Beef Jerky

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mxu
  • Aloitettu Aloitettu
Onks se vertailukelposta tohon Mallorcan kansallisevääseen pa'amp leipään, missä kuivattua lihaa? Onks kukaan maistanu, aika mielenkiintoista... todella orvon näkönen satsi, mutta ovelan makunen....:)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Huomasin että tota oli kahta eri makua tuolla lähi k-kaupassakin ja hinta oli joku 3.5 euroa. Jos ois vaikka sen 2 euroa pussi niin ostaisin varmaan paljon useemmin. Laivalta vaan saa siihen hintaan tota samaa.
 
Onko toi muualla maailmassa noin kallista kun suomessa?

Ei ole. Jos tilaat ota huomioon Suomen aina niin ammattitaitoinen tulli, kuivalihaa ei saa lähettää Suomeen ainakaan EU:n ulkopuolelta (voi olla, että koskee myös EU:ta).

Mikä tossa maksaa?

Liha. Lisäksi K-Markettien pikkupusseissa tuotteen "erikoisuus" ja muiden vastaavien tuoteiden puuttumisesta johtuva (hinta)kilpailun puute.

Tekis mieli ostaa useemminki..

Mikä estää? Tuota on helppo tehdä myös itse reseptin (joita löytyy netistä), uunipellin sen uunistä löytyvän "ritilän" avulla.
 
Muistakaa ottaa muutama kymmenen pussia kun virosta lähette, sieltä rimistä mikä on aika lähellä satamaa ainakin tota saa n. 1,5 euroon. Se cajun hot on aika jees.
 
vois tutustua kyylä tuotteeseen,kätevä snäkki/välipala:) näyttäis pystyvän myös tilamaan tuolta virun maalta tuotetta.
 
Noita on jo mussutettu muutama kymmenen pussillista.. ja jerkynälkä vaan lisääntyy. :) Pitäs joku päivä taa lähteä Eestlandiin ihan vaan Jerkyjä metsästämään :)
 
:offtopic: Kun suomessa on vasta nyt Beef jerkyt, niin maailma on täynnä saman kaltasia snäksejä: Tulin just Latviasta ja kuivattu mustekala, ankerias ja kuivatut pikku kalat on siellä hyvinkin yleisiä. Kaikki lähes rasvattomia, hyviä ja todella runsaasti proteiinia sisältäviä. Niitä pitäis saada myös täällä
 
Ovella seistessä tulee mussuteltua tota kun useassa baarissa tota on myynnissä. Tulisempi versio = :kuola:
Ei sitä yhtä pussillista enempää kyllä kerralla jaksa ja kallista on.
 
Beef Jerky on ystävä.

Tuota tulis mussutettua "välipalana" koko ajan jos se ei ois niin tyyristä. (Miten niin ruoka hallitsee elämääni, heh?)
 
johan nyt on kumma kun ei cittarista taikka euromarketista löytyny,mistä sitä SAA ?:eek: cittarin miltä osastolta ?:(
 
apljojen,jahaz homma vaikeutuu entisestään jos tollasiaki pitää eka alkaa ettimään
Hups, aika raskas typo . Kun en osaa selkeesti "kaljojen" kirjoittaa niin sanotaan vaikka että Jerkyt on ollu poikkeuksetta juomaosastolla jossain alkoholipitoisten drinksujen lähellä.
 
Meitsi on nyt Liettuassa ja täältä naudan kuivalihaa saa n. 20-30e kilo ja possua kympin kilo. Maku nyt on aika lähellä metvurstia, mutta noissa ei vaan ole sitä rasvaa juuri nimeksikään
 
Tietenkin voi, ei mitään ongelmaa!

Vanhanajan malliin lyöt vaan paistisuikaleet parvekkeelle kuivamaan, kuten oikeaoppinen kuivaliha. Ei siihen ihmeitä tarvita. Lihojen ympärille olisi hyvä väsätä puusta ja verkosta jonkinlainen häkki, jolla estetään lintuja syömästä kuivalihoja.

Jos ulkona kuivattaa, niin ne lihat pitää laittaa roikkumaan keväällä kun on lämmin muttei kärpäsiä tmv. lentäviä vielä ole.
 
Sijottakaa hyvät ihmiset herkkuun!

Kasvikuivuri maksaa 50 egeä. Sillä voi kuivata beef jerkyn, omenaviipaleet sun muut. Hyvin säilyvää naposteltavaa, joka saa kuolan valumaan. Kuivuri pauhaamaan - tätä ostosta et kadu!

Omenaviipaleista: Granny Smith paras kuivattava kiinteämaltoisena. Tee ohuita viipaleita, pirskota päälle sitruunamehua (estää omenalihan rusehtumisen) ja pistä kuivuriin. Namia!
 
Sijottakaa hyvät ihmiset herkkuun!

Kasvikuivuri maksaa 50 egeä. Sillä voi kuivata beef jerkyn, omenaviipaleet sun muut. Hyvin säilyvää naposteltavaa, joka saa kuolan valumaan. Kuivuri pauhaamaan - tätä ostosta et kadu!
Pakko kai se on, löytyi just omalta toimistopöydältä melkein kymmenen tyhjää jerkypussia eli yli puolet tuon kuivaimen hinnasta. Vielä jos onnistuis kikkailemaan sellasta suht. vahvasti valkosipulin makuista siitä, kiittäs sekä omat makuhermot että työkaverit toimistolla :D
 
Oma kuivuri hankittu (Musta Pörssi, 69 Eur) ja eka setti home-made beef-jerkyä tehty ja maisteltukin jo. Hyvää kuin mikä, valmistaminen suht. helppoa, ainut huono puoli on että tuon kanssa tekisi mieli juoda kalajaa. Kiitokset vinkeistä ja valmistusohjeista kotikuivuria suositelleille, eikun kuivuria hommaamaan kaikki beef jerkyn ystävät.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom