Deleted member 43228
Löysin tälläsen tallennettuna töissä mun reseptikansiooni joihin oon törmännyt surffaillessa. Muistikuvia ois että jostain HUPEN keskusteluista saatu tuo resepti + linkki. En viitti alkaa kahlaan koko foorumia läpi ja haku on sen verran arseesta että järkevää en löydä. http://www.sternosbbq.com/2009/09/basic-bbq-rub.html
Oisko ideoita heittää vielä valmistukseen liittyen, aika? Alkukypsennys keittämällä vai uunissa?
Käytössä perus keittiö välineineen ja grillikatos jossa käsittääkseeni (en ole varma, koska juhannuksena vasta näkee) muurattu grilli johon heitetään ihan puuta alle, toki brikettejä voin ottaa messiin.
BBQ-RUB
Secret of a tasty Barbecue dish lies often in the rub. The food is marinated in a dry spice rub usually for a couple of hours before it enters the smoker.
In the States there is plenty of choice for ready made rubs for pork, chicken and beef. Here in Europe there's hardly any ready made rubs available, so we have to make our own.
I never measure the exact amounts when I make my rub, but below you see my rough estimates which will work just fine. Adjust to your own taste.
Basic rub for baby back ribs (pork):
1 tbsp of salt
1 tbsp of freshly ground black pepper
1 tbsp of brown sugar
2 tbsp of white sugar
1-2 tsp of granulated garlic
1-2 tsp of onion powder
1-2 tsp of cayenne pepper and/or chili powder
This is more or less my regular rub for ribs. Nice sweet and spicy flavor which goes so well with pork dishes. Sometimes I add some mustard powder (Colman's) for an extra kick.
Oisko ideoita heittää vielä valmistukseen liittyen, aika? Alkukypsennys keittämällä vai uunissa?
Käytössä perus keittiö välineineen ja grillikatos jossa käsittääkseeni (en ole varma, koska juhannuksena vasta näkee) muurattu grilli johon heitetään ihan puuta alle, toki brikettejä voin ottaa messiin.
BBQ-RUB
Secret of a tasty Barbecue dish lies often in the rub. The food is marinated in a dry spice rub usually for a couple of hours before it enters the smoker.
In the States there is plenty of choice for ready made rubs for pork, chicken and beef. Here in Europe there's hardly any ready made rubs available, so we have to make our own.
I never measure the exact amounts when I make my rub, but below you see my rough estimates which will work just fine. Adjust to your own taste.
Basic rub for baby back ribs (pork):
1 tbsp of salt
1 tbsp of freshly ground black pepper
1 tbsp of brown sugar
2 tbsp of white sugar
1-2 tsp of granulated garlic
1-2 tsp of onion powder
1-2 tsp of cayenne pepper and/or chili powder
This is more or less my regular rub for ribs. Nice sweet and spicy flavor which goes so well with pork dishes. Sometimes I add some mustard powder (Colman's) for an extra kick.