- Liittynyt
- 17.4.2002
- Viestejä
- 1 806
- Ikä
- 45
Tuli tässä mieleeni vanha joskus jostain lukemani juttu paidonpudotuksesta. Siinä sanottiin, että päivän ateriat kannattaa jakaa n. 300-350kcal osiin, koska tämänsuuruinen satsi aiheuttaa kropassa lämmöntuotantopiikin, joka käytännössä auttaa polttamaan kaloreita, vähän kuin ilmaiseksi siinä sivussa.
Eli, onko kellään tietoa, että pitääkö moinen teoria paikkansa, vai perustuvatko tällaisen menettelyn hyödyt vain muuten pienempien aterioiden paremmuuteen suhteessa suurempiin dietin aikana?
Eli siis esim. 1600 kcal päiväannosta ei kannattaisi jakaa vaikkapa 200 tai 250 osiin, vaan mieluummin n. 350kcal osiin, vaikka molemmilla tavoilla tulee päivän kalorit otettua pienemmissä osissa.
Anssin vastaus jo tiedetäänkin: "Ei ole koskaan missään tieteellisesti todistettu kalorimäärän olevan sidoksissa kehon tuottaman hukkalämmön kanssa!" ;)
No, joo, onko kellään heittää mitään faktaa, linkkejä, kirjallisuutta, tms.?
Eli, onko kellään tietoa, että pitääkö moinen teoria paikkansa, vai perustuvatko tällaisen menettelyn hyödyt vain muuten pienempien aterioiden paremmuuteen suhteessa suurempiin dietin aikana?
Eli siis esim. 1600 kcal päiväannosta ei kannattaisi jakaa vaikkapa 200 tai 250 osiin, vaan mieluummin n. 350kcal osiin, vaikka molemmilla tavoilla tulee päivän kalorit otettua pienemmissä osissa.
Anssin vastaus jo tiedetäänkin: "Ei ole koskaan missään tieteellisesti todistettu kalorimäärän olevan sidoksissa kehon tuottaman hukkalämmön kanssa!" ;)
No, joo, onko kellään heittää mitään faktaa, linkkejä, kirjallisuutta, tms.?