Baby Back Ribsejä, mistä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Mytyltä saa Lappeenrannan torin kauppahallista Tmi O. Mytty, LAPPEENRANTA - Yritysopas

Heh. Tuonne kun soitti niin heti oltiin tietoisia asiasta. Käyttävät muuten Wotkinsin ribsejä pakasteena ja tuoreet tulevat jostain, en muista enää mistä.

On noiden saaminen sitten kyllä vaikeaa, 500km lenkki tulee tonnekin noita hakemaan. Hinta on vaan aika kova, 6.90e/kilo. Normihinta luille on jotain 2,9-4e/kg.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Aika monessa paikassa ehdin noita käydä etsimässä (Masalastakin olivat loppu kun pyörähdin siellä), mutta löytyihän noita lopulta, pienet myytiin nimellä "Porsaan ribs" ja isommat nimellä "Paahtokylki" paikkana Sellon Citymarket.

ribs.jpg


Pikkusen piti iltapalaksi laittaa molempia (vajaa 2.5 kg yhteensä), ei mikään taidonnäyte mutta parasta mitä kuitenkin on tänä keväänä grillistä tullut ja Heinekenin kanssa ihan syötävää :) Ei jaksanut hirveästi arki-iltana panostaa eli ihan valmislinjalla mausteet; pintaan oliiviöljy + Nomun Barbeque rub, voiteluun Hucksin Honey Hickory kastike. Grillin (Weber Summit) savustusboxissa käristelin pari settiä lihalle ja lampaalle tarkoitettuja savustuslastuja; joku sekoitus siis.

Grillissä koko ajan noin 150-160 astetta lämmintä, pienemmissä meni joku reilu 2 h, isossa möykyssä noin 4h.
 
Tälläiseen ihme ruokahifistelyynkö lapsettomat ja muut joilla on liikaa aikaa käyttävät sen aikansa?
 
Ostin viimekesänä valmispakattuja porsaan ribsejä, jotka taisivat olla merkkiä HK. Ei varsinaisia baby back ribsejä, mutta "porsaan ribsit" taisi olla kutakuinkin tuotenimi.
Luultavammin kyseessä on kesän sesonkituote.

Pettymys oli suuri, kun ne eivät muistuttaneet yhtään sitä mureaa lihaa mitä on tv:n kokkiohjelmissa saanut nähdä. Liha oli minun makuuni kelvotonta epämääräistä sörsseliä.
Toisaalta saattoivat ne olla juuri sitä mitä pitääkin ja ribsit eivät vain sovi meikäläisen makuun...
 
Tälläiseen ihme ruokahifistelyynkö lapsettomat ja muut joilla on liikaa aikaa käyttävät sen aikansa?

Tää on ehkä yks vittumaisin ja vähättelevin kommentti mitä pakkiksella on hetkeen näkynyt. Jos sun aikas kuluu vuorotyössä varastolla, lasten kanssa sekoillessa, reenatessa ja arjesta selvityessä, niin mun näkemyksen mukaan sä et ole yhään sen parempi ihminen kun "ruokahifistelijä".

Tollasiin paskakommentteihinko kaikki vuorotyöläiset, raskaan päivän raatajat, käyttävät vähäisen vapaa-aikansa?
 
Tälläiseen ihme ruokahifistelyynkö lapsettomat ja muut joilla on liikaa aikaa käyttävät sen aikansa?

Määrittele "liikaa aikaa". Meillä on lapsi, on ollut kaksi koiraa, on harrastuksia jne., mutta silti on aina ollut aikaa tehdä hyvää ruokaa. Enemmänkin ihmettelen vanhempia, jotka syöttävät lapsilleen eineksiä ja muuta moskaa kun "ei ole aikaa".
 
Zone-sarja -42%
Onko kukaan kokeillut ribsien keittoa mausteliemessä? Eli siis kyljet tunniksi - puoleksitoista mausteiseen veteen kiehumaan. Tämän jälkeen liha jo meinaa irrota luista ja kyljet maustetaan ja nostetaan grillille hetkeksi väriä ottamaan. Maku on todella hyvä, liha on pehmeän mehukkaan mureaa, eikä kuivumisen vaaraa ole. Eikä käytettävissä olleissa grilleissä ole ollut tuota savustuksen mahdollisuutta.
 
Mä esikeitin kanssa osan ribseistä. Mulla riitti 30 minsaa, ihan tommoset Hupsin baby ribsit kyseessä. Kerran jätin kaatamatta vedet heti pois ja ne oli jonku 20minsaa lisää kuumas vedes, luut meinas väkisin tippua ja oli tosi hankala grillata niitä. Savusuolaa, paprikaa ja melkeen kaikkee mitä kaapista jaksaa kaataa veteen ja lihat sinne, sitten pussiin marinadin kanssa ja jäähtymään, seuraavana päivänä grilliin. Tulee ihan hyviä kyllä. Onhan tossa säätämistä, mutta kun on kunnon muija joka jaksaa vahtia muksua voi mieskin kokata. Sitten voi jatkaa big brotherin ja slaikkareitten vahtaamista. Stockmannin herkusta viimekesänä ostin luut, jos pysytään topicissa.
 
Valmistan ribsit aina mausteliemen kautta, eli tunniksi maustettuun lihaliemeen (sipuli, valkosipuli, mustapippuri jne.), sitten jäähdytys ja marinadiiin.
Eikä koskaan mitään selkäosastoa, vaan kunnon paksuja vatsapuolen könttejä.
Baby back ribsit on tarkoitettu juppihintikoille, jotka eivät tahdo tuhria suupieliään tai tulla grilliruoasta kylläisiksi.. ;)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ai helvetti, kun näyttää hyvältä! Heittäkääpäs ribsi-ministerit helppoja vinkkejä ribsien valmistamiseen amatöörille.

Ihan hyvää on tullut siten, että ribsit sivellään kunnon bbq-soosilla ja sitten uuniin muutamaksi tunniksi n. 120 asteeseen. Sen jälkeen hiiligrillissä loppusilaus, yleensä käytän grillausvaiheessa esim. kirsikkapuu - savupellettejä.
 
Turun Kauppahallista Reino Jokisen lihaliikkeestä tarttui tänään mukaan 3,9kg baby back ribsejä. Kohtalaisen suolainen hinta kyllä, 6,95e/kg.
 
Tää on ehkä yks vittumaisin ja vähättelevin kommentti mitä pakkiksella on hetkeen näkynyt.

Kiitos tunnustuksesta. Tuo kommentti oli kirjoitettu melko väsyneenä. Baby ribsit olisi varmaan hyviä, täytyisi itekin panostaa kulinarismiin enemmän.
 
14kg lootan kävin BBR:iä Chef Wotkinsin tukusta tukkutorilta Helsingistä.
Soittelin tonne ensin perjantaina että tulen maanantaina hakemaan. Puhelimessa luvattiin että ei tarvitse varata, aivan takuuvarmasti noita riittää minulle yksi laatikko. No vartin se akka etsi niitä ja tuli tylysti kertomaan että "loppu on". 10 minuuttia keskustelin asiasta ja vaadin menemään katsomaan tilanne uudelleen, ei onnistunut. Joku on kuulemma juuri käynyt ostamassa Eurolavallisen noita, eli 2m3. Lopulta en lähtenyt pois vaan mummo lähti katsomaan tilannetta varastosta kun en antanut periksi ja vartin päästä tuli takaisin laatikon kanssa. "Olivat eri paikassa". Ei pahoitteluja, ei mitään. Aivan vitun paskaa palvelua.

No joku setä oli siinä ja odotellessa juttelin hänenkin kanssaan ja tuntui mukavalta kaverilta. Ostin siitä "grillistä" myös leberkäseä ja pottumuussia matkaevääksi ja ne olivat herkullisia.

Kyllä nyt jumalauta voisi vaatia parempaa palvelua moiselta tukkurilta. Paska maku jäi suuhun tuosta mestasta. Vituttaa kun piti VALEHDELLA että joku kävi juuri ostamassa eurolavallisen noita ja ovat siksi "varmaan" loppu.
 
