Baby Back Ribsejä, mistä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Löysin tälläsen tallennettuna töissä mun reseptikansiooni joihin oon törmännyt surffaillessa. Muistikuvia ois että jostain HUPEN keskusteluista saatu tuo resepti + linkki. En viitti alkaa kahlaan koko foorumia läpi ja haku on sen verran arseesta että järkevää en löydä. http://www.sternosbbq.com/2009/09/basic-bbq-rub.html

Oisko ideoita heittää vielä valmistukseen liittyen, aika? Alkukypsennys keittämällä vai uunissa?

Käytössä perus keittiö välineineen ja grillikatos jossa käsittääkseeni (en ole varma, koska juhannuksena vasta näkee) muurattu grilli johon heitetään ihan puuta alle, toki brikettejä voin ottaa messiin.

BBQ-RUB

Secret of a tasty Barbecue dish lies often in the rub. The food is marinated in a dry spice rub usually for a couple of hours before it enters the smoker.

In the States there is plenty of choice for ready made rubs for pork, chicken and beef. Here in Europe there's hardly any ready made rubs available, so we have to make our own.

I never measure the exact amounts when I make my rub, but below you see my rough estimates which will work just fine. Adjust to your own taste.

Basic rub for baby back ribs (pork):
1 tbsp of salt
1 tbsp of freshly ground black pepper
1 tbsp of brown sugar
2 tbsp of white sugar
1-2 tsp of granulated garlic
1-2 tsp of onion powder
1-2 tsp of cayenne pepper and/or chili powder
This is more or less my regular rub for ribs. Nice sweet and spicy flavor which goes so well with pork dishes. Sometimes I add some mustard powder (Colman's) for an extra kick.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Oisko ideoita heittää vielä valmistukseen liittyen, aika? Alkukypsennys keittämällä vai uunissa?
Mikä alkukypsennys? Ribsit tehdään savustamalla, keitot katilassa ja pullat uunissa. Kalvo pois, rub pintaan ja grilliin vaan epäsuoralle tulelle 140-160 asteeseen savustumaan, seuraksi vesiasia kosteutta antaaan + joku keino tuottaa savua. Suihkuttelee vielä tasaisin väliajoin vaikka 50/50 omenamehu/omenasiiderietikka seosta pintaan. Aika palaa 3-3.5 h ja kaljaa kokista riippuen 6-12 tölkkiä. 30 min ennen grillistä poisottoa oman maun mukainen BBQ-kastike pintaan.

Suomessa myytävät ribsit on pikkusen laihoiksi leikattu, joten pekonikuorruksella saa pidettyä nuo vieläkin mehukkaampina, ohjeet vaikka tuosta



Kokonaan grillissä slow and low kun malttaa tehdä on lopputulos taatusti parempi kuin mikään keitto/uuniviritys.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Heti päivitystä kehiin, eli keittäminen on selvästi nössöille. Jos grillissä ei ole kantta, taidan kypsennellä uunissa ensin. Eli pintaan sipaisu sinappia ja pintaan BBQ-rub ja uuniin 2-3 tunniksi. Kun alkaa olla kypsää laitetaan lihat grilliin niin että saadaan pinta käristeltyä maukkaaksi. Tarviiko tässä grillausvaiheessa levittää vielä jotain seosta ribseihin vai meneekö se koko kypsennyksen ajan noilla BBQ-rubeilla, jotka on survottu pintaan jo ennen uunia? Tarviiko uuniin laittaa jotain vesiastiaa, joka höyrystyy ja estää näin ribsien kuivumisen?

Edit:
Olin myöhässä. Mutta tuossa grillissä joka juhannuspaikalla on ei luultavasti ole kantta ja alle heitetään puuta/brikettejä. Eli savustus on hieman hankalaa. Suosituksia hyvään BBQ-soosiin?
 
Zone-sarja -42%
Back
Ylös Bottom