Eduskuntavaalit 2015

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jami2003
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Jos nyt katsoo entisten ja nykyisten ministerien valintoja, on aika mistä niitä tyyppejä revitään. Kokemus politiikasta tarkoittaa käytänössä sitä, että tietää kuinka helvetin vaikeaa ja hidasta kaikki on.
 
Tuollahan on varsin hyvä kommentti:

"Paras argumentti demokratiaa vastaan on keskustelu TEUVO HAKKARAISTA äänestäneen kanssa."

Aivan. Väärin äänestetty. Hyi Hyi.

- - - Updated - - -

Se, että joku metsuri tai sahuri äänestää Hakkaraista on minulle vähemmän käsittämätöntä kuin Helsingin vaalipiirin tulos Kokkareet ja Virheet.

- - - Updated - - -

Saati sitten se, että joku ylipäätään äänestää vasemmistoa.

- - - Updated - - -

Mutta kai minäkin äänestäisin vasemmistoa, jos olisin tukien varassa elävä tai muuten pienituloinen itsestäni riippuvaisesta tai riippumattomasta syystä.
 
Tämän ministerisalkun Teuvo Hakkarainen haluaisi

Hakkarainen lähtisi mielellään hallitukseen keskustan kanssa. Mieluisin ministerinsalkku olisi maa- ja metsätalousministerin pesti.

- Tunnen tuon metsäpuolen parhaiten koko talosta. Maaseutu pitää saada eläväksi.

Hakkarainen uusi paikkansa eduskunnassa. Räväköistä mielipiteistään tunnettu kansanedustaja sai eduskuntavaaleissa 5544 ääntä. Viime vaaleissa hänen saaliinsa oli 3371 ääntä.

hakkarainen.webp
- Olin humalassa. Entäs sitten?
 
Uskon, että autovero poistetaan, koska EU:n rekisteröintiuudistus tulee. Jos Suomessa voi ajaa Virossa rekisteröidyllä autolla vapaasti, niin se kyllä kaataa autoverojärjestelmän.

Toivon että olisit oikeassa mutta Suomi on kyllä mestari venkoilemaan siirtymäaikojen yms kanssa.
 
Kyseessä on kuitenkin eduskuntavaalit, jonne äänestetään kansanedustajia. PK-seudulla ja muissa kasvukeskuksissa nyt sattuu olemaan enemmän kansaa kuin maaseudulla, joten olisi loogista, että äänimäärä ratkaisee. En ole perehtynyt vaalitapaan, mutta pääseekö jatkossakin tyhjenevältä maaseudulta nykyinen määrä kansanedustajia, vaikka siellä ei asuisi melkein ketään?

Wikipediasta:

"Valittavien lukumäärä on kokonaislukuosa vaalipiirien asukkaiden lukumäärästä jaettuna koko maan asukasluvulla ja kerrottuna luvulla 199. Tuolla laskutoimituksella jakamatta jäävät kansanedustajapaikat jaetaan desimaaliosan suuruuden mukaisessa järjestyksessä niin, että kansanedustajien kokonaismääräksi tulee 200. Lukumäärä vahvistetaan asetuksella"
 
Olipa vaikea löytää kohdetta äänelle. En allekirjoita täysin minkään puolueen koko vaaliohjelmaa vaan paskoista piti valita. Toivottavasti saadaan persut hallitukseen. En halua rajoja kiinni tai eroon EU:sta, mutta toivon heidän läsnäolon tuovan oikeasti kriittistä suhtautumista esim. edellä mainittuihin asioihin. Liikaa on nöyristelty EU:ssa. Ensi alkuun pitää hakea alennusta maksuihin eikä Suomen tarvitse tällaisena aikana toteuttaa mallioppilaana tarkimmin jokaista direktiiviä. Lisäksi jos menoista nipistetään niin kehitysavun määrää pitää myös pystyä tarkastamaan menona muiden joukossa.

Kokoomuksen vaaliohjelman kaatoi mun silmissä se, että kilpailukykyä haetaan joustamalla työntekijöiden oikeuksia. Olisi ollut ehdottoman hyvä asia, että parturi/kampaamo-Irmeli voi ottaa harjottelijan viikonlopuksi nollatuntisopparilla ja Irkku itse pääsisi ansaitulle viikonloppuvapaalle, mutta toisaalta monikansalliset pörssiyritykset eivät mielestäni tarvitse enää ainoatakaan lisäetua suomalaiselta työntekijältä.

Pöydälle jäi monta kysymystä johon mulle puoluekirja ei riitä perusteluksi vaan pitää pystyä esittämään numeroita:

- Miten työperäinen maahanmuutto pelastaa Suomen, jos jo nykyisellään työttömyys lisääntyy? Mitä töitä nämä ihmiset tekevät ja kuka niiden palkat maksaa? Sen ymmärrän, että työväestön kasvu luo laveamman verotuspohjan.

- Jos valtio tehostaa toimintaansa ja byrokratiaa ja päällekkäisyyksiä poistetaan niin mihin nuo ihmiset joutuvat? Mistä heille saadaan töitä?

- Valtion IT-menoista pitää säästää. Pitää paikkaansa, mutta neljän vuoden välein ei voida poliittisella päätöksellä runnoa läpi jotain merkittävää uudistusta, joka tuo säästöjä, mutta jonka toteuttaminen laajuudessaan kestää seuraavaan vaalikauteen saakka, jolloin hankkeesta nähdään vain toteuttamiskulut, mutta säästöjä ei ehditä realisoimaan ja näitä kuluja sitten seuraavissa vaaleissa joku toinen puolue käyttää poliittisena momenttina.
 
Vai että pelkästään pienituloiset äänestää vasemmistoa, omituisia luuloja. Enemmän ihmettelen, että kuka ja miksi äänestää persuja. Muistaako joku esim. Hakkaraisen yhdestäkään poliittisesta saavutuksesta? Ei.
 
^ joo ei pelkästään pienituloiset, homot myös

- - - Updated - - -

kiristäisivät perkele pienituloisten veroja, motivoisi niitä nousemaan.

Just ton takia huolestuttaa kun persut on siellä nyt isona ajamassa kaikenmaailman sosiaalipummien asiaa
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
ihmetyttää tuo vaalitapa että kokoomus saa enemmän ääniä kuin persut mutta vähemmän paikkoja? Tietenkin käytännössä ei mitään merkitystä, mutta ihmetyttää silti, miksi äänet ovat eriarvoisia.
SDP-kokoomus ero noin 2% ja 3 paikkaa, kok-keskusta ero noin 3% ja 12 paikkaa?? Miksi maalaisten äänet ovat arvokkaampia?

Koska on haluttu Eduskuntaan alueellinen edustus, että joku pääsee vaikka Pirkanmaalta läpi. Ääni on sitä painavampi, mitä harvempi omassa vaalipiirissä äänestää. Nykyistä ennen oli säätyvaltiopäivät, eli eräässä mielessä esimerkiksi (rikkailla) maanviljelijöillä oma edustajansa.

Todellisuudessa toki esim. Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen välinen ero ei ole enää merkittävä. Tampere ja Turku ovat lähempänä toisiaan kuin alueensa taantuvia maalaiskuntia.
 
^ joo ei pelkästään pienituloiset, homot myös

- - - Updated - - -

kiristäisivät perkele pienituloisten veroja, motivoisi niitä nousemaan.

Just ton takia huolestuttaa kun persut on siellä nyt isoja ajamassa kaikenmaailman sosiaalipummien asemaa

Suomessahan on pienituloisilla Euroopan mittakaavassa kevyt verotus, kun taas suurituloisilla poikkeuksellisen kova. Mielestäni kuitenkaan tässä tilanteessa kenenkään verotusta ei pitäisi kiristää. Etenkin suurituloisten verojen kiristyksillä ei ole mitään taloudellista merkitystä suuntaan tai toiseen.
 
Vai että pelkästään pienituloiset äänestää vasemmistoa, omituisia luuloja. Enemmän ihmettelen, että kuka ja miksi äänestää persuja. Muistaako joku esim. Hakkaraisen yhdestäkään poliittisesta saavutuksesta? Ei.

Muistaa. Vähiten poissaoloja täysistunnoista. Muuhun en ota kantaa. Mutta jos käy joka istunnossa ja äänestää puolueen linjan mukaisesti, niin onhan tuo erittäin hyvä edustaja persuille.
 
Vai että pelkästään pienituloiset äänestää vasemmistoa, omituisia luuloja. Enemmän ihmettelen, että kuka ja miksi äänestää persuja. Muistaako joku esim. Hakkaraisen yhdestäkään poliittisesta saavutuksesta? Ei.

Sanotaanko niin, että kyllä oma elämäntilanne pitkälti heijastelee myös äänestyskäyttäytymiseen. Toki monet julkisista varoista riippuvaiset hyvätuloisetkin äänestävät vasemmistoa. Osa ideologisista syistä ja osa turvatakseen oman työpaikkansa.

Kovin monen nettoveronmaksajan en ole eläissäni kuullut vasemmistoa äänestävän.
 
Eduskunnan puhemies: Timo Soini (ps)
Pääministeri: Juha Sipilä (kesk)
Valtiovarainministeri: Juhana Vartiaista (kok)
Ulkoasiainministeri: Alexander Stubb (kok)
Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri: Sampo Terho (ps)
Kehitysministeri: Matti Vanhanen (kesk)
Oikeusministeri: Carl Haglund (rkp)
Sisäministeri: Sanni Grahn-Laasonen (kok)
Puolustusministeri: Jussi Niinistö (ps)
Opetus- ja viestintäministeri: Jaana Pelkonen (kok)
Maa- ja metsätalousministeri: Mauri Pekkarinen (kesk)
Liikenne- ja kuntaministeri: Petteri Orpo (kok)
Elinkeinoministeri: Annika Saarikko (kesk)
Työministeri: Jari Lindström (ps)
Sosiaali- ja terveysministeri: Hannakaisa Heikkinen (kesk)
Peruspalveluministeri: Sofia Vikman (kok)
Ympäristöministeri: Paavo Väyrynen (kesk)
Kulttuuri- ja asuntoministeri: Kike Elomaa (ps)
Ministeripörssi:
Ei kyllä keksi kenestä muka tulisi VVM jos Soini ottaisi puhemiehen pestin.

Veikkaisin Juhana Vartiaista (kok) vahvaksi VVM kisassa, mutta tuskin kokoomus saisi kuutta salkkua.
 
Jahas vaalit lusittu ja ainakin meikäläistä tyydyttävä lopputulos (toistaiseksi :) ). Itse tein vaalikoneen kyselyn kolmeen kertaan ja joka kerta Hakkaraisen Teukka oli ylivoimainen ehdokas. Tiedä sitten pitäisikö tässä huolestua vai mitä ? No Teuvoa en äänestänyt mutta seuraavat kaksi vaihtoehtoa löytyivät myös persuista niin sinne meni sitten.

Itse olen tuon Hakkarais tapauksen miettinyt siten että toisaalta on ihan hyvä että löytyy avoimesti maahanmuuttovastainen ja hölmöjä möläyttelevä kansanedustaja, sanoo neekereitä neekereiksi ja poppaukoiksi jne jen. Toiselta puolelta löytyy kuitenkin sellaista porukkaa kuin Li Andersson jotka avaisivat rajat kaikille ja avustaisivat kaikkia (paitsi valkoihoisia heteroita). Ainakin Hakkarainen puheillaan pakottaa siihen että asia on edes jollain tasolla esillä, asialinja kun usein lakaistaan maton alle.

Eduskuntavaalien teemoja ja asiaa sivuten. Itselläni on työn alla Matti Kääriäisen : Kehitysavun kirous kirja ja Osmo Soinivaaran: Jäähyväiset eduskunnalle. Karua luettavaa kummastakin aiheesta. Kun Osmon kokemuksia lukee niin ei tarvi yhtään ihmetellä miksi tehdään niin perseelleen meneviä päätöksi kuin tehdään.
 
Kataisen hallituksella oli 22 salkkua, Kiviniemen hallituksessa 20 salkkua, Vanhasen 18 ja 20 salkkua, Jäätteenmäen hallituksessa 19 ja Lipposen hallituksessa 19 ja 18 salkkua. Eli minusta tuo Stubbin hallituksen 17 on jo melko maltillinen määrä.
 
Kataisen hallituksella oli 22 salkkua, Kiviniemen hallituksessa 20 salkkua, Vanhasen 18 ja 20 salkkua, Jäätteenmäen hallituksessa 19 ja Lipposen hallituksessa 19 ja 18 salkkua. Eli minusta tuo Stubbin hallituksen 17 on jo melko maltillinen määrä.

Onhan se, mutta jos toteutuu 3:n puolueen hallitus, ei niitä tarvitse jakamisen vuoksi olla niin montaa.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom