3-jakoinen ohjelma

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sasu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
17.7.2002
Viestejä
3
Ikä
48
Olen suunnitellut kolmijakoista treeniohjelmaa siten, että se ei sisällä jalkapäivää. Tarkoitus olisi saada hieman lihaa luiden ympärille eli massaohjelmaa tässä haen.

Hieman taustaa:

Ikä n.25, urheillut koko ikäni. Ns. ongelmatapaus syön hyvin, mutta en liho millään. 170 senttiä 60 kiloa " Ruikku " Salibandya pelaan suht tosissani eli pelitreenit 2 - 3 kertaa viikko plus matsit. (tekee massaohjelmasta varmaan haasteellisen) Kävin salilla pari vuotta aktiivisesti ja nyt ollut vuoden tauko. Lisäravinteet on ollu salilla treenatessa must, jotta on saanut tarpeeksi potkua.

Syy minkä takia ohjelma ei sisältäisi jalkoja on se, että joudun treenaamaan jalat siten, että ne ei ole pelipäivänä tukossa. Treenamatta niitä ei ole tarkoitus jättää.

Jos jollakulla on antaa hieman vinkkiä, juuri tähän tapaukseen niin olisin siitä otettu. Olen kyllä tutkaillut noita aikaisempia keskusteluja 3-jakoisesta ohjelmasta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jätät 4-jakoisesta jalkapäivän pois:

1. Olkapäät & ojentajat
2. Lepo
3. Selkä ja vatsat
4. Lepo
5. Rinta & hauis
6. Lepo
7. Lepo
 
Kiitti vastauksista! Luuletteko, että 3-jakoisella ohjelmalla voi ylipäätään saada massaa. Jos treeni perustuisi esim. 3x 8xX tyyppiseen ratkaisuun niin olenko ollenkaan oikeilla jäljillä.
 
No tottakai voi saada,muistaa treenata sitten vaan kovempaa..
 
Re: Re: 3-jakoinen ohjelma

Originally posted by Sasu
Kiitti vastauksista! Luuletteko, että 3-jakoisella ohjelmalla voi ylipäätään saada massaa. Jos treeni perustuisi esim. 3x 8xX tyyppiseen ratkaisuun niin olenko ollenkaan oikeilla jäljillä.
Reenaa mieluummin harvemmin ja kovaa eikä taas joka päivä lepsuillen. Sulla tarvis olla tosi paljon kaloreita jos haluut lihas massaa kerta liikut noin paljon. Tosin Espanjalainen kehonrakentajien lääkäri kehu joskus että aerobinen syö lihas massaa enkä usko että se kauhean väärässä on, katoo esim.Bautista. Pyöritteli päätään ja sano ymmärtävänsä mix Suomesta tulee niin vähän ammattilaisia huippuja kehonrakennukseen.....että sillä lailla.......Savolaisen Makee harvon näkee lenkillä ?????
 
entäs:
1. Vinopenkki/soudut/hauisliike/olkapäille viparit/ojentajaliike
2. Jalat, alaselkä, vatsa(laitoin nyt kuitenkin)
3. Tasapenkki(kapee/normi), penkki KP, ylätaljat/leuat, pystypunnerrus+vaikka ristitalja rintalihaksille

eli ideana on 2 yläkropan päivää viikossa, jaat yläselän soutuihin ja leukoihin, rintaa myös 2 kertaa; tasa ja vino eri päivinä.

Tai voishan koko kroppa 2-3 kertaa viikossa olla ihan ok, jos vaan pitää volyymin pienenä(1-3 sarjaa/lihas). Tälleen jalat ei ole niin kauaa tukossa ja voi vetää kevyemmän treenin peliä edeltävässä treenissä..

Jos haluaa puntista täyshyödyn lajiin, niin sitten kannattais vissiin kaudella lähinnä ylläpitää voimaa ja nopeutta(kumpaakin kerta viikkoon) ja tauolla taas keskittyä siihen enemmän(ainakin ufs:än sivuilla oli sellanen nyrkkeilijän punttiohjelma jonka pitäs toimia hyvänä runkona muihinkin)

no joo mun ideoita vaan, en oo mikään expertti mutta noi nyt kuulostais suht järkevältä mun korviin..
 
Tää näyttää ainakin näin paperilla toimivalta. Totta on myös se, että kaloreita pitää saada melkoisesti, jotta voin saada mitään aikaiseksi. Luulen, että siinä tulee olemaan suurin haaste.

Viime vuoden tein juuri niin kuin tuossa aikaisemmin mainitsit eli vain ylläpidin voimaa ja nopeutta salitreenin avulla ja treenit ei ollu mitenkään erityisen rankkoja. Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla pelaamisen ohella intensiivisempää salitreeniä.
 
tossa kun luin tota ufs.än Qa:ta niin siellä oli ihan mielenkiintonen vastaus jenkkifutikseen(Immonen on itse maininnut harrastaneen)

--------------------------
Moro!
Pelaan jenkkifudista 1-divaritasolla ja kausi alkaa kesäkuussa. Punttia treenaan 3-4 kertaa viikossa harjoituskaudella + 2 lajitreeniä. Pelipaikkani on OLB.
Kysymys: miten kannattaa harjoitella pelikaudella jotta maksimivoima säilyisi ja kroppa pysyisi muutenkin kunnossa ja voimissaan? Lajitreeniä noin 2 kertaa/viikko ja pelit kerran viikossa viikonloppuisin.
Ex-pelimiehenä tiedät varmaan asiasta yhtä sun toista...
Suurkiitos jo etukäteen!!
Timo




Jenkkifudis on siitä ihanteellinen laji, että pelikausi on lyhyt ja harjoittelukausi pitkä. Lajitreeniäkään ei yleensä ole läpi harjoituskauden. Tämä tarkoittaa sitä, että yksilö voi halutessaan kehittää itseään fyysisesti merkittävästi kaudesta toiseen. Tässä vaiheessa on ensi kautta
ajatellen enää myöhäistä lähteä satsaamaan fysiikan perusasioihin, mutta oikealla treenillä saat helposti sekä voima- että nopeuspuolen nykyhuippuunsa ilman että lajitreeni kärsisi.

