Bodauksen arvostamisen puuttuminen

Liittynyt
29.3.2012
Viestejä
1 389
Huono otsikko, mutta koitetaan.

Tuli tuossa luettua iltalehden artikkelia tämän päiväisestä urheilugaalasta ja huomasin, että siellä ei ollut yhtäkään bodaria? Eikö sitä sitten lasketa urheiluksi? Vähän enemmän kun miettisin, niin eipä muistu mieleen, että koskaan olisin lehdestä lukenut uutisia mitkä liittyvät bodareihin/bodaukseen.

"Tiistaina järjesttävässä Suomen Urheilugaalassa palkitaan vuoden 2012 menestyneimpiä urheilijoita, esikuvia, urheiluvaikuttajia ja mm. vuoden urheilutapahtuma." -Iltalehti

Painon- ja voimannostajia oli kutsuttu, mutta ei bodareita
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ja kohta alotetaan kiistelemään mikä on se kovin laji :D Tälle taitaa olla jo se ketjukin olemassa. Mutta virkityksesksi osa nyt sitten kiistelee siitä että on niin hoocee meininki ku on lääkkeet ja kaikki ja siinä on riskejä terveydelle ja osa sitten perustelee sitä ettei itse suoritus ole urheilua, ku siinä ei mitata mitään ja joku sitten nokkelana vetää muutkin arvostelulajit.
Sitten tulee se kestävuyysurheilija tai saattais olla joku jopa crossfitin kannustajakin joukossa. Triathlon tulee vahvasti väittelyyn.

Loppu tuloksea kuitenki on ihan yhtä selkee ratkaisu asiaan kuin se, että kumpi voittais teräsmies + mcgyver vs oma isi + spiderman. Mutta jatkettaan....
 
En kans jaksa alkaa perustelemaan miksi bodareita ei siellä ole eikä tule olemaan, mutta käännetään kysymys toisin päin. Kenen suomalaisen bodyhahmon siellä olisi pitänyt olla?
 
Periaatteessa miksei jos olisi sellainen kilpailija, joka toisi työllään ja olemuksellaan kehonrakennusta esille positiivisessa mielessä ja tekisi sitä tunnetuksi. Ei siellä mitään purjelautailijoitakaan paljon katseltu ennen kuin Petäjä oli olympiajoukkueen menestynein urheilija. Tuossa auttoi kyllä lajin olympiastatus ja pitkä on kehonrakennuksen tie kansan suosioon.
 
Miksi missit eivät ole urheilijoita, jos bodarit on? Samalla periaatteella niissä kisoissa voittajat valitaan kuin bodauslavalla. Ulkonäkö ja esiintyminenhän se on mitä arvostellaan.
 
Niin syy on yksinkertainen. Bodaus ei kuulu ADT:n(WADA:n) alaisuuteen, voimanosto- ja tottakai painonnosto olympialajina kuuluu. Valtionavustusta ei tietääkseni saa mikään laji, jossa ei ole dopingkontrollia. Näistä lajeista ei urheilijoita valita gaalaan. Suomessahan kehonrakennusliitto liittyi ADT:n alaisuuteen joskus 90-luvun taitteessa, mutta se kokeilu jäi erittäin lyhyeksi kun porukkaa kärähti niin tiheästi. Paremmin muistavat valaiskoon lisää.

Ja onhan se mun mielestä hieno laji, mutta kyllähän se liian iso ristiriita tulee olemaan, että bodauslehtien sivut on täynnä kovakuntosia miehiä/naisia, ja vieressä superhyper treenivinkit ja ruokavaliot. Lääkkeistä ei puhuta missään, onneksi jotkut bodarit on sen suhteen avoimia/realistisia. Kaikki niistä fysiikoista on kuitenkin myös kansallisella tasolla rakennettu lääkeaineiden avustuksella. Voiko sellaisesta lajista tulla suosittu, jossa kilpaillakseen edes kansallisella tasolla on lyötävä lääkkeitä kroppaan kasapäin. Ja dopingtestejä, no sanomattakin selvää ettei tule kehomiehet/naiset niitä läpäisemään, jos sellaisia kokeiltaisiin.
 
Mulle pisti tuossa gaalassa silmään se, että niitä palkintoja jaettiin aivan helvetisti. Varmaan saaneet noita pystejä jostain ison määrän halvalla. Siinä lopussa kun kaikki palkinnon saajat menivät lavalle, niin puolet koko salista oli siellä. Onhan palkintojen saaminen kivaa jne. mutta mun mielestä arvostusta laskee se, että kaikki palkitaan. Tuollainen "kaikki palkitaan" sopii lasten kilpailuihin mutta, että huippu-urheiluun. Palkintojen jakaminen oli suurin piirtein tyyliin "vuoden pyörätuolikelaaja" -palkinto ja "vuoden toinen pyörätuolikelaaja" -palkinto.
 
Vaikka itse kehonrakentaminen on urheilua, niin siinä kilpailemista pitäisin enemmänkin "kauneuskilpailuna" kuin urheiluna. Jotta jokin asia olisi urheilua, niin minusta siinä on arvosteltava urheilusuoritusta itseään ja pelkkä poseeraaminen on vähän siinä ja siinä laskisinko urheilusuoritukseksi.
Vai ovatko esimerkiksi missikisat urheilua, jos missit harrastavat urheilua saavuttaakseen lavakunnon?
 
Bodauksessa se kisoihin valmistautuminen ja treenaaminen on rankempaa ku itse kilpailusuoritus. Sen takia se on vähän niinkuin miesten missikisat. Sama ku kilpapyöräilijä treenais koko vuoden kovaa ja sit kilpailussa katotaan vaan et kenellä on hienoin pyörä ja ajoasu. No joo. Mut en henk. kohtasesti pidä kilpabodausta urheiluna, jo siitä syystä miten sairasta se on terveydelle huipputasolla. Kansalaisten 90 prossan mielestä se on aivotonta pullistelua, ja sitä mielipidettä ei hevillä muuteta, ja vaik ei se tyhmien laji olekaan, onhan Bruce Oreckin suurlähettiläs ja veivaa joka aamu punttia, mut kyl välil miettii et onhan siinä perää ku joidenkin kisaajien mietteitä lukee.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom