Bigfellan kotitekoiset proteiinipatukat

Omskakas

Delgado fan club
VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
2 430
Helppo resepti, jolla saa todella hyvänmakuisia proteiinipatukoita. Sopivat massakaudelle erinoimaisesti. Mutta varoituksen sana: kun syöt yhden, haluat syödä koko satsin. :)

2,5 dl maapähkinävoita (oikeaa, ei mitään sokerimössöä)
8 ruokalusikallista hunajaa
Reilu 3 dl heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita

Lisää maapähkinävoi ja hunaja kulhoon, kuumenna mikrossa hetki, jotta voi ja hunaja pehmenevät. Lisää loput ainekset ja sekoita. Jos tuntuu siltä, etteivät ainekset sekoitu ja seos murenee, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Parhaiten sekoitus onnistuu käsin.

Kun massa on täysin sekaisin, aseta se leivinpaperin päälle ja leivo massasta pitkulainen laatta. Pistä satsi noin tunniksi jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen voit leikata laatan noin 10-12 yhtäsuureen patukkaan. Patukat säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä, voit myös pakastaa niitä.

Kannattaa kokeilla. Maku on parempi kuin useimmissa kaupallisissa tuotteissa. Ihan tosi. Olen syönyt näitä useamman satsin.

Krediitti reseptistä menee nimimerkille "Bigfella" (ei tältä foorumilta).
 
Viimeksi muokattu:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nyt tuli asiallinen resepti11!111

Onnistuuko jos jättää hunajan pois?
 
Kuulostaa hyvältä :)
Voisko joku vielä kertoa paljon yksi patukka painaa ja minkälaiset ravintoarvot siinä on?
 
demoni sanoi:
Nyt tuli asiallinen resepti11!111

Onnistuuko jos jättää hunajan pois?

Hunaja on tuossa yksi koossapitävä elementti. Muruiksi menee, jos jätät pois.

Tein summittaisen laskelman ravintoarvoista. Jos satsin jakaa 12 osaan, per patukka saa:
Prot: 12,5
Hiil: 20,5
Rasv: 12
kcal: 240
 
Kuulostaa niin namilta, että tulisi varmaan tehtyä yksi megasize patukka. Kevyt 3000 kalorin välipala. Parempi varmaan jättää kokeilematta :)
 
En tiedä uskallanko edes kokeilla, tyrin sen kuitenkin. Mutta eikö protskut jää vähän vähille tuossa???
 
Viikonloppuna kokeiluun. Mahtaako joukkoon sopia kookoshiutaleet? Korvaisi vaikka osan kaurahiutaleista. Tulee tuota kookosta laitettua välillä rahkaankin vaihtelun vuoksi makua antamaan. :kuola:

edit: Joku hunajan korvaaja olisi kyllä kiva saada tuohon. Mulla verensokerit pomppii sinne tänne muutenkin. Taidan kokeilla tuolla Miken ehdottamalla munalla. Muita ideoita?
 
hmm mites toi muna, kun se on raakaa? Ei kuulosta hyvältä .. kokeilkaa ja raportoikaa! :)
 
Mike sanoi:
Voisikohan tossa korvata osan hunajasta kananmunalla, se on aika sitovaa matskua ja tekisi hiukan juoksevampaa massasta?

En osaa sanoa. Kai se pitäisi koossa, mutta mausta voi tulla
:urjo: jos siinä on raakaa kanamunaa. Osan hunajasta voi kyllä korvata vedelläkin. Eksperimentoikaa pois ja kertokaa toki tulokset. :)
 
Counani sanoi:
Viikonloppuna kokeiluun. Mahtaako joukkoon sopia kookoshiutaleet? Korvaisi vaikka osan kaurahiutaleista. Tulee tuota kookosta laitettua välillä rahkaankin vaihtelun vuoksi makua antamaan. :kuola:

edit: Joku hunajan korvaaja olisi kyllä kiva saada tuohon. Mulla verensokerit pomppii sinne tänne muutenkin. Taidan kokeilla tuolla Miken ehdottamalla munalla. Muita ideoita?

Kyllä kookoshiutaleetkin sopivat, jos maapähkinävoi + kookos -yhdistelmä ei kuulosta sinusta pahalta. :)

Sokereita per patukka on noin 11 grammaa, joista noin puolet fruktoosia. En usko, että sillä on hirveitä vaikutuksia verensokeriin, koska mukana on niin paljon rasvaa, proteiinia ja kauran kuitua.
 
Otetaanpa tuolta toisesta threadista copypeisti tähän reseptithreadiin. Suosittelen kokeilemaan vain jos ihan oikeasti tykkää soijasta. Meikäläisen leivät jäi syömättä:

pitsapohja/soijaleipä ketoilijalle.

raakoja arvioita määristä.
~neljännes pellillinen.

reipas desi soijajauhoja
kolmannes kuivahiivapussista
vettä sopivasti
suolaa
rypsäriä

kuivahiivat ensin lämpimään veteen. Lisää suola ja öljyt, sekoita. Jauhot sekaan ja sekoitusta. rakenna pitsapohja pellille.

Modifikaatioita reseptistä otetaan mielellään vastaan.

edit. pitsapohjassa meinaan tuota vielä testata, kun tulee päällysteet mukaan niin soija ei varmaan maistu niin vahvalle.
 
Patukan tuotekehittelyä:
kaurahiutaleiden tilalle mysliä...
 
Omskakas sanoi:
Helppo resepti, jolla saa todella hyvänmakuisia proteiinipatukoita. Sopivat massakaudelle erinoimaisesti. Mutta varoituksen sana: kun syöt yhden, haluat syödä koko satsin. :)

2,5 dl maapähkinävoita (oikeaa, ei mitään sokerimössöä)
8 ruokalusikallista hunajaa
Reilu 3 dl heraproteiinia
2,5 dl kaurahiutaleita

Minkäs merkkinen maapähkinävoi ei ole sokeri mössöä?
Entäs hunaja? Pitäiskö olla sellaista "juoksevaa" kullan keltaista
vai sellaista kovempaa kamaa... :hyper:
 
Joo oon itsekin ketolla tehnyt tuollaisia "pizzapohjia" soijasta. Itse laitoin taikinaan 4 munaa, soijajauhoja (mittoja en muista), suolaa ja en muista laitoinko vettä ollenkaan. Hiivaa en käyttänyt, en tiedä toimisiko. Pistin tuon pohjan ihan tuollaisenaan uuniin ensin vähäksi aikaa, sitten fyllinkit päälle ja uusiksi uuniin. Hyvin menee alas kun täytteet on hyvät. Meikällä nyt ei oo tosin makuhermoja ollenkaan ;)

edit: Muijassa herättää kauhua tuo mun "leipä", jonka teen piirakkavuokaan. 4 munaa, 4dl kaurahiutaleita ja suolaa. Sekoitetaan hyvin ja tasoitetaan vuokaan, 8-10 min mikrossa, leikataan 8 "sektoriin" ja huiviin. Zonella toimii hyvin (kaura ohran lisäksi ainoa suositeltu viljatuote) Leseillä vois kokeilla myös ketoillessa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom