Ana ja möykky

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Slyrska
  • Aloitettu Aloitettu
Siis mitä tarkoittaa, että maitohappokestävyyttä ei voi kehittää? Nussitaanko tässä jotain kemiallista pilkkua vai osoitetaan täydellistä tietämättömyyttä treenaamisesta? Mutta siinä mielessä, mitä Tomi tuossa haki niin maitohappokestävyyttä kyllä pystyy kehittämään.

Siis tässä nyt nimenomaan nussitaan pilkkua. Yleensä maitohaposta ja laktaatista puhutaan ristiin. Teknisesti kuitenkin sehän ei kerry sinne lihaksiin maitohappona, vaan laktaattina koska tuossa ympäristössähän se neutralisoituu luovuttaen vetyionin jonka jälkeen se ei ole enää happo.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tosin enemmän ja enemmän käännytään mielestäni vihdoin siihen suuntaan, että maitohappoa ei lainkaan muodostu vaan muodostuva molekyyli on lähtökohtaisesti laktaatti eikä tässä reaktiovaiheessa tapahdu vetyionin luovutusta eikä täten myöskään happamoitumista. Elimistön pH ei ole suotuisa maitohapon muodostumiselle saati kertymiselle, joten on hieman ristiriitaista olettaa, että LAKTAATTIdehydrogenaasi muodostaisi ensin pyruvaatista maitohapon, vaikka ympäristön pH on täysin tätä vastaan.

Laktaatin muodostus pyruvaatista itse asiassa sitoo vetyioneja liuoksesta ja kemiallisia rakenteita (pyruvaatti = C3H3O3, laktaatti = C3H5O3) tarkastelemalla voidaan todeta, että jos molekyyli sisältää enemmän vetyä muutoksen jälkeen, ei vetyioneja ole ympäristöön vapautunut. Näin ollen laktaatti toimii puskurina happamuutta vastaan. Maitohappoteoria on lähtöjään tutkimusten väärinymmärtämisestä sekä korrelaation ja kausaliteetin sekoittamisesta. Aihehan on sinänsä kiinnostava, koska tuo maitohappoajatus elää edelleen todella vahvana ja on ollut melko keskeisessä roolissa harjoittelussa jo vuosikymmeniä.
 
Kaikkeen te aikaanne käytätte. Voi jeesus :D
Tarkoititko niitä jotka tekevät ja katsovat näitä 1000 toiston jalkaprässivideoita vai niitä, ketkä keskustelevat tästä maitohappoasiasta? Kommenttisi on täysin pätevä molempiin ryhmiin ja joku voisi väittää, että se on jopa pätevämpi tämän keskustelun videoihin ja niiden katselijoihin. Itse kyllä ymmärrän viihdearvon molemmissa, joten antaa kaikkien kukkien kukkia.
 
Tosin enemmän ja enemmän käännytään mielestäni vihdoin siihen suuntaan, että maitohappoa ei lainkaan muodostu vaan muodostuva molekyyli on lähtökohtaisesti laktaatti eikä tässä reaktiovaiheessa tapahdu vetyionin luovutusta eikä täten myöskään happamoitumista. Elimistön pH ei ole suotuisa maitohapon muodostumiselle saati kertymiselle, joten on hieman ristiriitaista olettaa, että LAKTAATTIdehydrogenaasi muodostaisi ensin pyruvaatista maitohapon, vaikka ympäristön pH on täysin tätä vastaan.

Laktaatin muodostus pyruvaatista itse asiassa sitoo vetyioneja liuoksesta ja kemiallisia rakenteita (pyruvaatti = C3H3O3, laktaatti = C3H5O3) tarkastelemalla voidaan todeta, että jos molekyyli sisältää enemmän vetyä muutoksen jälkeen, ei vetyioneja ole ympäristöön vapautunut. Näin ollen laktaatti toimii puskurina happamuutta vastaan. Maitohappoteoria on lähtöjään tutkimusten väärinymmärtämisestä sekä korrelaation ja kausaliteetin sekoittamisesta. Aihehan on sinänsä kiinnostava, koska tuo maitohappoajatus elää edelleen todella vahvana ja on ollut melko keskeisessä roolissa harjoittelussa jo vuosikymmeniä.
Lähdet glukoosista (C6H12O6) liikkeelle, revit siitä pois (hapetat) elektroneja ja protoneja elektroninsiirtäjille päätyen kahteen pyruvaattiin. Happea ei tarjolla, joten vapautat elektroninsiirtäjistä protoneja ja elektroneja kahdelle pyruvaatille (pelkistät) päätyen kahteen laktaattiin (C3H5O3-). Kerta liuokseen ei ole vapautunut protoneja niin minne ne puuttuvat glukoosin protonit laitettiin?
 
Lähdet glukoosista (C6H12O6) liikkeelle, revit siitä pois (hapetat) elektroneja ja protoneja elektroninsiirtäjille päätyen kahteen pyruvaattiin. Happea ei tarjolla, joten vapautat elektroninsiirtäjistä protoneja ja elektroneja kahdelle pyruvaatille (pelkistät) päätyen kahteen laktaattiin (C3H5O3-). Kerta liuokseen ei ole vapautunut protoneja niin minne ne puuttuvat glukoosin protonit laitettiin?
Ihanaa tekstiä. En ymmärtäny sanaakaan.
 
Happea ei tarjolla, joten vapautat elektroninsiirtäjistä protoneja ja elektroneja kahdelle pyruvaatille (pelkistät) päätyen kahteen laktaattiin.
Story of my life. :cry:

Ei vaan, jätkät operoi ihan omalla levelillä tuon biokemian osalta. Ei tarvitse edes itse osallistua, kun oma vastaus olisi kutakuinkin "öööööö, no tuota, juuuh". :nolo:
 
Pointti lähinnä se ettei sillä ole mitään väliä muodostuuko maitohappoa, joka luovuttaa protonin, vai suoraan laktaattia (eli maitohappoa joka on luovuttanut protonin, maitohapon anionimuoto). Molemmissa sama lopputulema. Samoja glukoosin alkuperäisiä protoneja ne on joka tapauksessa ja kun nämä alkavat kertymään niin siinä alkaa sitten puskurointikykykin pienenemään ja täten pH laskee. Eli ei se laktaatti versus maitohappo väittely tuota yhtään mitään käytännön tulosta mihinkään suuntaan.
 
Pointti lähinnä se ettei sillä ole mitään väliä muodostuuko maitohappoa, joka luovuttaa protonin, vai suoraan laktaattia (eli maitohappoa joka on luovuttanut protonin, maitohapon anionimuoto). Molemmissa sama lopputulema. Samoja glukoosin alkuperäisiä protoneja ne on joka tapauksessa ja kun nämä alkavat kertymään niin siinä alkaa sitten puskurointikykykin pienenemään ja täten pH laskee. Eli ei se laktaatti versus maitohappo väittely tuota yhtään mitään käytännön tulosta mihinkään suuntaan.
Aaaaa no johan selkeni!
 
Pointti lähinnä se ettei sillä ole mitään väliä muodostuuko maitohappoa, joka luovuttaa protonin, vai suoraan laktaattia (eli maitohappoa joka on luovuttanut protonin, maitohapon anionimuoto). Molemmissa sama lopputulema. Samoja glukoosin alkuperäisiä protoneja ne on joka tapauksessa ja kun nämä alkavat kertymään niin siinä alkaa sitten puskurointikykykin pienenemään ja täten pH laskee. Eli ei se laktaatti versus maitohappo väittely tuota yhtään mitään käytännön tulosta mihinkään suuntaan.

Minä oon kyllä ihan samaa mieltä!
 
Mä tein Mayorsilla useesti prässiä 200 kilolla eli 4x25kg kiekot per puoli. (Kelkka painoi sen lisäksi vielä 280kg, mut eihän sitä lasketa...):LOL:
Mulla jäi 50-toison rest pausesarja kesken johonkin 44-45 toistoon mut oli vain 150kg painoa (ja 280kgn kelkka) :ROFLMAO: Lol! Kuinka syvälle sen tekee merkkaa myös, samoin jalkojen pituus todella paljon vipuvarsiprässeissä, jossa liike käy pidetessään raskaammaksi.
 
Epäselväksi jäi, mikä vaikutus tolla on käytännön harjoitteluun, siis laktaatti versus maitohappo. Boogie joskus sanoi, että lihas on onneksi niin tyhmä ettei se tiedä minkä merkkisiä painoja se kulloinkin nostaa ja millä laitteella (oma sali kun oli suht vaatimaton). Kun lihas hyytyy, niin se hyytyy ja ihminen voi kutsua sitä miksi huvittaa.
Noista prässeistä ja hackeista.. sehän ratkaisee paljon kuinka jalkoja pidetään, ylhäällä leveällä, alhaalla kapealla vai jossain siinä välissä, pysyykö kantapää kiinni alustassa vai ei jne. :ROFLMAO:
 
Pointti lähinnä se ettei sillä ole mitään väliä muodostuuko maitohappoa, joka luovuttaa protonin, vai suoraan laktaattia (eli maitohappoa joka on luovuttanut protonin, maitohapon anionimuoto). Molemmissa sama lopputulema. Samoja glukoosin alkuperäisiä protoneja ne on joka tapauksessa ja kun nämä alkavat kertymään niin siinä alkaa sitten puskurointikykykin pienenemään ja täten pH laskee. Eli ei se laktaatti versus maitohappo väittely tuota yhtään mitään käytännön tulosta mihinkään suuntaan.

Ja joku vielä väitti, että Ana on joku amispelle. Möykyn kanssa jos tietotaito on tätä tasoa, mitä vielä vaaditaan. Ana ja Möykky vois laittaa oman tiedepalstan pystyyn.
 
En minäkään mitään ymmärtäny,mut aina ajattelen niin,että noilla tiedoilla ja taidoilla kroppa on varmaan kovassa kunnossa,eli kuvia peliin.
 
Lähdet glukoosista (C6H12O6) liikkeelle, revit siitä pois (hapetat) elektroneja ja protoneja elektroninsiirtäjille päätyen kahteen pyruvaattiin. Happea ei tarjolla, joten vapautat elektroninsiirtäjistä protoneja ja elektroneja kahdelle pyruvaatille (pelkistät) päätyen kahteen laktaattiin (C3H5O3-). Kerta liuokseen ei ole vapautunut protoneja niin minne ne puuttuvat glukoosin protonit laitettiin?

No periaatteessa juu, mutta kun laktaatin muodostuksen on katsottu olevan syypää vetyionien muodostukseen, vaikka todellisuudessa se on pyruvaatin muodostus eli glykolyysi itsessään (ja ATP:n hydrolyysi). Pyruvaattihan voi laktaatin sijasta tehdä muutakin kuin muuntua laktaatiksi, joten laktaatin muodostus ei ole glykolyysin ainoa pakollinen lopputuote vaan pyruvaatti. Se että puhutaan hitaasta ja nopeasta tai aerobisesta ja anaerobisesta glykolyysistä on pelkkää sanahelinää sille, mitä pyruvaatille tehdään. Happamuuden aiheuttajana on mielestäni enemmänkin energiankulutuksen nousu (ATP:n hydrolyysi ja glykolyysi itsessään). Kuten huomasit edellisestä viestistäni, laktaatin muodostaminen pyruvaatista käyttää vetyioneja (yksi liuoksesta ja yksi NADH:lta).

Onko tällä sitten mitään väliä?

Käytännön vaikutus ei välttämättä siirry (ainakaan heti) tavan valmentajalle mitenkään (muuten kuin että olisi kiva puhua asioista niiden oikeilla nimillä), sillä laktaatti varmasti korreloi hyvin liikunnassa syntyvän asidoosin kanssa, mutta esimerkiksi lääketieteeseen ja (liikunta)fysiologian tutkimukseen se voisi siirtyäkin. Edelleen puhutaan maitohappoasidoosista ja termi hyperlaktatemia on ikään kuin siinä vain kaverina. Ainahan hyperlaktatemia ei esiinny asidoosin yhteydessä (tietystikään), joten harhaanjohtavaa on puhua maitohappoasidoosista, kun kyse on hyperlaktatemiasta ja (jostain syntyneestä) asidoosista. Ja sitähän ei vielä tiedä, mitä sovellutuksia aiheeseen liittyen voi keksiä, kunhan ensin saadaan perusasiat ajan tasalle. Vaikeampi se on väärän tiedon päälle alkaa rakentamaan mitään mullistavaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom