On se nyt vaan perkele niin, että jos ongelma on ollut 7kk tiedossa ja vasta nyt korjattu niin se on vitun huonosti.
Windows-puolella seitsemän kuukauden paikkaamattomuus on varmaan järkyttävä tilanne, Unix-puolella ei välttämättä. Unixista löytyy aina silloin tällöin tietoturva-aukkoja, jotka ovat olleet "auki" vuosikausia tai jopa vuosikymmeniä, mutta joilla ei ole mitään merkitystä, koska Unixin modulaarisen rakenteen ansiosta noilla aukoilla ei voi tehdä oikein mitään.
Windows antaa perseraiskata itsensä todella helposti (Vista paransi tätä asiaa kyllä aika paljon). Unix ei ole antanut perseraiskata itseään koskaan. Höpinä siitä, että Apple paikkaa tietoturva-aukot muka jotenkin leväperäisen hitaasti, kertoo ainoastaan siitä, että Unix ei ole tuttu käyttis.
Turha teidän sitä on windowsiin verrata, mäkissä ei vielä, huom VIELÄ, ole lähelläkään yhtä paljon viruksia yms. paskaa, mutta suuntaus on ylöspäin. Eli kannattaisi alkaa ottamaan nuo asiat pikkuhiljaa vakavasti, ennen kuin on liian myöhäistä ja virukset ja muut madot läjähtää käsille.
Unix on ollut olemassa 1970-luvulta asti ja sen tietoturvastaan kuuluisa BSD-variantti 1980-luvulta asti. Edelleenkin odotamme sitä VIELÄ-hetkeä, jolloin paska räjähtää tuulettimeen ja pitää asentaa F-Secure ShitProtector ja blaa blaa blaa...
Vertailun vuoksi: 90-luvulla Mäkin markkinaosuus oli murto-osa siitä mitä nykyisin, mutta viruksia oli pahimmassa vaiheessa ihan samalla tavalla kuin Windowsissa, Mäkki oli itse asiassa pahimmillaan ihan saatananmoinen matolaatikko. OS X:n julkaisemisen jälkeen markkinaosuus on varmaan kymmenkertaistunut, mutta yhtään vapaasti leviävää OS X -virusta tai -matoa ei tällä hetkellä tunneta. Miten tämä on mahdollista?
Toinen esimerkki: Nettipalvelimissa Windows Serverin ja Unix/Linux-pohjaisten servereiden markkinaosuus on kai noin 50 / 50%. Silti verkkomadot leviävät lähes poikkeuksetta Win-servereiden kautta.
Voisiko tästä päätellä, että jotkut käyttöjärjestelmät ovat pohjimmiltaan paremmin suunniteltuja kuin jotkut toiset?