Nyt olisi tarpeen tietää nykyisen punttitreenisi metodit, jotta voisin ottaa ne huomioon. Unohda kuitenkin perinteiset kehonrakennusmetodit ja tutustu näiltä sivuilta nyrkkeilijän ja Ben Johnsonin ohjelmiin. Vaikken tähän hätään ehdikään tehdä jenkkifutarin erikoisohjelmaa, niin tuo nyrkkeilijän
ohjelma palvelee pienin muutoksin hyvin tukimiestä. Voimaohjelmaan on syytä ottaa mukaan raaka rinnalleveto, jonka voit poimia tuolta Ben Johnsonin ohjelmasta (käytettävät painot). Muiden liikkeiden osalta en tekisi muutoksia kuin enintään painotuksissa (jalat ja keskivartalo on tärkein).
Kestävyysosiota täytyy muuttaa, sillä nämä ominaisuudet vaativat hyvin spesifistä treeniä. Tukimiehellä kestävyysvaatimukset ovat melko vähäisiä eli lähinnä kyse on tehokestävyydestä: voima ja nopeus säilyvät hyvin toistosta toistoon. Palautukset ovat melko pitkiä, eikä suoritusteho ole aivan maksimaalinen. Suurin tehon käyttö kestää hyvin lyhyen aikaa, sillä peliä lukiessa olisi järjetöntä ryntäillä täysillä. Tämän takia suuri maksiminopeus on eduksi, jotta suhteellisesti alhaisellakin liikenopeudella liikkuu nopeasti, toisin sanoen ei tarvitse kuluttaa itseään turhan päiten, mikä heikentää peliälyä.

Suosittelen, että teet nyrkkeilijän ohjelmasta 6 viikkoa maksimivoimajaksoa ja 6 viikkoa voiman muuttamista tehoksi. Kuntopallon voit korvata eri painoisilla kuulilla, kivillä tai muilla heittopainoilla ja treenata ulkona. Lisää voimaohjelmaan mukaan raaka rinnalleveto.

Kauden aikana tee 1 maksimivoima- ja 1 tehotreeni viikossa. Nämä eivät ainoastaan pidä yllä voimaa, vaan yhdessä antavat sopivan kevennetyn määrän, jolla voima ja räjähtävyys saattavat jopa kasvaa. Paljon on tietysti kiinni siitä, miten paljon lajitreenit rasittavat. Toivottavasti valmentajanne ei tuhlaa lajitreeniä huonokuntoisten kuntouttamiseen ja teetä teillä kovia fyysisiä drillejä. Jos treeneissä pitää tehdä vaikkapa vetoja, niin älä koskaan juokse täysillä, varsinkaan väsyneenä. Yhdessä treenissä viikossa voi tehon pitää 90-95%:ssa, mutta muuten kannattaa juosta rennosti.

Voima- ja tehotreenit pitää tehdä levänneenä, joten sijoita ne viikolle tätä ajatellen parhaalla mahdollisella tavalla. Jos matsi on lauantaina, niin sijoittaisin voimatreenin maanantaille ja tehotreenin torstaille. Jos on ajallisesti mahdollista, niin voima/teho-treenin voi tehdä myös samana
päivänä lajitreenin kanssa. Tästä voi olla jopa lajitreenille hyötyä, jos fysiikan tekee ensin ja lajitreeenin 4-6 tuntia tämän jälkeen. Tällöin hermosto on aktiivisimmillaan ja tämän jälkeen alkaa toipumisesta johtuva suorituskyvyn lasku. Realiteetit ovat kuitenkin realiteetteja harrastelijoilla, joten älä ota turhia paineita asioista, joita et voi toteuttaa. Tärkeintä on säännöllisyys eli tee vaikka vähennetyt määrät voimaa ja tehoa, kunhan teet joka viikko molempia.

Ensi kautta ajatellen suosittelen aloittamaan nyrkkeilijän ohjelman perusmallin mukaisesti pian kauden jälkeen. Älä tuhoa fysiikkaasi lenkkeilemällä, vaan käytä se aika ja energiasi perusjuoksun kehittämiseen (esimerkiksi rentoja (75-80%) 60-100 metrin vetoja kävelypalautuksilla).
Tämä jos jokin on jenkkifutarin peruskuntoharjoittelua. Anatomisen adaptaatiojakson voit tehdä pidemmän kaavan kautta.

Terveisin,
Timo Immonen
--------------------------

Toi nyrkkeilijän malliohjelma on tuolla ja kait keho.net:n sivuilla.
Ja katos, se olikin 1 max-voima treeni ja 1 TEHO treeni/vko..
 

Suositut

Back
Ylös Bottom