- Liittynyt
- 19.7.2005
- Viestejä
- 1 551
- Ikä
- 41
Aiheesta on toki ollut juttua monessakin tredissä, esimerkiksi tässä. Halusin kuitenkin tehdä oman tredin aiheesta kun olen tätä viime aikoina mietiskellyt.
Lähes kaikki täällä pitävät bodyruokavaliota uber-terveellisenä. Kuitenkin siinä käytetään tosi paljon light-tuotteita, eli niitä rasvattomia, vähärasvaisia ja sokerittomia. Eikös se nyt kuitenkin ole kaikille selvää että light-tuotteissa on enemmän lisäaineita ja muuta roskaa? Tarkoittaako tämä sitä että ne ovat epäterveellisiä?
Itse imetän tällä hetkellä, ja olenkin miettinyt mitä kaikkia myrkkyjä tuo lapsonen saa jo äidinmaidosta. :( Esimerkkinä sokeriton mehukeitto, jota söin ennen joka aamu. Paljonkohan siinäkin sitä makeutusainetta on? Olenkin nyt vaihtanut sokeriversioon kun järki sanoo että se on kuitenkin loppuviimein luonnollisempaa, hence terveellisempää. Ei sillä että sokeri olisi luonnollinen osa ihmisen ruokavaliota, mutta varmasti luonnollisempi kuin aspartaami.
Entä sitten light-juustot. Meillä käytetään sulatejuusto-cheddaria (joo tiedän että se on teollista moskaa yhtä kaikki), sekä normia että lightia. Normaalin valmistusaineissa lukee juusto 45%, light-versiossa 25%. Mitä se erotus 20% sitten on siinä laitissa? Tuskin pelkkää vettäkään. Joku 3% feta-juusto ei voi olla kovin luonnollinen tai puhdas tuote. Mutulla sanoisin, että E-aineet ovat elimistölle suurempi paha kuin rasva. Tuo "juustohan" maistuukin ihan kammottavalle, mutta se onkin toinen tarina..
Tällaista sekavaa pohdintaa tänään. Ajatuksia, mielipiteitä, faktatietoa?
Lähes kaikki täällä pitävät bodyruokavaliota uber-terveellisenä. Kuitenkin siinä käytetään tosi paljon light-tuotteita, eli niitä rasvattomia, vähärasvaisia ja sokerittomia. Eikös se nyt kuitenkin ole kaikille selvää että light-tuotteissa on enemmän lisäaineita ja muuta roskaa? Tarkoittaako tämä sitä että ne ovat epäterveellisiä?
Itse imetän tällä hetkellä, ja olenkin miettinyt mitä kaikkia myrkkyjä tuo lapsonen saa jo äidinmaidosta. :( Esimerkkinä sokeriton mehukeitto, jota söin ennen joka aamu. Paljonkohan siinäkin sitä makeutusainetta on? Olenkin nyt vaihtanut sokeriversioon kun järki sanoo että se on kuitenkin loppuviimein luonnollisempaa, hence terveellisempää. Ei sillä että sokeri olisi luonnollinen osa ihmisen ruokavaliota, mutta varmasti luonnollisempi kuin aspartaami.
Entä sitten light-juustot. Meillä käytetään sulatejuusto-cheddaria (joo tiedän että se on teollista moskaa yhtä kaikki), sekä normia että lightia. Normaalin valmistusaineissa lukee juusto 45%, light-versiossa 25%. Mitä se erotus 20% sitten on siinä laitissa? Tuskin pelkkää vettäkään. Joku 3% feta-juusto ei voi olla kovin luonnollinen tai puhdas tuote. Mutulla sanoisin, että E-aineet ovat elimistölle suurempi paha kuin rasva. Tuo "juustohan" maistuukin ihan kammottavalle, mutta se onkin toinen tarina..
Tällaista sekavaa pohdintaa tänään. Ajatuksia, mielipiteitä, faktatietoa?