Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Koska nostomatka on lyhyempi ja kulma suotuisampi punnertaa.Miks työnnän alavinopenkistä enemmän kun ihan normisti penkiltä? voisko joku viisaampi valaista mua...
Moro.
Kuinka leveä otteen tulisi olla, ettei olkapäät ota damagea?
terveisin
Turo Puntti
Koska nostomatka on lyhyempi ja kulma suotuisampi punnertaa.
Moro.
Kuinka leveä otteen tulisi olla, ettei olkapäät ota damagea?
terveisin
Turo Puntti
Voi olla aika leveä koska muutenkin alaviistopemkki on ystävällisempi olkapäille
Ei sillä oteleveydellä ole merkitystä olkapäiden kannalta, ellei tee jollai aivan ylileveällä otteella.
Muistakaa myös levittää kyynerpäät kunnolla sivuille alavinopenkissä. Tässä liikkeessä voi huoletta tehdä näin ilman pelkoa olkapäiden paukkumisesta. Faktahan on se, että mitä aukinaisemmat kyynerpäät, sitä parempi rintalihaksen aktivoituminen. Jos haluaa testata tämän niin tekee ensin vaikka tyypillisellä tasapenkkitekniikalla eli kyynärpäät kiinni. Seuraavaksi sitten sarja kyynerpäät kunnolla auki. Kyllä sen tuntee heti, että rintalihas alkaa työskennellä. Saa myöskin paljon paremman venytyksen. Tanko kannattaa laskea noin nännien kohdalle tai aivan niiden alapuolelle.
Selvä. Alavinopenkki aiheuttaa minulle jostain syystä vääränlaisia tuntemuksia olkapäissä. On mahdollista, että olen tehnyt sitä liian kapealla otteella, olkapäät sivulla.
Kokeilen liikettä ensi viikolla leveämmällä otteella.
Kiitos neuvoista.
Lisäkysymys: Tehdäänkö alavinopenkkiä siksi, että tehtäessä varsinaista penkkiä selkä kaarella on liike lähellä alavinopenkissä tehtyä liikettä. Alavinopenkin tekeminen auttaa siten penkkituloksen nostamiseen?
Eikös tästä päästä sellaiseen kysymykseen kuin miksi tehdä alavinopenkkiä jos tasapenkillä kaarta hakemalla päästään samaan lopputulokseen? Sehän on alavinopenkki ilman alavinopenkkiä. Se punnerruskulma on aika lähellä sama molemmissa ellet ole luokkaa rautakanki ja minkäänlaisen kaaren ottaminen on mahdotonta.Tasapenkissähän kaaren tekemisellä haetaan juuri sitä asiaa minkä alavinopenkki itsessään antaa, eli sitä vahvempaa punnerruskulmaa.
Alkavinopenkkiä tehdään monestakin syystä. Esimerkiksi EMG-tutkimuksien mukaan se aktivoi rintalihaksia enemmän kuin mikään muu punnerrusliike. Siinä on siis vahvempi punnerruskulma, mikä tarkoittaa käytännössä parempaa rintalihaksen aktivoitumista. Tasapenkissähän kaaren tekemisellä haetaan juuri sitä asiaa minkä alavinopenkki itsessään antaa, eli sitä vahvempaa punnerruskulmaa. Vaikka alavinopenkissä ei sitä kaarta haetakkaan, niin ihan samalla tavalla kuin tasapenkissäkin laitetaan lavat yhteen, rinta ulos, olkapäät pidetään takana jne. Eli kyllä sitä kaarta pakostakin hieman tulee tuossakin ja niin sitä pitääkin tulla, mutta sitä ei hakemalla haeta.
Mieti mitä tapahtuu, kun punnerruskulmaa siirretään ylemmäksi. No siinähän tulee koko ajan olkapäät enemmän ja enemmän mukaan. Kun ollaan pystyasennossa niin sitten puhutaan jo pystypunnerruksesta mikä on olkapääliike. Pystypunnerruksessa ja ylävinopenkissä olkapäät ovat kuitenkin vahvemmassa asemassa kuin tasapenkissä, minkä takia niissä ei yleensä tunnu olkapäissä kipua. Tasapenkin asento on epäluonnollinen ja siinä on olkapäät heikossa asemassa sekä niihin kohdistuu kova rasitus. Alavinopenkissä taas käsivarret liikkuvat enemmän pectoralis majoriksen eli ison rintalihaksen mukaisesti eikä rasitus kohdistu olkapäihin.
En tajua miksi ylipäätään pitäisi tehdä tasapenkkiä, jos se on pahempi olkapäille sekä aktivoi rintaa vähemmän kuin alavinopenkki. Mielestäni alavinopenkki on win-win tässä suhteessa.
Tässä on lähes oppikirjan mukainen tyylinäyte alavinopenkistä. Hyvin näkyy myöskin kuinka koko rintalihas supistuu, vaikka jotkut väittävätkin alavinopenkin kohdistuvan pelkästään alarintaan. En kyllä ihmettele yhtään, että miten tolla tyypillä on rinta noin hyväs tikis.
https://www.youtube.com/watch?v=BsExztMxUdM
Laita vain vähän rautaa tankoon ja kokeile aloittaa hieman hartioita leveämmällä otteella ja levennä maltillisesti otetta niin kauan, kunnes löydät itsellesi parhaan oteleveyden. Sitten alat etsimään sopivaa laskemiskohtaa mikä on yleensä juuri siinä nännien alapuolella. Kannattaa kokeilla myös käsipainoilla. Itse asiassa EMG-tutkimusten mukaan käsipainoversio on tehokkaampi kuin tankoversio.
Ei muutakuin harjoittelemaan! Kyllä se siitä alkaa luistaa kun vaan löytää itselleen sopivan tekniikan.
Eikös tästä päästä sellaiseen kysymykseen kuin miksi tehdä alavinopenkkiä jos tasapenkillä kaarta hakemalla päästään samaan lopputulokseen? Sehän on alavinopenkki ilman alavinopenkkiä. Se punnerruskulma on aika lähellä sama molemmissa ellet ole luokkaa rautakanki ja minkäänlaisen kaaren ottaminen on mahdotonta.