Apple vs PC+Linux (Mac versus Win tappelu)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Kummatkin on vielä aika paskoja - En oo tyytyväinen mun mäkkiin, enkä muihinkaan pc romuihin mitä mulla on.. mut käyttöjärjestelmien huonoimmuudessa ei mikään edes surkein linux distro pääse kilpailemaan vistalle - stabiili ja toimiva eivät kuulu sen luonteenpiirteisiin vaikka mulla on perus pöytälankussakin 8G muistia ja Intelin tuplaydin prosu - luulisi että näillä saisi edes vistassa toimimaan tekstinkäsittelysoftaa kohtuudella.. :D Mutta eipä se mun musta MacBook kyllä oikeestaan hirveesti lohduta - tehoton käytössä parin gigan muistilla, joka ei riitä siinäkään mihinkään.. käyttölogiikka on hauskempi kuin mikkisoftalla - muttei vieläkään mitenkään sykähdyttävän toimiva.
 
Kamalan vaikeeselkosta toi sun teksti. Mihin asti windowsit muuten tukee muistia? Joku random pelaaja väitti että neljä on maksimi.
 
32-bittinen tukee neljää, 64-bittinen siitä ylöspäin.

Valitettavasti noissa 64bit versioissakin on eroa.
Menee kaiketi jotenkin näin:
* Vista Basic64: 8 GB
* Vista Home Premium64: 16 GB
* Vista Business/Enterprise/Ultimate64: 128+ GB
 
Mutta eipä se mun musta MacBook kyllä oikeestaan hirveesti lohduta - tehoton käytössä parin gigan muistilla, joka ei riitä siinäkään mihinkään.. käyttölogiikka on hauskempi kuin mikkisoftalla - muttei vieläkään mitenkään sykähdyttävän toimiva.

En usko. Applen laitteet toimivat aina niin sykähdyttävästi, että pöksyt aivan kostuvat pelkästä laitteen pinnan hivelöinnissä. Hivelöintielämyksen takaa täysin tarraton kannettavan pohja.
 
Secunia listaa Internet Explorer 6:sta 22 korjaamatonta haavoittuvuutta ja 7-versiosta 9 korjaamatonta haavoittuvuutta.

Juu, mutta harvoin noiden korjaamiseen seitsemää kuukautta menee. Edes mikkisoftalla.
 
IE-aukoista moni on ollut paikkaamatta jo vuosikausia.

Viime joulukuussa paljastui tämä (http://secunia.com/advisories/32997/) erittäin kriittinen reikä, joka koskettaa mm. kaikkia XP SP2-koneita. Ei tullut korjausta tammikuussa, ei tullut helmikuussa... no odotellaan.

Tuohan korjaantuu SP3:n asennuksella:
"The vendor recommends Windows XP SP2 users to upgrade to Windows XP SP3, which is reportedly not affected."

Sitäpaitsi, tuossa oli puhetta Word 97:sta... käyttääkö sitä vielä joku? :lol2:
 
IE-aukoista moni on ollut paikkaamatta jo vuosikausia.

Viime joulukuussa paljastui tämä (http://secunia.com/advisories/32997/) erittäin kriittinen reikä, joka koskettaa mm. kaikkia XP SP2-koneita. Ei tullut korjausta tammikuussa, ei tullut helmikuussa... no odotellaan.

vulnerabilities_comparison_os_operating_system_windows_xp_vista_mac_linux.jpg
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuohan korjaantuu SP3:n asennuksella:
"The vendor recommends Windows XP SP2 users to upgrade to Windows XP SP3, which is reportedly not affected."

Sitäpaitsi, tuossa oli puhetta Word 97:sta... käyttääkö sitä vielä joku? :lol2:

Kaikki XP SP2 -koneet on haavoittuvia riippumatta siitä, mikä Office koneelle on asennettu tai on asentamatta. SP3 paikkaa XP:n, mutta yllättävän monessa paikassa tulee edelleen vastaan XP SP2 -koneita, joita ei ole uusien ongelmien pelossa päivitetty SP3:seen, vaan luullaan että turvapäivitysten asentaminen riittää...

Secunia listaa XP Professionalille 32 paikkaamatonta reikää, Vista olisi huomattavasti turvallisempi mutta sitäkään "päivitystä" ei oo kaikki halunneet asentaa...
 
Back on topic:
Winukassa on enemmän viruksia yms. harmeja kuin OSX:ssä, mutta Mikkisoftaa sentään kiinnostaa haavoittuvuuksien korjaaminen. Applea ei näemmä paljon nappaa:
http://mikropc.net/uutiset/index.jsp?categoryId=atk&day=20090213#w2009021311005814348

Ja palataksemme reaalimaailmaan. Downup-mato ja XP. 10 Miljoonaa saastunutta konetta as today.
Montako niitä saastuneita Maccejä oli - paikattu tai ei?
Mitä merkitystä joillain teoreettisilla aukoilla joita ei edes voi hyödyntää mitenkään?
 
Kyllä taas mäkkimiehet vetää hernettä nenään :D
On se nyt vaan perkele niin, että jos ongelma on ollut 7kk tiedossa ja vasta nyt korjattu niin se on vitun huonosti. Turha teidän sitä on windowsiin verrata, mäkissä ei vielä, huom VIELÄ, ole lähelläkään yhtä paljon viruksia yms. paskaa, mutta suuntaus on ylöspäin.

Eli kannattaisi alkaa ottamaan nuo asiat pikkuhiljaa vakavasti, ennen kuin on liian myöhäistä ja virukset ja muut madot läjähtää käsille.
 
Käytännössä siis iPonessa tuo on toki vitusti paremmin tehty, mutta ei me suoraan voidakaan verrata nappulapuhelinta kosketusnäyttöiseen. Mutta raipat, seivaa se kuva vain ja pistä luuriin.

Ai ovvai? Nokialainen tosiaan defaulttina heittää kuvan sellaisenaan taustakuvaksi. Croppaa toki itsekseen ruudulle sopivaksi jos on kuva "väärin päin". Jos sitä haluaa rajailla niin pitää osata painaa muokkaa-nappia ensin. Varmasti apple on osannut tuonkin tehdä niinkuin se oikein pitää tehdä.

Pitihän tuota oikein testailla. Kun valitsee croppaus työkalun, se het kysyy että pistetäänkö sivusuhteeksi taustakuva vai joku muu. Ja sitten eiku sormella tökkimaan rajausta kohdilleen. Ja siinähän on ruhtinaallisesti pelivaraa kun on 3 megapixelin cämerä. :)
 
On se nyt vaan perkele niin, että jos ongelma on ollut 7kk tiedossa ja vasta nyt korjattu niin se on vitun huonosti.

Windows-puolella seitsemän kuukauden paikkaamattomuus on varmaan järkyttävä tilanne, Unix-puolella ei välttämättä. Unixista löytyy aina silloin tällöin tietoturva-aukkoja, jotka ovat olleet "auki" vuosikausia tai jopa vuosikymmeniä, mutta joilla ei ole mitään merkitystä, koska Unixin modulaarisen rakenteen ansiosta noilla aukoilla ei voi tehdä oikein mitään.

Windows antaa perseraiskata itsensä todella helposti (Vista paransi tätä asiaa kyllä aika paljon). Unix ei ole antanut perseraiskata itseään koskaan. Höpinä siitä, että Apple paikkaa tietoturva-aukot muka jotenkin leväperäisen hitaasti, kertoo ainoastaan siitä, että Unix ei ole tuttu käyttis.

Turha teidän sitä on windowsiin verrata, mäkissä ei vielä, huom VIELÄ, ole lähelläkään yhtä paljon viruksia yms. paskaa, mutta suuntaus on ylöspäin. Eli kannattaisi alkaa ottamaan nuo asiat pikkuhiljaa vakavasti, ennen kuin on liian myöhäistä ja virukset ja muut madot läjähtää käsille.

Unix on ollut olemassa 1970-luvulta asti ja sen tietoturvastaan kuuluisa BSD-variantti 1980-luvulta asti. Edelleenkin odotamme sitä VIELÄ-hetkeä, jolloin paska räjähtää tuulettimeen ja pitää asentaa F-Secure ShitProtector ja blaa blaa blaa...

Vertailun vuoksi: 90-luvulla Mäkin markkinaosuus oli murto-osa siitä mitä nykyisin, mutta viruksia oli pahimmassa vaiheessa ihan samalla tavalla kuin Windowsissa, Mäkki oli itse asiassa pahimmillaan ihan saatananmoinen matolaatikko. OS X:n julkaisemisen jälkeen markkinaosuus on varmaan kymmenkertaistunut, mutta yhtään vapaasti leviävää OS X -virusta tai -matoa ei tällä hetkellä tunneta. Miten tämä on mahdollista?

Toinen esimerkki: Nettipalvelimissa Windows Serverin ja Unix/Linux-pohjaisten servereiden markkinaosuus on kai noin 50 / 50%. Silti verkkomadot leviävät lähes poikkeuksetta Win-servereiden kautta.

Voisiko tästä päätellä, että jotkut käyttöjärjestelmät ovat pohjimmiltaan paremmin suunniteltuja kuin jotkut toiset?
 
Sillä madon suunnittelijalla on itellään winukka?
 
blaa blaa

Kovat on selostukset, mutta taas näyttää pahasti siltä, että jokaisella mäkistillä on luetun ymmärtämisessä parannettavaa, reilusti. Tai sitten ei edes luettu sitä linkitettyä juttua vaan alettiin suoraan julistamaan mäkin ylivertaisuutta. Siinähän puhuttiin Safarin haavoittuvuudesta, joka koskee sekä OSX, että Windows versioita. Eli vaikka he luottaisivatkin omaan käyttikseensä kuin kiveen niin luulisi sentään nuo Windowsiinkin vaikuttavat haavoittuvuudet korjattavan nopeasti.

Ei sillä, että kukaan vapaaehtoisesti mitään Safaria asentaisikaan, mutta ne perkeleet kun tunkevat sitä ihan huomaamatta koneelle, jos ei ole tarkkana. Mulle esim. olisi ehdottomasti halunnut asentaa sen jokaisen quicktime päivityksen yhteydessä, no nyt ei ole enää quicktimeäkään koneella, niin se ongelma poistui.

edit:
ja niille mäkisteille, jotka täällä hehkuttivat, että mitä merkitystä on haavoittuvuudella, jota ei pysty edes hyödyntämään mitenkään, lukekaapa tämä lainaus oikein ajatuksella:

"Tämä selaimen rss-syötetoimintoon liittyvä haavoittuvuus koskettaa sekä Safarin Mac- että Windows-versiota, ja sen avulla verkkorikollisten olisi mahdollista suorittaa hyökkäyskoodi vihamieliseltä verkkosivustolta. Verkkorikollisten näkökulmasta haavoittuvuuden hyödyntäminen olisi hyvin helppoa – käyttäjä täytyisi houkutella vain vierailemaan hyökkäyskoodin sisältävällä sivustolla.

”Tämän haavoittuvuuden hyväksikäyttäminen ei vaadi syvällistä ymmärrystä suorittimesta tai käyttöjärjestelmästä”, Masterbrook kirjoittaa blogissaan. ”Minä huomasin sen vahingossa, mikä kertoo siitä, että joku muukin saattaisi havaita tämän asia. Näiden kahden tekijän olisi pitänyt kertoa Applelle, että tähän haavoittuvuuteen liittyvä riski oli korkea.” "
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom