Innokas ankisti ilmoittautuu kerhoon. Opin lukemaan Aku Ankan seurassa.Kun opittuani tavailin ikivanhoja akuja yhä uudelleen huonossa ryhdissä lattialla istuen, vanhempani päättivät tilata perheeseen Akun.Siitä alkoi ankistin urani. Välillä oli pitkäkin tauko, mutta asetuttuani aloilleni tilasin Akun enkä varmana peruuta. Taso on toisinaan sitä ja tätä. Siitä en pidä alkuunkaan, että Mikki Hiiri on palautettu entiseen shortsihahmoonsa.Mie opin tuntemaan hänet nokkelana, jännittäviin seikkailuihin joutuvana etsivänä, joka pukeutuu korrektisti pitkiin housuihin ja paitaan.
Välikysymys: Mikä oli etsivä-Mikin hyvä ystävä, etsivä hänkin? Vihje: erään kuuluisamman kirjallisuuden etsivän nimestä tehty "väännös".
Taskareista en pidä yhtään. Piirrosjälki on niin usein suttuista. Samasta syystä lopetin Roope Setä -lehden tilaukseni. Sitä paitsi taskareissa keksittiin alinomaa yhä uusia sukulaisia. Mie haluan pitäytyä Barksin & Don Rosan virallisessa sukupuussa. Siitä muuten muistin aikaan: Mummo Ankan englanninkielinen nimi on Elvira Duck, jonka suomentajat ovat aina suomentaneet Kaino-Vienoksi. Sitä mie pidän Mummon virallisena suomalaisena nimenä. Roope on Akun eno. Taavi on arvoitus, mutta hän lienee Mummo Ankan veli, siis oikeastaan Akun isoeno. Nykyisten Pikku-Aku tarinoiden mukaan Aku kasvoi Mummon hoivissa. Hauskoja tarinoita, muuten.
Taas välikysymys: Mikä on Akun isän (Mummon pojan) nimi? Äitiähän jo kysyttiin, hän on Hortensia, Roopen sisko.
Suosikkipiirtäjäni on tietysti Don Rosa. Ne akut säilytän, joissa on hänen tarinansa, olipa jatkosarja tai ei. Hän osaa huumorin taidon, mutta monesti olen myös nyyhkinyt liikutuksesta loppuruuduissa (Uneksien läpi elämän ja Kirje kotoa) Sitä paitsi Don Rosa on mahtava historian tietolähde. Tiedoksi muuten, että on tehty joku tutkimus, ei ehkä väitöstä, aiheesta intertekstuaalisuus Don Rosan ankkasarjoissa. Jos saat jostakin käsiisi Kymmenen avattaren aarre, niin sieltä löytyy tutkijan nimi sekä muuta tietoa tästä aiheesta. Miulla on kaikki Don Rosan erikoisalbumit. Lisäksi keräilen Ankantekijät- sekä Ankalliskirjasto-sarjaa. Näköispainoksia olen myös ostellut. Taidan joskus antaa ne veljenlapsilleni, hyvä sarjis kiertoon.
Ehdoton lempitarinani on Vanhan linnan aarre. Don Rosahan on viitannut siihen parissakin seikkailussa, mm. Kirje kotoa -tarinassa. Muutenkin Barks on kunkku. Muutama kyssäri Vanhasta linnasta:
1. Mikä oli tarinan roiston, kansainvälisen jalokivivarkaan, nimi?
2. Miten hän "loi" kummituksen?
3. Miten ankanpojat hoksasivat, missä oli linnan salakäytävän alkupää?
4. Äskeiseen liittyen, kuka oli salakäytävän kaivattanut?
5. Mitä nykyaikaista apuvälinettä Roope käytti aarteenetsinnässä?
EDIT: Hannu Hanhen osoitteen olen kait jossakin nähnyt. Jos se ei ollut mikään Onnenkatu tms. mahtoiko olla Tuurinpolku tai Tuuripolku?