Niin, no mitäpä odotit tuohon internetin tämän viikon typerimpään postaukseen.
Kerrotko lisää tästä mystisestä fiktiivisestä yksiköstä? Tein ilmeisesti liian suoran johtopäätöksen, kun oletin 100% johtavan tapatumaan X (jossa siis X on lihasmassan kasvu) ja 140% tapahtumaan 1,4X? Eli miten tämä fiktiivinen yksikkö korreloi lihasmassan kasvun kanssa? Mutta ilmeisesti tämän fiktiivisen yksikön kasvu, joka siis saavuttaa kertaluontoisen lakipisteen 100% viidellä liikkeellä eikä siitä enää kasva, ei lineaarisesti siirry lihasmassan kasvuun? Miten se siirtyy?
Entäs jos harjoittelisi vaikka maratonille? Olisiko järkevää juosta 5 kilometriä joka päivä vai 25 kilometriä kerran viikossa. 5x7 on toki volyymina isompi, mutta tuskin johtaa haluttuun lopputulokseen.
Esimerkkinä vain siihen, että vaikka eletäänkin aikaa jossa viikkovolyymi tuntuu olevan se kaikista tärkein asia, on yhtälössä monta muuttujaa. Toki keksimällä omia yksiköitä ja kärräilemällä betonia saadaan toki se oma agenda kuulostamaan järkevältä. Kyllä maan saa vaikka puhuttua litteäksi, kun osaa valita oikeat argumentit.
Ja omana huomiona sanon, että mä en usko ainakaan 80% kaikista treenaajista ymmärtävän mistä Mike puhuu. Koska olen omana huomiona vuosien saatossa tullut siihen johtopäätökseen, että 80% treenaajista ei pysty ylittämään sitä intensiteettitasoa, jota esim. Heavy Duty vaatisi kunnolla toimiakseen. Vaikka siellä olisi minkälaista rest-pausea ja pudotussarjaa niin se riittävä intensiteettitaso ei vain ylity. Siksi tällaisilla ihmisillä toimii volyymipainotteinen treeni paremmin, jossa sitten tuijotetaan vaikka sitä viikkovolyymiä. Mutta sielläkin on niitä muuttujia, ei kaikkia voida lyödä samaan muottiin jonkun scifi-yksikön perusteella.