäköhän johtuisi?
Teho menee suoraan vesimolenkyyleihin ja saa ne pyörimään vimmatusti. Tuollainen kineettinen energia tuhoaa varmasti ympäriltään mitä vain, kun taas kattilalla lämmittämällä lämpö kulkeutuu hitaasti johtumalla eikä suoraan lävistämällä.
Johtuisko vaikka yleisestä elintason noususta ja mahdollisuudesta syödä tasan kaikkea mitä haluaa, niin paljon kun haluaa. Jokainen voi katsoa sen liikalihavuutensa kanssa ihan vaan peiliin, ei sitä kukaan väkisin ole niitä HK:n lihapullia naamaan työntämässä. Totta helvetissä se näkyy kansanterveydessä, jos aina vain suurempi osa ei tee juurikaan mitään fyysistä työtä, ja samalla syö entistä epäterveellisemmin.
Se on tässä mittakaavassa aivan sama onko ne pullat leivottu takapihan viljasta vai siitä geenimanipuloidusta tavarasta, joka on tuotettu toisella puolella maapalloa.
Mikroaaltosäteily läpäisee orgaanisen kudoksen noin sentin syvyydelle ja paikallinen lämmitysteho pienenee jo ennen tuota. Infrapuna häviää vain jonkin verran tuossa läpäisyssä kun kerran kyse on melkein saman alueen säteilystä.
En pistä viitettä, kun voit itsekin hakea sen.
Oletko koskaan sulattanut isoa jäistä lihamurikkaa mikrossa? Siitä pinnasta sisäänpäin se sulaa ja mekanismi on pääosin, yllätys yllätys JOHTUMINEN. Eli pintakerros lämpenee, säteily ei pääse kappaleeseen sisälle vaan lämpö leviää pinnasta syvemmälle.
"Pyörimään vimmatusti". Ei ne pyöri yhtään sen vimmatummin kuin jos tuo materiaali olisi lämmitetty samaan lämpötilaan höyryn tai veden avulla. Lämpötila on suoraan verrannollinen molekyylien kineettiseen energiaan johon sisältyy myös rotaatio- ja vibraatiotilojen virittyminen.
Lämmitysnopeudella taas ei ole mitään vaikutusta molekyylien pilkkoutumiseen, koska se on satunnaisprosessi joka vaatii vain tarpeeksi suuren energian ympäristöstä. Kananmunan valkuainen koaguloituu ihan samalla tavalla riippumatta siitä, tiputatko kananmunan jo valmiiksi kiehuvaan veteen vai keitätkö ne hitaasti.
Anna nyt asian jo olla tai näytä nyt ainakin jotain viitteitä.
Kyllä se kasvaa, mutta oletko ajatellut kuulutko niihin useisiin suomalaisiin joilla verisuonet ei ole kunnossa. Hiljaista inflammaatiota ei voi tuntea, se on krooninen tulehdustila. Mihinkään krooniseen sairauteen ei yllättäen lääkäri osaa auttaa mitenkään. Otetaan esimerkiksi verisuonitaudit. Annetaan verenpainelääkettä, annetaan kolesterolilääkettä, kuka hyötyy ei ihminen vaan lääketehdas. Mitä hoitaa verenpainelääke, ei mitään. Se laskee vain painetta ei muuta. Paineen nousu johtuu jostain, eikö? Se on elimistön reaktio jostain, oletko ajatellut? Samoin kuin kolesterolin nousu, se johtuu jostain. Syynä on väärä ravitsemus, väärä ravitsemus pikältä ajalta. Krooniset sairaudet kehittyvät hitaasti. Lääkkeet ovat sellainen bisnes nykymaailmassa, että ei uskos. Kuitenkaan mikään lääke ei voi korvata väärää ruokavaliota ja parantaa sen aiheuttamia pitkäaikaisia kroonisia sairauksia. Tajuatko?
"Tajuatko?" Ihan kuin olisin väittänyt jotain quotessa mainitsemaasi vastaan. Sinun antisi ainakaan tässä threadissa ei ole kovin uutta tietoa toistaiseksi suonut. Ja tiedoksi, kolesteroli, paineet, ja muutkin arvot ovat toistaiseksi ihannearvoissa. Vaikka mikrossa on tullut ruoka lämmitettyä tuon tuosta. Enkä todellakaan tarkoita että olisin vetänyt koko ajan jotain mikrolättyjä.
Koeta pysyä aiheessa, äläkä ala saarnaamaan jatkuvasti sen vierestä asioita, jotka luultavimmin ovat helvetin monelle tämän foorumin kävijälle jo ennestään tuttuja.
Ja se on molekyyli, ei molenkyyli. Ja miekin olen kuullut ja lukenut muiden lukeneen kaikenlaista.
Herätys kukaan ei ole väittänyt, etteikö matatalahiilihydraattinen dieetti ole tehokas, jopa monet huippukehonrakentajat menevät melko alas hiilarimäärissä etenkin dieetin loppua kohden, jolloin on täysin tavallista, että päivän hiilarit tulevat aamupalasta ja treenin jälkeisestä juomasta/kautta muusta nopeasti imeytyvästä ja tätä seuraavasta ateriasta. Mutta enkös minä ja muut ole puhuneet koko ajan maksimaaliseen lihaskasvuun tähtäävästä harjoittelusta, rasvanpoltto on asia erikseen... On vain ikävä kyllä nykyisten tutkimustenkin mukaan tehokkaampaa pitää ne hiilihydraatimäärät edes kohtuullisen korkeina per kiinteä painokilo,jos tarkoitus on tehokkaasti kasvattaa lihasta, muuten kehitys ei ikävä kyllä ole optimaalista, olit sitten naturaali tai et! Insuliini on erittäin anabolinen hormoni, vaikkakin varastoi myös rasvaa kehoon helposti, ja keho ei täytä lihasten ja maksan glykogeenivarastoja rasvalla, oli se sitten minkälaatuista tahansa, ja söit sitä miten paljon tahansa. Sama koskee proteiinia ja suojaravinteita, vaikka nämä kaikki kolme ovat myös erittäin tärkeitä tekijöitä lihaskasvua ajatellen. Mitä kohtaa et ymmärtänyt?Minulle on sama miten syötte. Suositukset tulevat kuitenkin ravinnon suhteen vielä muuttumaan jossain vaiheessa sillä Amerikoissa on Harvardissa tehty pitkäaikaistutkimusta jonka väliraportti toukokuu -03 julkaistiin New England Journal of Medicinessa. Tutkimus jatkuu, mutta se on kumoamassa perinteisen vähäkalorisen dieetin vähähiilihydraattisella vaihtoehdolla. Tulosten mukaan dieetti toimii ja on turvallinen ja omaa enemmän terveysvaikutteita kuin kaloridieetti. Muutos tulee aina tänne jäljessä, mutta tulee varmasti niin kuin tänne aina kaikki Amerikasta tulee.
Kerta kiellon päälle. Puhutaan elintasosairauksista, jotka johtuvat kokoiän kestävistä huonoista valinnoista ravinnossa 10 tai edes 40 vuotta ei ole riittävä aikaväli, että oireet näkyy. 50-60vee sitte alkaa näkyyn. En halua väitellä enkä moittia teitä täällä. Hyökkäätte vain kuin susilauma kun heitin vinkkejä alottelijalle. Voitte itse ruveta ottamaan asioista selvää, ei kenenkään kannate teille yrittäa tuoda tietoa näin. Se lähtee omasta kiinnostuksesta, kuten omalla kohdallani. Jättäkää omaan arvoon jos ette pidä minkään arvoisena.
Paras perustelu ikinä, käytän tota jatkossa kaikkialla... :DTästä on tosiaan tutkimuksia, mutta en jaksa niitä teille etsiä koska en ole niitä koskaan lukenut. Olen vain lukenut, että niitä on.
Ja kerta kiellon päälle. En ole väittänyt tiettyjä kertomiasi "totuuksia" vastaan, mutta tiettyjä kylläkin. Tuo mitä koetat nyt tolkuttaa ei ole kovin uutta, mutta laittaisit nyt ihmeessä niitä viitteitä esim. tuon mikrohässäkän suhteen ja koettaisit edes argumentoida järkevästi Dipille, niin sinut voisi ottaa vakavammin. Susilauma kun ilmeisesti suuttui vain noista sinun tietyistä ilmeisen heikosti perustelemista väitteistä. Tajuatko?