Ohoi, no hyvä, että löytyi - vaikka ei olisi näköjään löytynyt, jollet olisi jaksanut patistaa.

Ikävä, että tuo kauppa jätti paskan maun - olen kerran poikennut tutustumassa (en vielä ostanut mitään...) ja aika peruslihatiskihulina tuolla oli - varmaan nopein keino päästä asiakkaasta eroon oli yrittää narrata hölmö pois jonosta :| Valikoima Prismaa parempi, kenties K-kaupan tasoinen :)
 
Tuosta pystyy hyvin havaitsemaan miten se yksi norsunvittunaama on kokonaisen arvostetun tukkuyrityksen heikoin lenkki ja paskaa koko firman maineen. No itse en kyllä voi Wotkinsia moittia, vaan tuota kyseistä asiakas"palvelijaa", jolle antaisin potkut jos voisin päättää. Toisaalta ymmärtäähän tuon, Helsingissä kun ollaan ja kaikkia tuntuu vituttavan. Itse olen maaseudulla tottunut saamaan hyvää palvelua joka paikassa.
Pirun tuoreen näköistä kamaa oli tiskit täynnä, mielestäni aivan muuta toista kuin lihatiskit kaupoissa. Makkaroita varmasti 25 erilaista kesäksi grilliin. Suosittelen käymään.

Mainittakoon että olin tuolloin ainoa asiakas. Jälkeeni tuli toinen myös sisään.
 
14kg lootan kävin BBR:iä Chef Wotkinsin tukusta tukkutorilta Helsingistä.
Olikos toi tavara tuossa 14 kg lootassa pakattu minkälaisiin yksiköihin eli onko käytännössä onko se helppo lyödä pakkaseen ja napsia sieltä pari slabia kerrallaan grillattavaksi? Sellon Cittarin ribsit on niin lihattomiksi leikelty (~400g per 30 cm pätkä) että ne tuntuu vetävän aika helposti hiukan kuiviksi vaikka sinällään ihan hyvää niistäkin tuli. Pitää käydä tsekkaamassa tuo Wotkinsin tukku anyway, jos sieltä löytyisi vaikka jotain vähän normitarjonnasta poikkeavia pihvejä (kunnon T-boneja/Portereita) ja jos töykeä asiakaspalvelija sattuu paikalle niin ainahan on kiva vittuilla takaisin :D
 
Olikos toi tavara tuossa 14 kg lootassa pakattu minkälaisiin yksiköihin eli onko käytännössä onko se helppo lyödä pakkaseen ja napsia sieltä pari slabia kerrallaan grillattavaksi? Sellon Cittarin ribsit on niin lihattomiksi leikelty (~400g per 30 cm pätkä) että ne tuntuu vetävän aika helposti hiukan kuiviksi vaikka sinällään ihan hyvää niistäkin tuli. Pitää käydä tsekkaamassa tuo Wotkinsin tukku anyway, jos sieltä löytyisi vaikka jotain vähän normitarjonnasta poikkeavia pihvejä (kunnon T-boneja/Portereita) ja jos töykeä asiakaspalvelija sattuu paikalle niin ainahan on kiva vittuilla takaisin :D

Oisko 35cm pitkiä pätkiä. Yksittäispakattu/pakastettu. Eli helppo ottaa tarpeen mukaan.
 
Babybackit oli itsellänikin turun seudulla hakusessa, mutta Liedon lihakaupassa oli tällä kertaa ei-oota joten piti mennä normiribsuilla iltapala ja sitähän upposikin sitten 900g edestä. Suosittelen muuten lämpimästi Liedon lihakauppaa, ehdottomasti kattavin ja laadukkain valikoima turun alueella. Jonot on kyllä varsin mittavat etenkin klo 16 jälkeen joten kannattaa varautua seisoskeluun. Muunmuassa heposista on tehty monenmoista laadukasta ja maistuvaa makkaraa ja filettä vegaanien ja heppatyttöjen kiusaksi.
 
Back
Ylös Bottom